Weronia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 w jakim schronie jest piesek? w dobrym? czy w kiepskim?? nie ma tam wolontariatu? nikt tam nie pracuje, kto moglby "popracować" nad psiakiem??? ile pies ma lat, ze piszecie, ze zaraz umrze? Quote
akucha Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 W Sopocie jest, to dobry schron, krzywda tam jej żadna nie spotka. Ma troskliwą opikę, ale ona dramatycznie tęskni. Nie chce jeść,karmnia ją podając do pyszczka. Ogłoszona na trójmiejskich, poszukiwany jest własciciel. Ostatnio do trójmiejskich schronów trafia dużo starych psów... rasowych też. Quote
emilia2280 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 no wlasnie dlatego musi byc u kogos w domu, bo w schronie umrze z zalu... Quote
Betbet Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 to wiemy. dlatego szukamy. rzecz w tym, że domu brak. a w sopocie jest jeden z lepszych wolontariatów o jakich słyszałam... Quote
brazowa1 Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 GoWa,suka nie ma tatuazu,kazdy pies jest sprawdzany czytnikiem. Weroniu,suka zyje tylko dzieki wysilkom pracownikow i wolontariuszy,ktorzy ja trzymaja na powierzchni zycia.Dwa razy dziennie przychodzi pani,zeby ja zabrac na spacer,a dodatkowo opiekuje sie nia Millarca,wspaniala osoba oraz milosniczka spanieli. Na szczescie od wczoraj suczka zaczela samodzielnie jesc. Suczka jest bardzo stara,dokladnie nie da sie juz wieku sprawdzic,bo nie ma zebow.Patrzac na fakt,ze spaniele do poznego wieku zachowuja wigor,a ona ledwo czlapie,to musi to byc bardzo sedziwa suczka.Ma juz zapadniete oczy. Invictus-ciagle sledze ogloszenia i ciagle mam nadzieje.Tylko,ze juz coraz mniejsza. Gorzka ze wzgledu na wiek,ma juz problemy z orientacja,troche czasu zajmuje jej trafienie do miski,prawdopodobnie nie slyszy.Widzi.Chetnie wychodzi na spacer i widac,ze powrot do boksu jest dla niej dramatem. Na spacerze ładnie sie zalatwia.Gdy zobaczy czlowieka,podchodzi. Ciagle cichutko zawodzi,chyba,ze wlasnie spi.Wgapia sie w kat boksu i wyje. Millarca,ktora poswieca jej najwiecej czasu,powiedziala,ze dzis suka na jej widok pokazala cos w rodzaju radosci. To bardzo,bardzo stary pies,tak,ze nawet reakcje radosci sa juz u niej mniej czytelne. Zal na nia patrzec.Ma schroniskowy boks i samotnosc wlasnie w ostatnich chwilach zycia,kiedy najbardziej potrzebuje człowieka. Quote
emilia2280 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 a czy ktos z wolontariuszy nie zgodzilby sié wziác jej do siebie na te chwile? to tylko kwestia káta w tej chwili. Quote
brazowa1 Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 gdyby to bylo mozliwe,juz by byla u wolonatriusza.To niewysterylizowana suczka,a to komplikuje sprawe. Quote
Betbet Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 wiekszosc wolontariuszy albo maksymalnie zapsiona i zakocona (a mimo to chcieli wziac suczke, nieoceniona olenka, ale ma psy, a sunia niewysterylizowana) albo maja sytuacje takie, ze nie mogą wziac Brazowa wiesz, ze zabrac jej nie moge...ale ja mam normalnie odruch jechac do schronu i blagac zeby mi pozwolono siedziec przy kracie z nią...zeby ona sama nie byla no...:placz::placz::placz::placz: Quote
emilia2280 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 wiem ze trujé, ale to dlatego , ze jak tak jak Betbet, chcialabym chociaz byc przy jej kracie... nie moge przezyc.. Quote
Asia & Ginger Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 akucha napisał(a):Wystawiłam to nieszczęście :-( Czy to znaczy, że sunia ma Allegro? :roll: Quote
brazowa1 Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Akuszka dzielnie wystawia sopociaki na ogloszeniach trojmiejskich,nie wiem czy allegro. Quote
Asia & Ginger Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 brazowa1 napisał(a):Akuszka dzielnie wystawia sopociaki na ogloszeniach trojmiejskich,nie wiem czy allegro. Jeśli nie ma, to mogę ją wystawić, tylko potrzebuję jakiś chwytający za serce tekst. Ja chyba nie potrafię tak pięknie pisać jak niektórzy tutaj. :oops: Jak już będzie Allegro, to poproszę moją ulubienicę od ogłoszeń o wystawienie na innych portalach. ;) Quote
akucha Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Nie wystawiałam jej na allegro, bo sądziłam, ze trzeba dac kilka dni na poszukiwania własciciela. Quote
mela2 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ponowie pytanie. Jak ona znalazła sie w schronisku? Byc może przeoczyłam odpowiedz. Jesli została przywieziona przez kogoś kto ja znalazł,to pewnie wiadomo z jakiej czesci Trójmiasta, z jakiej ulicy.W takim wypadku moze warto tam sie rozejrzec.Moze są jakies ogłoszenia ? Dla właściciela- zwłaszcza starszego-jest to najprostszy sposób poszukiwania psa. Może w tamtej okolicy ktoś ja zna.Nie przypuszczam ,żeby sama przeszła wiele kilometrów. Stare psy czasto tracą orientacje.Zresztą już wiadomo ,ze ta tez. Quote
brazowa1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 a o tym nie pomyslałam,faktycznie w tygodniu,moze jutro przejde sie po okolicy,w ktorej zostala znaleziona. Quote
emilia2280 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 no dobra, ale w miédzyczasie, co robimy z suniá? jest gdzies jakis dobry hotelik moze? cos na wzór Murki? Quote
brazowa1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Emilio,nie stac mnie na utrzymanie psa w hoteliku.Poza tym,tam tez bylaby ciagle sama,w klatce,tyle tylko,ze za 600 zlotych miesiecznie. W schronie chociaz sa ludzie,ktorzy nie mysla o kasie za opieke,tylko zajmuja sie nia z czystej potrzeby ulzenia w jej podłym losie. jej jest po prostu potrzebny dom.Nie tymczasowy,nie platny,tylko z sercem. Quote
TYGRYS-ica. Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 az czytac nie moge jak to mozliwe ze tacy ludzie zyja na tym swiecie :-( ona pewnie zostala ewidentnie wyrzucona z domku w ktorym mozliwe ze byla szczesliwa. szkoda slow na to co robia ludzie.bardzo chcialabym jej pomoc ale naprawde nie wiem co robic. nie mam obecnie warunkow na wziecie psa :-( a jej tylko tego naprawde potrzeba ... popytam - ale cudow nie obiecuje .... ps. moze by tytul watku zmienic na bardziej dramatyczny?? Quote
emilia2280 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 brazowa1 napisał(a):Emilio,nie stac mnie na utrzymanie psa w hoteliku.Poza tym,tam tez bylaby ciagle sama,w klatce,tyle tylko,ze za 600 zlotych miesiecznie. W schronie chociaz sa ludzie,ktorzy nie mysla o kasie za opieke,tylko zajmuja sie nia z czystej potrzeby ulzenia w jej podłym losie. jej jest po prostu potrzebny dom.Nie tymczasowy,nie platny,tylko z sercem. Brázowa, ale nie sádzisz ze platny DT to wyjscie awaryjne? Potem mozna szukac DS. Sunia umiera i trzeba jej pomóc juz. Po to jest ten wátek. Doceniam wszystkich wolontariuszy, którzy utrzymujá sunié przy zyciu, ale zauwaz, ze staram sié pomóc- nie krytykowac kogokolwiek. Jesli znajdé kogos kto zgodzi sié wziác sunié na platny DT to sama pokryjé koszty. Pomózcie mi znalezc taká osobé, ja tez bédé pytac. Quote
Betbet Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Wy mi pomóżcie od pazdziernika przyszłego roku znalezc w Gdansku pokoj 2-osobowy, niedrogi w mieszkaniu w ktorym bede mogla sie uczyc(bez wspolokatorow balangomaniakow) a jednoczesnie pozwola mi trzymac zwierzeta...a wtedy bede zabierala te wszystkie spanielki, Angelki na DT, bede robila bazarki zeby jakos je utrzymac... bo mam ochotę rwać włosy z głowy, że teoretycznie wzielabym jakos, wziela a tu po prostu nie moge no:placz::placz::placz: Quote
akucha Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Betbet, ja Ci na trójmiejskich znajdę! Założę wątek i zobaczysz, że znajdę! Quote
pidzej Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Mogę wziąć sunię na płatny tymczas- wstępnie omówione z Emilią. Tylko jedno pytanie- wiadomo jak ona do psów? mam 3letniego bojaźliwego kastrata- nie lubi 'natrętów'. Mieszkam w malutkim domku pod Warszawą- 39 m- dookoła lasy. Niestety jestem ifnansowym zerem i nic nie mogę dołożyć. Proszę o weryfikację ;) Quote
emilia2280 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Dla mnie to jest cudowna wiadomosc,z e chcesz przyjác mojá juz sunié (tak, ja tá sunié chcé adoptowac, ale nie mogé jej zabrac do siebie). Dziewczyny- szybko napiszcie jak zalatwic wszystko jak najsprawniej, i transport tez. Wielkie dziéki Pidzej!!! Quote
Recommended Posts