neferti666 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Witam. Mama problem a mianowicie szczeniak 8tyg. w dzien spi w nocy piszczy jest u mnie dopiero 3 dni ale juz 2 noce nie przespane, do tego byla nauczona spac na lozku i jezeli na nim nie jest to piszczy ile moze , nie wiem jak ja tego oduczyc...pomocy !!! Quote
WŁADCZYNI Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A nie chcesz żeby pies z Tobą spał? Zrób jej posłanie blisko siebie i swojego łóżka, wrzuć tam kocyk wzięty z gniazda. Do posłanka mozesz włożyć misia z wkładem zagrzanymw mikrofali, lub pod kocem umieścić termofor. Dzieciak się boi, wzywa mamę/kogoś kto się nim zaopiekuje. Nie izoluj od siebie szczeniaka. Ale jeśli nie chcesz go w łóżku to nie zabieraj. Jak płacze możesz włożyć do koszyka rękę i pomiziać szczeniaka. Ja brałam sucz do łóżka i uspokajała się najszybciej po wejściu pod koszulkę w której spałam i zwinięciu się w kłębek na moim brzuchu:) Quote
neferti666 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 tylko problem w tym ze ona nie piszczy za mama a za lozkiem. kocyk ma kolo mojego lozka i glaszcze ja nocy ale i tak piszczy. Quote
WŁADCZYNI Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 może marznie? Spróbuj podłożyć termofor. Mały kluch może mieć problem z utrzymaniem ciepełka i może marznąc. A jeśli samotność to ciepły miś - są takie z wkładką do podgrzania, wkłada się w kieszonkę i miś udaje "brata" - ciepły,puchaty i potarmosić można. Moja sucz w dzień sypiała z kotkiem z froty. Quote
Bzikowa Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Myślę, że nie piszczy "za łóżkiem" tylko ogólnie za kontaktem. Pomiziaj go, może położ coś pachnącego gniazdem? Domem, chociażby Tobą. Podgrzać tyż możesz. Ale jak nie chcesz zeby w przyszłości spał na łóżku to go nie wpuszczaj. Mozesz też mu postawić transporterek, niektóre psy (w tym moj, przez pierwsze dni spal w transporterku przy moim łóżku - albo ze mną) bardzo się uspokajają jak mają swój azyl (oczywiscie wczesniej przyzwyczajone) w postaci klateczki. Moj pies jak go w nocy zwalę z łóżka kiedy się rozpycham to zwykle nie idzie na swoje posłanie tylko wkręca się w stosik (a raczej hałdę:evil_lol:) moich ubrań rozwalonych gdzies w pokoju (bom ja taka 'porządnicka':lol:) Kładzie się na nich bo czuje moj zapach. Jak byl maly i musialam wyjechać to ciągnął mamę z jej sypialni do mojego pokoju bo nie chciał gdzie indziej spac. Teraz mu taka 'bezgraniczna miłość' przeszła :evilbat: Quote
neferti666 Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Ma na poslaniu moja koszulke i ma misia do ktorego sie przytula. probowalam juz metody z tykajacym zegarkiem to go pogryzla, jak miala termofor pod kocykiem to sie od niego odsuwala. niemam niestety misia z takim ogrzewanym wkladem....a jak ja glaskam to zaczyna mnie podgryzac. Quote
WŁADCZYNI Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Może się nudzi? Przed położeniem się spać pomęcz kluchę, nie daj jej spać wieczore. Zmęczony pies to szczęśliwy pies. :diabloti: Quote
neferti666 Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 tez prawda dzisiaj sprobuje ja wymęczyć ale nie jest to wcale łatwe , energii to ona ma za trzech. Quote
neferti666 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 no i minely juz 2 tygodnie od kąd psina jest u mnie a ja dalej przez nią nie sypiam po nocach. Wieczorami ja mecze ,i pada jak kawka ale kolo 24-1 w nocy pobudka i koniec spania. Quote
Martens Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 A nie przyzwyczaiłaś jej czasem, że kiedy tylko piszczy, od razu jesteś przy niej i pogłaszczesz? Quote
grrrond Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 To ja się podłączę do tematu :cool3: psiak u mnie 3 dni i też mi w nocy popiskuje. Nie mam pojęcia jak położyć go zmęczonego zabawą wtedy, kiedy ja chce, bo nie mogę "nie dać mu spać". On się poprostu kładzie i koniec, zabawka, smakołyk.. nic. on musi teraz i koniec, składa się jak scyzoryk. on pada i koniec. Powiedzmy jest godzina 21, a nam zależy żeby poszedł z nami spać czyli ok 23, bo jak sie kładzie o 21 to już o 23 się budzi i gotowy do harców. Czy jest jakaś granica wieku ;) kiedy już psiak będzie przesypiał całą noc? mniej więcej budzę się w nocy co 2-3h, bo on sobie podskakuje dookola mojego łózka, czasem trochę popiskuje albo zaczyna coś podgryzać.. byłam na to przygotowana więc jakoś zbytnio nie cierpię, ale zastanawiam się kiedy będzie mógł dłużej pospać... Quote
Recommended Posts