Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej :):)
Bardzo chciałabym wystąpić w konkursie na Młodego Pezentera na wystawie w Lesznie, która odbędzie się 31.05-01.06.2008.
Czy ktoś z Was może wie kiedy, gdzie i jak mogę się zgłosić?
A! I czy pies musi mieć rodowód ??
I czy pies musi być też od razu wystawiany?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :):)

Pe.Es. I jak mam się do tego przygotować ?? :D

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgłosić możesz sie wysyłając zgłoszenie do związku kynologicznego.termin masz do 2 maja 2008. na adres 64-100 Leszno ul.Średnia 9,skrytka pocztowa 69 . w razie pytań to masz maila do oddziału w Lesznie : [email][email protected][/email] lub numer tel. (065) 520-30-21
Pies musi mieć rodowód.
i Twojego ostatniego pytania nie rozumiem.Możesz tak bardziej szczegółowo je wytłumaczyć ?:)

mam nadzieje ze pomogłam.pozdrawiam:lol:

Posted

[quote name='psiorka111']I czy pies musi być też od razu wystawiany?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :):)[/quote]

Jeśli chodzi co oto czy musisz go też wystawiać w ringu rasy to nie. Morzesz wystąpić znim tylko w młodym prezenterze:lol:.

Posted

[quote name='Melka94']Jeśli chodzi co oto czy musisz go też wystawiać w ringu rasy to nie. Morzesz wystąpić znim tylko w młodym prezenterze:lol:.[/quote]

nom. właśnie o to chodziło xDxD

[quote name='Martynaaaa']Zgłosić możesz sie wysyłając zgłoszenie do związku kynologicznego.termin masz do 2 maja 2008. na adres 64-100 Leszno ul.Średnia 9,skrytka pocztowa 69 . w razie pytań to masz maila do oddziału w Lesznie : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub numer tel. (065) 520-30-21
Pies musi mieć rodowód.
i Twojego ostatniego pytania nie rozumiem.Możesz tak bardziej szczegółowo je wytłumaczyć ?:)

mam nadzieje ze pomogłam.pozdrawiam:lol:[/quote]

pomoogłaaaś :P

Posted

Ja mam pytanie co do tego rodowodu, bo gdybym chciała pokazać sa rasowego, ale po kastracji i na wielu wystawach zgłoszenia na MP są odrazu na wystawie, ale potrzebny jest numerek wystawowy psa jak zgłosić wtedy psa, bo trzeba podać klasę?

Posted

[quote name='Kaya']Ja mam pytanie co do tego rodowodu, bo gdybym chciała pokazać sa rasowego, ale po kastracji i na wielu wystawach zgłoszenia na MP są odrazu na wystawie, ale potrzebny jest numerek wystawowy psa jak zgłosić wtedy psa, bo trzeba podać klasę?[/quote]

eee ja sama nie wiem :)

Posted

[quote name='Kaya']Ja mam pytanie co do tego rodowodu, bo gdybym chciała pokazać sa rasowego, ale po kastracji i na wielu wystawach zgłoszenia na MP są odrazu na wystawie, ale potrzebny jest numerek wystawowy psa jak zgłosić wtedy psa, bo trzeba podać klasę?[/quote]

Jeśli chodzi o ring eksterieru to wystawianie psów po kastracji jest niemożliwe:shake: Teraz też nie przyjmuje się prezenterów na wystawie,dlatego numerek nie jest Ci potrzebny;)

Posted

No mi się też wydawało że psy z wadami dyskfalifikującymimogą brać tam udział, ale właśnie zastanaiam jak się zgłosić jeśli np. mam 1 psa który pójdzie na normalny ring, a drugiego który niestety ma wade dyskfalifikującą i chciałabym na MP iśc to jak się zapisać, bo zawsze chcieli nr psa, albo czy place tak jakbym zgłaszała normalnego psa czy wogólenie płace?

Posted

[quote name='Pati_Lilly']A czy można na MP wystawiać szczeniaka z rodowodem w przygotowaniu? :oops:[/quote]

Jasne, ze tak ;) Jezeli pies ladnie sie zachowuje, to nie ma problemu :diabloti:
Ja pozyczylam swojego szczaniaka gdy mial 5 miesiecy i nikt sie nie przyczepił :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Talagia']Jasne, ze tak ;) Jezeli pies ladnie sie zachowuje, to nie ma problemu :diabloti:
Ja pozyczylam swojego szczaniaka gdy mial 5 miesiecy i nikt sie nie przyczepił :evil_lol::evil_lol:[/quote]

A mieliście numer rejestracyjny?

Posted

Mozna zgłaszać na normalny ring psa z przygotowywanym rodowodem ;) tylko w zgłoszeniu zaznaczasz.

Skoro już tu wszyscy się tak pytają to może ogólnie będziemy tu pytać o wszystko co związane z wątpliwościami wystawowymi? :razz:

Ja jeszcze mam kilka pytań już co do samego przygotowania.
1. Czy polecanie klatki, kennele na wystawy i kiedy uzywać?
2. Jak uspokoić psa na ringu i przed?
3. Jak zakryć tusze psa, gdy nie jest ona w 100% doskonała?
4. Jakich preperatów używać by włos Goldena był gładki, prosty i miał błysk?

Posted

[quote name='Kaya']Mozna zgłaszać na normalny ring psa z przygotowywanym rodowodem ;) tylko w zgłoszeniu zaznaczasz.[/quote]
Ale mi chodzi o numer rejestracyjny anie numer pkr:lol:

Posted

[QUOTE]
2. Jak uspokoić psa na ringu i przed?[/QUOTE] Z praktyki? Zacząć od uspokojenia siebie :-]
[QUOTE]
1. Czy polecanie klatki, kennele na wystawy i kiedy uzywać?[/QUOTE]
Kiedy pies niema nic pożyteczniejszego do roboty jak siedzieć w budzie i odpoczywać :diabloti:

Posted

[quote name='Talagia'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=55031"]Melka94[/URL] zeby zgłosić psa na wystawe MUSISZ miec nr rejestracyjny :)[/quote]

Że na wystawe do oceny w ringu to wiem że musze:lol:. Ale niwiedziałam czy jest to konieczne w jh.:p