resuruss Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ja mysle ,ze powinnismy pamietac jedno: [B]gdzie jest popyt - bedzie produkcja........[/B]
miniaga Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Aik próbowałam nakłaniać - nic! Dziś Próbowałam narzucac, wywierac presję - nic. Może skorzystam z rady Marty i spróbuję przełknąć to, że nie zrobię nic i zobaczę czy hodowcy przjemą się losem psów z swojej hodowli. Jedno w tej dyskusji jest dobre - owi hodowcy czekają az temat ucichnie - a tu nic:mad:
resuruss Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 AiK.....wiesz nie mozemy oceniac przyjacioł i rodziny tej pani..... Zreszta chyba Donio zna sprawe blizej ,wiec niech moze on zapyta jak sprawa sprzedazy ma wygladac.
AiK Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='resuruss']AiK.....wiesz nie mozemy oceniac przyjacioł i rodziny tej pani..... Zreszta chyba Donio zna sprawe blizej ,wiec niech moze on zapyta jak sprawa sprzedazy ma wygladac.[/quote] nie czytałas ogłoszenia nie oceniam mówie tylko co ja bym zrobiła
Marta Chmielewska Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Nie bardzo rozumiem akcję ratowania psów. Psy się ratuje z opresji, gdy są głodne, zaniedbane, bite, nie lepiej zachować siły i pieniądze na akcje faktycznie potrzebne? Wiem od osoby która była w hodowli w sprawie psów, że zwierzęta są fizycznie zadbane, może nie nauczone ,,sztuczek", ale z pewności nie głodne. Po drugie psy są wpatrzone we właściciela, chodzą za nim krok w krok. Nie są bite. Do tego wszystko to psy młode, które szybko zaaklimatyzują się do nowych domów. To psy zakupione za gotówkę i tylko właściciel ma prawo nimi dysponować. Moze je sprzedać gdzie chce i komu chce. Nie ma potrzeby robić burzę w szklanke wody. I nie macie w tej sytuacji do tego prawa. Poza tym wiem, że nie jest chętny do odsprzedania hodowcom. Nikt nie pokrzykuje gdy hodowle sprzedaja psy dorosłe, młode w różnym wieku. Uważam, ze niektórzy za daleko sięgają w swoich wymaganiach wobec hodowców i właścicieli psów. Nie jesteście armią zbawienia.
kate8828 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Nie znam nikogo z was osobiście..jeżeli już to z widzenia na wystawie ale tylko z widzenia....wiec nie mam prawa na was nic powiedziec ale zobaczcie jedna z suczek z sasquehanny już dostała obniżoną cenę do 1500zł tu bym sie nie zgodziła z kims kto pisał że ten facet kocha psy itd.. jednak cena maleje wiec chce je szybko sprzedać?..... [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144968079[/URL]
Agama Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 pisalam o tym ,ze cena bedzie spadac-kilka dni temu-i prosilam zeby jak najmniej ludzi do niego dzwonilo MARTA nie wierz tak latwo ludziom-piszesz,ze nie sprzeda hodowcom-a do zoologicznych to tak
Pearl Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Vitalea']Widzisz dziecinko, nie bronię tej hodowli, ani zadnej innej..... bo nie znam wszystkich hodowli, jej właścieli ani też nie oceniam psów z innych hodowli - bo mało się na tym znam; szukam dla siebie psa, więc tu wchodzę by czegoś się dowiedzieć - gdzie sa nowe maluchy itp; i prawie zawsze śmiać mi sie chce z Twoich wypowiedzi, bo ciagle sie czegoś czepiasz, ośmieszasz, obmawiasz, szydzisz z psów - a nawet nie jesteś sędzinią kynologiczną..... moze masz sporą widzę, ale brakuje ci taktu i samokrytyki; już nie wspomnę o tym, co się pisze na innych forach na temat Twojej osoby - tam sie dopiero można pośmiać..... poszukaj - poczytaj - moze zmienisz trochę front....powodzenia![/quote] A co jest złego w wyrażaniu opinii na temat jakiegoś psa...jak tak czytasz różne fora to napewno spotkałas sie z wieloma"pikantnym" czy tez często "wyssanymi z palca" opowieściami o psach i osobach bedacych w ich posiadaniu. Ja nigdy nie zauważyłam, aby Flashka zachowywała sie w podobny sposob. A że sie pisze na jej temat- OCZYWISTE. Kazdy kto wygrywa musi miec przynajmniej z pare razy porządnie obrobiony tyłek:evil_lol:
Marta Chmielewska Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Agama']pisalam o tym ,ze cena bedzie spadac-kilka dni temu-i prosilam zeby jak najmniej ludzi do niego dzwonilo MARTA nie wierz tak latwo ludziom-piszesz,ze nie sprzeda hodowcom-a do zoologicznych to tak[/quote] Obiecałam, że więcej nie powiem, więc nie powiem, słowa muszę dotrzymać. Nie napisałam nawet 1/4 tego co wiem. Na allegro są w tej chwili biedne pieski bez papierów, za grosze, może ktoś chce uratować? :roll:
Czarne Gwiazdy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 To jest bez sensu totalnie. Wykupując takie psy nakręcacie interes i pokazujecie, że warto ciągnąć taki proceder, bo jacyś wielcy miłośnicy psów i tak kupią takie zwierzę. I błędne koło sie zamyka. Najlepszym sposobem jest jednak antyreklama takich "hodowli". Ten cały Jerry może i wysprzedaje zwierzęta, bo sobie nie poradził czy coś, ale nie wiecie czy na przykład po prostu nie próbuje sie bawić w pośrednika? Kupuje za 1000, sprzedaje za dwa razy tyle. Nie wiecie tego i jak kupicie od niego te psy to dalej tak będzie robił. Z drugiej jednak strony żal tych zwierząt. Taka sytuacja bez wyjścia :/
maga18 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='maga18'][B]PSY młodzież[/B] 1303 Kolja Poarott 1140 [COLOR="silver"]wł. Kuzior Joanna[/COLOR] 1141 [COLOR="silver"]wł. Testka Alicja[/COLOR] 1142 Hossa Vija Micke Prince Suprise 1143 Secret Pan i Władca [B]posrednia[/B] 1144 [COLOR="Silver"]wł. Kujawka-Siotor Katarzyna[/COLOR] 1145 Artush od Teareibi 1146 Bambo Motylek Biały 1147 Diego Pequeńo Monteka 1148 Intrygant Germanika 1149 Kim Čin-Čin Pet [B]otwarta[/B] 1150 Raffi Rossini lub Olinek Rossini 1151 Balboa Rocky Eve-Bler 1152 Don Juan z Lubuskiej Wsi 1153 Vasco Rosa Thea 1154 Veni Otello Sub - O - Divo [B]championy[/B] 1155 Żwirek Sakladir [B]SUKI młodzież[/B]1156 [COLOR="silver"]wł. M.Supronowicz[/COLOR] 1157 Baksan Pokerowy Żywot 1158 Geena Certova Stena [B]pośrednia[/B] 1304 Irina Poarott 1159 Happy Amitycja 1160 [COLOR="silver"]wł. Kazmierczak Aleksandra[/COLOR] 1161 Cher Odelli [B]otwarta[/B] 1162 Fraszka z Gangu Łysych 1163 Lavenda Maff-Staff [B]championów[/B] 1164 [COLOR="Silver"]wł. Kujawka-Siotor Katarzyna[/COLOR] 1165 Grzywacz Corvette [/QUOTE] jak wiadomo stawka ciut sie zmienila... wszystko idzie do gory... wiec corvetta jest sama, 1164 jest w otw, fraszka w posredniej itd ;) pozatym ze spisu wystawcow zniknęła Katrinka Majdlen :roll: natomiast w planie sedziowania są jej psy
maga18 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Wracajac do ratowania tych psow z hodowli Jerry68... pomysl Miniagi wogle mi sie nie podoba i tak jak wiekszosc uwazam ze to by tylko nakrecilo ten proceder a przeciez celem jest jego zatrzymanie... Nie uzbieramy tak duzej kwoty za zadne chiny i w tym wypadku to sie mija z celem bo sa inne psy ktore sa w gorszych sytuacjach i one tez czekaja na pomoc, idzie zima a one biedne w schronisku na betonie siedza - moze takim pomózmy? Bo psy Jerrego68 tak jak pisala M.Chmielewska zle nie maja
miniaga Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Maga - to tylko pomysł ... Nie chcę mi sie gadać na ten temat, ale kończac go powiem, że smieszne dla mnie jest powiedzenie, że maja dobrze suczki, które w tak młodym wieku przebywaja wszystkie w jednym pomieszczeniu razem z psami. Oczywiscie ocena warunków moze byc skrajnie różna i kazdemu pozostaje osadzić samemu... I zagadka, która suczka z tej hodowli spodziewa się szczęniąt i w jakim jest wieku?
Light of Shin-Ra Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Może i ja coś napiszę bo mam właśnie takiego psa z odzysku. Narake ma metrykę - obecnie rodowód w przygotowaniu ale to wcale jeszcze nic nie znaczy. Coraz ładniej odrasta i robi się podobny do grzywka ale to też jeszcze nic. On nadal ma lęki, boi się chodzić po ulicy, boi się przechodzić koło autobusów, boi sie wystrzałów, źle reaguje na nieznajomych mężczyzn. Tak marzę, że kiedyś go wystawię ale wcale nie jestem tego taka pewna. On pomimo rodowodu wcale się nie musi do tego nadawać i to wcale nie zmieni moich do niego uczuć (szczególniej jak się w nocy mi wpycha prawie na głowę). Drugi mój pies Inuyasha też na championa się nie zapowiada. I co , myślę, że jeśli nawet się okaże niewystawowy to będę go właśnie dlatego jeszcze bardziej kochać. Sprawdzimy w Katowicach jak dobrze pójdzie. Po co to piszę. Bo ja kocham psy, konkretne psy, nie ich osiągnięcia, tytuły, zaszczyty. Pewno, że Nabab mi się okropnie podoba. Jasne, że marzy mi się szczeniaczek po nim. Ale nie wiem czy mnie kiedyś będzie stać, bo kto wie czy gdzieś znowu po drodze nie znajdzie się jakiś grzywek potrzebujący pomocy i zamiast rozumem pokieruję sie sercem jak zwykle, a nie sądzę żebym miała takie szczęście jak Ress, której się trafił Quando (tylko proszę mnie nie posądzać o złośliwość bo ja jej tego psa okropnie zazdroszczę i bardzo mi się on podoba ale to nie jest chora zawiść tylko zdrowa zazdrość żeby kiedyś dochować się choćby trochę podobnego psa). Co do pomysłu Miniagi i wykupienia tych psów. Już pisałam, że proponowałam gościowi żeby oddał mi suczkę na prawach chodowlanych, cisza. Moje zdanie jest takie, nie kupujcie od niego, tyle się mówi żeby tępić handlarzy i pseudochodowców a to właśnie taki człowiek. I teraz Wy którzy jesteście na pierwszej linii tej walki chcecie mu "napędzać " biznes. Mnie też serce boli jak patrzę na te pieski ale jak je wykupimy to za chwilę historia sie powtórzy, to [COLOR=Red]Wasze słowa, to od Was się tego nauczyłam. [/COLOR]To dlatego nawet jeśli kiedyś zrealizuję marzenie o chodowli grzywków to będzie to może jeden jedyny miot.
resuruss Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ja własnie nie wiem co począc......Z jednej strony mysle ,ze wykupienie psow to nakrecenie interesu,a z drugiej koszmarnie mi zal tych psow.Psom nie tylko micha z jedzeniem jest potrzebna...... Marta pisze ze warunki maja dobre.....moze i maja nie wiem nie byłam tam,ale chyba kazdy szanujacy sie hodowca czy milosnik powinien potepic to ,ze suczki maja juz szczenieta......bo nic o starszych suczkach u tego Pana nie wiem ,a szczenieta grzywacze ma na sprzedaz.Bez rodowodu. [URL]http://www.allegro.pl/item144342142_chinski_grzywacz_super_okazja_.html[/URL] Majac na uwadze ,ze szczeniaczki na focie maja ok 6 tygodni i to ze sunia musiala chodzic w ciazy dwa miesiace......:roll:
miniaga Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Nio oczywiscie zapewniliscie piękne usprawiedliwienie ILONCE i innym hodowcom:shake: Zostawią tam psy i będa się tłumaczyc, że nie chciały nakrecać procederu.....BRAWO.Oczywiscie zgadzam się że pseudohodowców nie należa utwierdzac w ich działaniu i że odkupienie za takie pieniądze moze tylko facceta nakręcić, ale... Po pierwsze nie jedna osoba na własną rękę próbowała od Pana psa odkupić i inni również do niego dzwonili w tym celu. Dlatego logiczne wydawało mi się że lepiej zebrać jakąś sumę, przeczekac faceta i odkupić wszystkie za tyle ile mamy niż kupowac pojedyńczo i właśnie tym Pana w owym przekonaniu utwierdzać. A to że Pan nie schodzi z ceny jest właśnie wynikiem skakania przed szereg zamiast zjednodczenia się i wypracowania wspólnego planu działania. Ja efekt końcowy nie zrobienia niczego znam... Niestety nie długo poznamy go również wszyscy i skoro na tym forum edukowanie pseudohodowców odbywa się kosztem stworzeń to ja rrównież poczekam aż co niektórzy bedą musieli zweryfikowac swoje stanowisko, wyedukować się na historii tych psów . i na tym kończe temat
macsow1 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='maga18']jak wiadomo stawka ciut sie zmienila... wszystko idzie do gory... wiec corvetta jest sama, 1164 jest w otw, fraszka w posredniej itd ;) pozatym ze spisu wystawcow zniknęła Katrinka Majdlen :roll: natomiast w planie sedziowania są jej psy[/quote] moze by tak Teodora dac do pośredniej :) a Katrinka nie dojedzie :loveu: teraz patrzac na stawke lokata dalsza sie klania...
AngelOfDeath Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='maga18']jak wiadomo stawka ciut sie zmienila... wszystko idzie do gory... wiec corvetta jest sama, 1164 jest w otw, fraszka w posredniej itd ;) pozatym ze spisu wystawcow zniknęła Katrinka Majdlen :roll: natomiast w planie sedziowania są jej psy[/quote] a Happy jest w mlodziezy i ma numer 1158
maga18 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 no no... nr tez sie zmienily :eviltong: ale ogolnie psy te same :lol:
lonka Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Pearl']A co jest złego w wyrażaniu opinii na temat jakiegoś psa...jak tak czytasz różne fora to napewno spotkałas sie z wieloma"pikantnym" czy tez często "wyssanymi z palca" opowieściami o psach i osobach bedacych w ich posiadaniu. Ja nigdy nie zauważyłam, aby Flashka zachowywała sie w podobny sposob. A że sie pisze na jej temat- OCZYWISTE. Kazdy kto wygrywa musi miec przynajmniej z pare razy porządnie obrobiony tyłek:evil_lol:[/quote]Perl bo anonimowo to wszysko mozna pisać i wyrażać swoją opinije o wszystkim.A szczególności o ludziach których tak naprawde sie nie zna.Właściwie to teraz rozumiem czemu Flashi ma dosyć wystaw:roll: właściwie osob:shake:
flashka-g Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='lonka']Perl bo anonimowo to wszysko mozna pisać i wyrażać swoją opinije o wszystkim.A szczególności o ludziach których tak naprawde sie nie zna.Właściwie to teraz rozumiem czemu Flashi ma dosyć wystaw:roll: właściwie osob:shake:[/quote] Flashi bedzie miala dosc wystaw do tego momentu az sędziowie sie nie doucza wzorców i nie beda oceniac pod wlasne widzi mi sie:eviltong: a ludzie to swoja droga..ale ich mozna zawsze olać i sie posmiać;) ale na szczescie są tez tacy ktorych bardzo bardzo szanuje i bez nich wystawy byłyby totalną klapą :*
anna1 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 uff, znalazlam chwlke czasu zeby to wszystko przeczytac; co do wystaw to sie zgadzam z flaszi bo niestety niedouczonych sedziow jest co raz wiecej i nie mowie tylko o ozdobkach; ale niestety musimy z tym jakos zyc i wystawiac; a ludzie sa tylko ludzmi i bzdetami nie warto sie przejmowac; to tak jakby ress miala sie przejmowac ze ktos pepla ze farbuje bulke - a za grosz nie wytlumaczysz ze wystarczy ozdywka np. z all syatemu i bedzie czarna- jedna kuracja ozdywka Campariego i mam czarnego Zuczka ale mi sie nie chce i lubie ten kolorek siwy u niego; co do tej hodowli jeery 68 to widze za ma pare ladnych suk zakupionych z hodowli chyba nie za grosze raczej bo i super ciapki po el nero i sasuqehanna i sub divo; sprzedaje maluchy na allegro- rozumiem ze bez papaierow- u niego na stronie nie ma nic; tylko tundra do sprzedania; w reszte jeszcze sie nie zaglebilam; niestety wole wydac zklotowke na psy glodujace, bez budy, wystaerylizowac kotke a nie odkupowac psa; mysle ze jesli ktoras z tych hodowli chcialaby odkupic swoje suki to raczej stac je na to; mam nadzieje ze rzecz dobrze zrozumialam- jesli nie to prosze o wytlumaczenie ;
anna1 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 wlasnie przejzalam Allegro- nie sadzilam ze juz tyle grzywek i innych psow jest tam wstawionych! okazja, tanio, pod choinke- szkoda ze potem wiekszosc z nich albo produkuje szczeniaki co cieczka albo trafia do schroniska badz jeszcze gorzej
macsow1 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 powiedzcie mi jakie to pieski, ktorych wlasciciele to : [COLOR=silver]wł. Kuzior Joanna[/COLOR] [COLOR=silver]wł. Testka Alicja??????[/COLOR]
resuruss Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Macsow1!Nie jestem pewna,ale wydaje mi sie ze p.Joanna Kuzior ma chiuhuahua - jesli numery poszły o jeden w gore ,to byc moze jest pomyłka.Nie wykluczam jednak ,ze kupiła sobie grzywacza.A p.Testka ma hodowle Chrustowianki ;)
Recommended Posts