Ulaa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Jest chętny! Muszę podjechać sprawdzić, ale bardzo mu zależy, bo sporo wydzwania i dopytuje. Jest jeszcze psiak? Quote
Ulaa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Domek sprawdzony :multi: Jest to skład materiałów budowlanych. Teren dla psa - kojec wielkości prawie połowy mojego ogródka ;) z budą. Zaraz przy budyneczku strażników. Na noc psiak byłby całkiem wypuszczany. Zwykle takie miejsca budzą moje obawy, ale tutaj jest wszystko w porządku. Po niedzieli buda będzie poprawiona (ma parę dziurek, poza tym ok) i zmieniona siatka w paru miejscach. Ludzie pracujący tam lubią psy. Od kierownika począwszy, na pracownikach skończywszy. 2 dni temu byli w schronie po psa, ale nie wzięli (bo nie dostali żadnych info na temat psów, jak to w Olkuszu...). Wzięli za to miniaturową dorosłą sunię z bródką, która jest maskotką biura i dzielnie krok w krok chodzi za panem :) Był już pies, ale poprzednia firma ochroniarska go zabrała. Mogliby przygarnąć 2. Np tego i sunię po sterylce (tzn sama im to zaproponowałam, na co facet stwierdził że "od przybytki głowa nie boli"). Na kastrację się zgadzają i wogóle. Byłam razem z Ada-jeje i też jej się warunki podobały :) Quote
florida_blue Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 czy kastracja moze być u nich ? Czy przyjadą sami po psa a pozniej ktoś z Was dopilnowałby zabiegu ? Quote
Ulaa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 florida_blue napisał(a):czy kastracja moze być u nich ? Czy przyjadą sami po psa a pozniej ktoś z Was dopilnowałby zabiegu ? Wolałabym żeby ktoś przywiózł go tutaj, albo chciaż kawałek - a my dopilnujemy wszystkiego (tzn kastracji, właściwej opieki itd). Takie miejsca trzeba miec na uwadze. Quote
epe Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ula! To poradź właścicielowi,aby wziął jeszcze sunię i obydwa psy może w koszty firmy /żywienie,wet/ wpuścić,jako "zatrudnione" na stanowisku-psy stróżujące! Suczek ON w potrzebie jest pełno na wątkach-do wyboru!! A psom we dwójke raźniej!! Quote
Ulaa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 epe napisał(a):Ula! To poradź właścicielowi,aby wziął jeszcze sunię i obydwa psy może w koszty firmy /żywienie,wet/ wpuścić,jako "zatrudnione" na stanowisku-psy stróżujące! Suczek ON w potrzebie jest pełno na wątkach-do wyboru!! A psom we dwójke raźniej!! Wezmą, ale nie od razu. Najpierw niech pokażą, że o jednego dobrze dbają. A psów w potrzebie pełno nie tylko na wątkach, ale i w schroniskach i na ulicach, jednak nie każdy pies nadaje się do stróżowania na zakładzie. Quote
florida_blue Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 a on sie nadaje tylko do stróżowania, na smyczy ciagnie, obszczekuje wszystko i to donosnie, jest bardzo energiczny - naprawde do stróżowania super :) Wszystko obserwuje, jest świetny. I mimo swojego wieku naprawdę super psiak :) będą z niego zadowoleni. Nie jest agresywny do psów, mysle ze pozniej suczka będzie mogła do niego dołączyć, w stosunku do obcych też super - daje sie bez problemu głaskać, co jest ważne, bo gdyby kojec niedomkniety czy COKOLWIEK - i wybiegnie to klientów nie zje :) czyli ? jutro go ZAKLEPUJĘ :) Quote
florida_blue Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Ulaa, pies jest mój, juz podpisałam umowę .... W środę jedzie do was :diabloti: Quote
Ulaa Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 florida_blue napisał(a):Ulaa, pies jest mój, juz podpisałam umowę .... W środę jedzie do was :diabloti: OK super :multi: Muszę jeszcze raz przetrawić Twoje pw :evil_lol: Quote
florida_blue Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 czyżbym nieskładnie je napisała ? generalnie chodziło o to , że w środę raniuśko pies wyjezdza z czestochowy i dojezdza do Katowic :) Bedzie tam przed 9 i trzeba go odebrać od Jacka Quote
Ulaa Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Spoko napisałaś :) Tylko musze wszystko dograc ;) Quote
florida_blue Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 nie wiem czy tak super - pies jest mój i jak Ula teraz nawali to bede szukała domu razem z nim :d Quote
Peter Beny Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ula raczej nie nawala :razz: Jak potrzebny będzie transport , dajcie znać :evil_lol: Quote
florida_blue Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 dziekujemy Peter, jesteś kochany :* - może nie bedzie trzeba ale się cieszę - naprawdę :multi::multi::multi: Quote
Ulaa Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 florida_blue napisał(a):nie wiem czy tak super - pies jest mój i jak Ula teraz nawali to bede szukała domu razem z nim :d Wtedy Cię przygarnę na DT :D Damy radę! Peter Beny napisał(a):Ula raczej nie nawala :razz: Jak potrzebny będzie transport , dajcie znać :evil_lol: Dzięki Peter. Element ludzki zawsze może nawalic. Ale postaramy się nie :roll: Quote
florida_blue Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Ulaa napisał(a):Wtedy Cię przygarnę na DT :D Damy radę! trzymam cie za słowo Quote
Ulaa Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Dzwonił pan z zakładu. Siatka jest już naprawiona i buda też. Czekają na psiaka. Mają tylko wątpliwości, czy on nie będzie chciał od nich uciec, czy jest "cywilizowany", albo czy nie będzie agresywny wobec osób, które będą się nim opiekować. W końcu to nie jest młodziutki piesek i swoje nawyki już ma. Ma mieć dużo kontaltu z ludźmi, to napewno szybko się oswoi. Fajnie, że tak odpowiedzialnie podchodzą do sprawy i tak szybko zrobili naprawy :) Teraz tylko kwestia transportu rano z Katowic. Oni nie dadzą rady, nie ma kto wtedy :razz: Ale to tak blisko, że napewno coś się wymyśli (jestem w trakcie wymyślania ;) ) Quote
florida_blue Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 pies wyjedzie między 7:15 a 8:00 z częstochowy .... cz bedzie agresywny wobec opiekunów - bardzo bardzo wątpię, to miły psiak, dość hałaśliwy, ale bardzo tolerancyjny i łagodny... Quote
Peter Beny Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 :hmmmm::hmmmm::hmmmm: Coś nie rozumiem :evil_lol: Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 nie wiem Peter - Ulaa chyba nie doczytała znów :diabloti: pies jedzie z Jackiem z częstochowy - i Peter przejmuje go w siewierzu i jedzie z nim do chrzanowa.:roll: W ŚRODĘ RANO Quote
Ulaa Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 SUPER!!!!!! Kochani jesteście :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Peter Beny Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 No to ja czekam jutro rano na telefon ;) Jestem w pogotowiu :razz: Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 ok, Jacek bedzie w siewierzu moze nawet o 8:20 :) Quote
Peter Beny Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 No to niuniek już wyjeżdża do nowego domku :lol: Za pól godziny go przejmuję ;) Quote
Recommended Posts