Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wielu z Was zna sytuację w tym schronisku, a jeśli nie- odsyłam do przejrzenia forum, zwłaszcza do jednego wątku.
Postanowiałam pomóc jakos tamtym psiakom. I nadal się o to staram. Jakims trafem wybrałam jedną sunię, znalazłam jej fajny dom. Gdy wszystko było już zapięte na ostatni guzik pojechałam po nią... , ale jej nie było... Przewiduję najgorsze, zabicie jej za to, że jej sprawa i za tym sprawa schronu, została poruszona...
Chciałąm się zrekompensować, jeden pies zaginął, uratuję za to innego. I tak wypatrzyłąm na zdjęciach sprzed półtora roku oraz na nowych zdjęciach tego samego psa. On tyle czasu tam żyje, o ile można to nazwać życiem... Pomyślałam, pomogę mu. Nauczona poprzednim błędem. Najpierw go stamtąd wyrwałam, podstępem,a dopiero teraz szukam mu domu. Wierzę, że znajdzie go szybko. Tymczaseowo przebywa u mnie.
Nazywa się Elmo. To jamnikowaty, młody, rudo-biały piesek. Bardzo rdosny, skory do zabawy, posłuszny. Widać, że kiedyś miał dom. Potrafi chodzić na smyczy, nie wchodzi na kanapę, czy stół. Jednak strasznie boi się zostawania samemu, gdziekolwiek. To przez życie w schronisku. Nie potrafi być sam. Krzyczy, by go nie zostawiać, że będzie już grzeczny. nic nie niszczy, tylko wciąż woła człowieka. Jakież on ma serce...

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam 2 telefony. Z odbiorem jednego się spóźniłąm, bo państwo już wzięli innego psa. Druga potencjalna osba się jeszcze zastanawia. No i może pojedzie do 'Niemiec, jest jakaś szansa... Póki co nadal jest u mnie :)

Posted

w chwili obecnej Elmo pomieszkuje u mojej rodziny, gdzie cały czas jest ktoś w domu i będzie miał więcej czasu, by się psiakiem zajmować :) ale nadal szukamy domku