Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Do Bydgoszczy jechałam z nastawieniem, że bedziemy 2. Valaquenda podoba mi się od szczenięcia. Nasłuchałam się że niepotrzebnie jadę bo Germanika zgarnie wszystko, bo zna się z Panem Olszewskim. Potem wysłuchałam jakie to niesprawiedliwe, że jego psy zgarneły wszystko i jakie to układy....

Popatrzyłam na psy ze stawek i moim zdaniem wygrały bo były lepsze. . Schodząc z ringu usłyszałam, że wygrałam, bo sędzia nie mógł dać wszystkiego jednej osobie.....

Nie zdziwiłoby mnie gdyby wygrała Valaquenda, nie dorabiałabym teorii o układach itp. Obie suki są porównywalne - moja miała zdecydowanie gorzej przzygotowaną szatę.

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a jeżeli ktos traktuje wystawy jako biznes
to niech porazki wypłakuje w poduszkę i nie obgaduje innych psy
bo to bezsensowny gniew na niewinnych osobach

Posted

[quote name='lalunia']moscow1 ja za te nogi przepraszam jeżeli cie uraziłam
to były niewinne żarty[/quote]
nie mam urazy a psy na wystawie i tak bede pilnował :loveu:

Posted

ja wystawy traktowałam jako zabawe... dopoki nie dostawalam anonimowych meili na temat mnie, moich rodzicow i oczywiscie moich psow (cytat: "Młodziezowe Gówno Polski a nie Mł.Ch.Pl :lol:) - po tym ciezkim okresie nastawilam sie ze wystawy to rywalizacja...zaluje ze tak myslalam - teraz probuje przestawic sie na poczatkowe myslenie :) i chyba niezle mi to wychodzi :)

Posted

[quote name='maga18']ja wystawy traktowałam jako zabawe... dopoki nie dostawalam anonimowych meili na temat mnie, moich rodzicow i oczywiscie moich psow (cytat: "Młodziezowe Gówno Polski a nie Mł.Ch.Pl :lol:) - po tym ciezkim okresie nastawilam sie ze wystawy to rywalizacja...zaluje ze tak myslalam - teraz probuje przestawic sie na poczatkowe myslenie :) i chyba niezle mi to wychodzi :)[/quote]

naprawdę :mad: :mad: :mad:
to jakieś pacany musiały do ciebie pisac
straszne :crazyeye:
ja chyba jestem juz dorosła ale naiwna z tego wniosek :placz:

Posted

[quote name='lalunia']naprawdę :mad: :mad: :mad:
to jakieś pacany musiały do ciebie pisac
straszne :crazyeye:
ja chyba jestem juz dorosła ale naiwna z tego wniosek :placz:[/QUOTE]

ano pacany :)
ale wtedy to byl szok! miłośnicy rasy a taka zawiść... :crazyeye:
dzieki Bogu nabieram dystansu do całego tego 'miłośnictwa' i zaczynam myslec jak Anna1 - lepiej jak o nas mowia niz jak nie mowia nic :) haha :diabloti:

Posted

[quote name='lalunia']a jeżeli ktos traktuje wystawy jako biznes
to niech porazki wypłakuje w poduszkę i nie obgaduje innych psy
bo to bezsensowny gniew na niewinnych osobach[/quote]

Ja nie traktuję wystawy jak zabawy ani jak biznes. Kazda pasja wymaga ciężkiej pracy, pracując chcemy dojśc do jakiegoś ideału.

Posted

[quote name='miniaga']Ja nie traktuję wystawy jak zabawy ani jak biznes. Kazda pasja wymaga ciężkiej pracy, pracując chcemy dojśc do jakiegoś ideału.[/quote]

jak najbardziej
ale dążąc do ideału nie depczmy przy tym innych
juz pisałam wcześniej szacunek dystans i inteligencja

Posted

[quote name='miniaga']Ja nie traktuję wystawy jak zabawy ani jak biznes. Kazda pasja wymaga ciężkiej pracy, pracując chcemy dojśc do jakiegoś ideału.[/quote]

tyle ambicji:crazyeye: przy takim podejściu jak znosisz porażki:cool3:
na szczęście pasja ma kilka obliczy i można dać sobie trochę luzu i dobrze się bawić odnajdując pasję w tym co się robi a nie pasjonować się tylko robieniem tego;)

Posted

Aik ambicja jest dla ludzi mądrych i nie jest śmiercionośna. Ja poprostu nie udaje że na wystawy jeżdżę tylko dla zabawy. Jadę by wygrać czasem się uda czasem nie. Ci którzy mnie znają wiedzą, że nie lubie przegrywać, ale nie tratuję tego jako końca świata. Nikt kto ze mną wygrał nie zginął z moich rąk, nie zmieszałam go z błotem a poduszka zawsze sucha. Więc chyba jednak nie jest ze mną źle.

Posted

[quote name='maga18']ja do Katowic nie planuje jechac... chcoiaz jak bedzie ładna stawka to moze wybiore sie towarzysko ;)[/quote]

Madzia towarzysko koniecznie!!!!!! Bedzie co oglądać może specjalnie dla ciebie wykonam słynny lot przez ring:loveu:

Posted

[quote name='miniaga']Aik ambicja jest dla ludzi mądrych i nie jest śmiercionośna. Ja poprostu nie udaje że na wystawy jeżdżę tylko dla zabawy. Jadę by wygrać czasem się uda czasem nie. Ci którzy mnie znają wiedzą, że nie lubie przegrywać, ale nie tratuję tego jako końca świata. Nikt kto ze mną wygrał nie zginął z moich rąk, nie zmieszałam go z błotem a poduszka zawsze sucha. Więc chyba jednak nie jest ze mną źle.[/quote]

mam nadzieję że jest jak mówisz bo zaplanowałam sobie trochę wystaw a nie znoszę spotykac ludzi chorych z ambicji a będziemy spotykały się na ringu w klasie młodzieży bo wystawim kopciuszka a właściwie moje dziecko ja będę to uwieczniała na fotach:diabloti:

Posted

[quote name='miniaga']Nio to kobietki w katowicach bedzie fajna ekipa!!!! Laluniu mam nadzieję że będziesz... Właśnie kto się wybiera na katowice?[/quote]
my i nasze psy:cool1:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...