Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

miniaga napisał(a):
Nio więc z braku reakcji, posanowiłam wywaołaś kazdego z osobna do tablicy, jezeli ktoś nie chce pomóc lub jakiś względów nie moze to nich napisze o tym otwarcie. Chcę by kazdy zajął jakieś stanowisko. Nawet jeżeli ktos da 1 zł to bedzie dla mnie już cos. Od nas zalezy ile psów odkupimy. jeżeli ktoś ma w dupie co się stanie z tymi psami to nich ma odwagę o tym napisac.

postaram sie cos wyskrobac

ale co z tymi psami jak juz je wykupicie??

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nio to mamy trójkę. Czekam. Czy ktos ma może pomysł kto bedzie zbierał kase. Ja się nie podejmuję, ale może znacie jakiś sposób by złozyć je w depozycie tak by mogły pójśc tylko na ten jeden cel?

Posted

miniaga napisał(a):

Dzisiaj jednak w nosie mam sukcesu obu. Za to hodowców wywołuje do tablicy. Panie Ostrowski, pani Domosławska przyłaczycie się do zbiórki na psy, które sukcesów nie mają? Czy interesuje Was rasa tylko w obrebie własnego podwórka? Przyznam szczerze, że bardziej niz które z Was odniesie większy sukces hodowlany interesuje mnie- ot zwyczjenie czy pomożecie.

miniaga wydaje mi sie ze nieodpowiedni sposob i troche przesadzasz , jakby ktos chcial to by pomogl , poza tym moze lepiej otworzyc nowy topic ... i nie wywolywac tak bezposrednio ... bo to raczej tak nie na miejscu ...

poza tym nie wszysyc moga byc jednoczesnie na dogo

Posted

wszystko fajnie tylko czemu mowa tylko o psach z hodowli jery a co z psami z tej drugiej likwidowanej hodowli są tańsze mają weiększą szansę że trafia do rozmnażaczy

Posted

miniaga napisał(a):
O co ten krzyk - ja też uważam, że w hodowli Germanika sa psy piekne, które powalaja mnie na kolana i zapierają dech w piersiach i takie, które są "jedynie" poprawnie zbudowane. Ba!!! Jeden pies wręcz mi się nie poddoba:loveu:
Świadczy to jedynie o moim dobrym guście i nie popadaniu w zachwyt nad wszystkim co nosi ten przydomek.

Jaki jest idealny grzywacz? Odpowiedzi pewnie tyle co miłosników tej rasy, bo każdy z nas ma swój typ grzywacza.... Kolja na swiatówce wywarł na mnie pozytywne wrażenie, choć na kolana mnie nie powalił, ale myślę, ze byłabym osobą szczęśliwą mając takiego psa.

Flashi bardzo czesto zgadzam się z tobą, bo nazywasz pewne rzeczy po imieniu, ale nie da się również ukryć, że ostatnio rzeczywiście starasz się delikatnie dołozyć Germanice - twoje prawo, tylko błagam rób to jak zawsze - otwarcie, bo wszyscy umieją czytać i wyciągac wnioski (ja nie umiem tylko pisać - zwłaszcza po polsku:evil_lol:)

a czemu Germanice- nie rozumiem?? To ze Kolja jest z Germaniką na współwłasnosc to nie moja sprawa. Takze uwazam ze mało jaka hodowla ma takie sukcesy jak ta- czego serdecznie gratuluje i trzymam kciuki za kolejne sukcesy- w koncu to POLSKA hodowla, ale tez nie kazdy pies przeciez jest idealny- ba zaden nie jest, tak samo jak i zaden czlowiek. Z reszta pod moim dachem razem ze mną mieszka takze peis na wspołwłasnosc z Germaniką. Mnie interesują tylko psy...a jak juz ktos ma jakis widoczny problem to jego sprawa. Denerwujace jest tylko to jak ludzie potrafia obgadywac za plecami i obrzucac błotem, a szczerej prawdy powiedzianej prosto w twarz sie boją.

Widzisz Ciebie zadowolił by juz Kolja... a mnie tylko Nabab...no może jeszcze Werset podpasuje:razz:
Ludzie są tacy ze jedni bronią tamtych nastepni znowu innych- i wszystko sie przekłada na osoby, a nie psy.

Vitalea szuka psa z tego co pisala...wiec napsialam ze Kolja nie jest idealny- i za to dostaje opierdziel ze szydze itd.
A jak ktos bedzie slodzic i tuszowac wady roznych psow, hodowcow itd to gdzie ona znajdzie tego wymarzonego psa?? Badz jak bedzie sluchac tylko tych co uwydatniają tylko wady a ukrywaja zalety roznych psow. Kolja jest niezle przygotowany i zaprezentowany, ma kupe włosa- czego nie jeden powder by mu zazdroscił i zapewne moglabym wymieniac tu na tak i nie...ale po co? jak zaraz mnie zjadą ze patrze krytycznie tylko na inne psy...a mysle ze tak zkrytykowanym psem przez moją osobe jak mój pies to nie ma zadnego innego. Oczywiscie znam wartosc swoich psow i wiem jakie maja szanse na wystawach, wiem jakie ma wady a jakie zalety i wiem takze ze juz byla pora na zakonczenie kariery.

Narazie nie bede jezdzic na wystawy bo zmienili sie moje plany osobiste i moze takze po światówce uświadomiłam sobie jak te wystawy są żałosne, a szczególnie co niektórzy ludzie którzy tworzą tępą atmosfere, ale na szczescie są też tacy dla dzięki którym nigdy nie zrezygnuje z kynologii ktora jest moim uwielbieniem. Z reszta narazie nie mam psa na show, no dopóki nie zaczne wystawiać nowego złotka ;)

A a co do Campariego to chyba tak jak teraz gdy jest przygotowywany przez Wania i wystawiany to dawno nie był w tak dobrej kondycji na show. Byanjmniej wyroznia sie w ringu:)

Posted

Qurcze,ja cały czas mysle jak cos w tej sprawie zrobic.....i wymyslic nie moge.
Najgorsze jest to ,ze tak naprawde mozemy facetowi nagwizdac,bo wedlug prawa sprzedaje psy ,ktore sa jego własnoscia - ktore kupil i moze z nimi teraz robic co zechce - w pewnych oczywiscie etycznych granicach.
Psy maja zapewnione podstawowe potrzeby - maja gdzie spac i maja co jesc wiec nie ma sie tu co podpinac o ustawe o ochronie zwierzat.
Członkiem ZK ten Pan wydaje mi sie nie jest ,wiec tez na interwencje tej instytucji nie ma co liczyc.
Poza tym ,mysle ,ze emocje nie sa dobrymi doradcami w tej sprawie.Facet dostanie kase - dopnie swego a moge tylko domniemywac ,ze w przyszłym roku znow hurtowo zakupi psiaki - z tym ,ze nie beda to juz grzywacze ,bo "nie chodliwe".Kupi yorki ,chiua,moze jakies psy obronne ,a moze goldeny i interes bedzie sie krecił .Kupi bez papierow ,bo i tak ma mioty bezpapierowe od ludzi tego samego pokroju co on- producentow i wtedy juz kazdy bedzie maial głeboko co z tymi psami sie stanie.Nawet mozemy sie nigdy nie dowiedziec ,ze znow ma nowe psiaki.A to chyba nie o to chodzi?Prawda?Facet ma zrozumiec ,ze psy to nie jest zarobek i na pewno kokosow na tym sie nie da zrobic - tak zeby mu sie odechcialo na zawsze.

Posted

Toteż Bartku piszę to ja nie ty. Nie potrzebuje zakładac nowego topiku, bo jak dla mnie temat dotyczy nas wszystkich. I dlaczego mam nie wywoływac z nazwiska? Pytam konkretne osoby publicznie. Ja moge kupic jednego psa, ale nie bede spac spokojnie wiedząc że inne tam dalej siedzą, albo że kupi ktos dziecku pod choinke a następnie wyrzuci bo pies jest niesocjalizowany.I żeby nie było niedomówień : Onka, Maga 18, Gruca, Ania i Psy, Emka, Ress. Moge tak kazdego z osobna....pytac czy pomogą. W innych rasach nie trzeba pytać... u nas niestety tak. Kazdy psioczy, że tu same kłótnie, rywalizacja itp. A jak jest szansa zjednoczyć się i razem cosik dobrego zrobić to cisza.... Nie ma. oczywiscie można temat przeczekać i sie na dogo nie udzielac, można jak co niektórzy tryskać humorem . Można udawać że tematu nie ma a potem krytykowac innych, ale najgorsze co człowiek może zrobić to nie zając stanowiska.

Posted

Wykupie sobie reklamę na całą stronę w katologach wystawowych i zrobię reklamę społeczną o pach pomagajacych dzieciom a potem napisze ich historię. Dokładnie :loveu::loveu::loveu: W 3 językach.

Posted

[quote name='miniaga'] , albo że kupi ktos dziecku pod choinke a następnie wyrzuci bo pies jest niesocjalizowany.,
nie wydaje Ci się że może to zrobić nie konicznie kupując u tego pana mamy przykłady tu na dogo siwego i psa Han

Posted

chyba zjadlo mojego posta ale to trudno:)
moge dac drugiego:
nie zauwazylam zeby posty flaszi byly nieodpowiednie ale moze jestem stronnicza:) jednak watpie;
mianiga- nie wiem na co zbiorka- nowy topic prosze; pracuje 8-19 wiec nie mam czasu na czytanie doglebne dgm; a dla bezdomnych posw i kotow robie sporo w ramach naszego miasta;
kazdy ma prawo do wlasniego zdania; nie wiem czemu rozpetala sie burza dookola przecietnego kolji- poarott jest dopiero startujaca hodowla, jeszcze nic takiego nie osiagnela, no oprocz nazw szczeniakow( mamy kolejna sabeline) ale kazda reklama jest lepsza od zadnej;
przestanmy zazdroscic innym i zajmijmy sie swoim podworkiem;ja widocznie mam powazny problem bo nigdy niczego nikomu nie zazdroscilam :)
i nie ma hodowli z psami ktore sa wszystkie na wystawy;
flaszi- ja niestety po ostatnich wystawach mowie juz wszytsko w twarz zeby nie bylo ze cos za plecami... :) a Zuczek sie wyrobil- wystarczylo uzyc prostownicy zgodnie z ostatnia moda:) reszta to juz on sam; zawsze byl moim oczkiem w glowie;

Posted

Aniu Dzięki za odpowiedż - Jestem pod dużym wrażeniem, nawet jezeli nie zdecydujesz się pomóc. Chcę zebrać kasę na psy które poskupował ten facet z Poznania. Czekałam cierpliwie, aż hodowcy u których te psy się urodziły cos zrobią, ale się pewnie nie doczekają. Wywołałam cię z nazwiska, bo fajnie by było gdyby ktos z atorytetem jak twój pomógł. oczywiscie zgadzam się z ress że nie ma co się spieszyć, bo facet wali ceny że hej, ale chciałabym wiedzieć czy umiemy sie zorganizować, zebrać jakąś sumę i zapewnić trochę inny start tym psom. Wydaje mi się ten temat trochę ważniejszy niż nasze wszystkie spory.

Jestem bardzo mile zaskoczona, że się odezwałaś i chyle czoła.

Posted

AiK napisał(a):
[quote name='miniaga'] , albo że kupi ktos dziecku pod choinke a następnie wyrzuci bo pies jest niesocjalizowany.,
nie wydaje Ci się że może to zrobić nie konicznie kupując u tego pana mamy przykłady tu na dogo siwego i psa Han

Tak może się to zdarzyć zawsze, tylko jakos nie wierzę, ze te psy spotka cos dobrego. I wiem że jeżeli nie trafią do ludzi odpowiedzialnych to może się to skończyć tragicznie.

Posted

Miniaga pytanie było proste dlaczego chcesz ratować te piękne drogie psy od jery a nic nie ma o tych mniej ładnych z opławickich czarow które są mniej ładne i tańsze i mają większe sznse na zostanie psami psełdohodowców skoro już wywołujesz do pomagania to postaraj się żeby każdy zrozumiał kryteria wyboru któremu pomocy udzielic a któremu nie

Posted

[quote name='flashka-g']a czemu Germanice- nie rozumiem?? To ze Kolja jest z Germaniką na współwłasnosc to nie moja sprawa. Takze uwazam ze mało jaka hodowla ma takie sukcesy jak ta- czego serdecznie gratuluje i trzymam kciuki za kolejne sukcesy- w koncu to POLSKA hodowla, ale tez nie kazdy pies przeciez jest idealny- ba zaden nie jest, tak samo jak i zaden czlowiek. Z reszta pod moim dachem razem ze mną mieszka takze peis na wspołwłasnosc z Germaniką. Mnie interesują tylko psy...a jak juz ktos ma jakis widoczny problem to jego sprawa. Denerwujace jest tylko to jak ludzie potrafia obgadywac za plecami i obrzucac błotem, a szczerej prawdy powiedzianej prosto w twarz sie boją.

Widzisz Ciebie zadowolił by juz Kolja... a mnie tylko Nabab...no może jeszcze Werset podpasuje:razz:
Ludzie są tacy ze jedni bronią tamtych nastepni znowu innych- i wszystko sie przekłada na osoby, a nie psy.

Vitalea szuka psa z tego co pisala...wiec napsialam ze Kolja nie jest idealny- i za to dostaje opierdziel ze szydze itd.
A jak ktos bedzie slodzic i tuszowac wady roznych psow, hodowcow itd to gdzie ona znajdzie tego wymarzonego psa?? Badz jak bedzie sluchac tylko tych co uwydatniają tylko wady a ukrywaja zalety roznych psow. Kolja jest niezle przygotowany i zaprezentowany, ma kupe włosa- czego nie jeden powder by mu zazdroscił i zapewne moglabym wymieniac tu na tak i nie...ale po co? jak zaraz mnie zjadą ze patrze krytycznie tylko na inne psy...a mysle ze tak zkrytykowanym psem przez moją osobe jak mój pies to nie ma zadnego innego. Oczywiscie znam wartosc swoich psow i wiem jakie maja szanse na wystawach, wiem jakie ma wady a jakie zalety i wiem takze ze juz byla pora na zakonczenie kariery.

Narazie nie bede jezdzic na wystawy bo zmienili sie moje plany osobiste i moze takze po światówce uświadomiłam sobie jak te wystawy są żałosne, a szczególnie co niektórzy ludzie którzy tworzą tępą atmosfere, ale na szczescie są też tacy dla dzięki którym nigdy nie zrezygnuje z kynologii ktora jest moim uwielbieniem. Z reszta narazie nie mam psa na show, no dopóki nie zaczne wystawiać nowego złotka ;)

A a co do Campariego to chyba tak jak teraz gdy jest przygotowywany przez Wania i wystawiany to dawno nie był w tak dobrej kondycji na show. Byanjmniej wyroznia sie w ringu:)

Hahahaha - Flashka w tej materii nikt Ci nie dorówna. Obgadujesz wszystkich jak leci.... Jesteś mistrzynią!!!! Drąż temat myslę ze niektórzy chetnie by usłyszeli prosto w twarz rewelacje, które mówisz na ich temat. DAWAJ!!!!!! DAWAJ!!!!!

Posted

jakos nie bardzo wierze w towje szczere chylenie czola- i nie chyl go bo nie ma po co; ja sie klocic nie bede bo nie widze w tymk sensu- mam co innego do roboty;za toba tez nie przepadam i niech tak zsotanie;
jak juz mialam sytulacje ze facet chcial ode mnie kupic 2 gryfony hurtem ale wtedy dostal cene zaporowa i szybko mu przeszlo; stwioerdzil ze zarobia spokojnie na jego emeryture bo juz 10 jorczek tak pracuje; niestey hoidowcy sprzedaja zeby sie pozbyc a takiech jak ten znajdzie sie bardzo duzo; i juz w okolice tego numeru kierunkowego nikt psa ode mnie nie dostal- tylko sprawdzone domy;
niestety tu jest duzy problem bo facet kase dostanie i tyle i dalej bedzie psi handel uprawiac; i nie zlikwidujemy tego, starac sie mozna ale czasmi to jest jak wlaenie glowa w mur;

Posted

Miniaga- wyluzuj- kiedy flaszi dawala jakies rewelacje w twarz (i za plecami)?????? narazie nic tekiego nie napisala czym mozna by sie podniecac;

Posted

dobra , ja ide spac bo rano trzeba wczesnie wstac i do pracy; nic konstruktywnego , nadal przepychanki; zycze wszytskimk milej nocy i buziaki dla wszytskich bez wyjatkow:)

Posted

miniaga napisał(a):
Hahahaha - Flashka w tej materii nikt Ci nie dorówna. Obgadujesz wszystkich jak leci.... Jesteś mistrzynią!!!! Drąż temat myslę ze niektórzy chetnie by usłyszeli prosto w twarz rewelacje, które mówisz na ich temat. DAWAJ!!!!!! DAWAJ!!!!!

zapewne:diabloti:

Posted

Nio cóż AIK,spodziewałam się takiego pytania, ale niestety jedyne co ja mogę zrobić to dać kasę. Ewentualnie wziąść któregoś z tych bezrodowodowych szczeniaków. Nie wiem jak moja tasia zareaguje na dorosłego psa. Przyznaję uczciwie, że pewnie dlatego zareagowałam w ym przypadku, że posrednio znam te osoby i nie rozumiem jak ktoś z dogo mógł wiedząc co to za człowiek sprzedać mu swoje psy. Po za tym nie wierzę, by ktoś z dogo pomógł psom (wyłączjąc nielicznych) które są nierodowodowe. Własnie tym razem widzę szanse, bo sa to piekne i rodowodowe psy. I dlatego moze ludzie zechcą pomóc. Gdyby Ilonka napisała że chce te psy odkupić, ale brakuje jej kasy i ze psy beda mieszkac u niej. Dałabym jej te pieniądze, bo chodzi mi tylko o to by 12 miesięczne suczki nie były inkubatorami.

Posted

quote=flashka-g;2515088]zapewne:diabloti:

anna1 napisał(a):
jakos nie bardzo wierze w towje szczere chylenie czola- i nie chyl go bo nie ma po co; ja sie klocic nie bede bo nie widze w tymk sensu- mam co innego do roboty;za toba tez nie przepadam i niech tak zsotanie;
jak juz mialam sytulacje ze facet chcial ode mnie kupic 2 gryfony hurtem ale wtedy dostal cene zaporowa i szybko mu przeszlo; stwioerdzil ze zarobia spokojnie na jego emeryture bo juz 10 jorczek tak pracuje; niestey hoidowcy sprzedaja zeby sie pozbyc a takiech jak ten znajdzie sie bardzo duzo; i juz w okolice tego numeru kierunkowego nikt psa ode mnie nie dostal- tylko sprawdzone domy;
niestety tu jest duzy problem bo facet kase dostanie i tyle i dalej bedzie psi handel uprawiac; i nie zlikwidujemy tego, starac sie mozna ale czasmi to jest jak wlaenie glowa w mur;

Wierzyc nie musisz. ja tam się nikomu nie przymilam nigdy - w myśl zasady że jak mówic to się zawsze szczerze. Zaprzyjaźniac sie z tobą nie mam zamiaru, ale szanuję za pewne decyzję - tego się nie wstydzę. Nie mam też zamiaru z braku sympatii do twojej osoby udawać, że twoje psy mi się nie podobaja i tyle.

Posted

flashka-g napisał(a):
zapewne:diabloti:

[quote name='flashka-g']nie bo sie wstydze:placz: :oops: :oops: :oops:[/quot

E tam wstydzisz... wstydzić to się będzie jak juz powiesz:eviltong: Myślałam flashka, ze ty jednak nigdy nie rzucasz słów na wiatr ale jak widzę się pomyliłam.

Szkoda, bo chciałam zobaczyć jak wyrzucasz wszystkim po kolej co do nich masz:loveu: Byłoby fajnie

Posted

miniaga napisał(a):
Nio cóż AIK,spodziewałam się takiego pytania, ale niestety jedyne co ja mogę zrobić to dać kasę. Ewentualnie wziąść któregoś z tych bezrodowodowych szczeniaków. Nie wiem jak moja tasia zareaguje na dorosłego psa. Przyznaję uczciwie, że pewnie dlatego zareagowałam w ym przypadku, że posrednio znam te osoby i nie rozumiem jak ktoś z dogo mógł wiedząc co to za człowiek sprzedać mu swoje psy. Po za tym nie wierzę, by ktoś z dogo pomógł psom (wyłączjąc nielicznych) które są nierodowodowe. Własnie tym razem widzę szanse, bo sa to piekne i rodowodowe psy. I dlatego moze ludzie zechcą pomóc. Gdyby Ilonka napisała że chce te psy odkupić, ale brakuje jej kasy i ze psy beda mieszkac u niej. Dałabym jej te pieniądze, bo chodzi mi tylko o to by 12 miesięczne suczki nie były inkubatorami.

nie chce się czepiać skoro tak bardzo chcesz pomóc ale te Twoje intencje mi cos podpadają albo nie rozumiem Twojego toku myslenia

Posted

Ja tam moge odkupic jednego psa, oddać go w dobre ręce osobie, która bede pewna. Najchętniej z dogo, zwiazanego z grzywaczami.Moge nawet i jutro, ale wolałabym by wszyscy którzy zamierzają coś w tej sprawie zorbic się jakos zjednoczyły. Żeby nikt nie pisał do tego faceta na własną rękę, bo facet utwierdza się w przekonaniu, że ludzie są zainteresowani i że na tym zarobi.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...