Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:diabloti:
bede mu rzucal pileczki i patyczki,glaskal i kochal mocno i nie bede go uczyl agresji na tym wstretnym nudnym ipo:diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol:.aa no i poskacze sobie albo polapie talerz bo bedize robil to co MI sie podoba a nei tam predyspozycje rasy:eviltong::diabloti:.
dorplant-sorry:cool1:.my na gsd mamy taki ubaw z tego wszystkiego ze juztylko jajca sobie robimy.ja np.mowie beee albo kwakwa whoopie-w razie co mam alibi ze border pasie:cool3:.no i okrzyk"tylko nei do gardla"stal sie bardzo modny na cwiczaku ostatnio.:evil_lol:.
tak na serio:zapewnienie mnie i podpisanie tego w umowie ze pies bedzie pracowal na cwiczaku wiecej nizlezal na kanapie i ze przyszly opiekun zdaje sobie sprawe z tego ze onek to 1/2 etatu wiecej.:multi:.bo onek to nie jest pies dla kazdego.jak sie komus nie podoba to ...piiiiiiiiii.:D
jest to tylko moje zdanie.fanatyka,rasisty i kurdupla:diabloti:.

Posted

[quote name='ayshe']:diabloti:
no i okrzyk"tylko nei do gardla"stal sie bardzo modny na cwiczaku ostatnio.:evil_lol:.
[/quote] Itym sposobem ONkarze zawłaszczyli sobie kultowy tekst ze świata wilczaków. "Wilczak po ukończeniu 2 roku zycia rzuca sie włascicielowi do gardła" - to wizytówka rasy wypuszczana w świat przez jedną z "hodowli" :lol:
Jak widac nie tylko więzy krwi antenatów łącza obie rasy :cool3:

Posted

[quote name='Gaga']Itym sposobem ONkarze zawłaszczyli sobie kultowy tekst ze świata wilczaków. "Wilczak po ukończeniu 2 roku zycia rzuca sie włascicielowi do gardła" - to wizytówka rasy wypuszczana w świat przez jedną z "hodowli" :lol:[/quote]
Eeee, to plagiat z bulowatych :lol:

[B]Dorplant,[/B] jednej recepty na idealnego właściciela to chyba nie ma. Hodowcy sa różni, psy są różne.
Tak ogólnie, to chyba dobrze, żeby wiedział, że ON jest psem aktywnym, który kocha współpracę z przewodnikiem. Więc trzeba psu to zapewnić.
Że ON jest psem dośc popędliwym, więc trzeba umiec nad nim zapanować, ale wiedzę o panowaniu nad psem niekoniecznie czerpać z książek o teorii dominacji.
Powinein miec wiedzę na temat chorób charakterystycznych dla rasy, żeby wiedzieć jakie objawy powinny go zaniepokoić.

To, że taki człowiek w ogole powinien mieć jakies pojęcie o psach, o tym, czym powinno się je karmić, że powinno się je szczepić, mieć wiedzę, jak psy się uczą itp. pomijam, bo to powinien wiedzieć właściciel każdej rasy.

Ach i dobrze by było, gdyby przyszły własciciel ON wiedział, ze jak jego pies okaże kiedyś agresję, np. wobec pozoranta, to nie oznacza, że tylko do policji się nadaje :lol: A jak właściciel psa innej rasy mu tak powie, to ma nie słuchać :lol:

Posted

[quote name='superpies']Na rozmowę kwalifikacyjną powinien przyjechać w dresie :razz:[/quote]
swietne :multi::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
jeszcze kaloszki mile widziane

ps nie musi w dresie ale jak sie skrzywi ze szczeniak na niego skoczyl i upapral ................hmmmmmmmm minus na wejsciu .

Posted

Bardzo chetny wlasciciel i tak obieca złote góry, wyprawe w kosmos nawet, jesli tylko zgadnie, ze tego hodowca by sobie zyczyl:)
Wg mnie, w czasie rozmowy powinno wyjsc czy taki potencjalny zapaleniec orientuje si ejuz na czym polega to cos, w czym ma uczestniczyc z psem.Mowie o pracy z ONkiem ;)

Posted

czyli co? idealny właściciel onka to:
-mężczyzna (jak większość tu obecnych :cool1:)
-w wieku między 25-35 lat (jak wyżej :cool1:)
- wysportowanych (no wiecie, rano przebieżka (z psem), wieczorem rower (z psem) w ciągu dnia pływanie w fiordach polskich (z psem) :cool1:)
- 5 razy w tygodniu chodzi ze swym onkiem na IPO :razz:
- jest do tego "ynteligentny", czyta fachową literaturę na temat onków, najnowsze badania na temat odżywiania onków itp :evil_lol:
- jest wrażliwy (no wkońcu musi być, no nie? onek to taki wrażłiwy pies, więc właściciel tez musi być wrażliwy) :oops:
-ma kasę (musi mieć aby to wszystko robić) ;)

wiecie co? ja też szukam idealnego właściciela onka :diabloti:. do użytku własnego. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ps. ja się oczywiście nie znam i jestem najgorszym możliwym właścicielem onka. a wszystko wyżej to z przymrużeniem oka.

ps2. jakby jednak się znalazł taki idealny to... ;)

Posted

[quote name='muminka']wiecie co? ja też szukam idealnego właściciela onka :diabloti:. do użytku własnego. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Pliiiz, poszukaj od razu dwóch :modla: Jak nam się znudzą, to będziemy mogły sie wymieniać :razz: :evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']:diabloti:

ja np.mowie beee albo kwakwa whoopie-w razie co mam alibi ze border pasie:cool3:.[/quote]
no nie wiem........hmmmmm nie wiem czy sie Slawek zgodzi beczec jak owca :razz::roll: :evil_lol::evil_lol:
prawde powiedziawszy potrzeba troche humoru bo by czlowiek zeswirowal, a tak wilczakolubni musza sobie gardla oslaniac :evil_lol:,ayshe beczy i wesolo jest

ps .hi hi hi muminka mowisz do uzytku wlasnego ........;)

Posted

asher, ja usilnie jednego szukam (no niby znalazłam...) a co dopiero dwóch.

dorplant- no- człowieczy-użytek :) i żarówkę wkręci, i z psem na spacer pójdzie, i inne użyteczne rzeczy porobi :razz:

jak to moja śp babcia mówiła - chłop w domu czasem użyteczny bywa, jak go dobrze odchowasz :)

Posted

[quote name='Gaga']Itym sposobem ONkarze zawłaszczyli sobie kultowy tekst ze świata wilczaków. "Wilczak po ukończeniu 2 roku zycia rzuca sie włascicielowi do gardła" - to wizytówka rasy wypuszczana w świat przez jedną z "hodowli" :lol:
Jak widac nie tylko więzy krwi antenatów łącza obie rasy :cool3:[/quote]

Przecież to dobki się rzucają, bo mózgi za długo im rosną:evil_lol:

[quote name='muminka']czyli co? idealny właściciel onka to:
-mężczyzna (jak większość tu obecnych :cool1:)
-w wieku między 25-35 lat (jak wyżej :cool1:)
- wysportowanych (no wiecie, rano przebieżka (z psem), wieczorem rower (z psem) w ciągu dnia pływanie w fiordach polskich (z psem) :cool1:)
- 5 razy w tygodniu chodzi ze swym onkiem na IPO :razz:
- jest do tego "ynteligentny", czyta fachową literaturę na temat onków, najnowsze badania na temat odżywiania onków itp :evil_lol:
- jest wrażliwy (no wkońcu musi być, no nie? onek to taki wrażłiwy pies, więc właściciel tez musi być wrażliwy) :oops:
-ma kasę (musi mieć aby to wszystko robić) ;)

wiecie co? ja też szukam idealnego właściciela onka :diabloti:. do użytku własnego. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ps. ja się oczywiście nie znam i jestem najgorszym możliwym właścicielem onka. a wszystko wyżej to z przymrużeniem oka.

ps2. jakby jednak się znalazł taki idealny to... ;)[/quote]

:roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='saJo']Ja tez poprosze jednego do uzytku wlasnego :evil_lol: Trzy sztuki to juz na kwartal na podmianke nam starczy :evil_lol:[/quote]

Jej Wysokość Moderator Offa strzela :eviltong:

Posted

[quote name='Gaga']
Wg mnie, w czasie rozmowy powinno wyjsc czy taki potencjalny zapaleniec orientuje si ejuz na czym polega to cos, w czym ma uczestniczyc z psem. [/quote]
Dobrze by było gdyby podczas tej rozmowy wokół potencjalnego kandydata na właściciela kłębiło się stado małych piranii - od razu łatwiej się zorientować ,czy czuje się jak wśród "swoich":cool3: ( mowa ciała wszystko zdradzi :evil_lol:)

Posted

[quote name='superpies']Na rozmowę kwalifikacyjną powinien przyjechać w dresie :razz:[/quote]
oj no no:diabloti:..do tego jak onki sie beda w niego wgryzac powinien wykazywac sie cielecym spojrzeniem:uo jesooo ale fajnie.zdenerwowanie spowodowane skasowaniem stroju wierzchniego-niedopuszczalne.:cool3:.
dorplant-slawek beeeczacy z rekawem na poscigu czy czolowce:bezcenne:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
ara-oooj zapomnialam o dobkach.no fakt.rzucaja sie do gardel bo mozg im sie w czaszce nei miesci:evil_lol:.
to tak jak z ipo "uczacym agresji".jest swieta prawda,moja prawda i g... prawda.:evil_lol:.a to ta trzecia kategoria.:diabloti:.

Posted

Czy ja już taka goopia jestem :roll: , że nie kumam czy Wy rozmawiacie o "idealnym właścicielu ON-ka"?:crazyeye: Czy o ideale [B]dla właścicielki [/B]ON-ka? :cool3::evil_lol:

ps. od razu zaznaczam, że może zostać jak jest:lol:

Posted

[quote name='amakor']Czy ja już taka goopia jestem :roll: , że nie kumam czy Wy rozmawiacie o "idealnym właścicielu ON-ka"?:crazyeye: Czy o ideale [B]dla właścicielki [/B]ON-ka? :cool3::evil_lol:
[/quote]
amakor a czy to nie to samo??:evil_lol:

Posted

popieram dorplant- idealny właściciel onka jest ideałem dla właścicielki onka

i właśnie to każe sobie napisać na koszulce :diabloti::diabloti::diabloti:

dziewczyny, tu już cała kolejka się zbiera, a ideału brak :-(

Posted

[quote name='amakor']Czy ja już taka goopia jestem :roll: , że nie kumam czy Wy rozmawiacie o "idealnym właścicielu ON-ka"?:crazyeye: Czy o ideale [B]dla właścicielki [/B]ON-ka? :cool3::evil_lol:

ps. od razu zaznaczam, że może zostać jak jest:lol:[/quote]ojjjtam...:evil_lol:idealny wlascicel onka jest tez idealnym partnerem dla wlascicelki onka bo poza wszystkimi plusami konczy sie to zwiekszeniem ilosci onkow w domu:diabloti:.

Posted

[quote name='ayshe']
ara-oooj zapomnialam o dobkach.no fakt.rzucaja sie do gardel bo mozg im sie w czaszce nei miesci:evil_lol:.
to tak jak z ipo "uczacym agresji".jest swieta prawda,moja prawda i g... prawda.:evil_lol:.a to ta trzecia kategoria.:diabloti:.[/quote]

To dzisiejsze, straaaasznie agresywne:diabloti: ataki na Twoją kieszeń były objawem ucisku czy efektem IPO?:evil_lol:

ps. od razu zaznaczam, że może zostać jak jest:lol:[/quote]

O idealnym właścicielu ONka dla właścicielki ONka:eviltong:

[quote name='ayshe']ojjjtam...:evil_lol:idealny wlascicel onka jest tez idealnym partnerem dla wlascicelki onka bo poza wszystkimi plusami [B]konczy sie to zwiekszeniem ilosci onkow w domu[/B]:diabloti:.[/quote]

Nawet nie mam odwagi zapytać czemu mi ostatnio ONka radziłaś:evil_lol:

Posted

aria stwierdzila ze jest agresywniejsza i wykonala pieeekne oszczekanei kieszeni pozoranta:dobra,dawaj juz,zobaczjak piiiknie robie hau hau hau:evil_lol:.
masz namolna dziewczyne ara i tyle.:cool3::evil_lol:.z tej agrechy taka namolna sie zrobila.:evil_lol:.ja mysle ze ucisk to juz przeminal-teraz to juz efekt ipo:D
jaaa niiic nie paaamietam ooo ooonku:cool3::diabloti:.