Bonsai Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Dżim jest już niemłodym, ok. 8-9 letnim psem, niewykastrowanym. Uwielbia ruch na świeżym powietrzu, kocha aportowanie - na spacerach zawsze bierze pierwszy lepszy patyk i podrzuca nam pod nogi z prośbą o rzucenie go. Zabawa pochłania go do reszty - mógłby bawić się tak w nieskończoność. Uwielbia wodę, kąpiele są jego ulubioną formą rozrywki! Co z resztą widać po zdjęciach. :cool3: Niestety, szansę na tak beztroską zabawę uzyskuje niezwykle rzadko, a w schronisku jest już od 2002 roku! Niestraszne są mu mrozy, z pewnością mógłby zamieszkać w ogródku. Nie nadaje się niestety do mieszkania w domu. W stosunku do innych psów bywa różnie, jednak on nigdy pierwszy nie zaczepia. Zawsze ostrzegawczo warczy mówiąc "zostaw mnie w spokoju!". Dżimi jest sflustrowany życiem w schronisku. Miewa humory, ma dość zamknięcia. Z każdego spaceru bardzo się cieszy, jednak trzyma człowieka trochę na dystans, a w szczególności nie pozwala dotknąć swojego ogona. :eviltong: Dżim potrzebuje ciepła, człowieka, który da mu kącik, w którym nie będzie musiał walczyć o jedzenie i gdzie będzie mógł w spokoju odpoocząć. Kogoś, kto poświęci mu trochę czasu na odrobinę spaceru. Ale czy ktoś zechce psa, który mimo swojego wieku nie zaznał nigdy miłości? Kontakt: Ola, [email protected] , 609 896 660 Quote
magdyska25 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 o masz!!!!!!!! 6 lat!!!!! Dżimi chce w końcu do swojego domku!!!!! Quote
magdyska25 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 No to tym bardziej będzie trzeba zrobic allegro i powklejać Go do innych ogłoszeń!!! Czy miał On kiedyś allegro?? Quote
Bonsai Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Nie, nie miał. Ale inne miał, tyle , że już wygasły. Zrobię w wolnej chwili nowe. Quote
magdyska25 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja również postaram się wstawić Go na jakies ogłoszenia. Teraz również "reklamuję" również 3-4 inne psy także mam ręce roboty ale nie zapomnę o Dżimim...;) Quote
morisowa Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 podnoszę kopię Tufa! niech i jemu się wreszcie poszczęści Quote
Bonsai Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Dziękuję za wsparcie. :loveu: Jutro postaram się poogłaszać Dżimiego, bo dziś komputer odmawia mi posłuszeństwa. Quote
APSA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Śliczny biedaczek, choć bardziej przypomina mi naszego Puszka niż Tufa. Puszek też siedział ładnych parę lat w schronisku. Nie miał szans, bo praktycznie nie wychodził z budy. Znalazł dom przez dogomanię :) Bonsai, dlaczego Dżimi nie nadaje się do mieszkania w domu? Quote
Bonsai Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Witaj APSA! :) Cóż, wydaje mi się, że Dżimi nie nadaje się do życia w domu, bo staranowałby wszystko co napotkałby na drodze. Ale co się dziwić, jest w schronisku tyle lat, więc wszelkie dobre maniery u niego zanikły... Po za tym przypuszczam, że psiak źle by czuł się w mieszkaniu: całe swoje życie spędził na dworze, nagła zmiana otoczenia byłaby dla niego szokiem. Tym bardziej niemożliwe byłoby go zostawienie samego... No i ostatnie, to za gorąąąąco by mu było. A na dworze latem wykopie sobie dołek i jest w porządku, natomiast zimą będzie się czuł całkowicie komfortowo w swojej budzie. :) Quote
magdyska25 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 W takim razie szukamy dla psiaka domu z ogrodem!!! Quote
APSA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Bonsai napisał(a):Witaj APSA! :) Cóż, wydaje mi się, że Dżimi nie nadaje się do życia w domu Pozory mylą ;) Tzn. może masz rację, zle nie skreślałabym go tak od razu. Czytałaś wątek Liska, adoptowanego do domu po spędzeniu 19 (!!!) lat w schronisku? Quote
Bonsai Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Niestety nie wpdałam na ten wątek. Możesz podać link? W każdym razie Dżimi sprawia wrażenie, jakby najlepiej było mu na dworze. Może się mylę, ale to nie tylko moje zdanie - także kilku innych wolontariuszek, które miały okazję spacerować z psiakiem. :) Quote
APSA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17088 . Quote
Bonsai Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Biedny Lisek... Ale odszedł szczęśliwy... :( Jednak podtrzymuję wersję, że Dżim jest psiakiem na dwór - to nawet po zdjęciach widać, że ma zupełnie inny temperament niż np. Lisek. ;) Quote
magdyska25 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 W takim razie Dżimuś potrzebuje domku z ogrodem!!! Quote
Recommended Posts