kometa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 MACIUŚ został już kilka razy boleśnie skrzywdzony przez los-pobity, skrajnie zagłodzony, zarobaczony, no i ta ŁAPA... Stare złamanie, wytworzona blizna kostna która jednak nie wytrzymała i teraz Manius ma bardzo duże deformacje kostne, oddzielone kości, jest to obrzękniete,ciepłe i bardzo bolesne-w wyniku czego rozlizuje sobie nózkę czasem nawet do krwi i porusza się najczęściej tylko na 3 łapach.. DLATEGO NIEZBĘDNA OKAZAŁA SIĘ OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8 PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE! To dla niego jedyna szansa na powrót do normalnosci, do życia bez bólu... JEŻELI KTOŚ ZECHCE POMÓC TO PROSIMY O WPŁATY NA KONTO FUNDACJI ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE-Z DOPISKIEM "MANIEK" Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda NIP 7412025929 KRS 0000264523 Numer konta: VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 Jeżeli ktoś chce dać Maniusiowi dobry DT (zwłaszcza na okres pooperacyjny) lub najlepiej DS to prosze o kontakt: 0-502 204 595 [email protected] Quote
Kasia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Wystawię bazarek bo gotówki niestety niet :shake: Quote
MagYa^^ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 POdnosze! Trzeba pilnowac tego watku.. Postaram sie zrobic jakis sensowny banerek z prosba o pomoc.. Quote
ARKA Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 :roll: A p.Olkowski nie zrobil by taniej? SGGW ma swoje ceny.. Quote
MagYa^^ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 czy mam dorobic jeszcze jakies mniejsze wersje? ..jakos nie moglam sie zdecydowac ktory fajniejszy wiec sa oba.. :eviltong: Quote
ANETTTA Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 a gdzie on obecnie przebywa ................... Quote
ANETTTA Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 :-(:-(:-(:-(bidus hooopaj pokaz mordeke i szukaj sponsorów Quote
MagYa^^ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Maniek jest z Krzyczek, przebywa u Komety z Nutka (rowniez z Krzyczek) na tymczasie. Quote
kometa Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 [quote name='MagYa^^'] czy mam dorobic jeszcze jakies mniejsze wersje? ..jakos nie moglam sie zdecydowac ktory fajniejszy wiec sa oba.. :eviltong: super, dziekuje:loveu: Quote
Weronia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='kometa']MACIUŚ został już kilka razy boleśnie skrzywdzony przez los-pobity, skrajnie zagłodzony, zarobaczony, no i ta ŁAPA... Stare złamanie, wytworzona blizna kostna która jednak nie wytrzymała i teraz Manius ma bardzo duże deformacje kostne, oddzielone kości, jest to obrzękniete,ciepłe i bardzo bolesne-w wyniku czego rozlizuje sobie nózkę czasem nawet do krwi i porusza się najczęściej tylko na 3 łapach.. DLATEGO NIEZBĘDNA OKAZAŁA SIĘ OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8 PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE! To dla niego jedyna szansa na powrót do normalnosci, do życia bez bólu... skoro pies pochodzi z Krzyczek, to dlaczego schronisko nie poniesie kosztów operacji????? nie mowiąc o szczepieniach, odrobaczeniu..itd. i kto go tak pobił?? Quote
MagYa^^ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Weronia, czy Ty wiesz co Ty piszesz....???? Gdyby od Krzyczek to mialo zalezec to wiedz gdzie ten pies bylby teraz..? .. Quote
Weronia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 no oczywiscie, ze wiem, gdzie by się znalazł, ale chciałabym zeby kometa się na ten temat wypowiedziała.. i odpowiedziała na moje pytanie. Quote
kometa Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Weronia napisał(a):no oczywiscie, ze wiem, gdzie by się znalazł, ale chciałabym zeby kometa się na ten temat wypowiedziała.. i odpowiedziała na moje pytanie. nie bede sie wypowiadac, bo to nie temat do sprzeczek i awantur i dywagacji-CO BY BYLO GDYBY...zwlaszcza skrajnie irracjonalnych. Quote
MagYa^^ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 w. ale sama sobie odpowiadasz na to pytanie! Quote
kometa Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 BAZAREK DLA MANIUSIA! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9589692#post9589692 Quote
Weronia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 MagYa^^ napisał(a):w. ale sama sobie odpowiadasz na to pytanie! ale chciałabym poznać opinię komety na ten temat. slyszałam, że współpracuje z kierowniczka schroniska w Krzyczkach.. to może wie coś wiecej na ten temat. A wszyscy wiedzą, że to schronisko biedne nie jest(500zł za operację to nie kosmiczna suma.. a pies zapewne został doprowadzony do takiego stanu tam właśnie). ale jak nie to nie.. I proszę nie mówić o awanturach, bo ja sie awanturować nie chcę:) bynajmniej. Quote
ANETTTA Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 ktos musi spolpracowac z kierowniczka :mad:ja jak chcialam inf o bernardynce z krzyczek .....to kurwowałam a pisalam takie slodkie zapytanka na gg i sunia juz tam nie ma na cale szczescie nie dzieki mnie ale jej tam nie ma .................nie komentujcie i nie krytykujcie komety ...........trzeba ratowac psa 500z ł to nie az taka kosmiczna suma .......................pewnie ze krzyczki moglyby ja pokryc .......................no ale kto deklaruje wplate i ile ??????????????ratujemy psa czy nie Quote
kometa Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Weronia napisał(a):ale chciałabym poznać opinię komety na ten temat. slyszałam, że współpracuje z kierowniczka schroniska w Krzyczkach.. to może wie coś wiecej na ten temat. A wszyscy wiedzą, że to schronisko biedne nie jest(500zł za operację to nie kosmiczna suma.. a pies zapewne został doprowadzony do takiego stanu tam właśnie). ale jak nie to nie.. I proszę nie mówić o awanturach, bo ja sie awanturować nie chcę:) bynajmniej. wspólpracować-współpracuję i będę nadal.Nie interesuje mnie krytyka i nie będę przed nikim się tłumaczyć ze swoich działań. Fakt jest faktem- Co tydz wyciagam po kilka psów i to jest dla mnie najważniejsze. Poza tym znajduję dla tych psów dobre domy. Pomagać można na rózne sposoby-walką i awantuarmi lub jako wolontariusz. W ten sposób mam dojście i kontakt z tymi psami i naprawdę mogę im pomóc. Taką drogę wybrałam i będę się jej trzymać. PONOWNIE PROSZĘ O POMOC DLA MANIUSIA... Niestety ja się spłukałam zwłaszcza leczeniem mauluchów z parwo z wołomina które mam u siebie.. Quote
kometa Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 ANETTTA napisał(a):ktos musi spolpracowac z kierowniczka :mad:ja jak chcialam inf o bernardynce z krzyczek .....to kurwowałam a pisalam takie slodkie zapytanka na gg i sunia juz tam nie ma na cale szczescie nie dzieki mnie ale jej tam nie ma .................nie komentujcie i nie krytykujcie komety ...........trzeba ratowac psa 500z ł to nie az taka kosmiczna suma .......................pewnie ze krzyczki moglyby ja pokryc .......................no ale kto deklaruje wplate i ile ??????????????ratujemy psa czy nie bardzo dziękuję:loveu: Quote
oktawia6 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [quote name='beka'] Ola wpisz w tytuł ze to dawny Smutek.. jaki Maniek! nowy wątek dla Smutka/Mańka? jest już!!!: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102084&highlight=Krzyczki Quote
MagYa^^ Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Tak Oktawio, Smutek to bylo takie przygnebiajace imie, dlatego ciotki na poprzednim watku nazwaly go Maniek - ku optymizmowi! Łapcia psa okazuje sie do uratowania i chcielibysmy pomoc by nie zostal kaleka.. Quote
Recommended Posts