Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o załatwianie się Alwarka - hmm... Czy kontroluje kał..? Nie jestem w stanie stwierdzić czy on wie, że robi kupkę akurat w danym momencie, ale wydaję mi się, że kontroluje to w jakiś sposób - jeśli uda mu się podnieść dupeczkę to robi jakoby "normalnie"... jeśli nie robi pod siebie/koło siebie.. nie brudzi się jakoś specjalnie - więc chyba wie, że musi się przsunąć, odejść, że właśnie się załatwił....

Posted

pytałam. Alwaro nie kontroluje potrzeb fizjologicznych. miał robione kolejne usg,żeby zobaczyć czy np coś się nie przesunęło....ma stare zrosty na miednicy oraz ten nieszczęsny odcinek piersiowy - to tam pękł rdzeń....

Posted

Z tego co pamietam a zdarzalo nam sie spedzac nie raz wspolnie noc :) co bylo okazja do obserwacji zachowan Alvaro przez kilka godzin, czasami tuz przed tym jak ma zrobic koopine stara sie wstac z legowiska ale nie zawsze z tym zdazy, czasami jednak zalatwial sie lezac i nie majac o tym swiadomosci. Jednak to dotyczylo tylko koopy, siku zawsze robil normalnie czyli nigdy pod siebie. Sa to jednak obserwacje sprzed ok 2 lat, nie wiem jak to wyglada teraz..

Posted

cóż, takie psy w warunkach domowych powinny być pieluszkowane i wtedy faktycznie jest o wiele łatwiej choć oczywiście dochodzi problem dbałości o skórę, która może się odparzyć

Posted

Widziałam dzisiaj Alwarka i byłam w szoku jak on biegał! Normalnie zasuwał jak perszing.Co kilka metrów zarzucał trochę tyłeczkiem na boki ale lecial naprawdę szybko.A wogóle to niesamowity z niego pieszczoch i przytulas.Świetny jest!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kurcze biedny Alwaro...On w schronisku zmarnieje...Te tylne nóżki ma takie cieniutkie w porównaniu z przednimi , pewnie trzeba by cwiczyć mięśnie a kto ma to robić w schronie?:(
W górę mały!

Posted

Strix cos wspominal o adopcji do Norwegii na innym watku.Moze napiszcie do niej.To tylko taka moja sugestia,dopiero teraz weszlam na watek.Faktycznie chlopak w Pl raczej nie ma szans.Jeszcze na dodatek siedzi w schronie:placz::placz::placz:

Posted

Wspaniały to jest napewno! I taki przymilas ,że szok poprostu nie da sie go nie lubić.Tylko , że w schronie nie ma szans na rehabilitacje.Jego tylne nózki są cieniutkie w porównaniu z przednimi.Myślę ,że gdyby go rehabilitować mógłby odbudować mięśnie i chodzić o wiele lepiej...

Posted

Dzieki Bogu cos tu ruszylo na wątku. Zauwazylam, ze zawsze jest spore zainteresowanie i poruszenie kalekimi psiakami... tylko Alwarka przez dlugi czas niewiele osob zauwazalo. :( Widze, ze to sie zmienia, moze Alwarka los sie w koncu zmieni.

Posted

Mam taką nadzieję bo Alwarko naprawdę zasługuje na szanse od losu.On jest taki ufny i kochany w stosunku do człowieka,ciągle domaga się pieszczot i nawet mimo braku rehabilitacji próbuje sam stawać i jak ma dobry dzień to zasuwa jak perszing:) Tylko martwi mnie to że nóżki tylne cieniutkie i boję się zaniku mięśni:(

Posted

Wiesz z tym to akurat kwestia podejścia danego człowieka.Dla mnie np. mniejszym problemem byłoby zakładanie pieluszki niż psiak typowo niechodzący.
Trzymam mocno kciuki by do Alwarka w końcu los się uśmiechnął.
Tylko nie wiem gdzie jeszcze mozna uderzać o pomoc...

Posted

Alwarko lubi pogodne dni.Wczoraj znowu biegał jak strzała:) Spacerował z opiekunką i 5-tką innych psiaków.Jest kochanym pogodnym psem.Mając swój dom i rehabilitację napewno zrobiłby ogromne postępy w chodzeniu...
W górę psiaku!

• 2 weeks later...
Posted

Jestem i ja. Alwaro chodzi, ale nie trzyma pęcherza?
Tu na wątku była m.in. Zuzia, jamniczka, zapytajcie basię0607, jak sobie z nią radzą. Zuzia rodziła na śniegu, szczeniaki zamarzły, ma stary uraz miednicy i nie trzyma kału ani moczu. Jakiś chirurg podobno widzi szansę w rezonansie - tzn. dopiero wtedy da się stwierdzić, czy już nic nie można "naprawić".
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/203831-%C5%9Apioszka-odchodzi-w-schronisku-kto-da-jej-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-na-ko%C5%84cu-jej-drogi-.../page7"]http://www.dogomania.pl/threads/203831-%C5%9Apioszka-odchodzi-w-schronisku-kto-da-jej-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-na-ko%C5%84cu-jej-drogi-.../page7[/URL]

A tu znany wszystkim Loluś, chodzi w pieluszkach:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/132968-Lolu%C5%9B-w-pieluszkach-szuka-wyj%C4%85tkowego-domu-!!/page156"]http://www.dogomania.pl/threads/132968-Lolu%C5%9B-w-pieluszkach-szuka-wyj%C4%85tkowego-domu-!!/page156[/URL]