betty_labrador Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='Bewarka']Ohoho ile zdjęć, nadrobiłaś :) :loveu:[/QUOTE] jak sie starać do na maxa :diabloti: :) miło że wpadłaś :) Quote
betty_labrador Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 (edited) kolejne :) [IMG]http://img38.imageshack.us/img38/668/img8104nt.jpg[/IMG] [B] Przykład jak Tosca nie powinna biegac ze zszyta łapką :D [/B] [IMG]http://img840.imageshack.us/img840/1213/img8117r.jpg[/IMG] [IMG]http://img593.imageshack.us/img593/7615/img8121e.jpg[/IMG] [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/2206/img8122tj.jpg[/IMG] [IMG]http://img843.imageshack.us/img843/8449/img8123t.jpg[/IMG] Edited May 8, 2012 by betty_labrador Quote
betty_labrador Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [IMG]http://img841.imageshack.us/img841/6519/img8115yy.jpg[/IMG] [IMG]http://img10.imageshack.us/img10/7417/img8118a.jpg[/IMG] [IMG]http://img801.imageshack.us/img801/8725/img8105a.jpg[/IMG] [IMG]http://img442.imageshack.us/img442/25/img8114x.jpg[/IMG] Quote
SZPiLKA23 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 No niezle idzie widze :) a kot nie chcial slalomowac? :D Quote
Aleksa. Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [quote name='betty_labrador']Sama sie w to suka wpakowała :D :diabloti: dzieki :D tzn Ola niech podziekuje bo to jej robota :)[/QUOTE] dzięki . :d ale Ty tez robiłaś kilka :p Quote
WeronikaM Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [url]http://img29.imageshack.us/img29/2206/img8122tj.jpg[/url] chora łapa i jak sobie dobrze radzi dziewczyna :D Quote
Pestka Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 My tu po raz pierwszy także w wolnej chwili przejrzę troche galerię ;) A suka piękna :loveu:, od zawsze podobały mi się flaty, są nadzwyczaj urodziwe, ale nie siedzę bardzo w tej rasie, wiec o charakterze się nie potrafię wypowiedziec bardziej konkretnie, ale z tego co kojarze są nieco "ostrzejsze" niż laby, o ile się nie mylę, a mogę :cool3: Quote
betty_labrador Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='SZPiLKA23']No niezle idzie widze :) a kot nie chcial slalomowac? :D :D nie, jakos nie przejawiał zainteresowania krążenia między tyczkami :P [quote name='Aleksandra95']dzięki . :d ale Ty tez robiłaś kilka :p no tak, to prawda ;) [quote name='Kawalier']Hej. Fajne zdjęcia z treningów. Pozdrawiam. hej :) dzieki, bylo nawet udanie tylko Tizzy szybko sie znudzila- jak to husky :D [quote name='WeronikaM']http://img29.imageshack.us/img29/2206/img8122tj.jpg chora łapa i jak sobie dobrze radzi dziewczyna :D no, wesoła jak zawsze, łapa nie boli mimo wszystko. Dzis zdjety ma opatrunek i myslalam ze nie bedzie sie tym interesować..było ok, poszłam do pokoju przychodze a ta sobie łapę liże :mad: i lekko sie zaczerwieniło jedno miejsce tam gdzie zszycie :roll: zabandażowałam zeby nie kusiło -eh. [quote name='Pestka']My tu po raz pierwszy także w wolnej chwili przejrzę troche galerię ;) A suka piękna :loveu:, od zawsze podobały mi się flaty, są nadzwyczaj urodziwe, ale nie siedzę bardzo w tej rasie, wiec o charakterze się nie potrafię wypowiedziec bardziej konkretnie, ale z tego co kojarze są nieco "ostrzejsze" niż laby, o ile się nie mylę, a mogę :cool3: czesc :) miło ze wpadłas :) i zapraszam częściej oczywiście ;) Tosca ostra? Nigdy! Flaty są łagodniejsze od labów ;) albo podobnie. Ona nigdy na nikogo nie warknęła, nadepnięta na ogon wstaje i macha ogonem, oblizuje sie tez przy tym, kiedys znalazła malutkiego kociaczka z pępowina w lesie i tylko machała do niego ogonkiem, tak samo zachowala sie do pisklaka w lesie który wypadł z gniazda :) Mimo ze jest na BARFie żywe stworzenia szanuje :) prędzej zaliże niż zagryzie na śmierc. I wiem ze inne flaty tez sa takie :) Quote
Pestka Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='betty_labrador'] czesc :) miło ze wpadłas :) i zapraszam częściej oczywiście ;) Tosca ostra? Nigdy! Flaty są łagodniejsze od labów ;) albo podobnie. Ona nigdy na nikogo nie warknęła, nadepnięta na ogon wstaje i macha ogonem, oblizuje sie tez przy tym, kiedys znalazła malutkiego kociaczka z pępowina w lesie i tylko machała do niego ogonkiem, tak samo zachowala sie do pisklaka w lesie który wypadł z gniazda :) Mimo ze jest na BARFie żywe stworzenia szanuje :) prędzej zaliże niż zagryzie na śmierc. I wiem ze inne flaty tez sa takie :)[/QUOTE] Nie, nie, nie. Nie chodziło mi o agresję, bo to to wiem, że flaty to nie urodzeni zabójcy :diabloti: Chodziło mi o pracę/ szkolenie, że flat jest "twardszy", że tak ujmę od laba, no i mniej towarzyski i nastawiony na jednego przewodnika, a nie na wszystkich ludzi w parku dookoła. W ogóle bardzo nurtuje mnie charakter/podejście tej rasy to pracy. W sportach typu agi chyba by nie poszalały, bo są dosyć cięższe i na pewno nie tak zwrotne, ale w obi chyba by się sprawdziły. Przybliżyłabyś mniej więcej podejście ich do pracy z człowiekiem? Quote
betty_labrador Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='Pestka']Nie, nie, nie. Nie chodziło mi o agresję, bo to to wiem, że flaty to nie urodzeni zabójcy :diabloti: Chodziło mi o pracę/ szkolenie, że flat jest "twardszy", że tak ujmę od laba, no i mniej towarzyski i nastawiony na jednego przewodnika, a nie na wszystkich ludzi w parku dookoła. W ogóle bardzo nurtuje mnie charakter/podejście tej rasy to pracy. W sportach typu agi chyba by nie poszalały, bo są dosyć cięższe i na pewno nie tak zwrotne, ale w obi chyba by się sprawdziły. Przybliżyłabyś mniej więcej podejście ich do pracy z człowiekiem?[/QUOTE] aaa o to chodziło ;) rozumiem. Zacznę od sportów- jak to flat jest cięższy ;> Tosca szalała na agillity przez ok 3 lata :) nadal uwielbia slalom jak widać na zdjęciach, i zawsze była chetna by skakac i miala takie tempo ze ja ledwo za nia nadążałam :lol: Obedience tez u nas bylo przez wiele lat, teraz sporadyczniecwicze-Tosca jest na emeryturze :) tez jej niezle szlo. Hmm w sumie moze nie potwierdze za inne flaty ale Tosca chetnie cwiczy z innymi ludzmi rownie chetnie jak ze mna-jeśli ktoś oczywiscie ma podejscie do psa i wie jak z nim cwiczyc. Bo jak ktos od niechcenia wypowiada komendy to ona ma ta osobe gdzies za przeproszeniem :) Ale to chyba reszta psów równiez tak. Jesli masz dla psa odpowiednia motywacje do pracy to mozesz z nim wiele. Ja juz powiem ze z huskim trudniej pracowac-przynajmniej mam jednego i cieżko z motywacja dla niej. Zarcie slabo-pocwiczy chwile i idzie sobie nie dajac juz sie namówić. Chyba ze nie znalazlam dla huskiego jeszcze odpowiedniej motywacji :D bo np lezec, siad czy wracanie na wolanie nauczyła sie super i wykonuje to z rozmachem :) Podsumowujac moge stwierdzic na pewno ze flaty nadaja sie sie do kazdego szkolenia z odpowiednim do nich podejściem ;) widzialam na filmach czasem ze sa szkolone nawet na przewodników dla osob niepelnosprawnych-czyli siłą rzeczy muszą pracować z różnymi ludzmi i szybko sie przestawiać na właśnie innych ludzi. Aha co do towarzyskosci- gdy była mała chciala sie bawic z kazdym psem, teraz ma wybrane psy z ktorymi sie zaprzyjazniła i ich sie trzyma, a reszte poprostu olewa. Jak pies za płotem na nią szczeka siedzi tyłem do niego i ma go delikatnie mówiąc w d... :eviltong: w ogole nie reaguje ;) Quote
Bonsai Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='betty_labrador']aaa o to chodziło ;) rozumiem. Zacznę od sportów- jak to flat jest cięższy ;> Tosca szalała na agillity przez ok 3 lata :) nadal uwielbia slalom jak widać na zdjęciach, i zawsze była chetna by skakac i miala takie tempo ze ja ledwo za nia nadążałam :lol: Obedience tez u nas bylo przez wiele lat, teraz sporadyczniecwicze-Tosca jest na emeryturze :) tez jej niezle szlo. Hmm w sumie moze nie potwierdze za inne flaty ale Tosca chetnie cwiczy z innymi ludzmi rownie chetnie jak ze mna-jeśli ktoś oczywiscie ma podejscie do psa i wie jak z nim cwiczyc. Bo jak ktos od niechcenia wypowiada komendy to ona ma ta osobe gdzies za przeproszeniem :) Ale to chyba reszta psów równiez tak. Jesli masz dla psa odpowiednia motywacje do pracy to mozesz z nim wiele. Ja juz powiem ze z huskim trudniej pracowac-przynajmniej mam jednego i cieżko z motywacja dla niej. Zarcie slabo-pocwiczy chwile i idzie sobie nie dajac juz sie namówić. Chyba ze nie znalazlam dla huskiego jeszcze odpowiedniej motywacji :D bo np lezec, siad czy wracanie na wolanie nauczyła sie super i wykonuje to z rozmachem :) Podsumowujac moge stwierdzic na pewno ze flaty nadaja sie sie do kazdego szkolenia z odpowiednim do nich podejściem ;) widzialam na filmach czasem ze sa szkolone nawet na przewodników dla osob niepelnosprawnych-czyli siłą rzeczy muszą pracować z różnymi ludzmi i szybko sie przestawiać na właśnie innych ludzi. Aha co do towarzyskosci- gdy była mała chciala sie bawic z kazdym psem, teraz ma wybrane psy z ktorymi sie zaprzyjazniła i ich sie trzyma, a reszte poprostu olewa. Jak pies za płotem na nią szczeka siedzi tyłem do niego i ma go delikatnie mówiąc w d... :eviltong: w ogole nie reaguje ;)[/QUOTE] Dla Tosi wystarczającym motywatorem do ćwiczenia z obcą osobą jest dobre jedzonko. :) Zrobi wtedy wszystko, co tylko potrafi. :) Mi się wydaje , że flaty to po prostu bardzo entuzjastyczne psiaki i w tym może polegać ich "trudność" (choć przy odpowiednim podejściu będzie to zaletą) szkolenia. Quote
betty_labrador Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 (edited) [quote name='Bonsai']Dla Tosi wystarczającym motywatorem do ćwiczenia z obcą osobą jest dobre jedzonko. :) Zrobi wtedy wszystko, co tylko potrafi. :) Mi się wydaje , że flaty to po prostu bardzo entuzjastyczne psiaki i w tym może polegać ich "trudność" (choć przy odpowiednim podejściu będzie to zaletą) szkolenia.[/QUOTE] dobrze ujęłaś ogolne zalety ktore moga być również wadami flatów ;) Taka żywiołowość to wyzwanie , nie każdy może to lubić. Ja akurat lubię :) Ja ostatnio nauczyłam Tosce leżeć na sygnał zabawki-ptaszka, oraz bardzo ładnie podaje mi rozne przedmioty ktore mi spadaja(specjalnie lub nie), dzis na spacerze upadł mi futeral od telefonu, zawołałam i mówie podaj -ze wskazaniem na przedmiot- podała :) albo wczoraj dalam jej na ogródek pudelko do wylizania od jogurtu, jak skonczyla przyszla do domu. Mówię jej -przynieś pudełko od jogurtu, pobiegla od razu i przyniosla :) takie fajne porozumienie sie rodzi, albo nie wiem-rozumie duzo słów przez szkolenie(?). No fakt ze bardzo duzo z nia cwiczylam podawanie przedmiotow z rozróznieniem na poszczególne przedmioty :) Zaczęłam z nia równiez nowa komende- zeby zatrzymywala sie w miejscu z biegu. Narazie cwiczenia stacjonarne ale tfu tfu nie zapeszam-zobaczymy co wyjdzie bo to wedlug mojego pomyslu uczone :) No i łapka sie goi bardzo ladnie, ale zakladam jej opatrunek wlasnej roboty bo troche sobie lizała niestety :roll: Ola czy smierdziele doszly z gryzaków? :) Edited May 12, 2012 by betty_labrador Quote
anetta Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Tak nadrabiam i przykre wiadomości tu czytam. Ty byłaś w szpitalu, Tosca uwaliła sobie łapkę, kicia nawiała...:mdleje: Dobrze że jesteś już w domu, kicia wróciła a Tosca niech szybko wraca do zdrowia!!! Też powiem że strasznie schudłaś ;) Byłaś na diecie czy cooo? Quote
betty_labrador Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='anetta']Tak nadrabiam i przykre wiadomości tu czytam. Ty byłaś w szpitalu, Tosca uwaliła sobie łapkę, kicia nawiała...:mdleje: Dobrze że jesteś już w domu, kicia wróciła a Tosca niech szybko wraca do zdrowia!!! Też powiem że strasznie schudłaś ;) Byłaś na diecie czy cooo?[/QUOTE] hej :) miło ze wpadłaś anettko :) oj a my sie dawno nie widzialysmy na zywo ;) chyba ze dwa-trzy lata mijaja? Tak troche sie wydarzyło ostatnio w moim zyciu. I chcialabym zeby jeszcze sie cos wydarzyło waznego- chciałabym bardzo zmienic prace! zeby nie siedziec codziennie do 19 w pracy.. zbey nie marnowac tak za przeproszeniem zycia.Wierze ze to co teraz sie dzieje to jakis punkt zwrotny w moim zyciu. A odchudzać sie- to nie robię tego specjalnie. Troche choroba to czyni po części, a po częsci ze mało jadłam przez ostatni rok, tylko rano, i wieczorem-jakos tak dziwnie sie nauczyłam :roll: ale nie chce dalej tak chudnac i teraz jem czesciej poprostu. A szpital zabrał mi jeszcze 2kg :) ale bedzie dobrze :D Jutro wstawie skonczonego koale :razz: Quote
betty_labrador Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 (edited) [quote name='Aleksandra95']bardzo ładne :):):) dziękuje :) poprawiłam tło :D Haha znalazłam zdjecie :D Edited May 13, 2012 by betty_labrador Quote
darii_iia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Świetny ten Koala. :) I jakie agilitowe fotki. :loveu: Hahah, fajny dinozaur. :diabloti: Życzę powrotu do zdrowia Tobie i Toście. ;) Quote
Pestka Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='betty_labrador']aaa o to chodziło ;) rozumiem. Zacznę od sportów- jak to flat jest cięższy ;> Tosca szalała na agillity przez ok 3 lata :) nadal uwielbia slalom jak widać na zdjęciach, i zawsze była chetna by skakac i miala takie tempo ze ja ledwo za nia nadążałam :lol: Obedience tez u nas bylo przez wiele lat, teraz sporadyczniecwicze-Tosca jest na emeryturze :) tez jej niezle szlo. Hmm w sumie moze nie potwierdze za inne flaty ale Tosca chetnie cwiczy z innymi ludzmi rownie chetnie jak ze mna-jeśli ktoś oczywiscie ma podejscie do psa i wie jak z nim cwiczyc. Bo jak ktos od niechcenia wypowiada komendy to ona ma ta osobe gdzies za przeproszeniem :) Ale to chyba reszta psów równiez tak. Jesli masz dla psa odpowiednia motywacje do pracy to mozesz z nim wiele. Ja juz powiem ze z huskim trudniej pracowac-przynajmniej mam jednego i cieżko z motywacja dla niej. Zarcie slabo-pocwiczy chwile i idzie sobie nie dajac juz sie namówić. Chyba ze nie znalazlam dla huskiego jeszcze odpowiedniej motywacji :D bo np lezec, siad czy wracanie na wolanie nauczyła sie super i wykonuje to z rozmachem :) Podsumowujac moge stwierdzic na pewno ze flaty nadaja sie sie do kazdego szkolenia z odpowiednim do nich podejściem ;) widzialam na filmach czasem ze sa szkolone nawet na przewodników dla osob niepelnosprawnych-czyli siłą rzeczy muszą pracować z różnymi ludzmi i szybko sie przestawiać na właśnie innych ludzi. Aha co do towarzyskosci- gdy była mała chciala sie bawic z kazdym psem, teraz ma wybrane psy z ktorymi sie zaprzyjazniła i ich sie trzyma, a reszte poprostu olewa. Jak pies za płotem na nią szczeka siedzi tyłem do niego i ma go delikatnie mówiąc w d... :eviltong: w ogole nie reaguje ;) Cięższy w sensie mocniejszy z budowy i mi się wydaje, że mniej zwrotny. Mowię mi, bo nie wiem jak jest, bo szczerze to nie widziałam żadnego flata na agi :-o Flaty ogólnie są z tych psów średnich-większych, z tego co kojarzę to mogą ważyć zarówno 25 jak i 35 kilo (jak źle prawię to mnie poprawiać), więc z tej przyczyny można mówić, że są wolniejsze od chociażby 15-kilowego bordera. Chociaż z drugiej strony patrząc zarówno we flatach można trafić na lżejszego psa i szybkiego psa, tak samo w BC można trafić na coś cięższego i mniej szybkiego. Ale mówię ogolnikowo, tak jak mówi wzorzec i z tego co widzę na zawodach etc. Mi się ogólnie flaty zawsze podobały, ale nigdy nie interesowałam się tą rasą pod względem pracy, a szkoda bo jest tego warta. [quote name='Bonsai']Dla Tosi wystarczającym motywatorem do ćwiczenia z obcą osobą jest dobre jedzonko. :smile: Zrobi wtedy wszystko, co tylko potrafi. :smile: Mi się wydaje , że flaty to po prostu bardzo entuzjastyczne psiaki i w tym może polegać ich "trudność" (choć przy odpowiednim podejściu będzie to zaletą) szkolenia. A być może, ale z drugiej strony labradorom czy goldenom, albo chociazby tollerom też nie można odmówić tego, że nie sa walnięte, a zawsze słyszy się jako o flatach tych najostrzejszych z retrieverów. Słyszałam nie raz tez o agresywnych flatach do innych psów, co może wynikac z ich chęci dominacji właśnie nie nad czlowiekiem, ale nad innymi przedstawicielami swojego gatunku, ale nie wiem ile w tym prawdy ;) Quote
betty_labrador Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Pestka']Cięższy w sensie mocniejszy z budowy i mi się wydaje, że mniej zwrotny. Mowię mi, bo nie wiem jak jest, bo szczerze to nie widziałam żadnego flata na agi :-o Flaty ogólnie są z tych psów średnich-większych, z tego co kojarzę to mogą ważyć zarówno 25 jak i 35 kilo (jak źle prawię to mnie poprawiać), więc z tej przyczyny można mówić, że są wolniejsze od chociażby 15-kilowego bordera. Chociaż z drugiej strony patrząc zarówno we flatach można trafić na lżejszego psa i szybkiego psa, tak samo w BC można trafić na coś cięższego i mniej szybkiego. Ale mówię ogolnikowo, tak jak mówi wzorzec i z tego co widzę na zawodach etc. Mi się ogólnie flaty zawsze podobały, ale nigdy nie interesowałam się tą rasą pod względem pracy, a szkoda bo jest tego warta. A być może, ale z drugiej strony labradorom czy goldenom, albo chociazby tollerom też nie można odmówić tego, że nie sa walnięte, a zawsze słyszy się jako o flatach tych najostrzejszych z retrieverów. Słyszałam nie raz tez o agresywnych flatach do innych psów, co może wynikac z ich chęci dominacji właśnie nie nad czlowiekiem, ale nad innymi przedstawicielami swojego gatunku, ale nie wiem ile w tym prawdy ;)[/QUOTE] Flaty cięższe? :-o to raczej goldeny i labradory sa ciezszej budowy ;) Nie wiem-moze samce niektore jakies potężniejsze-albo jeszcze jedna rzecz: są dwie linie szwedzka i angielska, i faktycznie ta szwedzka ma psy mocniejszej kości, i dlatego wydaja sie byc cieższe(i moze faktycznie są i o to tu chodzi co mówisz). Tosca jest drobnokoścista i spokojnie startowala w zawodach, ja musialam przyspieszyc zeby za nia nadażyć. ;) NO ale wiadomo ze od bordera ciezsze i jego nie pokonaja. Jak pozniej znajde zdjecia jakies z agillity Tosci to pokaze ;) Flaty są niesamowicie walnięte do 3 roku zycia najbardziej. Poprostu świrusy :lol: słyszałąm to akurat od wielu właścicili. O agresje flata musialabys popytac na flacim forum, ale szczerze w nią wątpie, to rasa nie zepsuta jak goldeny czy labki ktore agresywne sie zdarzaja. Tu tylko o jednym takim przypadku slyszalam, ze pies nauczyl sie byc nieprzyjemny jak czegos nie dostał. A z tą dominacja u psów to sie nie zgadzam-nie istnieje jako taka wsrod psow-mówie o gatunku udomowionym akurat. Dominacja to zbyt ogolnie pojęte słowo. A o uległości Tosci pisalam juz wyżej ;) Quote
Bonsai Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='Pestka'] A być może, ale z drugiej strony labradorom czy goldenom, albo chociazby tollerom też nie można odmówić tego, że nie sa walnięte, a zawsze słyszy się jako o flatach tych najostrzejszych z retrieverów. Słyszałam nie raz tez o agresywnych flatach do innych psów, co może wynikac z ich chęci dominacji właśnie nie nad czlowiekiem, ale nad innymi przedstawicielami swojego gatunku, ale nie wiem ile w tym prawdy ;)[/QUOTE] Ja znam całe 4 flaty i każde z nich było pozytywnie walnięte, również do psów - i to nawet w taki sposób, że jak inny pies warknie, to flat nie weźmie tego na serio i zacznie się bawić. ;) Twardy flat... ciężko mi to sobie wyobrazić, ale może spotkałam mało reprezentatywną grupę psów? Z tych 4 flatów, jakie znam, tylko 2 są spokrewnione. Quote
Pestka Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Hm, no to mnie dziewczyny zaskoczyłyście trochę. Dacie stronke przykładowych hodowli z obu linii flatów? Chciałbym porównać, bo nie wiedzialam, że one się dziela ;) A w ogóle jakie "użycie" mają oba typy? Jaki był cel rozgraniczenia ich? Flaty cięższe? :-o to raczej goldeny i labradory sa ciezszej budowy ;-) Hm, dla mnie zawsze goldeny sprawiały wrażenie "lżejszych" ;) Nie mówiąc o tollerach, tylko poruszając się w obrębie flatów, goldenów i labradorów. Quote
betty_labrador Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Bonsai']Ja znam całe 4 flaty i każde z nich było pozytywnie walnięte, również do psów - i to nawet w taki sposób, że jak inny pies warknie, to flat nie weźmie tego na serio i zacznie się bawić. ;) Twardy flat... ciężko mi to sobie wyobrazić, ale może spotkałam mało reprezentatywną grupę psów? Z tych 4 flatów, jakie znam, tylko 2 są spokrewnione. hehe dokładnie :) Tosca mysli ze wszystko to wieczna zabawa ;) kiedys wziela drugiego psa za smycz ktorej nie mial odpiętej- i ciagnęła go do tyłu machajac ogonem. Skonczyla dopiero jak pies sie wkurzyl i niespodziewanie warknal a za chwile dziabnął ją w ucho ;) Inna jej zabawa dlugi czas było odpinanie psom obróż na sprzaczke i uciekanie z nimi :lol: poprostu wariatka z niej :P [quote name='Pestka']Hm, no to mnie dziewczyny zaskoczyłyście trochę. Dacie stronke przykładowych hodowli z obu linii flatów? Chciałbym porównać, bo nie wiedzialam, że one się dziela ;) A w ogóle jakie "użycie" mają oba typy? Jaki był cel rozgraniczenia ich? Hm, dla mnie zawsze goldeny sprawiały wrażenie "lżejszych" ;) Nie mówiąc o tollerach, tylko poruszając się w obrębie flatów, goldenów i labradorów. szczerze mowiac nie wiem jakie sa roznice miedzy tymi dwoma liniami ;) myśle ze na tej stronce-forum http://www. fcr. fora. pl wiecej sie dowiesz na temat poszczegolnych osobnikow. Ja mowie glownie na podstawie Tosci w praktyce, i moge opowiadac jeszcze, ale moze zeby obiektywna ocene sobie wyrobic powinnas pogadac z innymi osobami jeszcze :) Co do lekkosci powiem tylko tyle że, Flaty waża we wzorcu do 25-36(uwzględniając psa i suke)kg, goldeny moze podobnie 27-35kg, labki ok 35-45kg lub nawet ponad -to juz wiele mówi ;) Flaty tak w ogole były rasa wyjsciowa do powstania Golden Retrieverów :) Quote
Karro Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 http://img690.imageshack.us/img690/4327/koalato1.jpg jak cudnie wyszedł ten koala :loveu: Quote
Recommended Posts