Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Póki co jest ogłaszana tylko w lokalnych gazetach. Nie ma jeszcze wciąż allegro i innych. Więc jeśli ktoś mógłby pomóc... W pierwszym poście zamieściłam namiary do ogłoszeń.
Na zdjęciu na kanapie przytrzymuje ją oczywiście ręka jej wybawicielki, ale ale...sunia potrafi do zdjęcia usiedzieć w miejscu sama na komednę "zostań" (tak były robione pozostałe zdjęcia), oczywiście pod warunkiem, że ma się w ręku zabawkę. :cool3:

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eruane nie obiecuję, że dziś (do 2.30 uczyłam się, wstałam o 6.00, w międzyczasie cudowałam by móc się ruszyć - złamanie w kostce albo zerwanie więzadeł albo...i oby tylko nadweręzenie torebki stawowej, cholerka), niedawno wrociłam i nie tyle, ze jestem zmęczona, co poprostu muszę mieć łeb na chodzie ale...jutro po uczelni natychmiast pchnę sprawę. Allegro, vegie - tekst, jesli się spodoba będzie można wstawić na inne portale ogłoszeniowe. OK???

Całuskeczki Amberuś w nochalka!!!

Posted

Eruane napisał(a):
Amber wciąż czeka na dom, nikt się nią narazie nie interesuje. :shake:

Ponoć wszystko i wszyscy mamy zapisane wydarzenie odgórnie. Pragnę wierzyć, że Amber nie przyjdzie czekać zbyt długo...:-(

Posted

Witam :)
Znalazłam ogłoszenie na temat adopcje suczki na stronie www.psy.pl
Amber jest bardzo piękna suczką, wielkościa i posturą wydaje mi się że przypomina welsh corgi cardigan/pembroke. Zaangażowałam się w znalezienie domu dla suczki i pytam wszystkich znajomych.Sama zastanawiałam sie nad adopcją suczki mam dosyć spore mieszkanie,obok park i staw. Suczka miałaby gdzie się wybiegać, a poza tym mam jeszcze jedną suczkę setera irlandzkiego i świnkę o tym samym imieniu. Jedyny problem polega na tym,że mam siostrzyczke która ma 15 miesięcy.Mama nie chce się zgodzić na kolejnego psiaka :(:(:(.Porozmawiam z nią jescze raz o tym by może wziąść suczkę chociażby na tymczas (by odciążyć jej obecną właścicielkę, która będzie mogla pomóc kolejnemu psiakowi w potrzbie).Nauczylabym suczkę posłuszeństwa i czystości, znam się dosyć na tresurze czesto sąsiedzi prosili mnie o pomoc w nauczeniu ich psiaków chodzenia na smyczy, przychodzenie na zawołanie itp.
Jeśli będe wiedziała coś konkretnego dam znać, popytam jeszcze.Tymczasem nie pozostaje mi nic tylko trzymac kciuki za znalezienie domu dla suczki :*

Posted

Dziękuję za pomoc.
Dzwonił do mnie opienkuna Amberki. Narzeka starsznie ,zę nei daje rady z taka ilością zwierząt - z kotami 9. Że nie daje rady na czas wyprowadzać Amberki i sunia w nocy szczególnie wciąż potrafi załatwić się w domu. Że nie słucha jej, chce biegać, a starsza pai nie jest w stanie za nią biegać. Widzę, żę ta pani nie ma czasu i siły, żeby trenować z Amber posłuszeństwo. J mam za daleko, żeby dojeżdzać do niej co chwilka. A niestety mam też kłopoty z jednym ze swoich psiaków po pogryzieniu przez ONka. Koenicznie potrzebny jest dom, może nawet lepiej byłoby, gdyby to był domem, bo sunia potrzebuje biegania. Sunia przypomina corgi na zdjeciu, ale w rzeczywistość jest duuużo mniejsz, lżejsza, delikatniejsza.

Posted

Eruane to może zmiana tytułu??? Ta sunia wymaga nie tyle silnej ręki, co kogoś kto właściwie spożytkuje jej energię, brzydko pisząc "dorżnie psa" pracą z nim i odpowiednią porcją wygłupów. Nie dziwię się, że Pani sobie nie radzi z taką iskrą!!!

DS - PILNA POTRZEBA !!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Zmieniłam tytuł. Opiekunka Amberki po prostu nie ma cierpliwości ,żęby uczyc jaczegokolwiek, jak ma jeszcze 8 innych zwierząt, w tym chorych i starcyhc, wymagających opieki i niestety tragedię w postaci umierającego w ojca. dla amber byłoby najlepiej, gdyby szybko zmieniła dom i ktoś zaczął nad nią pracować. Ona na pewno zapewni maksimum rozrywki. Jest bardzo pojętna. Psy wyprowadza w pole cały czas. Żeby zabrać im zabawki, udaje, że coś widzi za bramą lub biegnie do domu, psy za nią, a w ostatniej chwili robi szybki zwrot między ich nogami i wraca po ich zabawki. To żywe srebro. Musi iść do kogoś, kto chciałby, żeby nowe stworznoko w domu wniosło dużo życia.

Posted

Dziękuję, Majqa. Tato tej pani, to mocno starszy człowiek. Dodatkowy problem jest taki, że ta pani musi jeździć do niego do szpitala do Krakowa. A w domu 9 zwierząt. Sytuacja nie do opanowania.