Jump to content
Dogomania

** OWCZAREK NIEMIECKI - RASOWY --- STRACIŁ DOM - znów do adopcji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domek sprawdzony :multi:

Jest to skład materiałów budowlanych. Teren dla psa - kojec wielkości prawie połowy mojego ogródka ;) z budą. Zaraz przy budyneczku strażników. Na noc psiak byłby całkiem wypuszczany.

Zwykle takie miejsca budzą moje obawy, ale tutaj jest wszystko w porządku. Po niedzieli buda będzie poprawiona (ma parę dziurek, poza tym ok) i zmieniona siatka w paru miejscach.

Ludzie pracujący tam lubią psy. Od kierownika począwszy, na pracownikach skończywszy. 2 dni temu byli w schronie po psa, ale nie wzięli (bo nie dostali żadnych info na temat psów, jak to w Olkuszu...). Wzięli za to miniaturową dorosłą sunię z bródką, która jest maskotką biura i dzielnie krok w krok chodzi za panem :)

Był już pies, ale poprzednia firma ochroniarska go zabrała. Mogliby przygarnąć 2. Np tego i sunię po sterylce (tzn sama im to zaproponowałam, na co facet stwierdził że "od przybytki głowa nie boli").

Na kastrację się zgadzają i wogóle. Byłam razem z Ada-jeje i też jej się warunki podobały :)

Posted

florida_blue napisał(a):
czy kastracja moze być u nich ? Czy przyjadą sami po psa a pozniej ktoś z Was dopilnowałby zabiegu ?

Wolałabym żeby ktoś przywiózł go tutaj, albo chciaż kawałek - a my dopilnujemy wszystkiego (tzn kastracji, właściwej opieki itd).
Takie miejsca trzeba miec na uwadze.

Posted

Ula!
To poradź właścicielowi,aby wziął jeszcze sunię i obydwa psy może w koszty firmy /żywienie,wet/ wpuścić,jako "zatrudnione" na stanowisku-psy stróżujące!
Suczek ON w potrzebie jest pełno na wątkach-do wyboru!!
A psom we dwójke raźniej!!

Posted

epe napisał(a):
Ula!
To poradź właścicielowi,aby wziął jeszcze sunię i obydwa psy może w koszty firmy /żywienie,wet/ wpuścić,jako "zatrudnione" na stanowisku-psy stróżujące!
Suczek ON w potrzebie jest pełno na wątkach-do wyboru!!
A psom we dwójke raźniej!!

Wezmą, ale nie od razu. Najpierw niech pokażą, że o jednego dobrze dbają.
A psów w potrzebie pełno nie tylko na wątkach, ale i w schroniskach i na ulicach, jednak nie każdy pies nadaje się do stróżowania na zakładzie.

Posted

a on sie nadaje tylko do stróżowania, na smyczy ciagnie, obszczekuje wszystko i to donosnie, jest bardzo energiczny - naprawde do stróżowania super :) Wszystko obserwuje, jest świetny. I mimo swojego wieku naprawdę super psiak :) będą z niego zadowoleni. Nie jest agresywny do psów, mysle ze pozniej suczka będzie mogła do niego dołączyć, w stosunku do obcych też super - daje sie bez problemu głaskać, co jest ważne, bo gdyby kojec niedomkniety czy COKOLWIEK - i wybiegnie to klientów nie zje :)

czyli ? jutro go ZAKLEPUJĘ :)

Posted

florida_blue napisał(a):
Ulaa, pies jest mój, juz podpisałam umowę .... W środę jedzie do was :diabloti:

OK super :multi:
Muszę jeszcze raz przetrawić Twoje pw :evil_lol:

Posted

florida_blue napisał(a):
nie wiem czy tak super - pies jest mój i jak Ula teraz nawali to bede szukała domu razem z nim :d

Wtedy Cię przygarnę na DT :D Damy radę!

Peter Beny napisał(a):
Ula raczej nie nawala :razz: Jak potrzebny będzie transport , dajcie znać :evil_lol:

Dzięki Peter. Element ludzki zawsze może nawalic. Ale postaramy się nie :roll:

Posted

Dzwonił pan z zakładu. Siatka jest już naprawiona i buda też.
Czekają na psiaka.
Mają tylko wątpliwości, czy on nie będzie chciał od nich uciec, czy jest "cywilizowany", albo czy nie będzie agresywny wobec osób, które będą się nim opiekować.
W końcu to nie jest młodziutki piesek i swoje nawyki już ma.

Ma mieć dużo kontaltu z ludźmi, to napewno szybko się oswoi.

Fajnie, że tak odpowiedzialnie podchodzą do sprawy i tak szybko zrobili naprawy :) Teraz tylko kwestia transportu rano z Katowic. Oni nie dadzą rady, nie ma kto wtedy :razz:

Ale to tak blisko, że napewno coś się wymyśli (jestem w trakcie wymyślania ;) )