Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi:
to ja jestem tą Pania, co to nie odpisywała!!!!
Chroba mnie zmogła i powaliła do łóżka, a moja córa grając na kompie nawet mamie nie wspomniała, że wiadomość krzyczy!
Chcemy sunię zabrać jak najszybciej do domciu, żałuję tylko, że nie będzie wysterylizowana, ale cóż.
Mamy jednak problem z transportem, bo jesteśmy z Warszawy, a nie mamy samochodu.
Jeżeli ktoś, gdzieś ma kogoś pomocnego to prosimy o pomoc w transporcie. Poprosiłam także na BwP, może się uda. Jak na razie nikt mi nie odpowiedział...

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Jest Domek, Jest Domek, Jest Domek !!!! :loveu::loveu::loveu:

Nie macie pojęcia jaki kamień spadł mi z serca! Dianka jest identycznym sobowtórem mojej Gajeczki, nawet ogon ma! I jej los szczególnie mnie wzruszył.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało !

Sterylka to bardzo dobra rzecz dla suni, mam nadzieję, że pomyślicie nad tym jak już sunia będzie bezpieczna u Was w Super Domku.

Posted

no mam nadzieję, że wszystko z dojazdem się uda!!! :) :)
a i przepraszam, ze pisałam takie cos, ze nie odpisujesz ;) ale jak nie odpisywalas to ja juz traciłam nadzieje, ze ja Pani wezmie ;) czesto ludzie do mnie pisza: przyjedziemy jutro po psiaka albo cos takiego... a pozniej ich nie ma.
Super, ze w tym wypadku bylo inaczej!! :) :)

Posted

nie mam nic za złe, wręcz przeciwnie :) Sunia jest bardzo urokliwa, mam nadzieję, że jutrzejsze spotkanie zakończy się sukcesem!!!!
Wyruszamy z Warszawy około 10, trzymajcie kciuki za spotkanko, aż się boję jak sunia zareaguje, nigdy nie adoptowałam pieska ze schroniska.

Posted

wolanka napisał(a):
aż się boję jak sunia zareaguje, nigdy nie adoptowałam pieska ze schroniska.

Ona też się będzie bała;). Będzie to Twój pierwszy boksio? Kciuki trzymamy cały czas!

Posted

nie będzie to mój pierwszy boksio, niedawno pożegnaliśmy nasz kilkunastoletnią sunię i tak w domciu nie możemy sobie poradzić bez niej. Jest nam źle, pusto, cicho...
Stąd pomysł adopcji. Nie chcemy wspierać żadnej pseudo hodowli, więc nie kupimy sczeniaczka za 200-300 zł, a na psiaka z rodowodem po prostu nas nie stać.
Zauważyłam też, że w pełni rasowe boksie cieszą się większym zainteresowaniem, niż mix boksie, a Dianka ścisnęła mnie za serce od razu jak ją zobaczyłam. Wierzcie mi, wysyłano mi na maila zdjęcia pięknych boksiów, po prostu cudownych, ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak Dianka. I nie chodzi mi tutaj o te kraty, o fakt, że jest w schronisku. Ona ma to coś, co miała moja Sabcia w oczach. Pamiętam, że jak wybrałam Sabcię spośród kilkorga rodzeństwa to babeczka, która ją sprzedawała stwierdziła, że wybrałam taką mychę i namawiała mnie na szczenie pierwsze z miotu, że ładniejsze, najsilniejsze i w ogóle. Z Dianką też tak jest, że to taka myszka z pozoru.
Boję się tego pierwszego spotkania, wiem i wierzę, że się uda, ale po cichu jakieś licho szepce mi do ucha, że ona mnie nie zaakceptuje i co wtedy...
Ech, nie usnę chyba tej nocy...
Dianka będzie moim pierwszym psem ze schroniska i stąd ten lęk. Nie boję się sytuacji, jak już będziemy w domciu, boję się tego pierwszego spojrzenia, głaskania...
Trzymajcie kciuki, proszę...

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
o to o ktorej dojedziecie ?
pewnie wczesniej
Ja w schronisku około 15 będe :)

wyjeżdżamy około 10-11, nie wiem, ile będziemy jechać.
Też bym chciała, żebyśmy się spotkały :)

Posted

Moja pierwsza Boksinka też miała na imię Sabcia, była przygarniętą w środku zimy chudzinką, ważyła 14 kg. Była moją pierwszą Sunią, nie licząc tych, z dzieciństwa.
Pokochała mnie, a ja Ją od pierwszego spotkania...

Posted

wolanka napisał(a):
nie będzie to mój pierwszy boksio.
Dianka będzie moim pierwszym psem ze schroniska i stąd ten lęk. Nie boję się sytuacji, jak już będziemy w domciu, boję się tego pierwszego spojrzenia, głaskania...
Trzymajcie kciuki, proszę...

Trzymamy kciuki cały czas! :multi:

A ja coś czuję, że Dianka trafi do Najlepszego Super Domku i Będzie Tam Bardzo Kochana. :loveu::loveu::loveu:

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
Sunia niedawno pojechala do domu!! :)

:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:Suuuuuuuuuuper !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!