Jump to content
Dogomania

Poszukiwany mini mini - wybrana Sari od karo20- już w nowym domku :)

Recommended Posts

Posted

Jestem chora a tu... Znajomy z pracy poprosił mnie o znalezienie pieska dla nich. Piesek ma być mini mini. Płeć obojętna byleby sterylka była. Jako że nie mieli nigdy wcześniej pieska, to ma być stworzonko łagodne, przylepne i w miare nie szczekliwe ( mieszkanie w bloku). Wiek młodziutki, ale nie całkowity szczeniak ( sterylka). Znam człowieka od wielu lat. Razem pracujemy. Rodzina składa się z 3 osób. Rodziców i dorastajacej córki. To dla niej chcą pieska. Ale będzie on pieszczochem całej rodziny ( jak pisałam wcześniej to rodzic do mnie się zgłosił o pieska).
Proszę o wklejanie tych najmniejszych i młodziutkich. Wiem...serce mi się do staruszków rwie, ale to nie ja wybieram :-(

Posted

Kielce 609-890-204
Nutka - ratlerkowata sunieczka przywieziona z dwiema córeczkami - Melą i Felą (już w nowych domach).
Nutka już chyba nie jest młodziutka, pewnie ma co najmniej 5 lat, ale dla małego psiaczka, przy dobrej opiece, to dopiero 1/3 życia. Pyszczek ma siwiejący , ale ząbki ładne.
Bardzo sympatyczne stworzonko. Jest wysterylizowana.

Posted

kika22 - to nie ja ustalam wiek :shake: Dla mnie ona jest super :loveu: Ale jasno mi powiedziano, że piesek najlepiej jakby miał około roku...
Nie znoszę ludziom szukać psów :placz: Wolę, jak robią to sami ...Czuję się winna w stosunku do każdego, który nie został wybrany :-( Ale obiecałam ze pomogę....

Posted

Lolitka to ok.1,5 roczna, przemiła i słodziutka, bardzo łagodna i przyjacielska - zarówno w stosunku do innych psów jak i ludzi. Jest MALEŃKA i naprawdę piękna:) Jest bardzo wesoła i towarzyska, tego psiaka nie sposób nie pokochać:) Szukamy jej wspaniałego, kochającego domu. Warunkiem adopcji jest sterylizacja Lolitki. tel.0-502 204 [email protected]

Posted

kometa - a jakieś lepsze fotki Lolitki? Ja widzę ze jest śliczna, ale ludziom musi drgnąć seduszko, a z tych fotek niewiele da się zobaczyć :shake:
I powiedz, czy umie prosić na dwór? Czy jest szczekliwa? Czy lubi się pieścić? Po prostu jaki ma charakter bliżej....

Posted

fizia - Złotka jest prześliczna :loveu: Ale z rozmów z ludźmi wiem, że jednak za duża.... Ma to być piesek mini mini....
:placz::placz::placz: zaraz mi serce pęknie....

Moze dodam, że pokazywałam im Lotke od Misieek ( wazy 6 kg) i powiedzieli, że za duża....
Ja najbardziej kocham wielkie psy, ale rozumiem, że inni chcialiby coś jak najmniejszego...Moze dlatego, że psa nigdy nie mieli? Nie wiem i nie mnie jest to oceniać.

Posted

W schronisku w Mielcu czeka na dom maleńka ,ok. 3 letnia suczka Poziomka,która wygląda jak większa świnka morska.
Kontakt: [email protected]

Galeria i opis suczki

Śnieżynka, ok. 3-4 letnia suczka, sterylizowana

Galeria i opis suczki

Pusia, ok. 5 letnia, maleńka, jamnikowata suczka.

Galeria i opis suczki

Posted

Nie jest malutka, ma ok 3 latka i jest wysterylizowana. Może akurat sie spodoba. Bardzo fajna do ludzi,do psów różnie,zależy czy jej jakiś pies odpowiada czy nie,sympatyczna psina,bardzo ładne nietypowego koloru futro.

Posted

Kielce 609-890-204
Kalma - sunieczka jest młodziutka, może mieć ok. roku, może odrobinę więcej. Jest wielkości jamniczka. Typowo kanapowo-łóżkowa przytulanka.
Po podobno rocznym pobycie w schronie (czyli musiała tam być prawie od szczeniaka) została zabrana do domu tymczasowego, gdzie nauczyła się żyć w normalnych, mieszkaniowych warunkach.
We wszystkich zachowaniach stara się naśladować inne psiaki, z którymi obecnie mieszka. Chodzi już na smyczy, szybko nauczyła się załatwiać na dworze. To bardzo mądra, cierpliwa i pojętna sunia. Można ją polecić do rodziny z dziećmi i innymi zwierzętami.Jest wysterylizowana.

Kalma jest sunią super, taką akurat do bloku ;)
uwielbia pieszczoty, a przesiadywanie na kolankach i rozdawanie całusków to jej ulubione zajęcia

Posted

nie jest najmniejsza ale to wspaniała sunia:
Amber - maleńka bursztynowo-biała sunia, góra 5-miesięczna. Znaleziona na podwórku swoich tymczasowych opiekunów w nocy przed wigilią. Prawdopodobnie wbiegła za wjeżdżającym samochodem lub została podrzucona. Po wywiadzie przeprowadzonym wśród okolicznych mieszkańców okazało się, że sunia błąkała się już jakiś czas, marzła i głodowała, więc jakieś dziewczynki zabrały ją do siebie. Niestety nadchodziły święta i przed wigilią prawdopodobnie kazano im wyrzucić sunię na ulicę. To szczeniak, wciąż jeszcze uczy się zachowania czystości, a komuś może przeszkadzałby brudzący szczeniak na wigilii...
Teraz Amber czeka na dom u swoich tymczasowych opiekunów.
Ma dwadzieścia parę cm w kłębie, jest malutka. Przebywa z kotami i dużymi psami, nie boi się niczego, uwielbia dzieci, jest pojętna i przytulaśna. Jest też rozbrykana, żywe srebro, zabaw nigdy dość.

Sunia ma też oddzielny wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showth...97#post9240597

[SIZE=3]Szyszka - maleńka sunia, ma ok. 2,5 miesiąca. Została podrzucona na teren zakładu razem z drugą sunią, która już na szczęście znalazła dom. Szyszka jest uroczym malutkim szczeniaczkiem, chętnym do zabawy, ale wyjątkowo spokojnym i grzecznym. Taka przylepka i całuśnica. Jej ukochane miejsce to kolana. Oczywiście jak to szczeniak gania, gryzie i bawi się, ale co ważne - nic nie poniszczyła, nie gryzie butów - wie, ze nie wolno. Najbardziej lubi być głaskana. Godzinami śpi na kolanach. Bardzo spragniona czułości i uwagi. Dobrze znosi jazdę samochodem. Jest odrobaczona. Przebywa w domu tymczasowym.

Szyszkowy watek:
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104074

Posted

suka mała ok. 3 lat wysterylizowana

suka średnia, ok. 3 lat, wysterylizowana

suki średnie wysterylizowane ok. 3-4lat

ADRES SCHRONISKA:
SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE
UL. OPOLSKA 36
41-500 CHORZÓW
SKR.POCZT.85;
TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52

w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na:
[email protected]

Posted

Maja jest młodziutka ma około 1,5 roku. To malutka i drobniutka sunia. Waży jakieś 5 kg. W domu grzeczna, nie załatwia się w mieszkaniu, wielka przylepa, ale także wulkan energii. Uwielbia siedzieć na kolankach, ale także biegać i bawić się. Jest wysterylizowana. Maja jest u mnie na tymczasie w Łodzi.
Wątek Majeczki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100768&highlight=i%C5%82%C5%BCa&page=26

Posted

Bąbelada - urocza sznaucerka, prawdopodobnie została wyrzucona. Miała chore uszy, była zaniedbana. Teraz powoli dochodzi do siebie i odzyskuje zaufanie do człowieka. Jest wysterylizowana i zaczipowana. Pokochaj ją..

Maciuś to mały grzeczny piesek. Jest wykastrowany. Ponieważ jest gładkowłosy, strasznie marznie w boksie i musi szybko znaleźć domek. Nie potrzebuje wiele miejsca, może mieszkać w bloku.

Mam na imie Blacky. Jestem młodym, sympatycznym, pogodnym pieskiem. Jestem wykastrowany. Czekam na dobrego, wrażliwego pana. Zobaczcie, jak ślicznie wyglądam w tej czerwonej chusteczce... Chyba długaaaa kolejka ustawi się do mnie ;) Czekam!

Kajtek błąkał się po jednej ze zgierskich ulic. To miły, spokojny piesek, ma śmieszny krzywy zgryz. Jest nieduży, nadaje się do zamieszkania w bloku, jest wykastrowany. Ma ok. 2 lata. Typowy kanapowiec pospolity :)

To jest Gucio. Ma ok. półtora roku. Jest średniej wielkości psem. Bardzo miły, przyjazny z usposobienia, wykastrowany. Daj mu dom.

Fundacja "Medor" Przyjaciele Bezdomnych
Zwierząt
ul.Urocza 9
95-100 Zgierz
kom. 506-761-221
e-mail:
[email protected]

Posted

Gdzie jest Kalmy watek?
Ja Was rozumiem, że próbujecie wklejać średnie pieski, ale wiem, ze rodzice postanowili, że będzie maluteńki...I raczej nic tego nie zmieni :shake: Wiem, bo przez tydzień rozmawiałam o tym z tatą dziewczyny. Ma to być malutki piesek lub suczka, wysterylizowany i milusiński ale także skłonny do zabawy bo córka chce wesołego psiaka.
Wszystkie zdjęcia wysyłam natychmiast do nich. Ale myślę, że mają twardy orzech do zgryzienia....

Posted

Pysia napisał(a):
Gdzie jest Kalmy watek?
Ja Was rozumiem, że próbujecie wklejać średnie pieski, ale wiem, ze rodzice postanowili, że będzie maluteńki...I raczej nic tego nie zmieni :shake: Wiem, bo przez tydzień rozmawiałam o tym z tatą dziewczyny. Ma to być malutki piesek lub suczka, wysterylizowany i milusiński ale także skłonny do zabawy bo córka chce wesołego psiaka.
Wszystkie zdjęcia wysyłam natychmiast do nich. Ale myślę, że mają twardy orzech do zgryzienia....

Kalma jest tylko na naszym zbiorowym głownym kieleckim
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33042

Posted

Pokazywali mi pinczerki miniaturowe, więc moze Sarenka ich zachwyci... No i jest bezproblemowa, a to jednak dom w którym psa nigdy nie było :roll: Ja radą zawsze służyć im będę, ale jednak to niedoświadczony dom...

Posted

Sunia ok. roku, max dwa, właśnie przeszła sterylke, dorothy ma ją na tymczasie, bardzi się do suni przywiązała, ale jak do dobrego domku to pewnie ją odda, wkażdym razie sunia ma wszystkie ogłoszenia i szukają tego domku naj naj ;) sunia właśnie taka mini mini ;) waży ok. 3-4kg, mała kochana i przytulińska, jak coś to kontaktować się z dorothy albo pisac na wątku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101635

Posted

Sonieczke już im wcześniej wysłałam, jak najpierw wątki przeszukiwałam...
Ja myślę, że poczekamy aż przetrawia ...Nie wiem ile to potrwa. Poganiać nie mogę :roll:

Posted

Do schroniska w Mielcu przywieziono m.in. takie cztery cuda. Suczki ok. 3 letnie, sterylizowane.
Kontakt: [email protected]
Niestety nie potrafią chodzic na smyczy i ew. trzeba by ich tego nauczyć.

Mała Ruda sunia, ok. 3 letnia, wysterylizowana

Galeria i opis suczki

Sunia z ogródka, jak papillon, ok. 3 letnia, wysterylizowana

Galeria i opis suni

OK. 3 letnia sunia, mix pekińczyka, wysterylizowana

Galeria i opis suni

Ok. 3 letnia sunia z ogródka, wysterylizowana

Galeria i opis suczki

Posted

Psiaki z Tomaszowa Maz... W sprawie adopcji, proszę o kontakt na PW. Wszystkie psy wydawane są po kastracji/steryliacji.

No to zaczynamy:
Terierkowata sunia, wiek około 3 lat. Jest nieco większa od jamnika. Przywieziona do schroniska ze szczeniakami. Maluchy znalazły domy. Mama jeszcze czeka. Jest wesoła, bardzo kontaktowa, chce się bawić i być głaskana.

Trzy małe sunieczki. Przebywają w jednym boksie. Śpią w za dużych budach bez słomy. Bardzo się trzęsą z zimna. Gdy na nie spojrzałam, ich radości nie było końca. One mogą zamarznąć tej zimy.

Kolejna mała i młodziutka sunia. Chce się bawić, przeciska nosek przez pręty do głaskania. Taki miluch do przytulania i całowania.