Jump to content
Dogomania

Pierwszy i niepowtarzalny FotoBlog Czarnej Flatki TOSCI :)

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://img505.imageshack.us/img505/3414/dscf3537nv3.jpg
Jaki piękny brudas . Chociaż mam nadzieję, że w tym wypadku nie sprawdza się powiedzenie ,,jaki pies taki właściciel" .

oh witaj my Kidusiu :loveu: wreszcie tu zajrzalas :> bo sie odbraziłaś :multi: wypraszam sobie tego brudasa :D ja jestem czysta jak łza :cool3:

kotek z soboty

a to dzisiejsze fotki

przeżuwała patyczek :evil_lol:

i kawałek Tosci w biegu :diabloti: niestety nie mam jeszcze wprawy w robieniu fajnych zdjec i ujęć w biegu ;)

Posted

Oj piękna twoja sunia!:loveu:
Kicia też sliczna uwielbiam białe koty:razz:
Zdradx mi tajemnice czemu masz nick Betty labrador skoro masz flatke?:eviltong::evil_lol:
Pozdrawiam wymiziaj gadzinke!:loveu:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
...hehe - ale ta Twoja Tosca zbrzydła z mordki - mam nadzieje, że to tylko takie chwilowe, albo takie ujęcia niekorzystne :p

...a kiciusia jak zawsze! :loveu:

Zbrzydła?:eviltong:
Tosz ona pikna dziewczynka.
A uprawiacie jakies sporty?
Bo ze klikerowe jestescie to wnioskuje z faktu iz bylyscie na obozie:razz:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
...hehe - ale ta Twoja Tosca zbrzydła z mordki - mam nadzieje, że to tylko takie chwilowe, albo takie ujęcia niekorzystne :p

Chyba czas najwyższy odpowiednio skalibrować monitor, spojrzeć do instrukcji obsługi i poprawić ustawienia...

:diabloti:

Posted

BBeta napisał(a):
http://img85.imageshack.us/img85/379/dscf7455fo6.jpg
Pięknie pozuje :loveu::loveu::loveu:

nieprawdaż? :cool3:

Rybka_39 napisał(a):
Oj piękna twoja sunia!:loveu:
Kicia też sliczna uwielbiam białe koty:razz:
Zdradx mi tajemnice czemu masz nick Betty labrador skoro masz flatke?:eviltong::evil_lol:
Pozdrawiam wymiziaj gadzinke!:loveu:

czesc Rybka, fajnie ze tu zawitalas :multi:
Hm..bo zawsze chcialam miec labradora, dopoki nie zobaczylam flata w Warszawie :evil_lol: stad taki nick :] zreszta charakterystyczna rasa dla retriverow :p

Anza&Hacker napisał(a):

...a kiciusia jak zawsze! :loveu:

No dzieki Anza :P :eviltong: tak szczerych slow jeszcze nie slyszalam :evil_lol:
Dla mnie ona jest piekna, i wlasnie wyladniala przez ostatni czas :cool3: ale kazyd ma swoj gust :loveu:

Rybka_39 napisał(a):
Zbrzydła?:eviltong:
Tosz ona pikna dziewczynka.
A uprawiacie jakies sporty?
Bo ze klikerowe jestescie to wnioskuje z faktu iz bylyscie na obozie:razz:

:]
szporty to my uprawiamy-a raczej jak do tej pory patrzac to bylo to w czasie pzreszlym ale chcemy powrocic ;) agility, i obedience(ktory cwiczymy troche w domu i na spacerze :)
a tak kliker rulez ;) Kojarze ze jestes Rybko na liscie klikerowej, prawda?

Bbeta napisał(a):
Chyba czas najwyższy odpowiednio skalibrować monitor, spojrzeć do instrukcji obsługi i poprawić ustawienia...

zgadzam sie :eviltong: :evil_lol:

Posted

A ja sie krece wszedzie na liste właze rzadko;)
Na szkoleniowym głównie piszę.....krece sie po forach pod nickami Korkowa, koretta, Sylwia;).
Agility fajna sprawa..tez się trochę bawimy.
Natomiast planujemy wziąść udział w OB w lato...ale marnie to widzę:evil_lol:.
Co do retrieverów czy flaty sa bardziej energiczne niż goldenki?:razz:
Zapraszam także do naszej galeri..choć fotki mam 2 strony wstecz:eviltong:.
Mnie się tam Tosca podoba, kocham czarne i rude psy:loveu:

Posted

betty_labrador napisał(a):
No dzieki Anza :P :eviltong: tak szczerych slow jeszcze nie slyszalam :evil_lol:

Szczerość to chyba dobra cecha! :diabloti:
...a z monitorem jest wszystko w porządku - raczej mi chodzi o kształt jej pyska - ale zobacze pewnie na żywo w maju :p

Rybka_39 napisał(a):
Co do retrieverów czy flaty sa bardziej energiczne niż goldenki?:razz:

Na mój gust to dobrze poprowadzony flat powinien być bardziej "energiczny" niż dobrze poprowadozny golden ze względów na predyspozycje wynikające z budowy ;)
...chyba, że ma się Hackera :evil_lol:

Posted

Rybka_39 napisał(a):
A ja sie krece wszedzie na liste właze rzadko;)
Na szkoleniowym głównie piszę.....krece sie po forach pod nickami Korkowa, koretta, Sylwia;).
Agility fajna sprawa..tez się trochę bawimy.
Natomiast planujemy wziąść udział w OB w lato...ale marnie to widzę.
Co do retrieverów czy flaty sa bardziej energiczne niż goldenki?
Zapraszam także do naszej galeri..choć fotki mam 2 strony wstecz:eviltong:.
Mnie się tam Tosca podoba, kocham czarne i rude psy:loveu:

a to nie wiedzialam ze na innych forach masz rozne nicki ;) zapamietam jak spotkam ktorys z wymienionych ;) Zabawy w sporty psie sa bardzoooo fajne, :) tylko czasem czas i kasa na to nie pozwalaja :shake:
Zajrze do twojej galerii bardzo chetnie, dzieki za zaproszenie :)

Anza&Hacker napisał(a):
Szczerość to chyba dobra cecha! :diabloti:
...a z monitorem jest wszystko w porządku - raczej mi chodzi o kształt jej pyska - ale zobacze pewnie na żywo w maju

Na mój gust to dobrze poprowadzony flat powinien być bardziej "energiczny" niż dobrze poprowadozny golden ze względów na predyspozycje wynikające z budowy ;)
...chyba, że ma się Hackera

no pewnie ze dobra cecha :cool3: w sumie nie musi Ci sie podobac moja brzydula. A szczerze to czasem jak robie jej fotki- tzn kiedys to tez czasem mi sie nie podobala :lol: ale ostatnio bardzo. Nawet kolezanka powiedziala raz ze Tosca wyladniala na pyszczku.
Anza a TY przeciez widzialas juz Tosce na zywo :cool1: wtedy byla ladniejsza? :razz:

a co do energicznosci, nie mam az takiego porownania flat-golden, ale wydaje mi sie tak samo jak mowi Anza, ze powinien byc energiczniejszy, choc moze to tez cecha wzgledna ;) Tosca jest bardzo energiczna, potrafi szalec, jak goopek :evil_lol: ale chyba goldeny tez tak maja, no i labki. Sama nie wiem w sumie, no chyba ze ma sie Hackera :eviltong::eviltong: (ślicznego hihi).

Tosca czasem ustawia ogon tak jakby miala zlamany, nawet na wystawie czasem tak robila :lol: to zdjecia z dzis ;)
a kagańcowi to sie nie dziwcie, bo ona teraz luzem to biega w nim tylko, mam spokoj w koncu z żarciem śmieci ;)

:evil_lol:

Anza a w kagancu jak sie podoba Ci moja sunia?

a to w biegu :p (ale to byl bieg kontrolowany dlatego jest bez kaganca :evil_lol: [czytaj za patykiem pogoń] )

Anza a tak poza tematem spytam co to za fajna część Barfa dla psa? :cool3: ja takowej jeszcze nie mialam chyba http://hacker.topworld.org/barf.jpg

Posted

ze co!! :eviltong: ona ma sportowa sylwetke, porusza sie o wiele szybciej niz Twoj śliczny słonik :diabloti:

przynajmniej nie możesz mi jej zaczarnokółkować :cool3:

leżeć-zostań :D

nie chciała pozować :cry:

zaryzykowalam zrobić zdjęcie bez obroży :D

Posted

przejrzałam sobie galeryjkę strona po stronie :loveu:
Tosia wiek najpiękniejszy - według wklejonych fotek - miała mając 6 miesięcy :cool3::loveu::loveu::loveu:
Teraźniejsze fotki też są piękne:loveu:
No i kiciambrą bielszą niż biel jestem zachwycona:loveu::)
co do kagańca- moje też biegają tylko w kagańcu(Foxi ma ten sam model co Tosia, tylko oczywiście mniejszy ;) ), zdejmuję do zabawy z piłeczką/aportem/ringiem :)

Posted

Celina12 napisał(a):

dziekuje :multi:

Matusz napisał(a):

o hej, fajnie ze wpadles :multi:
kolorowych ;) dla Tobiego też :calus:

eria napisał(a):
przejrzałam sobie galeryjkę strona po stronie :loveu:
Tosia wiek najpiękniejszy - według wklejonych fotek - miała mając 6 miesięcy :cool3::loveu::loveu::loveu:
Teraźniejsze fotki też są piękne:loveu:
No i kiciambrą bielszą niż biel jestem zachwycona:loveu::)
co do kagańca- moje też biegają tylko w kagańcu(Foxi ma ten sam model co Tosia, tylko oczywiście mniejszy ;) ), zdejmuję do zabawy z piłeczką/aportem/ringiem :)

Witaj Erio w naszej galeryjce, ciesze sie ze tu zajrzałaś :) Fajnie ze Tosca Ci sie spodobala :) ta mala czarna brzydulka :diabloti:

Kicia jest ładna- to prawda ale poza urodą gdyby była wielkości tygrysa to myślę, że bałabym się jej zwyczajnie ..czasem potrafi byc taka nieprzewidywalna ;) jak to kot ma w naturze :)

Czyli Ciebie nie dziwi widok kaganca na pyszczku ;) to uff...
i zapraszam czesciej :)

zaraz dam jakis foteczki :p

Posted

Anza a TY przeciez widzialas juz Tosce na zywo :cool1: wtedy byla ladniejsza? :razz:

No tak i była całkiem ładna dla mnie - a po tych zdjęciach teraz dodanych - stwierdzam, że na tamtych po prostu pod złym kątem był jej pysio sfotgrafowany - jeżeli o mój gust chodzi... :cool1:

Tosca jest bardzo energiczna, potrafi szalec, jak goopek :evil_lol: ale chyba goldeny tez tak maja, no i labki. Sama nie wiem w sumie, no chyba ze ma sie Hackera :eviltong::eviltong: (ślicznego hihi).

Generalnie to jest tak, że goldeny, flaty, labradory i tollery (chespakbye i curly-coated nie znam osobiście) miewają takie szaleńcze głupawki i to ogólnie typowe dla retrieverów (z resztą dla chyba większości ras pracujących). Jednak na codzień goldeny poruszają się i zachowują znacznie bardziej ociężale od flatów, które robią to z lekkością i elegancją setera... a labradory to w ogóle jakimś cudem się ruszają - czasami nie wiem jak (tak, tak, nie lubie labów) :diabloti:

...a co do Hackera - on ma znacznie lżejszą budowę - jest o wiele szczuplejszy od wzorcowego goldena i duuuuużo bardziej zwrotny, więc nie ma co go porównywać - bo on i nie jednego bordera pobija ...co też ma swoje wady - np. jak chcesz psa złapać, który coś "ukradł" na otwartym terenie :evil_lol:

Tosca czasem ustawia ogon tak jakby miala zlamany, nawet na wystawie czasem tak robila :lol:

To bardzo typowe ułożenie ogona przy tej rasie... z reguły oznacza takie bardzo lekkie pobudzenie, zainteresowanie - taka faza pośrednia pomiędzy ogonem zwisającym, a takim jaki jest wzorcowo noszony - czyli na lini równo z grzbietem ....kiedy pies nie jest do końca 'w spoczynku' (ogon nie zwisa luźno), ani też w specjalnym pobudzeniu lub pies nie ma za bardzo swojego "charakterku"(?) to może tak trzymać ogon nawet i na wystawie ;)

Anza a w kagancu jak sie podoba Ci moja sunia?
http://img215.imageshack.us/img215/9323/dscf7519rc0.jpg

Tak - ale dlatego, że głowa jest sfotografowana pod innym kątem :lol:

Anza a tak poza tematem spytam co to za fajna część Barfa dla psa? :cool3: ja takowej jeszcze nie mialam chyba http://hacker.topworld.org/barf.jpg

Czemu wszyscy się mnie dopytują co jest na tym zdjęciu? :eviltong:
To jest proszę panią najnormalniejsza w świecie szyja z indyka :cool3:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
http://img232.imageshack.us/img232/5295/dscf7268eb1.jpg - ale ma słodki, pyrkowy ryjek! :loveu:

Posted

Dziekuje pani Aniu za szczegolowe odpowiedzi :p

aha to szyja indycza-to chyba jakas wielka, bo tak dziwnie wyglada :evil_lol: albo ja nie wiem jak wyglada kiedy pies je taka szyje, bo Tosca zjada surowizne na podworku ;)

No tak i była całkiem ładna dla mnie - a po tych zdjęciach teraz dodanych - stwierdzam, że na tamtych po prostu pod złym kątem był jej pysio sfotgrafowany - jeżeli o mój gust chodzi...

hehe, no tak wszystko zalezy od punktu spojrzenia/sfotografowania ;)

Co do ogona- Tosca ma swoj harakterek ;) a faktycznie jak napisalas, gdy jest czyms zaciekawiona to tak robi ;) Twoj Hackerek tez tak robi z ogonkiem?

Generalnie to jest tak, że goldeny, flaty, labradory i tollery (chespakbye i curly-coated nie znam osobiście) miewają takie szaleńcze głupawki

oj tak mają mają goopawki :evil_lol: jak napadnie to koniec :lol::diabloti:
przyklad(zima 2005 gdy byl jeszcze snieg :roll: )