basia34 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 dziewczyny jeszcze do domu poszla Jagoda ,Maciek i Lopez...Podrzucam. Quote
giselle4 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 mam wielka prosbę pomyslcei dzisiaj o Smyku mimo ze moze jego nie pamietacie irenaka Smykus jest chory:( mail [B]Piszę, żeby powiedzieć, że Smyk będzie miał w piątek operację. Proszę trzymać kciuki o 8:00 rano. Jest pewne ryzyko, ponieważ Smyk choruje na serce. [/B] [B]Wszystko stało się tak szybko... Poszłam dziś ze szczurkami do weterynarza, a Smyk poszedł z nami do towarzystwa. I w poczekalni nagle zaczął krwawić z odbytu. Okazało się, że miał tam nowotwór, który pękł. Lekarz powiedział, że trzeba to zoperować żeby nie rosło :( Jestem jednak dobrej myśli i proszę tylko o kciuki :) Dam znać po zabiegu jak Smyk się czuje... Przecież Anioł Smyka musi to wiedzieć ;)[/B] [B]Pozdrawiam, Ania[/B] Quote
iwstar58 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Ojej, ja pamiętam Sipka-Smyka. Będę o nim ciepło myślała w piątek. Musi być dobrze Smyku, trzymaj się maluszku :roll: Quote
giselle4 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='iwstar58']Ojej, ja pamiętam Sipka-Smyka. Będę o nim ciepło myślała w piątek. Musi być dobrze Smyku, trzymaj się maluszku :roll:[/QUOTE] tak ciocia to nasz maluszek ale masz pamięc:) [INDENT][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234822-Cocker-spaniel-jutro-bedzie-juz-za-p%C3%B3%C5%BCno-%28-blagam-o-pomoc"][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-CEUVKERBBuo/UJuhaBZYvTI/AAAAAAAAAJI/_t8KEuuz8J8/s250/spanielka%202.png[/IMG][/URL] [/INDENT] Quote
iwstar58 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Taak, pamięć mam dobrą, zwłaszcza wzrokową. Pamiętam, żeee miał niebieską obróżkę:lol: Wiesz ciocia, te psy...trudno jest zapomnieć Quote
giselle4 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='iwstar58']Taak, pamięć mam dobrą, zwłaszcza wzrokową. Pamiętam, żeee miał niebieską obróżkę:lol: Wiesz ciocia, te psy...trudno jest zapomnieć[/QUOTE] a mylalam ze tylko ja pamietam....przepraszam Quote
iwstar58 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 A widzisz ciocia.. pewnie więcej osób pamięta :lol: hahah, aż poszłam sprawdzić tą obróżkę...i jest rzeczywiście niebieska :multi: Quote
fiorsteinbock Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Ja tez pamiętam, oczywiście. Przyznam sie, że moim skojarzeniem była własnie adopcja do Irenki. Qrcze, trzymam mocno kciuki i czekam na kolejne, dobre wieści! Czy coś potrzeba Irence dla Smyka? Quote
fiorsteinbock Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='giselle4']Mika taki maly wyploszek ale grzeczna i zalotna,spokojna ,lubi spacerki ma około 1,5roku [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi705/60eaa24a0011f8d1509a49c1/sdc11832[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi13399/4770741e000467ad509a49c0/sdc11827[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15729/2637fd16001e0bf9509a49c1/sdc11828[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi4679/75c22762000becb7509a49c0/sdc11836[/IMG] ta pani na kolach prosi ja aby jadła:):)[/QUOTE] Oj Cioteczki, jak dobrze, że psiaki mają Was i wasze towarzystwo. Te zdjęcie przypomniało mi jak Basia, Daniel często tarzali sie z psiakami i dawali im namiastkę domu. Grażka myje oczka, uszka i dba o nadwagę u psiaków, hihihi :) zartuje oczywiście. Quote
fiorsteinbock Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='giselle4']Ruda ,chuderlak ma okolo roczku Bardzo spokojna,nie umie sie w schronie odnalezc takie psie dziecko. [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi3362/ba362c6200122433509a4a7d/sdc11840[/IMG] i obie dziewczyny [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15886/1a7d45180006aa94509a4a7d/sdc11843[/IMG][/QUOTE] Dziewczyny może jakis robal ją trafi i stąd taka drobniutka. Kaj miał w zeszłym roku odrobaczanie standardowe, nie pamiętam nazwy tych tabl. ale kiedy zaczał chudnąc pomimo wielkiego apetytu poleciała do wetki i dała mi tabl. Drontal plus (droższa ale skuteczniejsza), chudy w oczach zaczął nabierać ciałka. Aha i jeszcze chciałam naskarżyć, ze wasz były podopieczny wczoraj złapał mojego sąsiada za łydkę :/ Quote
fiorsteinbock Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='milka10']Oczywiście, że pomożemy poogłaszać :) To prosze wstawić zdjęcia na dogo, albo przesłać do mnie na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] :) Zajmiemy się ogłaszaniem w piątek, bo bardzo dużo lekcji mamy.. Jeśli byłyby jeszcze jakieś biedaki, to prosze zawsze pisać a ja razem z Kasią będziemy ogłaszać :)[/QUOTE] Dzięki Milka za pomoc, zaraz wyśle zdjęcia i krótkie opisy. Sprawa jest bardzo przykra, ponieważ właściciel psiaków nie żyje, odszedł nagle a jego żona została sama i nie jest w stanie ogarnąć sytuacji. Ma pod opieką jeszcze koty działkowe i swoje w domu a najgorsze, że mieszka w DDZ. Psiaki mają bardzo dobrze zabezpieczone budy, kojce z dużym wybiegiem, wszystko ogrodzone ale jednak potrzebują kontaktu z człowiekiem. A że są młode, ok. 3 letnie mają ogromną szansę na przystosowanie się do życia w nowym domu. Zeby było trudniej, w Piławie pozostały 4 psy...Pan umarł a żona musi wyjechać. W poniedziałek jadę zrobić zdjęcia. Może uda sie je uchronić przed schroniskiem :( Quote
giselle4 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) [quote name='fiorsteinbock']Ja tez pamiętam, oczywiście. Przyznam sie, że moim skojarzeniem była własnie adopcja do Irenki. Qrcze, trzymam mocno kciuki i czekam na kolejne, dobre wieści! Czy coś potrzeba Irence dla Smyka?[/QUOTE] [B]nie irenaka zaplacila za transport ale mama to Ania ... Smyk po zabiegu [LEFT][FONT=Verdana]Smyk jest już po operacji. Teraz leży w koszyku i odpoczywa. Ma założony kołnierz i wygląda bardzo żałośnie. Dopiero teraz dotarliśmy do domu i od razu piszę maila. Operacja się udała, okazało się, że tam był jeszcze drugi guz, który pewnie też by pękł. Oba lekarz mu wyciął. Smyk długo nie mógł zasnąć, były trudności z wbiciem się w żyłe, ale w końcu usnął. Po operacji dostał specjalny zastrzyk wybudzający i szybko się obudził :) Lekarz mówi, że wszystko powinno być dobrze. Też się modliłam - do św. Franciszka :) A wieczór mamy wizytę ze szczurkiem, trzeba go będzie prześwietlić, bo jest prawdopodobieństwo, że to nie jest infekcja, w kierunku której jest leczony, tylko nowotwór umiejscowiony gdzieś w środku pyszczka :( Mam nadzieję, że ze szczurkiem też będzie wszystko dobrze, tak jak ze Smykiem i że to jednak nie będzie nowotwór tak fatalnie ulkowany :( A tak poza tym - z dobrych wieści - rodzina nam sie powieksza, bo właśnie wkraczam w ostatni trymestr ciąży :-) Pozdrawiam ciepło! Ania PS Niestety nie mogłam dać znać wcześniej smsem, ponieważ mam zepsutą komórkę. [/FONT][/LEFT] [/B] Edited November 9, 2012 by giselle4 Quote
adkaaaaa5 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 giselle4 ja nie dam rady dzisiaj wpasc, jeszcze nie wyzdrowialam calkiem;/ a dziewczyny pracuja i nie udalo sie zgrac na dzisiaj... wpadniemy w tygodniu.. bede sie kontaktowac tel. Pozdrawiam Quote
giselle4 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='adkaaaaa5']giselle4 ja nie dam rady dzisiaj wpasc, jeszcze nie wyzdrowialam calkiem;/ a dziewczyny pracuja i nie udalo sie zgrac na dzisiaj... wpadniemy w tygodniu.. bede sie kontaktowac tel. Pozdrawiam[/QUOTE] ok Adka ...ok:) Quote
fiorsteinbock Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 A to jak zwykle pomyliłam fakty :) W każdym razie ciesze sie, że Smyk już po operacji a rokowania są dobre! Dobrze, że ma domek, który nie ignoruje spraw zdrowotnych! Przy okazji pogratuluj Pani Ani nowego członka rodziny i trzymam kciuki za rozwiązanie. Quote
Kasiakk Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Też dołączam się do gratulacji i radości ze szczęśliwej operacji Smyka. :) A tak poza tym to chciałabym dowiedzieć się coś więcej o adopcji Maćka, Lopez i Jagody.. Gdzie poszły, kiedy, czy do kogo.. Bo chcemy z Milka napisać na fb :) Quote
iwstar58 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Zaglądam i cieszę się z dobrych wieści o Smyku. Trzymaj się dzielnie maluszku. Podpinam się również do pozdrowień i gratulacji, dla powiększającej się rodzinki Smyka :lol: Quote
Kasiass Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Miziam psiaki i pozdrawiam ciepło wszystkich, ktorzy sie nimi opiekują :) A psiakom zycze kolejnych domkow :) Quote
giselle4 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) [quote name='Kasiakk']Też dołączam się do gratulacji i radości ze szczęśliwej operacji Smyka. :) A tak poza tym to chciałabym dowiedzieć się coś więcej o adopcji Maćka, Lopez i Jagody.. Gdzie poszły, kiedy, czy do kogo.. Bo chcemy z Milka napisać na fb :)[/QUOTE] Maciek poszedl do Dzierzoniowa z panem strozem bedzie pilnowal magazynow Lopez do Swidnicy do suuuper rodzinki lekarzy a Jagoda do ludzi na wies ale jest luzakiem i spi w domku. Edited November 10, 2012 by giselle4 Quote
giselle4 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='Kasiass']Miziam psiaki i pozdrawiam ciepło wszystkich, ktorzy sie nimi opiekują :) A psiakom zycze kolejnych domkow :)[/QUOTE] a jutro aby tylko nie zapeszyc Jula i Emma trzymac łapki zacisnięte:):) Quote
Kasiass Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='giselle4']a jutro aby tylko nie zapeszyc Jula i Emma trzymac łapki zacisnięte:):)[/QUOTE] Trzymam kciuki za dziewczyny :) Quote
giselle4 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 juz mozesz puscic ...poszly obie do chaty:):) Quote
basia34 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Emma bedzie szczesciara ,no i Julcia juz jest pupilka pani i corki .Zdjecia panie przysla. Quote
giselle4 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='basia34']Emma bedzie szczesciara ,no i Julcia juz jest pupilka pani i corki .Zdjecia panie przysla.[/QUOTE] niech maja swoj Eden:) Quote
Recommended Posts