Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc kto widział Nanę ten wie że ma dłuższe kudły na łapkach, postanowiłam jej je obciąć po obcięciu zobaczyłam coś dziwnego, ma jeden palec jakby nałożony na drugi i trochę się jej tam pazurek wbija... trudno to wytłumaczyć ale jak tylko będę miała aparat ( może jeszcze dziś ) to zrobię zdjęcie ;)

Posted

miała obcinane ale widocznie wet nie zauważył ja zresztą też nie, a nie raz się jej łapkom przyglądałam, to wygląda jakby kiedyś miała wykręcone 'palce' czy coś takiego

Posted

A miałam Ci powiedzieć, że może wygodniej by się jej chodziło jakby jej sierść na łapkach przyciąć ale zawsze jakoś mi to umykało.. Herspri, ale czy widać albo Tobie się wydaje, że ona przez to cierpi, że ją to boli? :(

Posted

Nie bardzo lubi jak się ją tam dotyka, może jej to trochę przeszkadzać . postaram się popatrzeć tam dokładniej ale jakiegoś specjalnie dużego bólu jej to nie robi raczej

Posted

[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/4220/1002945qi5.jpg[/IMG]

Coś takiego :roll: Nie wiem czy nie trzeba by było jeszcze obciąć tych pazurków ale ja cążków nie mam wystarczająco mocnych .

Posted

Możliwe, że ten jeden drażni lub nawet wbija się w poduszkę łapki.
Ja mam specjalne cążki do psich pazurków. Możliwe, że będę jutro w Cieszynie z rana to bym wpadła do Ciebie to zobaczyć. Co Ty na to?

Posted

a to ta łapka, która była złamana, bo może palec był zmiażdzony i stąd ta deformacja. Nie wiem, może lepiej byłoby w ogóle usunąć ten pazurek, żeby w przyszłości nie wrastał?

Posted

[quote name='basia']Możliwe, że ten jeden drażni lub nawet wbija się w poduszkę łapki.
Ja mam specjalne cążki do psich pazurków. Możliwe, że będę jutro w Cieszynie z rana to bym wpadła do Ciebie to zobaczyć. Co Ty na to?[/quote]

Ok, jak będziesz to wpadnij ;)

Posted

Niestety jednak dziś do Cieszyna mam nie po drodze :(
Może zajdź z tym do tego osiedlowego weta, u którego już bywałaś. Pazurka chyba przyciąć potrafi ..

Posted

Niestety w tym tygodniu nie udało się umieściĆ ogłoszenia o Nanie w naszej małej, lokalnej gazetce :( Mieli tak dużo różnych materiałów, że się Nana nie zmieściła (a wydaje się, że taka malutka ;) ). Mam obiecane, że w przyszłym czwartkowym wydaniu będzie.
Jeżeli te ogłoszenia nie znajdą Nanie domku, zrobie jej plakaty.

Posted

pazurki obetniemy.
Mam filmik ze spacerku dzisiejszego :loveu::loveu::loveu:
Jak mi się uda to załaduję gdzieś :)
A w galerii mojej Etny jest jedno zdjęcie z dzisiejszego spaceru, kto ma ochotę niech sobie popatrzy ;)

Posted

[CENTER][B]bazarek dla Nany, pomóżcie podnosić!!![/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9879435#post9879435[/URL][/CENTER]

Posted

[SIZE=4][COLOR=Green]Nana na spacerze [/COLOR][/SIZE]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=6JvExTtE3xw[/url]
[COLOR=Black]
Jak ona fajnie biega :D jakość się skopała przez to youtube ale nie szkodzi, to tylko filmik pokazujący Nane 'live' ;)
[/COLOR]

Posted

a ja dzisiaj dostałam buziaka od Nany :loveu:
Przychodzi się pogłaskać i podrapać, jest strasznie kochana.
To cieszy jak widzi się jak zachowanie psa się zmienia, jak z zamkniętego obojętnego zmienia się w zainteresowanego i pragnącego się pomiziać :loveu:
Nie jest oczywiście zbyt wylewna, ale samo to że kiedy usiądę na dywanie czy na łóżku ona podchodzi i siada obok a nie drepcze non stop, kiedy napręża się, mruczy i tupie łapką kiedy się ją drapie to wszystko jest cudowne i wtedy się czuje że naprawdę warto było poświęcać czas temu właśnie psu ;)

Czeszemy się w miarę możliwości codziennie, sierść strasznie wyłazi ( jak to na wiosnę ;) ) ale jest ładna, błyszcząca i zdrowo wygląda. Trochę jeszcze łupież wyłazi ale to głównie na dupce :eviltong: