Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A mogłaby przywieźć jakieś zdjątka,jeśli nie ma czasu mailem wysłać?
Bo jak oczy widzą,to miło się na sercu robi!:lol:

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamy nadzieję, że przywiezie
p. Marysia, kierowniczka schroniska nie darowałaby jej gdyby nie przywiozła :)
pamiętajcie, że to nie dorotikus była stroną w tej sprawie
z tego co wiem, to kierownictwo schroniska ma informacje na bieżąco

• 3 weeks later...
Posted

nie zapomnieli
dorotikus jest odcięta od netu, nie ma jak napisać, odebrać czy wysłać cokolwiek
poza tym chorowała i nie widziała się z nowymi właścielami Gizma kiedy ci byli w schronisku w Piotrkowie

Posted

To w jaki sposób dowiemy się co u niego słychać?:crazyeye:
Jak ja kocham takie adopcje zagraniczne-zwłaszcza kalekiego psa!
Pojechał i tyle go widzieli!
Jak on teraz należy do tej fundacji i u nich został na zawsze,to nie mogliby na swojej stronie zrobić galerii zdjęć aktualnych?
Wcale mi się ta fundacja nie podoba!

Posted

dziewczyny nie przesadzacie aby?? ;)
Fundacja sprawdzona - współpracuje z kilkoma schroniskami i pomaga im materialnie
A jeszcze chwila i jakiś spisek uknujemy ;)

Posted

[quote name='Basia1968']jakos tak tajemniczo - w dobie internetu nie trzeba aż jechać do Piotrkowa żeby napisac coś o piesku. Tez mi sie nie podoba:shake::shake:[/quote]
No właśnie. A jak jedyna wolontariuszka z Piotrkowa jest odcięta od internetu? To ona się kontaktuje i z fundacją i z nowymi właścicielami Gizma. Oni są w Niemczech, ona w Piotrkowie. I nie ma internetu. Umiesz przesyłać zdjęcia telepatycznie?

[quote]Jak ja kocham takie adopcje zagraniczne-zwłaszcza kalekiego psa!
Pojechał i tyle go widzieli!
Jak on teraz należy do tej fundacji i u nich został na zawsze,to nie mogliby na swojej stronie zrobić galerii zdjęć aktualnych?
Wcale mi się ta fundacja nie podoba![/quote]
1. Gizmo nie jest pod opieką fundacji tylko prywatnej osoby, to ona się nim bezpośrednio opiekuje
2. zanim napiszesz, że ci się jakaś fundacja nie podoba, porozmawiaj z pracownikami schronisk w Piotrkowie, Swarzędzu, Pabianicach, Bełchatowie, Łodzi, z osobami z Fundacji Niechciane i Zapomniane. Albo przynajmniej zajrzyj na stronę internetową Fundacji. Wystarczy wrzucić w google "hunde hilfe polen" albo "hundehilfe polen". I trochę chociaż poczytać

Posted

Dorota dostała adres strony tej pani która bierze Gizma (pani tam pokazuje m.in. galerię swoich zwierzaków), jej adres e-mail i ponieważ pani będzie nadal pomagać schronisku w Piotrkowie, więc będzie stały kontakt z nią i będą wiadomości o Gizmusiu

Tak pisała Selenga 18 lutego-przed wyjazdem Gizma!
Wystarczy,że Dorota poda Ci link do strony i będziemy mogły sobie same oglądać zdjęcia Gizmusia! Czy tak dużo chcemy?

Posted

może faktycznie niepotrzebnie doszukuje sie "czegoś". Przepraszam za te emocje:oops::oops::oops::oops: No cóz poradzić, że człowiek jest czasami taki "upierdliwy", ale to nie wynika z tego, że chcę kogoś obrazić, po prostu martwię się czasami. Sami wiecie jak to jest, gdy jest się daleko i nie można samemu sprawdzić co z psiakiem - serce boli. Chciałoby sie wiedzieć wszystko dosłownie wszystko, a przede wszystkim to, że jest szczęśliwy.

Posted

Ponawiam prośbę-czy możemy dostać link do strony tej pani,która adoptowała Gizmo?
Do strony,gdzie ma galerię swoich psów?
Tylko tyle i aż tyle!
Myślę,że to nie jest wielki kłopot dla Doroty i Selengi;)

Posted

Linki, informacje o osobie a nawet tłumaczenia były już na tym wątku podawane.
Dla porządku i przypomnienia:
1. adopcję Gizma do Niemiec załatwiła fundacja [URL="http://www.hundehilfe-polen.de/html/uber_uns.html"][B]HundeHilfe Polen[/B][/URL]
2. nową opiekunką Gizma jest Flavia z [URL="http://www.sabro.de"][B]firmy SABRO[/B][/URL]
A zdjęcia szczęśliwego Gizmusia możecie zobaczyć bezpośrednio na [URL="http://www.sabro.de/index.php?sid=dc7fc89dde77b06f7efd9437d9e7a6b6&&cl=content&tpl=43647d3f295d72974.78211639"][B]TEJ STRONIE[/B][/URL]

Moje ulubione to jest ten brzuszek na posłanku :) Na zdjęciach widac też, że Gizmo sobie świetnie radzi na spacerach i że nie są to spacerki po własnym ogródku tylko.

Posted

Selenga-kochana jesteś! Dzięki!:lol:
Masz rację,to zdjęcie z wywalonym brzusiem jest super!!:loveu:
Znaczy,że czuje się bezpieczny i szczęśliwy!
Chciałam to właśnie zobaczyć- wybacz,że taki "niewierny Tomasz" ze mnie.

• 4 weeks later...
Posted

Dorotikus przekazała najnowsze wieści.
Był w schronisku w Piotrkowie obecny właściciel Gizma i opowiadał jak się Gizmo wspaniale zaklimatyzował, jak rządzi resztą stada i jak śpi z nimi w łóżku. No i jak fantastycznie sobie radzi mimo, że nie widzi - jego ulubioną zabawą jest bieganie za piłeczką. Ten Pan zabrał teraz ze schroniska w Piotrkowie jeszcze jednego psiaka, więc Gizmo będzie miał kolegę z Polski. Jak sam Pan żartował, będą sobie mogły chłopaki poszczekać po polsku ;-)
Pan przywiózł pani Marii sporo fotek Gizmusia, ale w formie papierowej, więc fotki wrzucę jak tylko dorotikus uda się je od pani Marii pożyczyć i poskanować.