flashka-g Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Fenyloetyloamina']Jeżeli ktoś wysłał zgłoszenie do Katowic w dniu 15.01 to już może się pożegnać z tą wystawą... Pani ze związku powiedziała "pomiędzy nami", że patrząc na ilość zgłoszeń, które doszły, nie będzie problemu z uzyskaniem 3,5 tys psów... [jeżeli już nie ma takiej ilości..] w momencie, kiedy doliczą się psa numer 3.500 zamykają zgłoszenia... :-([/quote] ja juz tego nie komentuje.. bo krajówka w Czechach moze przez dwa dni posedziowac 3500 psów.. a biedne Katowice przez 3 nie potrafią... ich strata:) juz nie mówie ze to CACIBÓWKA !!
AiK Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 kto zna namiary na fajny hotel blisko wystawy w Katowicach
Agama Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Jest hotel na terenie wystawy w samym spodku-kiedys tam nocowalam,wystawiajac w sobote szarpeja a w niedziele grzywka
AngelOfDeath Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='flashka-g']ja juz tego nie komentuje.. bo krajówka w Czechach moze przez dwa dni posedziowac 3500 psów.. a biedne Katowice przez 3 nie potrafią... ich strata:) juz nie mówie ze to CACIBÓWKA !![/quote] ahahahaha dobre :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a ja nie slyszalem zeby katowice komus kiedykolwiek odrzucily zgloszenie przez zbyt duza liczbe psow ...:lol::lol::lol: ale moja noga tam nie postanie , bo niezle sie nasluchalem o tych wystawach w katowicach :eviltong:
Agama Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 z wystawami w Katowicach mam akurat dobre wspomnienia,nie liczac jednej gdzie szarpeje byly wystawiane na lodowisku,a i tak przywiezlismy cwc,i King sie nie rozchorowal
resuruss Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Zwiazek Katowicki jest zmuszony do limitowania zgloszen ,bo Zarzad Spodka miał jakies "problemy".W zeszłym roku kilkadziesiat zgloszen zostało odesłanych .Teraz beda rygorystycznie przestrzegac tej liczby ,bo po wypadku na wystawie gołębi wszyscy sie boja o bezpieczenstwo wystawcow .
flashka-g Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='resuruss']Zwiazek Katowicki jest zmuszony do limitowania zgloszen ,bo Zarzad Spodka miał jakies "problemy".W zeszłym roku kilkadziesiat zgloszen zostało odesłanych .Teraz beda rygorystycznie przestrzegac tej liczby ,bo po wypadku na wystawie gołębi wszyscy sie boja o bezpieczenstwo wystawcow .[/quote] .. to niestety trzeba zmienić miejsce wystawy... badz ....:diabloti: a co do lodowiska.. Agama ja tam od kilku lat jestem co piatek od rana do popołudnia na siberianach.. dzieki Bogu ze zawsze mam po kilka psów to jak biegam to zimna nie czuje ...powiedzmy:roll: :cool1:
AngelOfDeath Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 no tak te nieszczesne ptaszyska ... jednak ciesze sie ze mieszkam w innej czesci tego chorego kraju :)
maga18 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Agama']z wystawami w Katowicach mam akurat dobre wspomnienia,nie liczac jednej gdzie szarpeje byly wystawiane na lodowisku,a i tak przywiezlismy cwc,i King sie nie rozchorowal[/QUOTE] ja tez Katowice miło wspominam ;) ale w tym roku nie jadę
AngelOfDeath Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='maga18']ja tez Katowice miło wspominam ;) ale w tym roku nie jadę[/quote] no ba ... przeciez mnie tam nie bedzie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
flashka-g Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 A myślał ktos moze o zorganizowaniu Rankingu na najlepszego grzywacza w sezonie wystawowym 2006? Strona w sumie jest gdzie mozna by było zamiescic informacje- mysle ze Nesjanka by sie zgodziła?:razz: Oczywiście nie zebranie wszystkich wystaw kazdego psa, ale podanie kilka najlepszych wyników z danego sezonu ( pomyślmy 4-5). Oczywiście każdy chętny własciciel musiał by zgłosić psiaka no i wyrazić zgode- bo moze ktos by nie chciał więc nic na siłę. Musiałaby byc także opracowana jakaś punktacja. Można by było wybrac Najlepszego Szczenię, Najlepszego Juniora i najlepszego Dorosłego psa. Co o tym myślicie? Właściciele różnych ras organizują podobne Rankingi- bardzo mi sie to podoba w kwestii Siberianów.
lalunia Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 hej mam pytanie powiedzcie mi o wystawie w opolu w kwietniu 28 jest klubowa IX grupy a 29 międzynarodowa na czym to polega i na jaką np bardziej warto zgłosic swoje grzywki i czy 2 razy się płaci
miniaga Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='flashka-g']A myślał ktos moze o zorganizowaniu Rankingu na najlepszego grzywacza w sezonie wystawowym 2006? Strona w sumie jest gdzie mozna by było zamiescic informacje- mysle ze Nesjanka by sie zgodziła?:razz: Oczywiście nie zebranie wszystkich wystaw kazdego psa, ale podanie kilka najlepszych wyników z danego sezonu ( pomyślmy 4-5). Oczywiście każdy chętny własciciel musiał by zgłosić psiaka no i wyrazić zgode- bo moze ktos by nie chciał więc nic na siłę. Musiałaby byc także opracowana jakaś punktacja. Można by było wybrac Najlepszego Szczenię, Najlepszego Juniora i najlepszego Dorosłego psa. Co o tym myślicie? Właściciele różnych ras organizują podobne Rankingi- bardzo mi sie to podoba w kwestii Siberianów.[/quote] Mi się bardzo ten pomysł podoba - mimio że Jagódka jedynie w szczeniorkach była wystawiana, ale byłoby fajne!
resuruss Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Mnie sie ten pomysł tez bardzo podoba :multi: Lalunia !Wystawa Klubowa to wystawa na ktorej walczy sie o tytuł ZW.KLUBU czyli tytuł przyznawany raz do roku. Wnioski CWC lub ZW Mł. licza sie jako tzw "duze " .Dla mnie obok Zw.Polski jest to najwazniejszy tytuł o jaki sie walczy w Polsce.Wazne jest tez wygranie Wystawy Championow. Wystawa Opolska to normalna CACIBowka ,na ktorej walczy sie o "duze" CWC lub ZW.Mlodziezy a tytuły jakie sa przyznawane czyli NpwR/NSwR lub BoB mozna porownac z tytułami z innych miedzynarodowek. Oczywiscie za obie wystawy sa osobne opłaty. Moim zdaniem jesli sie juz jedzie opłaca sie zglosic na obie wystawy.
lalunia Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 dzięki ress :) bo ja jeszcze trochę zielona jestem widac w wystawach tyle że jadąc do opola na 2 dni musiała bym miec nocleg ah ....
lalunia Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 a mam jeszcze jedno pytanko moj synek teraz będzie miec 7 latek i bardzo się pali do wystawiania powiedzcie mi na czym polega młody prezenter i czy 7 latek może w takim konkursie występowac?
resuruss Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [SIZE=1][COLOR=#005633]Konkurencja jest rozgrywana w dwóch grupach wiekowych: • grupa I od 9 do 12 lat, • grupa II od 13 do 18 lat Dolna granica wieku to ukończony w dniu wystawy 9 r.ż. Górna granica wieku to koniec roku kalendarzowego, w którym prezenter ukończył 18 r. ż. Prezenter zmienia grupę wiekową młodszą na starszą z początkiem roku kalendarzowego następującego po roku, w którym ukończył 13 r. ż.[/COLOR][/SIZE] Cały regulamin konkursu jest na stronie ZK [URL]http://www.zkwp.pl/index_pl.htm[/URL]
flashka-g Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='miniaga']Mi się bardzo ten pomysł podoba - mimio że Jagódka jedynie w szczeniorkach była wystawiana, ale byłoby fajne![/quote] No ale Najlepsze Szczenie tez sie wybiera:);) no i weterana można również( choc ich za duzo nie ma) Tylko myśle ze jak duzo psów by sie zebrało i czy opłaca sie to organizować.. żeby było TOP TEN w kazdej grupie wiekowej. Myśle ze po sesji egzaminacyjnej mogłabym sie spokojnie tym zając- zbieranie zgłoszen, liczenie punktów itd.. moze bym kogos znalazła do pomocy..?:razz: Niestety ( dla niektorych moze stety)nie wszyscy własciciele grzywków siedza na dogomanii, wiec trzeba by było to rozpropagowac troche na większą skale ( np. poprzez e-mail).Moze by i sie znalezli własciciele grzywek spoza forum.
flashka-g Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='lalunia']a mam jeszcze jedno pytanko moj synek teraz będzie miec 7 latek i bardzo się pali do wystawiania powiedzcie mi na czym polega młody prezenter i czy 7 latek może w takim konkursie występowac?[/quote] Lalubia twój synek troche jeszcze za młody.. ale im wcześniej zacznie zdobywac umiejętności tym lepiej. Najlepiej by było gdyby ktos mu pokazał i go poinstruował w tych wszystkich ewolucjach- ale odrazu mówie ze trzeba miec zapał i cierpliwośc. Trenowac kiedy tylko można i z każdym psem. Ja startowałam w konkursie przez kilka dobrych lat w kraju i za granica.. jakies tam nawet coniektóre większe osiągniecia mialam. Nie znam nikogo niestety z Olsztyna kto by mogł mu pomóc..oj gdyby Olsztyn był blizej:) Ja teraz z siostrą ucze kilka dziewczynek z Opola i juz maja coraz wieksze osiagniecia, szczególnie Patrycja która dużo wygrywa startując w konkurencji z Shih tzu, ale nie tylko.
flashka-g Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Musiałby byc tez wyznaczony termin zgłoszen mysle ze spokojnie to mogłby być luty- jego połowa,bo np. poprawki spoznionych grzywkomaniaków można by było nanosić do konca świata i dłuzej. Wiem jak było z haszczakami. A potem ci spóznieni mieli pretensje..:roll:
lalunia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 dzięki wam bardzo czyli młody musi jeszcze poczekac :)
macsow1 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Flashka niestety musze Cie zmartwić.. z tego co mi wiadomo to grzywacze i syberiany wchodzą razem o 11 na ring... syberiany beda na ringu pierwszym a grzywacze na 4.. chcecie stawke ilosciową??? psy: szczeniąt 1 młodzież 5 pośrednia 3:loveu: otwarta 2 championów 0 weteranów 0 suki: szczeniąt 1 młodzież 2 pośrednia 2 otwarta 2 championów 0 weteranów 0
flashka-g Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 a skąd to masz? Jets gdzies cały plan sędziowania?
Recommended Posts