Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sajmon to 7mio miesięczny psiak, jego mama Owczarek Szkocki Collie zmarła niedługo po porodzie wtedy to na odkarmienie zabrała do domu pewna rodzina od tamtego czasu Sajmon miał stały dom i wszystko było by dobrze gdyby nie alergia dzieci.
Sajmon ma 60 cm w kłębie, jest mieszanką Collie i czarnego Labka. Jego sierść jest zdrowa mocna lśniąca jest rozpieszczany przez rodzinę do granic rozsądku ;)
Psiak nie lubi samochodów wręcz panicznie boi się jazdy autem.
Miałam okazję poznać tego psa osobiście, jest naprawdę cudownym pieszczochem :loveu:
Jego państwo nie chcą Sajmona oddawać do schroniska i najchętniej chcieliby poznać przyszłych ewentualnych właścicieli, lecz nie oszukujmy się, jeśli dom nie pojawi się w miarę szybko państwo będą musieli wybierać między zdrowiem ich dzieci a psem...
Ze względu na niechęć do podróżowania dobrze by było gdyby domek był z okolic śląska Cieszyńskiego. Właściciele zaoferowali się że go zawiozą.
A oto i on :

Posted

To nie było z dnia na dzień, dzieci są jeszcze małe, szczególnie młodszy chłopczyk reaguje mocno alergicznie i na dłuższą metę on nie może u tych państwa zostać :shake: niestety, byłam tam rozmawiałyśmy z Elą z państwem to naprawdę mili ludzie i o Sajmona dbają bardzo, zastanawiali się nad daniem go babci do domu ale to jednak starsza osoba a Sajmon potrzebuje kogoś kto by się nim zajmował.
Czasem tak jest że dzieci się uczulają, dobrze że państwo są puki co zdeterminowani i zdecydowani że psa do schroniska nie oddadzą.

Posted

znowu wymowka ,ta pseudo "alergia".Dla mnie ewidentna sprawa ,ze piesek podrosl juz nie jest zabawka dla dzieci i chca sie pozbyc jak smiecia:mad::mad:Alergia nie wystepuje ,od momentu gdy pies podrosl ia ma siedem piesiecy,a co bylo jak mial piesek 4-5-6 miesiecy Wstyd mnie za ludzi:oops:
Z domu do schroniska to bylaby katastrofa dla tego wrazliwego pieska:placz:

Posted

Poogłaszam, jeśli ktoś ma chwilkę czasu i może Sajmona na jakimś portalu adopcyjnym umieścić byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.. i dziękuje za podnoszenie : )

• 2 weeks later...