Jump to content
Dogomania

Baileys & Honey - stafficzy Dream Team :P i Perełka [*]

Recommended Posts

Posted

agaciaaa napisał(a):
całkiem całkiem ten człowiek ;)

A dziękuję ;)

agaciaaa napisał(a):
ciekawe dlaczego bidulek tak boi sie obroży i smyczy... wole nie myśleć :shake:

Ja też..
Wklejałam tu zdjęcie Baryłki z moim drugim juz nieżyjącym psiakiem, Zuchem, też znajdką. Pierwszego dnia u mnie, kiedy wzięłam do ręki wieszak od kurtki, padł plackiem na ziemię, zaczął przeraźliwie skowyczeć i zsikał się pod siebie :-( Mi się czasem w głowie nie mieści, co ludzie musieli tym psom zrobic, że tak paniczny strach zostaje im na lata.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymajcie dziś kciuki dziewczyny, bo jedziemy na SGGW zbadać hormony tarczycy :) Trzymajcie głównie za to, żeby łobuziara nie wskoczyła mi na głowę przy badaniu krwi i nie wyciągnęła mnie przez okno, żeby tylko wyjść od wstrętnego weterynarza :cool1:

Posted

A my właśnie wróciliśmy. Sunia dostała cynk za skórę i sierść, no i miała badanie krwi.
Jutro wyniki. Prawdopodobnie będzie trzeba zwiększyć dawkę hormonu. Robiliśmy też morfologię i biochemię, więc dalej prosimy o kciuki za dobre wyniki. Sunia miała 2-krotnie babeszjozę i na stałe bierze leki, więc martwię się o jej wątrobę i nerki :-(

Posted

Egzaminy... :p I semestr kulturoznawstwa zaocznego na SWPS. Wczoraj angielski zdałam na 4, za to uwaliłam historię sztuki... Drugi termin słono kosztuje więc po dyskusji z rodzinką dałam sobie spokój. I tak chcę wrócić na SGGW, więc bez sensu ładować ponad 3 000 w drugi semestr, nawet gdybym zaliczyła. Przynajmniej zrobię staż. Nigdy więcej studiów humanistycznych.. Nigdy więcej studiów nie-psich :evil_lol:
Mało tego - historię sztuki oblało 18 osób na 40, niektóre naprawdę dobrze przygotowane... W sumie na prywatnych uczelniach cuda się dzieją, żeby tylko od studentów kasę wyciągnąć.

Wyniki Perełki też już są. Hormony ok, w dolnej części normy, ale zmieniać nie będziemy dawki. Dostała tylko cynk na skórę i sierść.

Z kolei na badaniu krwi wyszedł nam podwyższony jeden odczyn wątrobowy. Po rozmowie z wetem okazało się, że możliwe jest, że ona ma po prostu taki fizjologicznie i na pewno nie jest to wynik leczenia. Zalecił Hepatil, 1 tabletka dziennie, i ewentualnie za ok. 2 miesiące powtórzyć badanie, żeby zobaczyć, czy nic się nie dzieje. Ale ogólnie wyniki były naprawdę dobre.

Fotki jutro :)

Posted

Własnie, powodzenia na egzaminach! ;)

Włąśnie, od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie SGGW, ale moje rozszerzenie jest iście humanistyczne, bez zaleciałości weterynarii i musiałabym zacząć juz teraz zacząć uczyć się do matury... Mam mętlik w głowie.

Gratuluję dobrych wyników! ;)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Niezdecydowana studentka... ;)

Oj tak :eviltong: Ale wierzę, że do 3 razy sztuka. Z facetami chyba się sprawdziło, to mam nadzieję, że i ze studiami też :diabloti:

Co do wyników, to stresowałam się nimi bardziej niż swoimi egzaminami :lol:

Posted

[quote name='zaba14']Witam!! :)
Barylka super psina!! :) i pozy rzeczywiscie podobne do mojego boczka :lol:

Witam również :)

Dobcia, nareszcie ktoś we mnie wierzy :loveu: Bo jak na razie to dostałam ksywę 'wieczny student' :evil_lol:

Na noc ładuję baterie i obiecuję jutro fotki z porannego spaceru. Nareszcie będą jakieś w świetle dnia - trzeba przełamać tryb życia nietoperza ;)