Herspri Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Sajmon to 7mio miesięczny psiak, jego mama Owczarek Szkocki Collie zmarła niedługo po porodzie wtedy to na odkarmienie zabrała do domu pewna rodzina od tamtego czasu Sajmon miał stały dom i wszystko było by dobrze gdyby nie alergia dzieci. Sajmon ma 60 cm w kłębie, jest mieszanką Collie i czarnego Labka. Jego sierść jest zdrowa mocna lśniąca jest rozpieszczany przez rodzinę do granic rozsądku ;) Psiak nie lubi samochodów wręcz panicznie boi się jazdy autem. Miałam okazję poznać tego psa osobiście, jest naprawdę cudownym pieszczochem :loveu: Jego państwo nie chcą Sajmona oddawać do schroniska i najchętniej chcieliby poznać przyszłych ewentualnych właścicieli, lecz nie oszukujmy się, jeśli dom nie pojawi się w miarę szybko państwo będą musieli wybierać między zdrowiem ich dzieci a psem... Ze względu na niechęć do podróżowania dobrze by było gdyby domek był z okolic śląska Cieszyńskiego. Właściciele zaoferowali się że go zawiozą. A oto i on : Quote
iwop Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Najpierw nie było alergii i pojawiła się tak z dnia na dzień? :crazyeye: Quote
Herspri Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 To nie było z dnia na dzień, dzieci są jeszcze małe, szczególnie młodszy chłopczyk reaguje mocno alergicznie i na dłuższą metę on nie może u tych państwa zostać :shake: niestety, byłam tam rozmawiałyśmy z Elą z państwem to naprawdę mili ludzie i o Sajmona dbają bardzo, zastanawiali się nad daniem go babci do domu ale to jednak starsza osoba a Sajmon potrzebuje kogoś kto by się nim zajmował. Czasem tak jest że dzieci się uczulają, dobrze że państwo są puki co zdeterminowani i zdecydowani że psa do schroniska nie oddadzą. Quote
Herspri Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Nikt nie lubi Sajmonka :crazyeye: :shake: Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 znowu wymowka ,ta pseudo "alergia".Dla mnie ewidentna sprawa ,ze piesek podrosl juz nie jest zabawka dla dzieci i chca sie pozbyc jak smiecia:mad::mad:Alergia nie wystepuje ,od momentu gdy pies podrosl ia ma siedem piesiecy,a co bylo jak mial piesek 4-5-6 miesiecy Wstyd mnie za ludzi:oops: Z domu do schroniska to bylaby katastrofa dla tego wrazliwego pieska:placz: Quote
bumerang Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Herspri - musisz poogłaszać go - napewno wzbudzi zainteresowanie! na dogo jest wiele bidusi ktore nie maja domu i cierpią:shake::shake: Quote
Herspri Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Poogłaszam, jeśli ktoś ma chwilkę czasu i może Sajmona na jakimś portalu adopcyjnym umieścić byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.. i dziękuje za podnoszenie : ) Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Ludzie, takie cudo na dogo, a tak mało was tu zagląda. Quote
bumerang Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 może poproś kogoś niech mu zrobi allegro Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Herspri czy ja mam załozyć allegro? Quote
bumerang Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 założycielko wątku - odezwij sie!!! Co u Sajmona??? Quote
Herspri Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Z tego co wiem nic się nie ruszyło :shake: Elu jak możesz to załóż mu allegro Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307016014 Quote
bumerang Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 dzięki - może ktoś się zauroczy :loveu: Quote
Witokret Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 No ja juz sie zauroczylam, dlaczego mamy juz 3 psy :placz: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Wspaniały piesek, ale musimy się przyłożyć do tego aby znalazł dom. Trochę tą sprawę zaniedbałysmy. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Hej, domki odzywajcie sie po to cudeńko!!!!! Quote
Recommended Posts