Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='adkaaaaa5']kolezanka zglaszala najpierw na policje (powiedzieli ze zglosza do strazy, na drugi dzien zadzwonila na straz- straz zadnego zgloszenia nie dostala od policji, ale niby przyjeli jej zgloszenie i powiedzieli ze azyl przyjedzie, wiec zapytala czy ma czekac z tym pieskiem, powiedzieli zeby sie nie fatygowala i ze przyjada... do tej pory nie przyjechali... kolezanka zadzwonila do azyla (zadnego zgloszenia ze strazy nie dostali), czyli jednym slowem straz zbyla kolezanke........ i teraz sytuacja wyglada tak, ze piesek gdzies sobie poszedl (bo on tak chodzi po calym osiedlu i wieczorem znowu siedzi pod blokiem u kolezanki, z rana tez jest a pozniej gdzies sobie idzie..), wiec teraz nie moze zadzwonic ponownie, a pewnie jak wieczorem piesek przyjdzie to straz znowu nie bedzie pracowac..... a pozniej weekend..... i piesek tak chodzi z miejsca na miejsce.... Nie wiemy czy ktos go wyrzucil, czy sie zgubil, ale ludzie go dokarmiaja i mysle, ze dlatego tak chodzi z miejsca na miejsce[/QUOTE]

cholercia
szkoda maluszka bo noce zimne
a moze złapac i zatelefonowac na Straz ze
ze wczoraj był zglaszany i przed
a dzisiaj to juz poczekacie na S M

Posted

[quote name='giselle4']cholercia
szkoda maluszka bo noce zimne
a moze złapac i zatelefonowac na Straz ze
ze wczoraj był zglaszany i przed
a dzisiaj to juz poczekacie na S M[/QUOTE]

no tak zamierza kolezanka zrobic (caly czas wypatruje go przez okno) i jak tylko sie pojawi to go złapie i zadzwoni na SM. Ona chciała poprzednio poczekac na nich, ale oni ja po prostu zbyli... w ogole nie zamierzali powiadomic azyla o tym piesku.. Tym razem nie da sie tak łatwo zbyć SM... teraz tylko czeka az piesek znowu przyjdzie.

Posted

[quote name='adkaaaaa5']no tak zamierza kolezanka zrobic (caly czas wypatruje go przez okno) i jak tylko sie pojawi to go złapie i zadzwoni na SM. Ona chciała poprzednio poczekac na nich, ale oni ja po prostu zbyli... w ogole nie zamierzali powiadomic azyla o tym piesku.. Tym razem nie da sie tak łatwo zbyć SM... teraz tylko czeka az piesek znowu przyjdzie.[/QUOTE]

mnie zbyli 2 razy
ale ja upierdliwa jestem....
chocaz czekalam prawie godzine:(

Posted

uwielbiama czytac maile od pana Krzysia
troche płacze a troche sie smieje
[COLOR=#4b0082]Witamy,[/COLOR]
[COLOR=#4b0082]Po ostatniej wizycie w szpitalu: Felka waży 28 kg, może tak się utrzyma, bo po co obciążać stawy; poza tym jest drobnej budowy. Ostatnio dostaje nową karmę Brit z rybą, na razie mieszaną z Puriną Proplan z łososiem.Duuuużo lepiej wiadomo z czym. Niestety na tylnych łapach jakieś niewielkie zmiany, dmuchamy na zimne, zeskrobana była próbka na nużeńca, jest O.K.[/COLOR]
[COLOR=#4b0082]Felka tak nabrała sił, ze trudno ją utrzymać na spacerze; wszystko w domu demoluje z siłą tajfunu, jak mnie widzi, to z radości dostaje szału, w kurtce (przydomowej) poobrywała mi mankiety, kieszenie i wygryzła kawałek pleców. Jak się wyszaleje, to kładzie się i nie spuszcza ze mnie oczu; wzycha przy tym jak parowóz. Do ludzi jest baaaardzo przyjazna,każdemu daje się pogłaskać; psy - obszczekuje. Bardzo boi się duzych samochodów, pewnie uciekała przed nimi na drodze.[/COLOR]

[COLOR=#4b0082]Jest szczęśliwa, my również. Zawsze pamiętamy, kto jej uratował życie.[/COLOR]

[COLOR=#4b0082]Pozdrowienia[/COLOR]
[COLOR=#4b0082]
PANIE KRZYSIU WYDALISCIE NA FELKE WIECEJ PIENIĄDZY NIZ NIE JEDNA RODZINA NA DWOJE SWOICH DZIECI
DBACIE
KOCHACIE
LECZYCIE
wybaczacie jej wszystkie psoty
,zniszczenia,tolerujecie jej fochy
Kłaniam sie za to z szacunkiem Wam
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi5204/8c92c7bc000fe8515093e7bc/felicjee[/IMG][/COLOR]

to zas wynik Waszej cięzkiej pracy

Posted

O jejku.! Ile psiaków znalazło domki.!! Szczęścia dla nich.. Miejmy nadzieję, że Brianka też jutro pójdzie do chaty, bo ona taka smutna siedzi z kojcu.. :(
A Felka.! Ta to miała szczęście.! Jest już zdrowa i śliczna.. :) Oby tak dalej .. :)

Posted (edited)

[quote name='Kasiakk']A te zdjęcia psiaków do adopcji z gazety dodać na fb?[/QUOTE]

bardzo prosze
tylko jakosc fotek kiepska
[ostania gazata dzierzoniowska]

Edited by giselle4
Posted

giselle4 piesek, o ktorym pisalam zostal zabrany do schroniska. Dajcie znac jak on się ma- porobie mu zdjecia i ogloszenia (chyba ze uda mi sie namowic Edyte do zrobienia zdjec, bo ona robi najpiekniejsze foty na swiecie!)

jesli potrzebujecie tran w kapsulkach to moge przywiezc do schroniska, bo mam pol opakowania

Posted

[quote name='giselle4']uwielbiama czytac maile od pana Krzysia
troche płacze a troche sie smieje
[COLOR=#4b0082]Witamy,[/COLOR]
[COLOR=#4b0082]Po ostatniej wizycie w szpitalu: Felka waży 28 kg, może tak się utrzyma, bo po co obciążać stawy; poza tym jest drobnej budowy. Ostatnio dostaje nową karmę Brit z rybą, na razie mieszaną z Puriną Proplan z łososiem.Duuuużo lepiej wiadomo z czym. Niestety na tylnych łapach jakieś niewielkie zmiany, dmuchamy na zimne, zeskrobana była próbka na nużeńca, jest O.K.[/COLOR]
[COLOR=#4b0082]Felka tak nabrała sił, ze trudno ją utrzymać na spacerze; wszystko w domu demoluje z siłą tajfunu, jak mnie widzi, to z radości dostaje szału, w kurtce (przydomowej) poobrywała mi mankiety, kieszenie i wygryzła kawałek pleców. Jak się wyszaleje, to kładzie się i nie spuszcza ze mnie oczu; wzycha przy tym jak parowóz. Do ludzi jest baaaardzo przyjazna,każdemu daje się pogłaskać; psy - obszczekuje. Bardzo boi się duzych samochodów, pewnie uciekała przed nimi na drodze.[/COLOR]

[COLOR=#4b0082]Jest szczęśliwa, my również. Zawsze pamiętamy, kto jej uratował życie.[/COLOR]

[COLOR=#4b0082]Pozdrowienia[/COLOR]
[COLOR=#4b0082]
PANIE KRZYSIU WYDALISCIE NA FELKE WIECEJ PIENIĄDZY NIZ NIE JEDNA RODZINA NA DWOJE SWOICH DZIECI
DBACIE
KOCHACIE
LECZYCIE
wybaczacie jej wszystkie psoty
,zniszczenia,tolerujecie jej fochy
Kłaniam sie za to z szacunkiem Wam
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi5204/8c92c7bc000fe8515093e7bc/felicjee[/IMG][/COLOR]

to zas wynik Waszej cięzkiej pracy[/QUOTE]

Felka! TY to masz klawe życie :) Ja też chcę do Pana Krzysia :D

Posted

[quote name='adkaaaaa5']giselle4 piesek, o ktorym pisalam zostal zabrany do schroniska. Dajcie znac jak on się ma- porobie mu zdjecia i ogloszenia (chyba ze uda mi sie namowic Edyte do zrobienia zdjec, bo ona robi najpiekniejsze foty na swiecie!)

jesli potrzebujecie tran w kapsulkach to moge przywiezc do schroniska, bo mam pol opakowania[/QUOTE]

suuuper
bedzie dla Juli,Rubika i Tenora:)

Posted

[quote name='milka10']Ooo.. dzisiaj faktycznie dużo psiaków znalazło dom!!!
Jejku jak się ciesze... dawno tyle nie poszło.., oby tak częściej! :)[/QUOTE]

masz racje księzniczko
niech ida do domku:)

Posted

[quote name='adkaaaaa5']i jak tam czarny piesek z osiedla rozanego?[/QUOTE]

ok
jest troche większy niz myslalam
dostał jesc i jest sam na kwarantannie
pozniej szczepienia i szukanie domku

Posted

[B]Brian [/B]pojechał do domku
ludzie przyjechali z niemiec ze swoją suczka po niego
Będzie dobrze
to wpaniały piesek a ludzie
to malzenstwo łączone
szczescia i ucz sie języka,bedziesz mial swoj Eden:)
i pisz do nas...obiecałes

Posted

[B]Rick[/B] tez znalazł swoje szczescie w rodzinie polskiej
ale zamieszkującej w niemczech
przyjechali z synkiem i to On wybrał jego
Szczescia maluszku
wiem ze szczescie mieszka tez za granica
bo tam tez mieszkaja ludzie:)

Posted

[B]Jula,Rubik ,Tenor i Kropek
czekaja na izolatce na domki
dziekujemy pani kierownik
ze kiedy jest miejsce na izolatce
bo nie potrzebuja jej psiaki chore czy poranione
zabiera tam te potrzebujące pomocy innej jak medycznej
Tuczymy i przyzwyczajamy:)[/B]

Posted

[quote name='basia34']Grasiu masz 1 punkt wiecej u Mnie za chwalenie Mnie ,ale wiesz ze nigdy Tobie i psiakom nie odmawiam .Schronisko podrzucam...[/QUOTE]

jak sie przyznałas
to jeszcze raz dziękuje:)

Posted

[quote name='giselle4']Edytko ,Twoja malutka jest sliczna
nasza Maja tez:)[/QUOTE]

Karmelka poszła do domu, do Dzierżoniowa. Pani, która dała jej tymczas znalazła dom drogą "pantoflową". I dobrze, bo nie wiem dlaczego ale Karmelka nie cieszyła się dużym zainteresowaniem. Łącznie zapytało o nią 3 osoby....
Wiecie co, własnie w czasie redagowania postu zadzwoniła pani ze Swidnicy ws. Karmelki :)
Zareklamowałam szczeniaczki z Azyla, ale mowi, że widziała na stronie i dzwonili ws. białego pudelka, który też znalazł dom.

Posted

[quote name='Kasiakk']A te zdjęcia psiaków do adopcji z gazety dodać na fb?[/QUOTE]

Kasiu, tego owczarka oglaszają na dobie, sciągnełam zdjęcie:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/715/piescp.jpg/][IMG]http://img715.imageshack.us/img715/6605/piescp.jpg[/IMG][/URL]

i krotki opis:
Do oddania w dobre ręce duży pies.
Kontakt: 785 513 895 lub 74 831 55 98

Myśle, czy nie zadzwonić i poprosić o zdjecia i wrzucić na parę portali. Wydaję mi się, ze psiak gdzies strózuje i być może doszło do likwidacji firmy. A ludziom zalezy aby znalezc dom skoro dają ogloszenie do gazety, na dobie.

Posted

a to psiak z Rozanego
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi611/619fa11200209e0250979f81/sdc11755[/IMG]
jeszcze kwarantanna
ale jest radosnyi skoczny
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi14276/97f0fc79000bb08a5097a2d5/sdc11752[/IMG]
nie wiem jak jemu dano na imię
ale sprawdze

Na kwarantanie jest tez Oliwka
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi16513/7ee931120007b1185097a2d5/sdc11751[/IMG]

i taki piekny owczarkowaty
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi3865/5b958bdc00207e815097a2d6/sdc11757[/IMG]