Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Herspri']Wiem, ale zapewniam że inaczej byś o tym mówiła Dea kiedy to Ty byś walczyła z psim moczem ;)
[/quote]
Masz rację - niby człowiek wie, że starość tak ma, wie że nie można się za to złościć i gniewać, ale czasem ręce opadają. U mnie zrozumieli dopiero jak Saga zaczęła sikać pod siebie przez sen...

Posted

Więc nowinki z życia Nany.

W sobotę razem z Mariankiem od Eli była u weterynarza, oglądał i czyścił jej uszy - ma stan zapalny, mocniejszy w lewym uchu. Dostała krople Dexoryl, za tydzień do kontroli czy jest poprawa.
Druga sprawa, zaczyna się jej odnawiać kamień na zębach z tyłu,wet powiedział że to jeszcze nic poważnego bo nie dotyka dziąseł ale dobrze by było jej dawać takie pałeczki miękkawe z Royal Canina . Taką jedną pałeczkę daje się raz w tygodniu, ma ona w sobie jakieś enzymu które hamują rozwijanie się tego kamienia. Nana dostała jedną na spróbowanie i wmiotła w sekundę ;)
Trzecia sprawa - trzeba by znów zaopatrzyć się w Hepachol .

Nie wiem czy by nie wypadało jakiegoś bazarku na Nanę wystawić :roll:
Czy coś zostało z poprzednich ?

Małe wyliczenia:
czyszczenie uszu / wizyta - 15 zł
Dexoryl - 35 zł

Wypadało by się zaopatrzyć w :
Hepachol - 25 zł
Pałeczki gryzaki - 28 zł ( za paczuszkę na miesiąc - 4 gryzaki )

i nie wiem, może powinnam jej suchej karmy dawać żeby trochę sobie te zęby czyściła... bo głównie dostaje gotowane .

Posted

No żesz poradźcie mi coś w sprawie tej karmy ! :lol:
Nie wiem może weta zapytam, on powinien wiedzieć. W sumie to mówił że dla Nany gotowane mięsko z ryżem jest dobre, a karmę to by trzeba było jakąś lepszą ze względu na nadszarpnięte zdrowie ...
W ogóle chyba sobie już większość uznała że Nanę adoptowałam ;> ja bardzo chętnie ale jak się wyniosę do własnego mieszkania, i będę miała ją za co leczyć, utrzymywać itd :razz:
W ogóle dostała obróżkę nową bo w szelki się już nie mieści a od Etny obroża na takiego krasnala jest tak duża że mogłabym jej ją owinąć 2 razy wokół szyjki :evil_lol:
Dzisiaj takiego gryzaczka jak na zdjęciu dostała odemnie i łaziła z nim w kółko chyba z godzinę, co jakiś czas przysiadając i memłając go ;)
Wczoraj zasnęła sobie na siedząco podczas czesania :loveu:

Posted

Herspri napisz jakie są najpilniejsze wydatki, na co Nana potrzebuje kaski? Po prostu dobrze by było wiedzieć na czym stoimy.
Czy orientujesz się jak wygląda sprawa "reklamy" Nany? Czy ma allegro i w ogóle gdzie jest?
Ogłoszenie w prasie nic nie dało, podobnie plakaty :( Spróbuję jeszcze uderzyć do Kroniki Beskidzkiej, może zamieszczą jakieś info ale obiecać nic nie moge.
Nie wiem co jeszcze można zrobić by Nanę wypromować :(

Posted

Elu kiedy pojedziesz z Marianem na wizytę ? Przybrałabym się z wami znowu :cool3:

Najpilniejszy wydatek to na razie Hepachol i leczenie ucha, ale z tym uchem to zobaczymy po kontroli bo udało się ten stan zapalny wcześnie wyłapać. W drugiej kolejności te gryzaki dobrze by było kupić żeby za miesiąc się nie okazało że znów trzeba kamień ściągać

Jest na adopcje.org a dzisiaj dam ją na ox.pl allegro nie ma.
Postaram się zrobić jej jakieś ładne 'całościowe' zdjęcia jeszcze, tylko z tym to trochę trudno ;)

Posted

Herspri, potrzebuję do allegro dane kontaktowe do Ciebie. Szukałam ogłoszenia Nany na adopcje.org i na ox.pl żeby stamtąd ściagnąć, ale nie znalazłam tych ogloszeń niestety :(

Posted

[quote name='Herspri']Właśnie odczytałam meila od Dei, pieniędzy na razie mamy moim zdaniem wystarczająco.
Jeśli ktoś może zrobić allegro to bardzo chętnie ;)[/quote]
To cieszy mnie to bardzo , bo 50 zł wizyta + utrzymanie to niezła sumka się z tego robi.

Posted

W końcu uporałam się z tym allegro dla Nany
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=390217320"][B][COLOR=#0000ff]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=390217320[/COLOR][/B][/URL]

Posted

[quote name='Selenga']W końcu uporałam się z tym allegro dla Nany
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=390217320"][B][COLOR=#0000ff]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=390217320[/COLOR][/B][/URL][/quote]

:Rose: wielkie dzięki, swoją drogą bardzo fajnie zrobione allegro :loveu: