malawaszka Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 :loveu::loveu::loveu: cuudnie jaszczurkowatość widać :loveu: hahah ja też uwielbiam jak pies siętak nakręci, że musi szczeknąć -no rzuć już rzuć :loveu::loveu::loveu: Pepa natomiast szczeka od razu - na każdą komendę Pepa szczeka - ja jej siad, ona hau, ja jej leżeć - ona hau, ja jej cisza - ona hau, ja jej wyjdź! ona się uspokaja, ale nie wychodzi :evil_lol::loveu: Quote
ariss Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 jak ja lubie do Ciebie zaglądać,zawsze coś miłego dla oka można tu znaleść:loveu: Quote
LeCoyotte Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [quote name='Justa'] Teraz ćwiczymy dostawianie do nogi i odwołanie od piłki. To drugie to niesamowicie ciężka sprawa, ale w 75% przypadków udaje się. I tutaj kolejne spostrzeżenie - dla niej to chyba jedno z cięższych ćwiczeń. Pozwalam jej biec za piłką. zastrzymuję. każę wrócić do siebie, a dopiero potem pobiec do piłki. Ale ona doskonale wie o co chodzi :multi:[/QUOTE] jak ma taką silną motywacje to szybko jej pójdzie nauka:cool1: powodzenia:cool3: gdyby moja chciała tak pracować na dworze.. najwyżej w najnudniejszym miejscu na ziemi jej sie to udaje;) Quote
Justa Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 [B]waszko[/B], Pepcia po prostu niecierpliwa kobitka :lol: Galina szczeka przez pierwsze 10 min. Czasem jest tak, że każe jej usiąść, a zanim rzucę w nagrodę piłkę, to ona zdąży się położyć, poprosić i zrobić obrót :lol: Ale myślę, że to kwestia skupienia. Przy maxymalnej koncentracji nie ma czasu na szczkanie ;) [B]gassira[/B], dziękuję :loveu: [B]Kojot[/B], z motywacją to własnie tak średnio, bo niby po co miałaby wracać do mnie, jak jej największa motywacja leży jakieś 15 metrów dalej :cool1: (?) Dlatego dzisiaj wzięłam na spacer smaki i nęciłam ją smakami, aby wróciła. Poskutkowało :multi: Wyciągnęłam też zeszłoroczne frisbee i stwierdziłam, że tak łatwo nie odpuszcze tym razem :razz: Doszłam do wniosku, że po prostu jest za mało na nie nakręcona i dziś rozpoczęłam proces nakręcania. Chwyta, szarpie się, za rollerem biegnie, skacze do talerza trzymanego w ręce - ale za nic w świecie nie chce przynosić :roll: Dużo dużo chwalenia, smaki na zachętę no i staram się nie przesadzić - 10 min jednorazowo i chowam. Musi to idiotycznie wyglądać, jak przez 10 min co chwila 'dobry piesek !' 'super !' 'taaaaaaak !' - ludzie aż się zatrzymują :evil_lol: Ponad godzinny spacer - efekt - śpi jak zabita pod biurkiem :p Quote
bognik Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'] [B]bognik[/B] myślałam, że już nigdy nas nie odwiedzisz ! [/quote] Bardzo często Was odwiedzałam, tylko nic nie pisałam :oops: Zazdroszczę Ci tak żywiołowego psa, moja Lhara to leń, nawet spacerów nie lubi :mad: Pozdrawiam! Quote
Olusia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Moja w domu zawsze się leni. Na spacerze jest zupełnie inaczej: ciągle biega, skacze za frisbee i przynosi patyki. :) Quote
bognik Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Olusia']Moja w domu zawsze się leni. Na spacerze jest zupełnie inaczej: ciągle biega, skacze za frisbee i przynosi patyki. :)[/quote] Moja na odwrót jak już :roll: :diabloti: Pozdrawiam! Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='bognik'] Zazdroszczę Ci tak żywiołowego psa, moja Lhara to leń, nawet spacerów nie lubi :mad: Pozdrawiam![/quote] chętnie się zamienię, mój też jak nakręcony :cool3: Quote
bognik Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Tinka:)']chętnie się zamienię, mój też jak nakręcony :cool3:[/quote] Zamienić się mogę, ale tylko na chęć psa do ruchu i spacerów, samej Lhary bym nigdy nie zamieniła :loveu: Pozdrawiam! Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='bognik']Zamienić się mogę, ale tylko na chęć psa do ruchu i spacerów, samej Lhary bym nigdy nie zamieniła :loveu: Pozdrawiam![/quote] dokładnie... w sumie wystarczyłoby jakbyś sobie połowę wzięła, to i tak dużo : P Quote
Justa Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 [B]bognik [/B] kolejny milczek :razz: Wcześniej Tinka milczała, ale już się ożywiła jak widać :p Co do żywiołowego psa - ja sobie innego nie wyobrażam :loveu: Ale sznaucery już takie są, także widziały gały co brały :lol: Może czas na drugiego psa ? :cool3: Ja za X lat nabędę belga - to dopiero będzie żywioł ! [B]Tinka, Olusia[/B] Wy wiecie co ja czuję :lol: Ale nie da się nudzić z takim temperamentem, co? ;) Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'] [B]Tinka, Olusia[/B] Wy wiecie co ja czuję :lol: Ale nie da się nudzić z takim temperamentem, co? ;)[/quote] nie da :evil_lol: jak siedzi chwilę spokojnie to znaczy że myśli co by tu spsocić :evil_lol: Quote
LeCoyotte Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'] [B]Kojot[/B], z motywacją to własnie tak średnio, bo niby po co miałaby wracać do mnie, jak jej największa motywacja leży jakieś 15 metrów dalej :cool1: (?) Dlatego dzisiaj wzięłam na spacer smaki i nęciłam ją smakami, aby wróciła. Poskutkowało :multi: [/quote] noo brawo:cool3: dobrze gdybyś miała dwie piłki może? wtedy największy motywator miałabyś w ręce i 15m dalej:cool3: podobnie z frisbee, najlepiej ćwiczy sie z dwoma. Masz dwa? Też kiedyś nakręcałem Sambę na frisbee, ale ona nie jest typem aportera i traktuje to jako kolejną zabawkę, z którą można pobiegać i pogryźć:diabloti: Quote
malawaszka Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='LeCoyotte'] Też kiedyś nakręcałem Sambę na frisbee, ale ona nie jest typem aportera i traktuje to jako kolejną zabawkę, z którą można pobiegać i pogryźć:diabloti:[/quote] noo u nas to samo, bo pomijam już fakt, że Luna niczego nie łapie z powieteza :lol: nawet jak żarcie jej jakieś rzucam to czeka aż spadnie na ziemię :roll: Quote
Justa Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 [B]Tinka[/B], to Gram nigdy się nie regeneruje? :evil_lol: [B]Kojot[/B], dwie piłki ? ona by chyba dostała kociokwiku :diabloti: Pozatym dawno ją na smaki niczego nie uczyłam (i żeby nie było - to są kulki z resztki śniadania :diabloti: bo sie utuczy za bardzo :cool1:) a frisbee niestety mam tylko jedno :roll: tak czy siak, chcę żeby je przynosiła a 2 frisbee nie rozwiążą tego problemu. może z czasem pojadę na pola do łukasza i mi drugie frisbee odpali. a przy okazji obejrzę sobie prawdziwy trening :razz: [B]waszko[/B] ja to tobie i kojotowi współczuję :eviltong: bo jak ja nie mam czasu to 20 min przed blokiem - ja stoje pies biega. pies szczęśliwy, ja mam czas - idealnie :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'][B]Tinka[/B], to Gram nigdy się nie regeneruje? :evil_lol: [/quote] on się regeneruje od 20 do mojego powrotu ze szkoły :razz: w międzyczasie wychodzi szatan :evil_lol::evil_lol: ale czasem po 20 jeszcze go męczę nauką, zależy od tego ile ja mam lekcji. Ale w weekend cały dzień szaleje, nawet po parogodzinnym spacerze. Quote
Olusia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'] Co do żywiołowego psa - ja sobie innego nie wyobrażam :loveu: Ale sznaucery już takie są, także widziały gały co brały :lol: [B]Tinka, Olusia[/B] Wy wiecie co ja czuję :lol: Ale nie da się nudzić z takim temperamentem, co? ;)[/quote] Ja też sobie nie wyobrażam psa tzw. kanapowego. Terrier to terrier. Cięty i żywiołowy, ale praca z nim jest świetna. Efekty bywają słodkie. Kolejny pies to będzie na pewno jakiś terrier (jrt) albo owczarek (aussie) :diabloti::loveu: Uwielbiam żywiołowe psy. :cool3: Ja się nie nudzę. :evil_lol: Odrabiam sobie lekcje a Diana mnie zaczepia łapami i nosem. :lol::loveu: Kochane stworzonko - pamięta o pańci :loveu: Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Olusia'] Ja się nie nudzę. :evil_lol: Odrabiam sobie lekcje a Diana mnie zaczepia łapami i nosem. :lol::loveu: Kochane stworzonko - pamięta o pańci :loveu:[/quote] mój śpi- regeneruje się znaczy : P jakbym miała coś do jedzenia to by siedział i piszczał :evil_lol::evil_lol: Quote
Olusia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Moja ma ostatnio ciekawe zajęcie. Kot sąsiadów przechodzi na nasz balkon, Diana go goni. Ale on i tak jest już na balustradzie. :evil_lol: Bardzo często teraz siedzi pod drzwiami balkonowymi i wyczekuje wroga. :evil_lol::p Quote
LeCoyotte Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'] a frisbee niestety mam tylko jedno :roll: tak czy siak, chcę żeby je przynosiła a 2 frisbee nie rozwiążą tego problemu.[/QUOTE] 2 frisbee w nauce to prawie że podstawa:razz: Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Olusia']Moja ma ostatnio ciekawe zajęcie. Kot sąsiadów przechodzi na nasz balkon, Diana go goni. Ale on i tak jest już na balustradzie. :evil_lol: Bardzo często teraz siedzi pod drzwiami balkonowymi i wyczekuje wroga. :evil_lol::p[/quote] mój wskakuje na balustradę jak coś ciekawego sie na ulicy dzieje :roll: drugie piętro....:razz: Quote
Unbelievable Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Olusia']Przy takich psach to trzeba bardzo uważać, żeby nie wyskoczyły za balkon. :roll:[/quote] dlatego teraz jak gram jest na balkonie to ktoś z nim... Quote
Olusia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Przy takich psach to trzeba bardzo uważać, żeby nie wyskoczyły za balkon. :roll: Quote
malawaszka Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Justa'] [B]waszko[/B] ja to tobie i kojotowi współczuję :eviltong: bo jak ja nie mam czasu to 20 min przed blokiem - ja stoje pies biega. pies szczęśliwy, ja mam czas - idealnie :evil_lol:[/quote] noo ja jak rzucam patyki Lunecie to tak: rzut, pies biegnie, gryzie, ja biegnę, zabieram, rzut, pies biegnie i tak w kółko - pies wybiegany, ja wybiegana :evil_lol: aportu na szkoleniu nawet się nie chciała za nic nauczyć :shake: Quote
Recommended Posts