Jump to content
Dogomania

Owczarki Niemieckie w cieszyńskim schronisku proszą o domy! Aktualizacja str 1 i 2

Recommended Posts

Posted

Czekoladowy piesek to jeden ze szczeniaków na moim tymczasie :eviltong:
Jutro pojadę do tego schroniska chyba z tą panią co chce ON'ka, oni mieli onka tylko że niestety starość go wykończyła.

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

And today the winner is....

Lara :sweetCyb::iloveyou:
W piątek jedzie na sterylkę a później do nowego domu :cool3: Będę asystowała w drodze do nowego domu. Będzie mieszkała w kojcu z budą ale będzie wypuszczana do ogrodu też.
Państwo mieli wcześniej suczkę owczarka, zabrali ją od faceta który chciał ją zabić :roll: wtedy już miała kilka lat a kolejnych 12 spędziła właśnie u państwa do których jedzie Lara ;)

PS. Mijałam kojec gdzie jest Diablo :roll: Boże przecież ten pies wyje jak w amoku jakimś, czyste szaleństwo.

Posted

LARA?????? Cudownie!!!!!:multi::multi::multi: Lepszej wiadomości nie mogłam się spodziewać:loveu:
Co do Diablo to on tak cały czas niestety:shake: on tam świra dostanie jak nic

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Oooo, Morgan z ust mi to wyjęłaś... Dea dowiemy się gdzie mieszkasz i zrobimy to z zaskoczenia. :diabloti:

Elżbietka nie znam Cię osobiście, ale już Cię bardzo lubię :diabloti:

Posted

Ciotki chyba się pogubiłam gdzie mnie kto chce dorwać i za co:diabloti: Elżbietka mnie zna, Morgan też, to spokojnie mogę się zacząć ukrywać:evil_lol:

Rozmawiałam z p. Tomkiem, ustaliliśmy, że Diablo pojedzie do niego po feriach, bo teraz nie będzie miejsc w hoteliku. Czas więc zabrać się za zbieranie kasy. Założę mu wątek w piątek w pracy, bo ten net na laptopie nie przełknie wrzucenia nawet pół zdjęcia, zdąży mnie trzy razy wylogować z dogo. Poza tym założę mu skarpetę na wątku cieszyńskim spoza schroniska.

Posted

Aaaaaaa, już się doczytałam:evil_lol: I jeszcze ciotka Herspri grozi szczeniakiem:crazyeye: No, to właściwie nie wiem po co ja ten remont teraz robię, chyba lepiej byłoby po....:diabloti:

Posted

Dea napisał(a):
Aaaaaaa, już się doczytałam:evil_lol: I jeszcze ciotka Herspri grozi szczeniakiem:crazyeye: No, to właściwie nie wiem po co ja ten remont teraz robię, chyba lepiej byłoby po....:diabloti:

Pieskiem i kotkiem :mad:

Posted

Nie wiem czy tu pisac i psuc wam humor. Ale Kiro ktory byl u was w schronie i aktualnie mieszka pod Miliczem ma sie źle. Wiem ze niektore z was sledza jego watek. Jego domek bedzie o niego walczyl, ale rokowania sie raczej ...... Tak czy inaczej mial cudny dom i dalej czuje sie bardzo kochany.

Posted

graynew napisał(a):
Nie wiem czy tu pisac i psuc wam humor. Ale Kiro ktory byl u was w schronie i aktualnie mieszka pod Miliczem ma sie źle. Wiem ze niektore z was sledza jego watek. Jego domek bedzie o niego walczyl, ale rokowania sie raczej ...... Tak czy inaczej mial cudny dom i dalej czuje sie bardzo kochany.

Tak po cichu śledziłam losy Kiro... przeczytałam wczoraj o jego chorobie, to bardzo bardzo przykre :-( Najważniejsze że nie odchodzi w zimnym schronisku sam. Dobrze że poczuł jeszcze ciepło domu, zaznał miłości. Wiem, że ma jak najlepszą opiekę teraz, taką na jaką zasługuje każde zwierze.

Posted

Ja też śledzę wątek Kiro. Niestety taka jest kolej losów, stare psy, jak i starzy ludzie, kiedyś muszą odejść... Ważne jest jednak jak odchodzą, ważne, że nie samotnie, ważne, że w godnych warunkach, z ukochanymi bliskimi przy boku. Ważne, że czują, że do końca są kochani. Zimą niestety psy staruszki chorują i odchodzą częściej:-(

Posted

Elżbietka... Ja też się obawiam, że z uwagi na unikania tematu przez założycielkę wątku nici będą z zaadoptowania nas na jedną noc w celu poznania charakterów i zachowań :evil_lol:

Posted

Dostalam wlasnie pw od Kamil16, ze oni tzn cala rodzina z mama na czele zdecydowali sie na przygarniecie Serbi.
Mam do nich numer ale chetnie go przekaze komus z was pisalam do Dea ale mi gg dzis wysiada wiec prosze o kontakt na pw w celu przekazania calych informacji.

Maja juz ONka9 letniego dlatego chcieliby zeby Serbia byla wysterylizowana!!! Bo ich Onek nie jest kastratem a maja madre podejscie do tematu.
Serbia razem z Szyperem bedzie mieszkac na zewnatrz domu.

AAA no i oczywiscie kwestia pomocy w transporcie!!!!!!!!
Sunia ma dojechac z Cieszyna do Pabianic oni mieszkaja 6 km w strone Belchatowa. Czy ktos ma kogos kto jezdzi na tej trasie???

Posted

Podałam Kamilowi mój numer telefonu, czekamy na kontakt aby ustalić co i jak. A ja Cię graynew zrozumiałam, że Poznań?:roll:
Ciotki, tematu nie tyle unikam, co na razie śpię na materacu, komputer mam na starych drzwiach służących do smarowania tapet, która stoi na "koziołkach", a jadam po turecku na podłodze. Raczej mało sprzyjające warunki na oswajanie stada dzikich kobiet:evil_lol: Bo kurcze czasu brakuje ciągle na ogarnięcie tego do końca, a w sumie to ja lubię materac:p

Mam niestety też złe wieści, Orinoko za TM
[*]:-(

Posted

Dea bo to moj blad. Tak CI chyba napisalam ze Kamil z Poznania. Pomylili mi sie ludzie bo tacy z Poznania tez chcieli ONka ale im podsunelam innego(chcieli psa nie suke) a Kamil jest z Pabianic to jest w miare niedaleko Łodzi!!
Jeszcze raz przepraszam za pomylke i zamieszanie.

Serbia bedzie mieszkac pod Łodzia. Tylko transport potrzebny!!!!

Posted

[quote name='Dea']Podałam Kamilowi mój numer telefonu, czekamy na kontakt aby ustalić co i jak. A ja Cię graynew zrozumiałam, że Poznań?:roll:
Ciotki, tematu nie tyle unikam, co na razie śpię na materacu, komputer mam na starych drzwiach służących do smarowania tapet, która stoi na "koziołkach", a jadam po turecku na podłodze. Raczej mało sprzyjające warunki na oswajanie stada dzikich kobiet:evil_lol: Bo kurcze czasu brakuje ciągle na ogarnięcie tego do końca, a w sumie to ja lubię materac:p

Mam niestety też złe wieści, Orinoko za TM
[*]:-([/quote]
Najwazniejsze sa parapety !!!! :diabloti:

Posted

Dea co z Serbia?????
Bo CI ludzie to mnie troche zdraznili. Znalazlam ich na watku od znajomej ze chca ONka od niej bo TY sie nie odzywasz???
Czy ta sprawa sie jakos ruszyla?? Bo jak nie oni to mam jeszcze jednych tych co mili brac sunie z Ełku ale tam mi wlasnie idzie pod gorke z informacja czy sunia jest jeszcze wogole w schronie.
Ja sie tu chyba zalamie!!! Dajcie znac co z Sunia!!