netka Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 Do jakiego miesiaca uczęszcza szczeniak do przedszkola?Od jakiego miesiaca zaczyna sie szkolic pieska PT1?Co myślicie o tej szkułce na błoniach-Juwenia?Mam blisko no i ceny sa do wytrzymania 8) Quote
DeDe Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Szkółki na błoniach nie znam - nie jestem z Twojego miasta, natomiast rozpoczęcie przedszkola to w większości zakładów szkolenia 3-4 miesiace życia psa. Pies 8-9 miesięczny zwykle jest juz zbyt dorosły na przedszkole (ale nie jest to regułą). Inaczej jest w tych ZS (zakładach Szkolenia), gdzie przedszkole jest traktowane jako kurs, inaczej tam, gdzie przyjeżdża się dowolnie, na poszczególne lekcje. Kurs PT zaczynamy, kiedy pies jest na to gotowy - nie ma reguły, ale psy młodsze niż 9 miesięcy to zwykle szczenięta niezdolne do skupienia się na konkretnym zadaniu przez dłuższy czas. Ale, jak podkreślam, jest to kwestia indywidualna u każdego psa. Quote
HUARES Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Hej netka! Szkółke na błoniach znam z własnego doświadczenia - odbyliśmy tam z moim psem tylko jeda lekcję ( indywidualnie) i to był koniec tych zajęć. W sumie to nie mogę krytykować całosciowo szkółki , natomiast trafiła mi się wyjątkowa treserka bez powołania- a może dopiero zaczynała? ... nie wiem. Myślę że jeżeli chodzi o Kraków to lepsza będzie szkola Ovari ale nich inni się wypowidzą , ja z tą szkółką nie miałam wiele doczynienia , jednak kontaktowałam się z nimi kilkakrotnie i nie pozostawiono mnie bez odpowiedzi , czego nie mogę powiedzieć o Hittdog na błoniach ,co może świadczyć o ogólnym podejściu do potencjalnych kurtantów. Możesz sobie również zajżeć na stronki obu szkół i wybrać. pozdrawiam Quote
netka Posted April 28, 2004 Author Posted April 28, 2004 A czy przedszkole kosztuje tyle samo co szkolenie?? Quote
Dalmati&Maja Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Netka :D Przedszkole, do którego ja uczęszczam z moją sunią przyjmuje pieski od 3-6 miesięcy :P Szkolenie PT można zacząć od 7 miesięcy. Jeśli chodzi o cenę to u mnie jest to 10 zł. za jedno spotkanie w każdą niedzielę, czyli miesięcznie 40 zł. :D (jeśli ktoś chodzi w każdą niedzielę) Zapisy wyglądają tak, że ich nie ma :lol: Po prostu przychodzisz kiedy chcesz, może to być raz może być przez cały okres szczenięcy, pełna dowolność :D Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania odnośnie przedszkola to pytaj! Chętnie pomogę :D Dalmati & Maja Quote
Dalmati&Maja Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Ach, zapomniałam :oops: Jedno spotkanie trwa ponad godzinę, można też przyjść wcześniej (nawet pół godz. przed czasem) :P A co tam się robi? Najpierw psy biegają (super widok bo czasem jest ich nawet ze 25) potem jest nauka (elementy szkolenia) 'siad' 'równaj' 'stój' itp. No i potem znów zabawa na całego! Jestem baaaardzo zadowolona z tego psiego przedszkola no i co najważniejsze moja sunia jest uradowana :P !! Dalmati & Maja Quote
I-w-o-n-a Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 HAURES - z kim sie kontaktowałeś ? I jak - przez telefon, e-maile ? Zapewniam się że Ovari powaznie traktuje każdego klienta :) Quote
netka Posted April 29, 2004 Author Posted April 29, 2004 Do Dalmatia&Maja :D Słyszałam że na szkoleniu nie powinno być wiecej psów jak 10.A jak w przedszkolu? Czy 10zł to tylko w niedziele?W takim razie ile kosztuje w zwykły dzień powszedni? Jak mogłabys mi adres przesłać byłabym wdzięczna. A tak wogule to czy ktos sie oriętuje ile kosztuje przedszkole w szkółce Ovari?? Quote
Dalmati&Maja Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Netka przedszkole jest tylko w niedzielę :D A skąd jesteś? Z Trójmiasta?? :D Dalmati & Maja Quote
netka Posted April 29, 2004 Author Posted April 29, 2004 Ach,zapomniałam napisać,że z Krakowa :oops: Niestety nic z tego :-? Ale dziękuję Quote
Dalmati&Maja Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 W Krakowie też są przedszkola :D ! Spróbuje Ci poszukać :P Szkoła która organizuje ta zabawę w przedszkole ( :lol: ) to Hauuu-Ward Spróbuj znaleźć ich stronę w necie, a jak nie to ja to zrobię :) Dalmati & Maja Quote
I-w-o-n-a Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Ovari ma w swojej ofercie przedszkole dla szczeniaków, ale niestety jest mało chętnych :( Jesli chcesz się więcej dowiedzieć wejdź na stronkę w moim podpisie Quote
HUARES Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 HAURES - z kim sie kontaktowałeś ? I jak - przez telefon, e-maile ? Zapewniam się że Ovari powaznie traktuje każdego klienta :) Iwona To też właśnie pisałam że jeżeli chodzi o Ovari nie pozostawiono mnie bez odpowiedzi , natomiast Hittdog miał mnie głęboko... kontaktowałam się e-mail z obiema szkołami. pozdrawiam serdecznie :) Quote
netka Posted April 29, 2004 Author Posted April 29, 2004 Ja mamn prosbe do Dalmatia&Maja-jakbys mogła mi poszukać.Ostatnio nie mam zabardzo dostepu do netu 8) Do I-w-o-n-a,nie wiem gdzie mam szukać-jak stronka w moim podpisie-nie wiem zabardzo co to znaczy :oops: Prosze o wyjasnienie :oops: Dziekuje :D A co myslicie na temat przedszkola,czy warto sie wybrać??Ja tak sobie myslę ze warto.Kiedys myslałam że to takie naciąganie ludzi na kase-jak bylam młodsza.Ale teraz rozumiem o co chodzi.Tylko jest tyle róznych opini-a u mnie cieńko z kasa wiec sie zastanawiam :-? Quote
Dalmati&Maja Posted April 30, 2004 Posted April 30, 2004 Netka, Iwonie chodzi o tą stronkę http://republika.pl/floodland/ A podpisem nazwała ten znaczek WWW na dole. A o jeszcze innych przedszkolach spróbuje Ci poszukać w necie. :D Dalmati & Maja Quote
Recommended Posts