Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dudek napisał(a):
Aha - bardzo jej pomoglo w nocy wypicie zoltka jajka :angel:
Napewno szybko wyzdoieje, angina to nie tragedia i w pełni uleczalna. Mój Tobias b. często miiewal anginy, a grzywaczka jeszcze nigdy nie chorowala (odpukuję w niemalowane drzewo)

Posted

Vera dziękuje za wyrazy współczucia :wink:
Mam jej kilka zdjęć z wystawy w N.Dworze - i muszę przyznać że już wtedy wyglądała jak 100 nieszczęść :cry:

Posted

Jak sie patrze na te zdjecia to mi sie serce kraje - musiala juz wtedy sie zle czuc - bidulka. Foty autorstwa Mario :wink: pisze ze wzgledu na prawa autorskie :wink:

Posted

Miniaga-w związku z Pani wcześniejszymi listami i żalem,że nie napisała Pani tego na forum ogólnym,pozwolę sobie odpowiedzieć tutaj na Pani zarzuty(spostrzeżenia).Po pierwsze wystawy są dla mnie przyjemnością,ale również i pracą.Dziedziną jaką jest kynologia zajmuję się 14 lat,od 11 lat jestem posiadaczem chińskich grzywaczy.Bardzo lubię tę sferę swojego życia.Jeżdżę na wystawy aby zaprezentować swoje psy,dokonania hodowlane i aby wygrywać,i nie boję się o tym mówić(pisać) w odróżnieniu do innych.Jeżeli poczuła się Pani zignorowana na wystawie przeze mnie,to są to tylko Pani odczucia,nie moje.Nie zna mnie Pani!!!Będąc na wystawie mam b.dużo obowiązków i tak też było w Nowym Dworze Maz.,w którym to wystawialiśmy 6 grzywaczy i 2 sznaucery.,to wszystko ogarnąć,przygotować aby każdy "trybik" zadziałał jest bardzo trudne.Wystawy rządzą się swoimi prawami,o których może Pani nie wiedzieć,Pani była tam tylko dla przyjemności(jako obserwator),a ja "w pracy" i tym się różnimy.
Uwaga o moim zachowaniu w ringu jest dla mnie hm...trochę obraźliwa,ale to też są Pani spostrzeżenia,muszę Panią rozczarować,ale lokata II "mojej" suki nie zabolała mnie tak jak Pani uważa,a z tymi "gromami" to lekka przesada.Wystawa była bardzo udana.Proszę sobie przeczytać wcześniejszy mój post o wystawie,tam napisałem wyniki,i ktoś kto jeździ na wystawy przyzna,że są to super wyniki.
Uwaga odnośnie Gospo jest również obraźliwa,nie wiem kto to jest i uwaga o mojej "niby" współpracy jest trochę niesmaczna.Mój post,który wydał się Pani mało taktowny,nie traktował o tym że zgadzam się z wszystkimi wywodami w/w Pana(chyba,że ktoś czyta,tak aby zrozumieć "po swojemu"),tylko były to podziękowania o słowa uznania odnośnie przygotowania moich psów.A jeżeli chodzi o Passę i Werseta,to sposób przygotowania mają ten sam,a różnić będą się zawsze.Werset ma bardzo długą szatę,której Passa pewnie nie będzie miała.Jest jeszcze jedna różnica:Werset jest psem,a Passa suką,ale to wszyscy chyba wiedzą,taka mała dygresja :D
Cała sprawa związana z przygotowaniem psów tyczyła się suk z kl.mł i kl.otw.,a tego komentować nie mam zamiaru,bo już to zrobiłem.
Mam nadzieję,że zakończy to naszą korespondencję.
Jeżeli następnym razem nie spodoba się Pani w jaki sposób się zachowuję,patrzę,jaki mam krawat,lub że używam złej szczotki,to PROSZĘ to napisać na forum ogólnym.
I to jest prośba do INNYCH,którzy przysyłają do mnie listy,mam dość dostawania podobnych,jaki to jestem,jakie mam okropne psy i ogólnie jaki to jestem be.
NIE INTERESUJE MNIE TO!!!!!
Z poważaniem
Adam Ostrowski

P.S.Wyrazy szacunku,Pani(Miniaga)jako jedyna podpisała swój list.Chylę czoła.

Posted

Germanika napisał(a):
I to jest prośba do INNYCH,którzy przysyłają do mnie listy,mam dość dostawania podobnych,jaki to jestem,jakie mam okropne psy i ogólnie jaki to jestem be.

:o :o :o oo rany!!!! serio takie maile??? :o :o :o szok!! haha ależ ludzie nie mają co robić :o

Posted

malawaszka napisał(a):
Germanika napisał(a):

:o :o :o oo rany!!!! serio takie maile??? :o :o :o szok!! haha ależ ludzie nie mają co robić :o

niektórzy nie mogą pogodzić się z sukcesami innych ... stąd te anonimy...

Posted

Germanika napisał(a):
PROSZĘ to napisać na forum ogólnym.
NIE INTERESUJE MNIE TO!!!!!

naprawde ludzie tak pisza????

trzeba sie nie przejmowac i robic swoje !!!!

Posted

Germanika a nie mozesz sprawdzic IP tych anonimów? Tak dla siebie... ja bym tak zrobiła... jakbym miala taka sytuacje, to chcialabym wiedziec kto ma 'takie' zdanie o mnie i moich psach... :roll:

Posted

Jak ktos nie wystawiał nigdy więcej niż kilka psów ( które wygrywaja, maja porównania, a potem finały) na jednej wystawie i to róznych ras, nie będzie wiedział, że człowiek nie ma czasu nawet oddychać.
I kazde nawet miłe podchodzenie, pytanie o cos czy cokolwiek innego będzie poprostu w takim momencie drażnieć, no przynajmniej ja tak mam :oops:
Bo człowiek jest zalatany, mysli, aby wszystkiego dopilnować, a nie abym akurat kogos "niańczyć" bo ktos ma na to ochotę :roll:
Tu akurat w pełni Germanike rozumiem :D To jest "praca".
Wystawa z jednym pieskiem to czysty relax, ma sie czasu a czasu na wszystko :D

Posted

Zaraz zaraz ja tu czegoś nie rozumiem. Przecież maile nie moga chyba być anonimowe. Adres mailowy zawsze się wyświetla. Przynajmnniej u mnie tak jest

Posted

sh_maniak napisał(a):
I kazde nawet miłe podchodzenie, pytanie o cos czy cokolwiek innego będzie poprostu w takim momencie drażnieć, no przynajmniej ja tak mam

no proszę :evil: i TY masz potem do mnie pretensje że nie podeszłam na wystawie we Wrocku :lol: :lol: :lol: a ja Cię po prostu nie chciałam denerwować boś latała jak z piórem :evilbat: :lol: :wink:

Posted

Panie Germaniko!
Mam nadzieję, że nie zrozumiał mnie Pan opacznie, bo nie kwestionowałam nigdy Pana dokonań hodowlanych ani doświadczenia, którym pewnie mógłby Pan obdzielić połowe tego forum. Rozróżniam również psa od sukii i tak jak zaznaczyłam nie kwestionuje perfekcyjnego przygotowania Passy, ale chyba nawet przy dwóch perfekcyjnie przygotowanych psach jeden może wyglądać lepiej niż drugi.
Nie poczułam się obrażona zignorowaniem mojej osoby i nie zamierzałam zajmować Panu czasu. Mysle że odpowiedzenie Dzień Dobry - nie było az tak czasochłonne. Nie ma w zwyczju mówic coś za czyjmiś plecami i jeżeli coś mnie niepokoi staram się powiedziec to przede wszystkim osobie zainteresowanej. Nieznajomość Pana osoby mogła rzeczywiście mieć wpływ na zły odczyt Pana zachowań, ale uwazam za uczciwe powiedzenie Tego Panu a nie osobom trzecim. Oczywiście, że dla Pana zdanie obcej osoby nie musi miec żadnego znaczenia, ale Pańska dzisiejsza odpowiedż pozytywnie mnie zaskoczyła.Nie wyobrażam sobie abym pisząc do kogoś nie podpisała sie z nazwiska. Podpis pod listem jest wyrazem szacunku dla adresata, bo tylko ludzie niehonorowi robią coś anonimowo.
Z powazaniem Agnieszka Mazurek
P.s Życze Panu udanej nocy.

Posted

malawaszka napisał(a):
sh_maniak napisał(a):
I kazde nawet miłe podchodzenie, pytanie o cos czy cokolwiek innego będzie poprostu w takim momencie drażnieć, no przynajmniej ja tak mam

no proszę :evil: i TY masz potem do mnie pretensje że nie podeszłam na wystawie we Wrocku :lol: :lol: :lol: a ja Cię po prostu nie chciałam denerwować boś latała jak z piórem :evilbat: :lol: :wink:
Ja też na wystawie potrafię być opryskliwa i niesympatyczna, chyba, że jestem towarzysko bez psow. Ale miałabym jedną uwagę. Na dogomanii panuje zwyczzaj że wszyscy mówią sobie po imieniu. W życiu prywatnym, cy na wystawach to coinnego, ale tutaj, to wrecz nie asuje. Czy to prezydent , ćzy minister, to chyba powinien sie do tego zwyczaju dostosowac

Posted

malawaszka napisał(a):
sh_maniak napisał(a):

Kochana ale jako za to byłam miła w Zabrzu :bigok:
Tylko dwa psy do wystawienia, sielaneczka :angel:

Posted

Draczyn masz rcję, ale nie widzę równiez nic złego w tym jeżeli dwie osby postanowiają zachować pewien dystans i przyjąc inna formę zwracania się do siebie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...