Jump to content
Dogomania

Szukamy bernardyna lub bardzo podobnego!Bercia z Jozefowa MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

ale jak sie oszczenila, to musi najpierw szczeniaki wykarmic,a na sterylke tez trzeba dluzej poczekac, od razu nie mozna zrobic:shake: ona by musiala chyba na nia ze 2 miesiace poczekac; tak sobie mysle-wyslalam jej zdjecia w piatek wieczorem, ale ze podala mi kobieta zly adrews, musialam wyslac jeszcze raz w sobote, wiec moze juz czas dryndnac do niej?

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zadzwonię. NIe wiem ile się czeka na sterylkę po oszczenieniu. Wykarmić nie musi.......szczeniąt było dwa. Oba martwe.

Tak czy siak zadzwonię i potem, albo jutro napiszę co i jak.

Posted

No to zadzwoniłam. Pani stwierdziła, że akcja wstrzymana, bo nastawili się na Bercię z Józefowa. Chcą czekać ile trzeba, a wcześniej uzgodnić rezerwację z dyrekcją schronu. Cóż, podam numer dyrektorki i tyle mogę zrobić......

Posted

Więc tak...w pobliżu mojej szkoły błakał się pies...przy pomocy fundacji EMIR i wielu osób pies został przewieziony do fundacji EMIR.Tam został zbadany,zaszczepiony,odrobaczony,wykąpany.

A oto informacje o psiaku:

Mikrus jest wspaniałym,młodym psem (ok.1,5 roku).Jest niezwykle kontaktowy i przyjacielski.Lubi się bawić i bardzo zabiega o uwagę człowieka .Bardzo lubi być głaskany i potrzebuje kontaktu z człowiekiem.Mikrus jest jednak psem dość dużym-powyżej kolana.
Psisko jest trochę podobne do bernardyna, lecz dużo mniejszy waży około 20-25 kg podczas gdy dorosły pies tej rasy waży około 80 kg stąd jego imię Mikrus.Płeć - pies.
Ma dłuższą sierść wymagającą pielęgnacji.

Będzie wspaniałym przyjacielem !

Pies jest pod opieką fundacji EMIR.Kontakt:www.fundacja-emir.org

Posted

uważajcie tylko na allegro na kupujacego o niku patima14 (0)

kupila jak narazie u mnie 2 benie (odwolalam oferte ) i kolejne 2 ....nie wiem czy doszło do sfinalizowania ...zakupu ostatniego benia

tłumaczą ze psy do chorych dzieci itd itd

Posted

Neigh napisał(a):
No to zadzwoniłam. Pani stwierdziła, że akcja wstrzymana, bo nastawili się na Bercię z Józefowa. Chcą czekać ile trzeba, a wcześniej uzgodnić rezerwację z dyrekcją schronu. Cóż, podam numer dyrektorki i tyle mogę zrobić......

kurcze, czemu nei dostawalam powiadomienia o odpowiedzi? no to co, wstrzymujemy dzialania? tylko zeby nie robili 'rezerwacji' a potem sie rozmyslili, bo suni moze inny domek przepasc. bedziesz cos wiedziec w ogole? czy przypuszczasz, ze Pani da ci znac w ogole?

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Wiem że pies nie spełnia wymagań ale ... jak wszędzie będę ogłoszenia o psie to szybciej znajdzie sie dom.....

w porzadku, rozumiemy;) tylko, ze Panstwo podobno zdecydowali sie na inna suczke, ktora jeszcze nie jest do adopcji

Posted

ANETTTA napisał(a):
czy juz podjeto decyzje ....u emir do koloru do wyboru i po sterylce i akstarcji ale te psiunki tez niczego sobie .....szukajcie domeczków

dlatego ja bylam z a kontra, pienka, wysterylziowana, dobry charakter, ale nie wybrali ci Panstwo:shake: neigh-czy myslisz, ze cos z tego bedzie?

Posted

ANETTTA napisał(a):
uważajcie tylko na allegro na kupujacego o niku patima14 (0)

kupila jak narazie u mnie 2 benie (odwolalam oferte ) i kolejne 2 ....nie wiem czy doszło do sfinalizowania ...zakupu ostatniego benia

tłumaczą ze psy do chorych dzieci itd itd

mozliwe, ze pseudochodolwe chca zalozyc:shake:

Posted

Nasz sunia ze schroniska została niniejszym "zaklepana" zostanie odebrana zaraz po sterylce. Wet musi wydać opinię kiedy sunia moze być wysterylizowana. Także ci państwo są już nieaktualni.

Game boy miała dom dla benka - ciekawe czy znalazła odpowiedniego kandydata, jakby co to warto ją zapytać:-)

Posted

Neigh napisał(a):
Nasz sunia ze schroniska została niniejszym "zaklepana" zostanie odebrana zaraz po sterylce. Wet musi wydać opinię kiedy sunia moze być wysterylizowana. Także ci państwo są już nieaktualni.

Game boy miała dom dla benka - ciekawe czy znalazła odpowiedniego kandydata, jakby co to warto ją zapytać:-)

jacy panstwo sa nieaktualni? ze szczytna?czyli nie ma co w ogole ich brac pod uwage? sprawa skonczona z nimi, rozumiem

Posted

chociaz znalazla dom, to dobrze, czyli dla pewnosci-ci ludzie ze szczytna juz nie sa brani pod uwage? musisz ich poinformowac, ze to juz neiaktualne

juz pisze do gaemboya

Posted

Ci Państwo ze Szczytna wybrali sunię z Józefowa - juz ją zaklepali u dyrektorki schroniska. Czekają tylko na sterylkę, sunia dopiero co się oszczeniła, także troszkę to potrwa.....

Ci drudzy Państwo się w ogóle już nie odezwali - cóż trudno......

Posted

oki, juz sie tutaj informacje poknocily troche;)do gameboya napisalam i podalam jej link, zeby zerkenal sobie tu na bernardynki; neigh-caly czas informuje o wszystkim, kiedy sunia ma sterylke, kiedy jedzie do domu itp. i jeszcze jedno-z ktorego jozefowa zaklepana suczka?

Posted

Józefów koło Legionowa pod Warszawą - "moje" schronisko. Faktycznie śliczna, młodziutka sunia. Maks rok, pierwsza cieczka =szczeniaki= won do schronu czyli klasyka gatunku.......

Posted

ze zmiana tytulu jeszcze poczekam, az wszyskto sie sfinalizuje, az sunia przejdzie sterylke i pojedzie do nowego domu;) no wlasnie-co ze sterylka? maila juz? :cool3:

Posted

NIe. Sterylizacja może się odbyć nawet 3 tyg po porodzie - jeden warunek sunia nie może być w trakcie laktacji. jeśli laktacja by była trzeba podać odpowiedni lek czyt. hormon. Niestety na podwanie lekó w schoronie - to ja nie mam wpływu.....

Posted

Czy nadal aktualne?

Jeżeli tak to w schronisku w Chorzowie jest suczka,młoda 2 letnia,wysterylizowana.

ADRES SCHRONISKA:

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE
UL. OPOLSKA 36
41-500 CHORZÓW
SKR.POCZT.85;
TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52

w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na:
[email protected]

Posted

W sobotę Bercia ma sterylkę. Nie ma laktacji........wet ocenia ją na 8 miesięcy!!!!!!! Dziecko miało dzieci........
Państwo nadal na nią zdecydowani. Poczekamy zobaczymy.....