Justa Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Mruczek [IMG]http://img126.imageshack.us/img126/8929/dsc0277tj9.jpg[/IMG] I moje przyszłe cacuszko: [URL="http://www.sigma-foto.pl/images/stories/55_small.jpg"]http://www.sigma-foto.pl/images/stories/55_small.jpg[/URL] :loveu: Quote
Unbelievable Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 jaki wielki ten obiektyw : O też chcem:placz: albo chociaż jakąś hybrydę co mi psa w ruchu złapie:mad: Quote
goldenka245 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [url]http://img178.imageshack.us/img178/9812/dsc0299tw3.jpg[/url] Ja normalnie nie wiem jak ty to robisz! Świetne:loveu: Quote
bognik Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='Justa'] I moje przyszłe cacuszko: [URL]http://www.sigma-foto.pl/images/stories/55_small.jpg[/URL] :loveu:[/quote] Przyszłe, czyli kiedy będzie? :razz: Pozdrawiam! Quote
Justa Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 [quote name='bognik']Przyszłe, czyli kiedy będzie? :razz: Pozdrawiam![/QUOTE] ooooj bliżej nieokreślone kiedyś ;) dużo zależy od współwłaściciela, który wyłoży część funduszy :eviltong: [B]Tinka[/B] do psa w ruchu wcale nie potrzeba hybrydy i lustrzanki ;) [B]Goldenka[/B] ja? to Gala przecież lata :lol: Quote
Unbelievable Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='Justa'] [B]Tinka[/B] do psa w ruchu wcale nie potrzeba hybrydy i lustrzanki ;) [/quote] ale niezaszumiony aparat z szybszą przesłoną by sie przydał. chociaż wczoraj przy dobrym słońcu zdjęcia nie powychodziły aż tak źle jak zwykle... Quote
Justa Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 [quote name='Tinka:)']ale niezaszumiony aparat z szybszą przesłoną by sie przydał. chociaż wczoraj przy dobrym słońcu zdjęcia nie powychodziły aż tak źle jak zwykle...[/QUOTE] szumy szumami, ale przy dobrym oświetleniu można naprawdę dużo zdziałać ;) Quote
Unbelievable Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='Justa']szumy szumami, ale przy dobrym oświetleniu można naprawdę dużo zdziałać ;)[/quote] no właśnie napisałam : P nawet na zoomie niezaszumione były co dowodzi temu, że jeszcze nie jest z nim tak źle. Quote
anetta Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [url]http://img178.imageshack.us/img178/648/dsc0264ihw3.jpg[/url] O kurcze! :lol::lol::lol: A lufa niezła :razz: Quote
Agnes Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [URL]http://www.sigma-foto.pl/images/stories/55_small.jpg[/URL] sigma 70-200 2.8?:multi::multi::multi: tez kcialam ale sie poddalam:( za ciezkie i balabym sie jezdzic tym po miescie na zawody ze w leb dostane i po sprzecie... Quote
Justa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='Agnes'][URL]http://www.sigma-foto.pl/images/stories/55_small.jpg[/URL] sigma 70-200 2.8?:multi::multi::multi: tez kcialam ale sie poddalam:( za ciezkie i balabym sie jezdzic tym po miescie na zawody ze w leb dostane i po sprzecie...[/QUOTE] Nie nie. 70-200 dla mnie za krótki :shake: To jest Sigma 100-300 f/4. Quote
Agnes Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Justa']Nie nie. 70-200 dla mnie za krótki :shake: To jest Sigma 100-300 f/4.[/quote] 200 dla mnie tez, ale za to swiatlo... ale ten "twoj" tak samo "tani";) Quote
Justa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='Agnes']200 dla mnie tez, ale za to swiatlo... ale ten "twoj" tak samo "tani";)[/QUOTE] światło światłem, ale jest dłuższy! świetnie wypada w testach i generalnie myślę, że to jedno z lepszych szkieł sigmy. a cena - hmm. :lol: Quote
BBeta Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 A pisałaś, że wpadłaś w stałoogniskową chorobe i że prędko się z niej nie wyplączesz :diabloti: Quote
malawaszka Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 wow ale machina :cool3: a Twój Tata jest fotografem zawodowo? Quote
Justa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='BBeta']A pisałaś, że wpadłaś w stałoogniskową chorobe i że prędko się z niej nie wyplączesz :diabloti:[/QUOTE] Problem w tym, że nie ja jedyna będę jego użytkownikiem. [quote name='malawaszka']wow ale machina :cool3: a Twój Tata jest fotografem zawodowo?[/QUOTE] Nie. On się interesuje fotografią amatorsko od 35 lat ;) Takie rodzinne hobby to fajna sprawa, bo na wiele rzeczy można się złożyć, wspólnie zastanowić - no i wiele się od niego nauczyłam :multi: A ten obiektyw - daleka przyszłość. A ja wolę rok dłużej przypuśćmy pozbierać niż kupić coś co nie do końca będzie mi odpowiadać. Taka już jestem :oops: A machina - to prawda - waży 2 razy tyle co moja teraźniejsza stałka. Bagatela 1500g :lol: Quote
malawaszka Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Justa'] A machina - to prawda - waży 2 razy tyle co moja teraźniejsza stałka. Bagatela 1500g :lol:[/quote] hihi to chyba ciut więcej niż ta Pysiowa Sigma 70-200 - nie umiem nią długo robić fot :shake: pewnie kwestia przyzywczajenia, ale wczoraj ręce mi już mdlały po niedługim czasie :oops::lol: ehhh mój Ojciec też kiedyś się interesował fotografią i robił foty i wywoływał, ale potem stał się pracoholikiem i wszelkie zainteresowania poszły w las :shake::placz: Quote
Justa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='malawaszka']hihi to chyba ciut więcej niż ta Pysiowa Sigma 70-200 - nie umiem nią długo robić fot :shake: pewnie kwestia przyzywczajenia, ale wczoraj ręce mi już mdlały po niedługim czasie :oops::lol: ehhh mój Ojciec też kiedyś się interesował fotografią i robił foty i wywoływał, ale potem stał się pracoholikiem i wszelkie zainteresowania poszły w las :shake::placz:[/QUOTE] Tez myślę, że kwestia przyzwyczajnia. Kiedyś mnie strasznie nadgarstki bolały od 70mm (na początku), ale przyzwyczajenie robi swoje i w tej chwili mogę nim robić foty godzinami :lol: Oj mój też nie ma na nic czasu :shake: Jeszcze pracuje 100km od Warszawy i codziennie jeździ :shake: Ale w wakacje - mówie Ci - cieszył sie jak dziecko :loveu: W końcu kiedyś o takim aparacie można było sobie pomarzyć, nawet zwykłe analogi swoje kosztowały.. Quote
bognik Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Dziewczyny, polecam złapać w łapki mojego Sonnar'a ( Carl Zeiss Sonnar 180mm/2.8 ). On to jest dopiero ,,lekki'' :diabloti: Razem z Prakticą, która na posiada 'gwintu' do wygodniejszego trzymania fotografuje się fatalnie, do tego chyba nie idzie się przyzwyczaić :lol: Manual również robi swoje :razz: Pozdrawiam! Quote
BBeta Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Justa']Problem w tym, że nie ja jedyna będę jego użytkownikiem.[/QUOTE] No tak, zoom się czasem przydaje ;) Mi się ostatnio spodobał Nikkor 135mm f/2 :loveu: Quote
Justa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='bognik']Dziewczyny, polecam złapać w łapki mojego Sonnar'a ( Carl Zeiss Sonnar 180mm/2.8 ). On to jest dopiero ,,lekki'' :diabloti: Razem z Prakticą, która na posiada 'gwintu' do wygodniejszego trzymania fotografuje się fatalnie, do tego chyba nie idzie się przyzwyczaić :lol: Manual również robi swoje :razz: Pozdrawiam![/QUOTE] Ja też mam analogową lustrzanę z długą lufą i do najlżejszych nie należy :evil_lol: A ostatnio coś mnie naszło na analogowe zdjęcia i chyba kupię film :diabloti: [quote name='BBeta']No tak, zoom się czasem przydaje ;) Mi się ostatnio spodobał Nikkor 135mm f/2 :loveu:[/QUOTE] Hmmm. Muszę zobaczyć co to za cacuszko :cool3: Ale moja miłość do Sigmy.. ah :diabloti: Quote
bognik Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Justa']Ja też mam analogową lustrzanę z długą lufą i do najlżejszych nie należy :evil_lol: [/quote] Wiesz, ja zamierzam tego Sonnar'a podpinać do mojego przyszłego, cyfrowego lustra :diabloti: [quote]A ostatnio coś mnie naszło na analogowe zdjęcia i chyba kupię film :diabloti:[/quote] No co Ty? :crazyeye: Super! Czyli jednak niektórzy powracają do starych, poczciwych analogów, jak miło :-) Pozdrawiam! Quote
BBeta Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Justa']Hmmm. Muszę zobaczyć co to za cacuszko :cool3: Ale moja miłość do Sigmy.. ah :diabloti:[/QUOTE] Fajnie rysuje, szkoda, że nie jest tańszy :shake: Myślałam, że się zdecydujesz jednak na Sigme 70-200 ;) Ja teraz mam na oku nowego Tamrona 70-200mm, konkurencyjny model dla tej Sigmy, na razie z mocowaniem do Nikona nie jest jeszcze dostępny, ale w testach z Canonem wypada rewelacyjnie, jest ciut lepszy od Sigmy no i przede wszystkim tańszy, poczekam na Nikonowe testy, jak będą równie dobre to chyba pomyśle nad zamianą swojego Nikkora 70-300 na właśnie tego Tamrona, chyba jednak jestem w stanie poświecić te 100mm dla światła 2.8 Ale Ci zaśmiecam galerie :diabloti: Przepraszam! Quote
Unbelievable Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='bognik']Wiesz, ja zamierzam tego Sonnar'a podpinać do mojego przyszłego, cyfrowego lustra :diabloti: No co Ty? :crazyeye: Super! Czyli jednak niektórzy powracają do starych, poczciwych analogów, jak miło :-) Pozdrawiam![/quote] ja dzisiaj na strychu odkopałam lustrzankę analogową:oops: zenit ttl+ jakaś lampa+helios 44m 58/2 i za cholerę nie wiem co się z czym je :placz: podobno mój tata wie, zobaczymy. Quote
Justa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='bognik']Wiesz, ja zamierzam tego Sonnar'a podpinać do mojego przyszłego, cyfrowego lustra :diabloti: No co Ty? :crazyeye: Super! Czyli jednak niektórzy powracają do starych, poczciwych analogów, jak miło :-) Pozdrawiam![/QUOTE] Hehe w sumie póki nie mam tele to też bym mogła podczepić.. Tylko ta przejściówka :roll: bogniczku, powiedz gdzie ja mogę tego poszukac i ile to orientacyjnie kosztuje ? :roll: Analog to jednak analog :loveu: Takie zdjęćia mają swój urok i powrównując do cyfrowych to różnica jest wielka ! Są takie mięciutkie :loveu: Potem tylko skan w labie i będzie gitara :diabloti: Będę poniekąd uroczo wyglądać z 2 puszkami przewieszonymi przez szyję :lol: [quote name='BBeta']Fajnie rysuje, szkoda, że nie jest tańszy :shake: Myślałam, że się zdecydujesz jednak na Sigme 70-200 ;) Ja teraz mam na oku nowego Tamrona 70-200mm, konkurencyjny model dla tej Sigmy, na razie z mocowaniem do Nikona nie jest jeszcze dostępny, ale w testach z Canonem wypada rewelacyjnie, jest ciut lepszy od Sigmy no i przede wszystkim tańszy, poczekam na Nikonowe testy, jak będą równie dobre to chyba pomyśle nad zamianą swojego Nikkora 70-300 na właśnie tego Tamrona, chyba jednak jestem w stanie poświecić te 100mm dla światła 2.8 Ale Ci zaśmiecam galerie :diabloti: Przepraszam![/QUOTE] A tam zaśmiecasz, zdjęć póki co nie ma, to sobie można podyskutować :evil_lol: Ja długo myślałam nad tym 70-200. Faktycznie światło kusi, bardzo. Jeszcze się nie zdecydowałam tak 100%, bo decyzja nie zależy tylko odemnie. Już pomijając, że i tak na razie nie mam na niego środków finansowych. Może pojawi się coś nowego, w umiarkowej cenie (pomarzyć można :lol:) A Tamrony - naprawde ten Tamron jest lepszy od Sigmy? Bo na rynku jakoś specjalnie nie istnieje, a ja o tym obiektywie nie słyszałam wcześniej :roll: Po weekendzie będą fotki :p Quote
Recommended Posts