Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fiona już nie ma czasu, w czwartek musi wyjść z lecznicy.
To dobry, lagodny pies. Wytwór ludzkiej głupoty i zarozumialstwa. Amstaffy nie tak groźne jak ludzie myslą i bardziej poszkodowane niż myslą
O pomoc dla Fiony prosimy.

Posted

dzisaj Fionka pojechała na spacer autem, na pola.
Zapakowałysmy potworzyce do furki i dawaj do przodu. :) Oj jak protestowała na początku, ze musi jechac na podłodze. Z tyłu siedział Kubek, ktory piec minut wczesniej zjadł z całym opakowaniem pasztet, wiec oczekuje, ze niedługo beda oboje w lecznicy siedzieć, bo takiego opakowania chyba nawet moj cyborg nie strawi. :)
Fiona została uwiazana na sznurku do bielizny, bo tylko to udało mi sie po drodze kupic, a chciałam sprawdzic jak zareaguje czujac sie w miare swobodnie.
Egzamin zdala celujaco, biegały razem bez najmniejszych oznak agresji. Tak wiec nadaje sie do domu gdzie sa inne niedominujace zwierzeta. Potem był test na kota i tu niestety panna była strasznie zainteresowana, nie potrafie jednak ocenic co by z tego wyszlo, widok kota bardzo ja nakreca, ale nie było to zachowanie z typu "dopasc i zabic". Na moje oko raczej "pogonić".
Ogólnie jest bardzo delikatna w obejsciu z człowiekiem, skacze ale raczej obok, rzadko zdarza jej sie chulac po człowieku :) kiedy bawi sie kijem rowniez bardzo uwaza zeby nie zlapac za reke. Przyznam szczerze, ze jeszcze nie zdarzyło jej sie nawet delikatnie uderzyc zebolami, a nasze zabawy nie naleza do delikatnych. Preferuje facetów, sprawdzone wczoraj wieczorem :) pojechalismy poznym wieczorem z Marcinem, widac było, ze przed facetem czuje respekt, ale nie był to strach. Bardzo szybko sie uczy :) zwłaszcza tego czego niewolno :) raz wystarczyło jej pokazac jak mozna zdobyc nowego badylka i dalej sama sobie wyrywała :)
ogolnie bardzo fajna sucz,

Posted

nie jest zle, wszystko ladnie zasycha opuchlizna wookol oczu tez ladnie schodzi, potrzebne ogłoszenia, ja nie pomoge niestety odrazu z gory sie przyznaje.

Posted

Ja dodam jeszcze ze Fiona nie jest zamykana w boksie w lecznicy tylko chodzi sobie luzem po pomieszczeniu i nic nie zbroiła,nie podrapała drzwi,poduszka tez jest nie naruszona. To dobrze swiadczy,bo byc moze nie bedzie równiez problemów z brojeniem w domu.

Posted

[quote name='ciapuś']A ja czekam na tekst do plakatu :razz:[/quote]

Ja na allegro umieściłam ten tekst:

[SIZE=5][COLOR=#004D1F][FONT=Times New Roman,Times,serif][SIZE=6]F[/SIZE]iona
[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]18 stycznia 2008 roku do naszej fundacji wpłynęło zgłoszenie, że na terenie opuszczonej posesji w Łodzi przebywa pies, którego wygląd wskazuje na wyniszczenie organizmu. Pojechaliśmy na miejsce zgłoszenia i okazało się, że informacja nie była przekłamana, a wręcz przeciwnie. Sunia, amstaffka siedziała pod rozwalającą się wiatą, drżąca z zimna i samotności. Przywiązana łańcuchem do wbitego kołka w ziemię, nie miała możliwości manewru. A jej głowa pokryta ranami i prawie niewidoczne, spuchnięte oczy przyprawiały o dreszcze i niedowierzanie, że ktoś może tak traktować psa. Szansa na poprawę losu Fiony jaką przedstawiliśmy jej właścicielowi nie spotkała się z jego strony ze zrozumieniem, a wręcz wrogością. Wobec faktu, że sunia nie posiadała książeczki zdrowia, czyli najprawdopodobniej, nie była nigdy szczepiona przeciwko chorobom zakaźnym i wściekliźnie, a właściciel stwierdził, że jej miejsce jest na „świeżym powietrzu”, bo pies w domu nie jest mu potrzebny oraz wstępnej diagnozy, że Fiona ma zaawansowaną nużycę, nie pozostało nam nic innego jak podjąć radykalne działania.
24 stycznia wraz z asystą policji odebraliśmy właścicielowi sunię, która natychmiast pojechała do lecznicy, gdzie podjęto kroki w celu uratowania jej życia. Proces chorobowy jest na tyle zaawansowany, że leczenie nie będzie krótkie i proste. Jednak jej młody wiek daje nadzieję na sukces. Cieszymy się, że Fiona jest już bezpieczna i może oczekiwać pod naszą opieką na nowy kochający dom.

Sunia jest leczona w lecznicy, w najbliższym czasie będzie musiała ją opuścić, czy od razu znajdzie się w swoim nowym domu? Kto pokocha Fionę?

Fiona ma ok. 1 rok, jest przyjazna i ufna.
[/SIZE] [CENTER]
[SIZE=6][COLOR=#B10000][FONT=Times New Roman,Times,serif][B][SIZE=4][COLOR=#004D1F][/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Posted

Haniu, to jeśli masz już gotowy taki tekst adopcyjny to ja też poproszę.
Aukcja cegiełkowa ma 3 obserwatorów i ponad 1000 wyświetleń.
Wczoraj zrobiłam taką aukcję stricte adopcyjną na 3 dni, żeby była wyżej na liście przedmiotów i też ma już dużo wyświetleń. Kontakt na Kaję podałam, to dobrze czy zmienić? Czy w ogóle ktoś dzwonił?