Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niufek napisał(a):
Owszem ja rozumie wasze obawy bo :- tu nie chodzi o psa z jakiegos tam schroniska , tu chodzi o psa z Krzyczek - sporo psow znikalo ,wiec tez bym sie martwila ale :-woele dobrego sie dzialo dla Krzyczkowych psow , dla nich przywieziono ponad 4 tony karmy ,a to jest juz spore odciazenie dla dziewczyn ,ktore czesto karme musialy kupic ,teraz ja maja .Sporo psow ,a przede wszystkim psy do leczenia wyjechalo z Krzyczek ,co uratowalo praktycznie tym psom zycie . Psy byly zarobaczone po uszy ,zapchlone i zawszone , lyse ,ale to chyba kazdy z was wie .Te psy wymagaly -wymagaja intensywnej opieki .Ja jestem ostatnia osoba ,ktora bedzie robila nacisk na ludzi ,ktorzy tak wiele dobrego zrobily .Oni jak juz otrzasna sie z tego wszystkiego i zakoncza leczenie ty´ch psow beda mnie informowac o psiakach ,a ja podam informacje dalej ,ale nie na Zadanie .

no proszę i nawet telewizji nie było ;)

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tweety napisał(a):
z tą "złą i nieodpowiedzialną" Kometą, którą tu niektórzy usiłują zlinczować?;) Przecież ona ponoć nic nie robi a działają tam tylko ludzie Emira, przynajmniej tak wszędzie piszą

Kometa w tej chwili juz nie jezdzi do Krzyczek ,ale wtedy jezdzila .Mnie nie interesuja czyjes osobiste zdania na czyjes tematy .Mi tez wiele osob nie odpowiada , twoje posty dosc czesto ,ale trzeba byc sprawiedliwym .Tak jak napisalam :Kometa wtedy jezdzila jeszcze do Krzyczek .Nie wiem kto co pisze ,brak mi czasu na czytanie wszystkiego, a i zainteresowana tym nie jestem .

Posted

Tweety napisał(a):
no proszę i nawet telewizji nie było ;)

Byla ,ale w Nimczech , niemiecka telewizja by pokazac wszystkim jak nieudolni sa urzednicy .Jak zaslepiony jest urzad weterynarji , jak wygladaja psy ,a raporty kontroli .

Posted

niufek napisał(a):
Kometa w tej chwili juz nie jezdzi do Krzyczek ,ale wtedy jezdzila .Mnie nie interesuja czyjes osobiste zdania na czyjes tematy .Mi tez wiele osob nie odpowiada , twoje posty dosc czesto ,ale trzeba byc sprawiedliwym .Tak jak napisalam :Kometa wtedy jezdzila jeszcze do Krzyczek .

jak dobrze, że czasem ktoś potrafi coś takiego napisać:loveu: dziękuję

Posted

Tweety napisał(a):
jak dobrze, że czasem ktoś potrafi coś takiego napisać:loveu: dziękuję

No i potrafi napisac, ze rowniez Ona i Wy, odeslalalyscie zabrane z Krzyczek szczniaki na paluch! Nie?:mad:

Posted

niufek napisał(a):
Owszem ja rozumie wasze obawy bo :- tu nie chodzi o psa z jakiegos tam schroniska , tu chodzi o psa z Krzyczek - sporo psow znikalo ,wiec tez bym sie martwila ale :-woele dobrego sie dzialo dla Krzyczkowych psow , dla nich przywieziono ponad 4 tony karmy ,a to jest juz spore odciazenie dla dziewczyn ,ktore czesto karme musialy kupic ,teraz ja maja .Sporo psow ,a przede wszystkim psy do leczenia wyjechalo z Krzyczek ,co uratowalo praktycznie tym psom zycie . Psy byly zarobaczone po uszy ,zapchlone i zawszone , lyse ,ale to chyba kazdy z was wie .Te psy wymagaly -wymagaja intensywnej opieki .Ja jestem ostatnia osoba ,ktora bedzie robila nacisk na ludzi ,ktorzy tak wiele dobrego zrobily .Oni jak juz otrzasna sie z tego wszystkiego i zakoncza leczenie ty´ch psow beda mnie informowac o psiakach ,a ja podam informacje dalej ,ale nie na Zadanie .

nie wiesz czy nie pojawiły sie tam jakieś nowe koty? bo kociarnia miała iść do likwidacji a koty do uśpienia, na szczęście dwa udało się odstawić do Wandul, pozostałych 6 pojechało pod Warszawę. Ale na dzień dzisiejszy to nie wiem co w kocim temacie tam się dzieje:shake:

Posted

Tweety napisał(a):
nie wiesz czy nie pojawiły sie tam jakieś nowe koty? bo kociarnia miała iść do likwidacji a koty do uśpienia, na szczęście dwa udało się odstawić do Wandul, pozostałych 6 pojechało pod Warszawę. Ale na dzień dzisiejszy to nie wiem co w kocim temacie tam się dzieje:shake:

Ja o kotach niestety nic nie wiem ,ale zapytaj Lamie ,ona tam regularnie jezdzi ,to bedzie wiecej wiedziec .

Posted

niufek napisał(a):
Aniela ,chyba pierwszy raz polaly nam sie lzy z radosci przy ogladaniu filmikow krzyczkowych psow ,co??A jak pomysle jakie wystraszone na poczatku byly ,a teraz :loveu:.
Bedziemy dzialac dalej ,nie??

:roll: ja to bym chciala aby wszystkie krzyczkowe pojechaly do Bocholt:modla:

Posted

ARKA napisał(a):
:roll: ja to bym chciala aby wszystkie krzyczkowe pojechaly do Bocholt:modla:

:evil_lol:, ciekawe co oni na to powiedza ?? Jeszcze 130 psiakow do nich? Oj ,oj .
ps. sama im to napisz ,ty juz kawe z nimi pilas i osobiscie gadalas ,ja jeszcze nie .

Posted

Tweety napisał(a):
no to ja już nie rozumiem. Emir ponoć opiekuje się Krzyczkami i nie wie, ze zostało odpchlone 250 psów? Przecież tego nie da się zrobić w 5 minut i nie być zauważonym przez nikogo:shake:

Ja przepraszam .... a na czym ta OPIEKA Pani Emir w Krzyczkach niby polega ???????

Posted

lamia2 napisał(a):
Ja przepraszam .... a na czym ta OPIEKA Pani Emir w Krzyczkach niby polega ???????

no właśnie chciałam się dowiedzieć skoro nic nie wie o tym co się w Krzyczkach dzieje. Powtarzam to co słyszałam w TV. Ale mam obawy, że dowiemy się tyle samo co o sprawozdaniach merytorycznych za kolejne lata:shake:

Posted

niufek napisał(a):
Piekny banerek masz w podpisie .Czy mozesz mnie uswiadomic co jest juz od dawna publik?? Ja tez chcialabym to wiedziec co juz jest publik ,a co jeszcze nie .

Skoro nie pamiętasz, to Ci przypomnę:
niufek napisał(a):
Wlasnie zobaczylam ,ze o tym juz wczoraj napisalyscie wiec juz i tak pewnie za pozno na cokolwiek .
Owszem ,byly 4 busiki ,Arka po spotkaniu z Ludzmi z Bocholt zrobila foty to moze wstawi zebyscie zobaczyli te 4 busiki .

niufek napisał(a):
Auto zostalo wymienione na szczescie i psy pojechaly szczesliwie.

http://img80.imageshack.us/img80/4371/dsc00794ym2.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/9375/dsc00796hq6.jpg

Spora część opisu została już skasowana, także linki do artykułów w prasie niemieckiej, ale to nie oznacza , że informacja już poszła w świat.

Posted

kometa napisał(a):
...DLATEGO NIEZBĘDNA OKAZAŁA SIĘ OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8

PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ

Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE!...

kometa napisał(a):
Poprosiłam Czarok by te pieniązki wpłaciła do lecznicy na Kosiarzy na STERYLKI I KASTRACJE PSÓW Z KRZYCZEK, BO.....

MANIUŚ WYJEŻDŻA ZA TYDZIEŃ DO HOLANDII, GDZIE BEDZIE MIAŁ NAPRAWDE FACHOWĄ OPIEKĘ MEDYCZNĄ I ZOSTANIE ZOPEROWANY PRZEZ SPECJALISTÓW!!!!!!!:loveu::loveu::loveu:

kometa napisał(a):
Jutro porobię towarzystwu nowe foteczki, byście mogli zobaczyć jaki on radosny;)

Domek w Holandii-wspaniała rodzina bardzo kochajaca zwierzeta, która dowiedziała się o dramacie psów krzyczkowych.
Kobieta jest Polką.
Mają domek z ogródkiem i zapowiada się wspaniale...:loveu:
Ci ludzie jak najbardziej zadeklarowali opeikę wet i zapewnią mu opiekę oraz jak najlepszą opieke pooperacyjną.
to naprawdę wspaniali ludzie:)

To są konkrety, a jakoś nigdzie nie przeczytałem, że w transporcie który pojechał, był także Maniek. Pies miał jechać do "wspaniała rodzina bardzo kochająca zwierzęta..Mają domek z ogródkiem"
itp. Dlaczego więc dziwicie się że oczekiwaliśmy nowych informacji i ewentualnych fotek?

Posted

lamia2 napisał(a):

Tweety napisał(a):
no właśnie chciałam się dowiedzieć skoro nic nie wie o tym co się w Krzyczkach dzieje. Powtarzam to co słyszałam w TV. Ale mam obawy, że dowiemy się tyle samo co o sprawozdaniach merytorycznych za kolejne lata:shake:

Informacje o działaniach Fundacji Emir odnośnie Krzyczek można znaleźć tutaj :
http://fundacja-emir.org/aktualnosci/krzyczki.htm

Oczywiście Tweety, jak zwykle dla Ciebie Emir jest be , a AFN cacy.

Posted

medar napisał(a):
Informacje o działaniach Fundacji Emir odnośnie Krzyczek można znaleźć tutaj :
http://fundacja-emir.org/aktualnosci/krzyczki.htm

a ja nie pisze kto jest be a kto jest cacy tylko chciałbym wiedzieć kiedy Emir rzucił tym zwierzakom przysłowiową "garść owsa", bo były zbierane na to pieniądze, bo zwierzaki miały być zabrane do Emira, bo cały czas było słychać o czynnej pomocy psom w Krzyczkach i stąd moje pytanie. O sprawie sądowej wiadomo, rzecz jasna i oczywista, Emir zajmuje sie tym i dobrze. Tylko, że samym zwierzakom najbardziej pomogły osoby, których mało nie zlinczowano. Kupowały karmę, jeździły tam, część zwierząt została zabrana stamtąd.
Medar, ten link dotyczy głównie sprawy sądowej

Posted

czarok napisał(a):
Nie tylko sprawy sądowej...Wystarczy kliknąć:

http://fundacja-emir.org/aktualnosci/LISTAPSOW.htm

OPIEKA nad Krzyczkami czyli daty rozpraw w sądzie ...... żenada !!!!!!!!!

LISTA PSÓW, KTÓRE TRAFIŁY DO FUNDACJI EMIR BEZPOŚREDNIO ZE SCHRONISKA W KRZYCZKACH
Link z listą psów uratowanych przez Panią Emir to po prostu kpina ..... ASTON (mx kaukaza) z 28 stycznia ..... TEN PIES ZOSTAŁ PRZEZ MNIE WYCIĄGNIĘTY Z KRZYCZEK I ZAWIEZIONY DO GAJOWEJ, ZA MOJE PIENIĄDZE WYKASTROWANY A UTRZYMYWANY PRZEZ E. DEREK, KTÓRA TEŻ ZAJĘŁA SIĘ JEGO ADOPCJĄ.
Jaka tu zasługa Pani Emir ?????????
Ile cudzych zasług jeszcze przypisała sobie Pani Emir ????????

P.S.
a tak w góle to Aston jest już w nowym domu, ale skąd Pani Emir ma to wiedzieć :)

Posted

medar napisał(a):

Bo AFN w przeciwieństwie do Emir jeździła do Krzyczek, karmiła psy, leczyła, sterylizowała, opłacała hoteliki, szukała domów .....