kobix Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 z tego co wiem to ani Potter ani Elizy nie ma dziś na necie...więc może warto wysłać pw. Quote
erka Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Skoro nie ma ich w necie, to pw też nie zobaczą:eviltong:. Poczekamy do poniedziałku. Quote
eliza_sk Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [FONT=Verdana][SIZE=2]No ja już jestem, ale adopcje to działka Potter. Może jutro będzie.[/SIZE][/FONT] Quote
erka Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Potter, jak będziesz zainteresowana tym domem w Krzeszowicach, to dam Ci namiary. Sunia co prawda do budy, ale pani brzmiała mi dosyć miło. Quote
eliza_sk Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Ciekawe jak wypadnie kontrola Puszkowego domku :razz: Quote
eliza_sk Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Po pracy zadzwonię do kobix zapytać jak tam wizyta, chociaż może wcześniej sama się odezwie :lol: Quote
Potter Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='erka']Potter, jak będziesz zainteresowana tym domem w Krzeszowicach, to dam Ci namiary. Sunia co prawda do budy, ale pani brzmiała mi dosyć miło.[/quote] To podaj, ale sms-em, bo ja coraz rzadziej na Dogo. Quote
kobix Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='eliza_sk']Po pracy zadzwonię do kobix zapytać jak tam wizyta, chociaż może wcześniej sama się odezwie :lol:[/quote] no to późno ale piszę;) ludzie chcący adoptować Puszka to młode(ok.30stki małżeństwo)mieszkają w bloku i chcieli w związku z tym mniejszego psa.nie mają dzieci ani innych zwierząt w domu.sympatyczni,rozmowni,zgodni co do tego że chcą wziąć psa.psiarze bo choć w "swoim" domu nie mieli dotąd psów-mieli wcześniej w swoich.pani nie pracuje wiec może poświęcić czas Puszkowi -jest to korzystne zwłaszcza na początku.chcą dorosłego psa ze schroniska,choć początkowo myśleli o szczeniaku,ale doszli do wniosku że szczeniaki mają większe szanse,więc wezmą dorosłego.pies im jest potrzebny do towarzystwa.mają całkiem ładne mieszkanko,nieduże ale Puszek też jest nieduży-gdyby to był np.Orion powiedziałaym że za małe.często wyjeżdżają na wieś i chcą wtedy zabierać psa ze sobą-stąd mówili że pies bedzie jeździł...tego się obawiam najbardziej,bo Puszek może szybko przywyknąć do podróży albo też nie...z ich strony nie padło żadne pytanie typu:czy nie wymiotuje,jak znosi podróże samochodem.ja zresztą nie umiałabym odpowiedzieć na te pytania-bo nikt nie wie jak Puszek znosi dłuższ podróże autem:roll: najważniejsze-zgodzili się bez nalegania i przekonywania na przyjazd do azylu-Jędrzejowa(choć myśleli że pies jest w kielcach).psa wypatrzyli w jakimś portalu ogłoszeniowym,w każdym razie nie na wątku jędrzejowskim. ja jestem za oddaniem im psa-obaj są przekonani co do adopcji psa,mieli z nimi doświadczenie,mają warunki i czas,nie wyglądali też na biednych.młodzi sympatyczni-ale dojrzali ludzie-dużo rozmawailiśmy o psach.wiedzą jakie problemy mogą być początkowo z psem(z nauką czystości,chodzeniem na smyczy-proponowałam kupić taką z linką ,wiedzą że poczatkowo nie mogą spuszczać,pytali o wybór miejsca dla psa,co dawać do jedzenia,itd. słowem ludzie zdecydowani na adopcję psa i lubiący je-takie mam subiektywne wrażenie. ale ponieważ nie mieli jeszcze kontaktu na żywo z Puszkiem,nie cieszyłabym się ...góry.z mojego doświadczenia wynika,że ludzie wymyślają różne mankamenty psom-wystarczy że coś nie będzie pasować do ich wyobrażeń(np.a to "myślałam że będzie mniejszy","inny ogonek" i takie tam bzdety) tak więc poczekajmy na odwiedziny Puszka w azylu-i wtedy wszystko będzie wiadomo.mają wcześniej uprzedzić Potter o przyjeździe do azylu i się z nią umówić. na mnie zrobili dobre wrażenie-tak minimalistycznie powiem:))decydujący bedzie kontakt z Puszkiem,bo oni znają go tylko ze zdjęć z ogłoszenia:p Quote
tomcug Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Kobix, przeczytałam wszystko, co napisałaś i zgadzam się z Tobą. Trzeba patrzeć realnie, beż specjalnego entuzjazmu. Decydujący będzie bezpośredni kontakt. Quote
eliza_sk Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue][B]A ja zapraszam na nowe cegiełki Allegro dla Fąfla i Brega:[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [B][SIZE=3][COLOR=blue]Brego, koszmarnie poraniony owczarek:[/COLOR][/SIZE][/B] [URL="http://www.allegro.pl/item363881379_wyrzucony_owczarek_brego_rany_do_zywego_miesa_.html"][COLOR=red][B]http://www.allegro.pl/item363881379_wyrzucony_owczarek_brego_rany_do_zywego_miesa_.html[/B][/COLOR][/URL] [B][SIZE=3][COLOR=blue]Fąfel, chory shar-pei:[/COLOR][/SIZE][/B] [URL="http://www.allegro.pl/item363890497_shar_pei_fafel_wymaga_drogiego_leczenia_uratuj_go.html"][B][COLOR=red]http://www.allegro.pl/item363890497_shar_pei_fafel_wymaga_drogiego_leczenia_uratuj_go.html[/COLOR][/B][/URL] Quote
rufusowa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 to ja też trzymam mocno i podnoszę resztę przepięknych piesków z Jędrzejowa Quote
manforte Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Wczoraj Puszek pojechał do nowego domu. Dzisiaj pani przekazała informację, że w samochodzie Puszek trochę zwymiotował, ale to chyba nie był wielki problem. Zapoznaje się z nowym miejscem, ma apetyt i jest grzeczny. Mamy nadzieję,że to będzie jego stały domek. Quote
eliza_sk Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Hurraaaa, rozumiem, że to domek, który sprawdzała kobix ? Quote
kobix Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 no wspaniała nowina,tzn.że ich nie zniechęciłam tym pytaniem-molestowaniem;) byłam dobrej myśli ,bo widać było że państwu zależało na psie...dla samego psa,więc można z ich strony było liczyć na cierpliwość i wyrozumiałość wobec psa. bałam się tylko jak przyjmą ewentualne problemy gastryczne Puszka przy jeździe...choć nadal obstaję przy tym że jeśli polubią i zaakceptują Puszka jako swojego psa-to nie oddadzą go tylko z powodu wymiotów. ściskam kciuki i czekam na dalsze wieści-Pani jest uprzedzona że w razie problemów może się kontaktować z Potter. acha! uprzedzałam że mogą się spodziewać również wizyty poadopcyjnej;)nie mieli nic przeciw prosili tylko by uprzedzić-więc chętnie ich odwiedzę za jakiś czas i zobaczę jak się zaklimatyzował Puszek. :thumbs: Quote
Recommended Posts