Jump to content
Dogomania

Pierwszy i niepowtarzalny FotoBlog Czarnej Flatki TOSCI :)

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję stąd: http://www.mmpoznan.pl/468854/2013/12/29/szczeniaczki-stracily-mame-i-potrzebuja-waszej-pomocy?category=news

Uwaga, poznaniacy, przekazujemy Wam prośbę o pomoc, jaka trafiła do fundacji „Głosem zwierząt”. Dzisiejszej nocy zmarła suka rasy flat coated retriever, osierocając 13 szczeniąt. Pieski są karmione mlekiem zastępczym, ale hodowczyni ze względu na trudną sytuację rodzinną (opieka nad niepełnosprawnym dzieckiem) mimo wielkiej siły i motywacji nie jest w stanie sobie sama poradzić.

Może w gronie Czytelników MM Poznań jest ktoś, kto byłby w stanie pomóc w karmieniu tych maluchów? Szczeniaki znajdują się w domu w Kórniku koło Poznania. Szczegółowe informacje można uzyskać, dzwoniąc do Witka (tel. 691 911 754).

Posted

puchu napisał(a):
Wpadamy w odwiedziny :)

cesc :) witamy serdecznie :)

Ty$ka napisał(a):
Hahaha, usmiałam się oglądając foty. Wesoło macie :lol:

oj tak czasem przygody nasze sa wprost treścią na dobra książkę :lol:

rashelek napisał(a):
Co jedna fotka to lepsza :lol::lol::lol:

haha :D :lol:

Mulesia napisał(a):
Kopiuję stąd: http://www.mmpoznan.pl/468854/2013/12/29/szczeniaczki-stracily-mame-i-potrzebuja-waszej-pomocy?category=news

Uwaga, poznaniacy, przekazujemy Wam prośbę o pomoc, jaka trafiła do fundacji „Głosem zwierząt”. Dzisiejszej nocy zmarła suka rasy flat coated retriever, osierocając 13 szczeniąt. Pieski są karmione mlekiem zastępczym, ale hodowczyni ze względu na trudną sytuację rodzinną (opieka nad niepełnosprawnym dzieckiem) mimo wielkiej siły i motywacji nie jest w stanie sobie sama poradzić.

Może w gronie Czytelników MM Poznań jest ktoś, kto byłby w stanie pomóc w karmieniu tych maluchów? Szczeniaki znajdują się w domu w Kórniku koło Poznania. Szczegółowe informacje można uzyskać, dzwoniąc do Witka (tel. 691 911 754).

Niestety nie jestem obecnie w stanie pomoc tym psiakom :(

Ada i Fanta napisał(a):
http://imageshack.us/a/img18/4618/ry8g.jpg jaki fajowski pudelson :loveu:

oj tak żywiołowa bardzo-a jaka mądra psina :cool3:

Ana :) napisał(a):
zdjęcia jak zawsze wesołe :)

Biedne te szczeniorki...

:D dzieki :)

nom:( taka tragedia sie stała :(

Mi dziś udało sie iść na spacer dość wcześnie zanim rozstrzelali sie na dobre do lasu- ok 11.15 wyszlam z psami i móie -a to ide na chwilkę bo jak strzela to pewnie bedzie trzeba z wystraszonymi psami zawrócić. I ide sobie ide , cisza-wchodzę w las-cisza, ide -dobra odpinam psy, zaczynaja radosnie biegac, i mowie sobie ze zrobie male koleczko, doszłam przed tory-stzela cos, mysle oho to koniec-ale nie! psy były tak zajęte bieganiem ze nie zwrocily uwagi na halasy i dalej biegaja :D i tak w koncu zrobiłam duze kolo, 50min spaceru wyszlo, mimo odleglych halasow wszystko sie udalo - teraz jak cos blizej huczalo juz nei wyjda ale bylo super i tak :)

A teraz przedstawiam Wam moja nowa podopieczna Kirę-która mieszka w Warszawie-wyprowadzam sunie na spacery-w okresie po światecznym -z przerwa sylwestrową-i od jutra do soboty 4.01. biega az 3 godziny dziennie :D Przed świetami wyprowadzalam ja rowniez ale co kilka dni lub kilka dni pod rzad. Jest bardzo grzeczna, ucze ja podstaw posluszenstwa i przywolania :) Jest bardzo chętna do współpracy z człowiekiem, chętnie sie uczy, i co wazne-nie boi sie wystrzałów! Na pierwszym zdjeciu widać ze siedzi normalnie, a Tosia sie już boi :( Dlatego musze ja zostawić jutro w Radzyminie zeby sie biedna nie męczyła w miescie :(

Posted

puchu napisał(a):
Żeby więcej takich labów. Jak ma szczęście do bezmózgich cielaków (chociaż częściej mózgu brakuje właścicielom)

Ta labka jest akurat uratowana-przygarneli ją rok temu z ulicy-byla w ciąży- i wysterylizowali bo okazalo sie ze byloby 14 szczeniaków! Jest zadbana, kochana, tylko brakuje jej właśnie wybiegania, szkolenia, jest pare zachowań u niej do likwidacji czym juz sie zajęłam -tylko muszę przekazac tą wiedze właścicielom zeby nie paprali mi roboty-chodzi o to ze sunia skacze na ludzi, i wiaodmo niektorzy to lubia, ale juz mialam kilka nieprzyjemnosci przez to-uczę ja ze skakanie sie nie opłaca-dopiero za siad jest nagroda. Teraz zacznę prosic ludzi zeby tak postepowali z nią-w celu generalizacji zachowania. No i przywolanie trenujemy :D ostatnio byla fajna sytuacja-Kira biega z psiakami w oddali ok 50metrow ode mnie, przy mnie wlascicielka jednego z psiakow. WYstarczylo jedno KIRA!! i juz leci do mnie-pani w zdumieniu-ojej jaki grzeczny pies :D
Wiadomo nie zawsze jeszcze uslucha od razu ale sa juz pewne sukcesy :)
Przede mna kolejne zadanie-zeby kladla sie w biegu(chodzi o jej zatrzymanie jej w miejscu)- to komenda na prosbe wlascicieli.

:)

Posted

puchu napisał(a):
Łatwiejsze nie będzie siad w ruchu? Tak z własnych obserwacji, jest szybsze i łatwiejsze dla większości zwierzątek

hmm a nie myslalam o tym :) na czym polega różnica w nauce, że z siad jest łatwiejsze? :)

Posted

Dla mnie siad jest szybsze i bardziej naturalne, o ile komendy w biegu mogą takie być. Pytanie którą komendę Kira woli. Większość znanych mi psiaków woli jednak siad

Posted

puchu napisał(a):
Dla mnie siad jest szybsze i bardziej naturalne, o ile komendy w biegu mogą takie być. Pytanie którą komendę Kira woli. Większość znanych mi psiaków woli jednak siad

Tzn ona siad to umie byle jak-zaczęłam dopracowywać zeby bylo precyzyjniej oraz waruj-nauczyłam od podstaw bo wcale nie umiała-i narazie ładniej waruje niż siada, ale moze jak dopracuje siad zobacze co predzej bedzie wykonywać. :)

Posted

Współczuję Tosi... naprawdę....

Naprawdę istnieje grzeczny lab? :mdleje: Az muszę się kiedyś do Was wybrać i zobaczyć na własne oczy, bo nie wierzę ;p

Posted

Ty$ka napisał(a):

Naprawdę istnieje grzeczny lab? :mdleje: Az muszę się kiedyś do Was wybrać i zobaczyć na własne oczy, bo nie wierzę ;p

Może dlatego, że to w typie albo mix ? :diabloti:

Posted

rashelek napisał(a):
Piękna sunieczka, ma super figurę :loveu: Taką nie-labową :lol:
Tosca biedactwo... mam nadzieję, że to już koniec tego strzelania...

nom, fajna jest-ale właśnie-jest to znaleziona suczka, i widac ze nie dokonca czysty lab-albo jakas pseudohodowla :) Jednak ja coraz bardziej jestem za psami pseudo-sa wyjątkowe :loveu:

maryg22 napisał(a):
Hejka :D
Świetne foty ;)

hejka :) dziekuje :) miło że wpadłaś :D

Aleksandra95 napisał(a):
Fajna ta Kirka :)

Prawdaż :D

Ana :) napisał(a):
Kira fajna:loveu:

:loveu:

Sonka95 napisał(a):
Śliczna jest :loveu: http://imageshack.us/a/img829/2884/iuye.jpg Sona ma właśnie sporo labkowych kolegów i koleżanek :)

Na spacerze tez wszystkim sie podoba :) Ja na spacerze co chwila spotykam labki(pola M.) i sa w miare grzeczne, tzn nie widze zeby byly jakos tragicznie w zachowaniu :)

Ty$ka napisał(a):

Nom Tosia biedactwo. Dzis niestety ja zostawilam w domu -i dobrze zrobilam bo w Wawie pod wieczor znow strzelają..zapasy maja pewnie :/

Istanieje istnieje-zwlaszcza pseudo :diabloti:

Aleksandra95 napisał(a):
Może dlatego, że to w typie albo mix ? :diabloti:

:diabloti:

Ty$ka napisał(a):
To ja w takim razie życzę każdemu laba z odzysku :loveu:

oj tak, ja też :D

Zdjecia, zdjecia :D Oglądać nasze kochane niedobre :D

Posted

rashelek napisał(a):
Z labkami to jest tak, że one się makabrycznie zachowują, bo ich nikt nie wychowuje - bo jak to, takie przyjazne do świata ciele trzeba jeszcze UŁOŻYĆ? Kto to widział!!! ;)
http://imageshack.us/a/img824/5738/r7sl.jpg jakie wpatrzone :loveu: :D

no tak, to zazwyczaj sie widzi na po prostu spacerach :) ale niektóre sa nieźle ułożone :)

W smaki wpatrzone :diabloti:

Ty$ka napisał(a):

jęzorek sie wysuwa na widok dobrych smaczków :D

Zdjęcia znalezione-z maja 2013 :lol: