AngelOfDeath Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 a ja mysle tak i to jest moje zdanie i nie trzeba sie z nim zgadzac :diabloti: jesli Klub Chinskich Grzywaczy ma dzialac tak jak Klub Psow Ozdobnych i do Towarzystwa - ktory istnieje tylko na papierze:placz: :angryy: a wydaje mi sie ze gdyby tak klub istnial i dzialal jak nalezy to moglby zrobic wiele dobrego ale niestety nie istnieje :-(...wiec chyba lepiej zeby klubu grzywaczy nie bylo bo po co tworzyc cos co bedzie niby przyklejone do jakiegos oddziali i bedzie robic jakasklubowa wystawe raz w roku a poza tym nic wiecej ???
miniaga Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 A kto mówi o działaniu na papierze? Dla mnie we władzach mógłbyć każdy (ja się do takich ról nie śpieszę) no może z wyjątkiem Orsini(która grzywacza nie posiada) Zgadazm się z tobą Barku,że działanie tylko w teorii nie jest nam potrzebne... Ale dlaczego musimy brac przykład z polskich klubów? Wiecie ile fajnych rzeczy można by było zrobić razem i ile mądrych. Ja bym chciał by taki klup istniał....
paniMysza Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='Agama']MAGA nie zgadzam sie z TOBA ,kiedy ja wystawialam MADRYTA i KREOLKE-a ta para jest urodzona w 1999roku-to na ringach juz krolowal slynny KRIMZIN czyli Gingery s Krimson Clover-ojciec mojej Kreolki,MAMONA GERMANIKA,SASQUEHANNA GERMANIKA i inne i bylam swiadkiem jak sedzia dawal same bdb ze wzgledu na zgryz lub czesto w karcie oceny pisano stromy tyl ,zly gatunek szaty ,faktycznie Madryt szybko sie uporal ze zdobyciem mlodziezowego i doroslego championatu-co nie znaczy, ze nie bylo konkurencji lub wystawiano malo grzywek[/quote] zgadzam sie z agamą. wtedy też ja jeżdziłam na wystawy. stawki były moze nie aż tak duże jak teraz, ale ok 5-7 psów miałam czesto w klasie. i było naprawde kilka bardzo ładnych grzywaczy. jak dla mnie wtedy było wiecej wartościowych psów niz teraz w tak duzych stawkach.
paniMysza Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='flashka-g']hmm chyba zle mnie zrozumieliscie:) napisalam to w takiej małej przenosni coś zero- pies nie wzorcowy badz posiadajacy duze wady.. moze faktycznie zle napisalam. Przepraszam bardzo jezelii kogos urazilam bo nie mialam takiego zamiaru;)[/quote] spoko :) :)
AngelOfDeath Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='miniaga']A kto mówi o działaniu na papierze? Dla mnie we władzach mógłbyć każdy (ja się do takich ról nie śpieszę) no może z wyjątkiem Orsini(która grzywacza nie posiada) Zgadazm się z tobą Barku,że działanie tylko w teorii nie jest nam potrzebne... Ale dlaczego musimy brac przykład z polskich klubów? Wiecie ile fajnych rzeczy można by było zrobić razem i ile mądrych. Ja bym chciał by taki klup istniał....[/quote] no tak , ale kto niby mialby byc we wladzach takiego klubu , czym by sie ten klub zajmowal , gdzie by sie miescil , na czym polegalaby jego praca na organizacji jednej wystawy , dawaniu ogloszen jaka hodowla ma obecnie szczeniaki??
orsini Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='miniaga']A kto mówi o działaniu na papierze? Dla mnie we władzach mógłbyć każdy (ja się do takich ról nie śpieszę) no może z wyjątkiem Orsini([B]która grzywacza nie posiada[/B]) ....[/quote] aaaa przepraszam, PEWNA jestes ze nie posiadam?:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
AngelOfDeath Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 jesooo a masz ????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: pokazuj :p
Marta Chmielewska Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Klup chlup, nie potraficie dogadać sie na forum a co dopiero w klubie... :cool1:
maga18 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='paniMysza']zgadzam sie z agamą. wtedy też ja jeżdziłam na wystawy. stawki były moze nie aż tak duże jak teraz, ale ok 5-7 psów miałam czesto w klasie. i było naprawde kilka bardzo ładnych grzywaczy. jak dla mnie wtedy było wiecej wartościowych psów niz teraz w tak duzych stawkach.[/QUOTE] teraz tez mamy wartosciowe psy i mamy tez psy, ktore robia 'tło'. Niektore psy przejda do 'legendy' jak Krimson... a inne pozostana zapomniane... Niemniej jednak dalej uwazam, ze kiedys latwiej mozna bylo miec Ch.Pl... ;)
miniaga Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Bartku w dzisiejszych czasach klub nie musi miec własnej siedziby, ale zawsze można zorganizować jeden dzien otwarty w którymś ze związków (może to być w różnych związkach. Internet jest wszędzie:p Czym miałby się zajmować? Tym czym nie zajmuje się w wystarczającym stopniu związek a co dotyczy rasy: mądrą promocją rasy i dzieleniem się wiedzą z przyszłymi właścicielami. Organizowaniem wszelkiego rodzaju badań genetycznych(razem zawsze taniej) i profilaktycznych. Problemami z jakimi spotykają się właściciele i hodowcy grzywek na wystawach i w hodowli. Jejku ot poprostu wszystkim tym co dotyczy rasy. Kto we władzach? - w demokratycznym kraju wybiera większość i tak powinno być w tym przypadku. Wiadomo, że powinni by to Ci z największą wiedzą, ale dla mnie niezbędne byłyby: Anna 1 (zna rasę, jest specjalistą od rozrodu), ktoś kto zna się na grafice (np Marta Chmielewska) ktoś kto ma ogromny zapał np do gromadzenia informacji (np Maga czy Nesjanka) . W kazdej osobie jest ogromny potęcjał
miniaga Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ja nie namawiam nikogo na zakładanie klubu - mówię poprostu czego mi brakuję. Tuż przed pojaiweniem się Tasminy w moim życiu - na tym forum znalazłam kopalnie wiedzy. Brakuje mi takich rozmów jak w wątku, który założył Germanika .... No cóż podobno wszystko przemija...
Agama Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 hm ,po pierwsze zeby taki klub sie zarejestrowal to musi zebrac bodajze 100 czynnych czlonkow ZK na pierwszym zebraniu trzeba wybrac wladze na to wszystko sa przepisy-nie chce mi sie tego opisywac kilka lat temu jako sympatyk rasy x uczestniczylam w takim przedsiewzieciu-zjechali sie ludziska z calej POLSKI obecni byli przedstawiciele ZK i sedziowie przed zebraniem i wyborami oczywiscie sprawdzano leg czkonkowskie-wszystko odbylo sie zgodnie z protokolem itp. wladze zostaly wybrane a potem sie wszyscy poklocili o rozne bzdety-KLUB nie powstal:cool1: tak jak o tym klubie piszesz AGA to moze powstac tylko prywatne towarzystwo przyjaciol grzywaczy-sorry ale przepisy sa przepisami
miniaga Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Małgosiu - nio więc mówię po raz któryś, że mi takiego klubu brakuje. Nie wnikam w przepisy itp.
Agama Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 przedsiewziecie jest ogromne i na poczatek musza byc co najmniej 3-4 osoby do dzialan wstepnych
paniMysza Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='maga18']teraz tez mamy wartosciowe psy i mamy tez psy, ktore robia 'tło'. Niektore psy przejda do 'legendy' jak Krimson... a inne pozostana zapomniane... Niemniej jednak dalej uwazam, ze kiedys latwiej mozna bylo miec Ch.Pl... ;)[/quote] tych z tła jest stanowczo za duzo i w sumie to one robia takie tłumy teraz na wystawach. takie jest moje zdanie :)
flashka-g Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 W Czechach jest Klub..bo tam nawet jak ktos kogos nie lubi to wali głupa i sztuczne uśmiechy...albo siada przy drugim koncu ringu, a ze ringi dosyc w miare to sie da;) a Polacy stety badz niestety wala "prosto w twarz" czasami bezpośrednio w tym znaczeniu:cool3: :razz: :lol:
orsini Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='flashka-g']W Czechach jest Klub..bo tam nawet jak ktos kogos nie lubi to wali głupa i sztuczne uśmiechy...albo siada przy drugim koncu ringu, a ze ringi dosyc w miare to sie da;) a Polacy stety badz niestety wala "prosto w twarz" czasami bezpośrednio w tym znaczeniu:cool3: :razz: :lol:[/quote] a co , wolisz za plecami????? To sie nazywa FAŁSZYWOŚĆ kochana:)))))))))to obrabianie tylka za plecami, wiec ja zdecydowanie wole PROSTO W TWARZ:mad: :mad: :mad:
orsini Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='miniaga']No cóż podobno wszystko przemija...[/quote] niestety glupota nie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie wiesz o tym????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
AngelOfDeath Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 ja wczoraj rozmawialem , z pewno osoba ktora od wielu lat hoduje jedna z ras w gr IX i oni maja swoj klub , ona co prawda powiedziala ze ten ich klub jest jeszcze dobry , ale w niektorych prezes to Pan Bog :eviltong:ktory jezdzi za pieniadze wszystkich po innych klubach w europie i reklamuje siebie i swoje psy no ewentualne znajomych:diabloti: . I tak czesto zdarza sie w calej europie , podobno inaczej jest we Francji i Czechac bo tam moze byc wiecej niz jeden klub danej ras , a u nas zk zarzadzilo ze moze byc tylko jeden klub i jak ci sie nei podoba to mozesz co najwyzej powalic glowka w sciane ja wcale nie twierdze ze tak musi byc z klubem grzywaczy w polce , tylko zeby nie bylo ze nie ostrzegalem :evil_lol:
paniMysza Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 a tak w ogóle to ten klub to po co? na dogomanii garstka posiadaczy grzywek dogadać sie nie moze a co dopiero w klubie:roll:
Fenyloetyloamina Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='AngelOfDeath'] ale w niektorych prezes to Pan Bog :eviltong:ktory jezdzi za pieniadze wszystkich po innych klubach w europie i reklamuje siebie i swoje psy no ewentualne znajomych:diabloti: . [/quote] Polska mentalnosc chyba by nie pozwoliła na takie rzeczy... :lol:
flashka-g Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='orsini']a co , wolisz za plecami????? To sie nazywa FAŁSZYWOŚĆ kochana:)))))))))to obrabianie tylka za plecami, wiec ja zdecydowanie wole PROSTO W TWARZ:mad: :mad: :mad:[/quote] nie no dla mnie stety... ale wiesz moze niektorym sie to nie podoba;) ...no ale w sumie czort z nimi:cool3: Haha to ja pisze sie na prezesa:) moge sie rozbijac po innych landach z mila checia:cool3: :lol:
Donio Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='paniMysza']tych z tła jest stanowczo za duzo [/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::mad::mad::mad::mad::mad:
Recommended Posts