Jump to content
Dogomania

** OWCZAREK NIEMIECKI - RASOWY --- STRACIŁ DOM - znów do adopcji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Byłam parę dni temu w odwiedzinach i.... padłam, po prostu mnie zatkało, a raczej zaparło dech!!!
Hadesowi ubyło z 5 lat!!!
Jest pięknie obrośnięty, kolorowy, gładziutki i lśniący!!! W życiu go takiego nie widziałam, nie sądziłam, że z tego starego chorego zniszczonego psa może zrobić się jeszcze okaz "wystawowy" :D Właściwie została jego tylko głowa charakterystycznie wielka, a ciało dostał od młodego psa!

Panie dokonują cudów :)
Szarek;) dostaje wspaniałe świeże jedzonko - kocha jajka na twardo, wędzone rybki, cielęcinkę i podroby cielęce. Gardzi ciastkami i słodyczami.
Jeździ na spacerki za miasto z synem pani. Ma w domu 2 miejsca: fotel i łóżko, ale i tak woli siedzieć przy bramie i mieć oko na wszystko, a do domu wpada do domu tylko policzyć ludzi i na noc spać.
Nie lubi czesania ("krzywo patrzy" - też to zauważyłam, on był chyba bity szczotką) więc pani zamówiła dla niego rękawicę.
Lubi dzieciaki z rodziny i wszyscy są nim zachwyceni.

Nareszcie biedny staruszek znalazł swój raj na ziemi, a mnie łzy leciały jak od niego wracałam, bo te panie same nie mają wiele, ale widać, że Hadesik to prawdziwe oczko w głowie...

Zresztą to, co mówią ludzie mniej znaczy zawsze.
Liczy się to jak psiak wygląda i jak się zachowuje...
A jemu się nawet wyraz pysia i oczek zmienił. Odzyskał blask, stał się taki rozluźniony... Czuje się bezpiecznie. Obserwuje teren, a jednocześnie jest na skinienie swojej pani. Wystarczy, że cicho powie coś do niego, a on od razu podchodzi i "pyta" oczami o co chodzi. Idealne porozumienie:)
Oby więcej takich adopcji, naprawdę wraca chęć do życia widząc coś takiego.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic