Alicja Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [FONT=Arial][B]Jutro wyjeżdżam ...ale trzymać będę z całej sily :kciuki:[/B][/FONT] Quote
fioneczka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 trzymajcie , trzymajcie ... nam teraz potrzeba pozytywnych myśli dziękujemy i pakujemy manatki Quote
ewatonieja Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 a ja juzmyślałam ze dzisiaj jest to jutro... więc zaciskam mocno!:cool3: Quote
fioneczka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 za kciuki serdeczne dziękuję a teraz spadam spać bo jutro o 4:00 pobudka Quote
fioneczka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 my już po wizycie ... niunia śpi ... pobrano wycinki i jest po lekkim znieczuleniu ogólnie jak to się mówi masakra ale walczymy dalej może jak się ogarnę to napiszę więcej ... teraz muszę zjeść, bo tego jeszcze dziś nie robiłam :evil_lol: KASIU... PIOTRZE bardzo się cieszę że mogłam Was poznać ... dziękuję za okazane nam serce i pomoc :Rose: Quote
andzia69 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Asiu, Krzysiu:loveu: - ogarnijcie się...musicie mieć siłę do dalszej walki o niunię:-( w każdym razie jest...bardzo nieciekawie:shake: Quote
fioneczka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 a więc - badanie które zrobiliśmy - alergeny pokarmowe z krwi wg badania rezonansem możemy sobie w d...e wsadzić mała prócz wiadomych nam alergenów z testów śródskórnych źle reaguje na ... Jessssu chyba wszystko. SZampon dla alergików w którym ją kąpaliśmy - Vetriderm, manusan, niemalże wszystkie antybiotyki, maść z vit A, Rivelżel (riwanol) i wiele maści leczniczych, proszek w którym piorę, itd, i alergeny pokarmowe: jagnięcina, wołowina, kurczak, - może jeść wieprzowinę z ryżem i królika poza tym wszystkim jestem półprzytomna i więcej nie pamiętam :oops: jestem spłakana i Kasia chyba sobie pomyślała że jestem troszkę fiś aaaa i chciałam powiedzieć że Alter jest cudowny :loveu: ... jest olbrzymi i piękny Quote
doddy Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Widzę, że trafiliście do mnie bez problemów. Przepraszam, że Was tak porzuciłam samych na pastwę losu. :oops: Wrażeń było duużo... Pod największym była pani doktor, inni lekarze oraz studenci. Po pierwsze z uwagi na tak rzetelne prowadzenie suni, za zeszyt z jej historią leczenia, a po drugie z uwagi na stan Fionki. Tak jak pisze Asia, Fiona jest uczulona na bardzo wiele rzeczy, prawie wszystkie antybiotyki (tylko LSP był ok, ale dla odmiany przy jej stanie to nic nie pomoże), na wszelkiego rodzaju preparaty na kleszcze (oboże, spoty), na suche karmy (wszystkie jak leci), na większość mięs, trawy, maście, szampony, pierze, kurz, proszki do prania. Z pewnością Asia ma przed sobą tylko gotowane diety. :) Poza alegrią jednak doktor podejrzewa także inne choroby, bo raczej mało prawdopodobne żeby sama alergia spowodowała taki stan. Fiona miała w narkozie pobrane wycinki skóry do histopatologi, zeskrobiny na posiew oraz mykologię (na wszelki wypadek). W badaniu histopatologicznym powinno się potwierdzić, czy Fiona cierpi na atopię, nużycę, świerzba, pęcherzycę, czy jeszcze inną chorobę. Więcej napisze Asia jak odpocznie, bo nie chce jej wyręczać. ;) Asiu, dzielnie walczycie o Fioneczkę. Podziwiam Was szczerze. Pierwsze wyniki w następny piątek, bo badania są wysłane do Niemiec. Quote
malawaszka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 jejku.... brak słów - zaciskam więc :kciuki: żeby po badaniach pojawiła się nadzieja i żeby było coraz lepiej!!!!! Quote
Alicja Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [FONT=Arial]Asiu ...w takim razie trzymam :kciuki: nadal [/FONT] Quote
fioneczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 muszę powiedzieć głośno że Fionka kocha doktor Milewską :diabloti: za postawioną diagnozę w sprawie jedzonka :evil_lol: ryzyk z warzywami i łopatką bardzo jej smakuje ... jak tak dalej pójdzie to dziewczynka będzie szukała dietetyka ;) ogólnie to skóra zbladła (to chyba efekt ozonu), zgubiła jeden szew, apetyt jej dopisuje ... czekamy na wyniki i obgryzamy paznokcie Quote
agaga21 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ja też razem z wami obgryzam i niecierpliwie czekam na wieści. Quote
doddy Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Asiu, strasznie się cieszę że nowa dieta niuni smakuje i przynosi efekty co najważniejsze. A jak krostki? Zmniejszają się? I czy nadal jest wysypana na czerwono na całej skórze? Czy coś lepiej po zmianie diety, proszku, szamponu itd.? Quote
fioneczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Kasiu krostki znikają jednak czy to wynik diety nie wiem :oops: bo one wczesniej też pojawiały się i znikały po ok tygodniu. o kąpieli jeszcze kilka dni nie ma mowy bo czekamy az rany po wycinkach troszkę się podgoją ... jeden szew wypadł (najpierw się rozwiązał) ale nic się nie dzieje, laska śmierdzi okropnie brrrr, smarujemy tym mleczkiem (Kasiu proszę spytaj o nazwę plissss) chyba potrzeba jeszcze kilku dni zeby powiedzieć cos o efektach .... liczę na to że będą [quote name='agaga21']ja też razem z wami obgryzam i niecierpliwie czekam na wieści.[/QUOTE] witamy w klubie gryoni :P Quote
andzia69 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 a ja wierzę, że będzie dobrze;):loveu: Quote
fioneczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='andzia69']a ja wierzę, że będzie dobrze;):loveu:[/QUOTE] dobra ciotka :diabloti: ... niech wierzy Quote
andzia69 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Porosła już?:siara:Przytyła?:roll: Cokolwiek?:lol: Quote
fioneczka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='andzia69']Porosła już?:siara:Przytyła?:roll: Cokolwiek?:lol:[/QUOTE] przytyła, nie porosła , strupki odpadają jutro kąpanko bo wali jak stare skarpety ;) i jak fotaska zrobię to zobaczysz jakie spioszki jedna ciocia lali uszyła zeby sobie siersci nie wygryzała Quote
agnieszka32 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Po cichutku codziennie do laluni zaglądam, mając nadzieję, że małej się polepszy ... Trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że będzie lepiej ... Quote
fioneczka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='agnieszka32']Po cichutku codziennie do laluni zaglądam, mając nadzieję, że małej się polepszy ... Trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że będzie lepiej ...[/QUOTE] będzie, będzie ... jak nie jutro czy za tydzień to za jakiś czas ale będzie ... innej opcji nie dopuszczam do swojej kalarepy Quote
andzia69 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 no to rób te fotki w śpioszkach - szybko!:mad::p Quote
Alicja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [B][FONT=Arial]:lol:no poka śpioszki ;)[/FONT][/B] Quote
fioneczka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 [quote name='andzia69']no to rób te fotki w śpioszkach - szybko!:mad::p[/QUOTE] [quote name='Alicja'][B][FONT=Arial]:lol:no poka śpioszki ;)[/FONT][/B][/QUOTE] dziś wieczorkiem fotaski będą :eviltong: trzeba było mała poprawkę trzasnąć bo piją pod paszkami a tak swoją drogą kiedys jak widziałam ze ludki jazgoty wciskają w różne gacie czy sweterki to się w łeb pukałam ... a teraz co robię :crazyeye: profanację prawdziwego psa :oops: - kurteczki, śpioszki, kapciuszki ... mam nadzieję że ona mi to wybaczy :diabloti: Quote
ab-agnieszka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 To ja czekam na te fotasiki. A Fionka napewno Ci wybaczy te przebieranki. Tylko zeby jej sie to tak nie spodobalo ze bedziesz musiala odstapic jej jedna polke w szafie na jej ciuszki.:evil_lol: Quote
Recommended Posts