Ishimaru Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Nigdy wcześniej nie miałam psa długowłosego. Na polskim rynku jest tyle rodzajów szczotek i grzebieni, że nie mam pojęcia co kupić! Pomocy, jaka szczotka jest dobra do miękkiej, prostej i jedwabistej sierści ? Quote
grrrond Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 dobry temat! ja też zadam pytanie: co potrzebne do obsługi foxteriera krótkowłosego? :razz: Quote
Blizniak2 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Ja mam dla swojego spaniela dwustronną Trixie. Jest dobrze wykonana a mogę nią i roczesywać i wygładzać Dokładnie ta: [URL]http://zoo-sklep.pl/index.php?p4612,trixie-szczotka-plastikowa-dwustronna-tx-2314[/URL] Quote
sota36 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Polecam wybor w firmie - [URL]http://germapol.pl/[/URL] duzy wybor szczotek, dokladnie opisanych z uwzdlednieniem rasy psa. Firma pewna, jest walsnocia dogomaniaczki. Kupowalam tu i znow kupie. Co do polecenia szczotek - przyjzyjcie sie szczotkom firmy Maxi Pin, cena fajna a szczota niezla (uzywam i cchwale sobie) , nie wspomne juz o Mason Personie, ale jej cena "zabija" - jednak jakosc swiatowa. Quote
Ishimaru Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 A szczotki 'obrotowe' ? czy są dobre? Quote
grrrond Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Czy dla foxa krótkowłosego to jakieś zgrzebło? Quote
Magot Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 grrrond, znalazłam jakieś zgrzebło dla teriera [url]http://obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=1934[/url] :lol: Quote
grrrond Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='magda_drakkar']grrrond, znalazłam jakieś zgrzebło dla teriera [URL]http://obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=1934[/URL] :lol:[/quote] dzięki! kupiłam własnie takie no, tylko że nie czarne :cool3: Quote
Magot Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Fajnie, ciekawe, jak się sprawdzi:cool3: Bo sądząc po podpisie psiaka jeszcze nie masz?;) Quote
grrrond Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='magda_drakkar']Fajnie, ciekawe, jak się sprawdzi:cool3: Bo sądząc po podpisie psiaka jeszcze nie masz?;)[/quote] Narazie jeździłam zgrzebłem po koleżace ;) powiedziała, że fajnie ciągnie :eviltong: tak, psiak równo za tydzień, musze zaktualizować podpis ;D Quote
Magot Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='grrrond']Narazie jeździłam zgrzebłem po koleżace ;) powiedziała, że fajnie ciągnie :eviltong: tak, psiak równo za tydzień, musze zaktualizować podpis ;D[/quote] Ładnie to tak na człowiekach testować?:diabloti::diabloti::evil_lol: Quote
grrrond Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Hehe niektóre człowieki zezwalają na takie testy :diabloti: w końcu od czego są przyjaciele rozumiejący Twoja psią manię :cool3: ale fajne zgrzebełko naprawdę :D na świce nie będę testować, bo go całego wyczesze (kudłak rasy CH teddy ;)) Quote
Ishimaru Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Przynajmniej teraz ma atest :D przyjazne dla człowieka xD Quote
grrrond Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 zapytam czy mogę użyć jej zdjęcia to na opakowaniu je umieszcz i podpiszę "testowane na ludziach " :eviltong: Quote
sota36 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [quote name='bloody-minded']A szczotki 'obrotowe' ? czy są dobre?[/quote] mialam i juz nie kupie. Quote
Ishimaru Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 [quote name='sota36']mialam i juz nie kupie.[/quote] Dlaczego ? Sierść wyrywają, czy co? Bo ja muszę mojemu Mopowi kupić i polecają mi obrotowe... Quote
sota36 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Kupilam dosc tandetna ( Trixi) i sie ...rozleciala, plastik pekl. Dodam, ze mialam dwie. Quote
Magot Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [quote name='sota36']Kupilam dosc tandetna ( Trixi) i sie ...rozleciala, plastik pekl. Dodam, ze mialam dwie.[/quote] To chyba właściwość szczotek/grzebieni z tej firmy ; mój (Drakkara:lol:) grzebyk rozleciał się po kilku czesaniach:shake: Quote
Ishimaru Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Dobra szczotka = dobra firma, czy może wysoka cena? Quote
*hania Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='bloody-minded']Dobra szczotka = dobra firma, czy może wysoka cena?[/quote] Na ogół dobra firma + wysoka cena idą w parze :eviltong: Quote
Ishimaru Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Kurde, a już myślałam, że uda mi się kupić DOBRĄ TANIĄ szczotkę xD XD Quote
sota36 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='bloody-minded']Kurde, a już myślałam, że uda mi się kupić DOBRĄ TANIĄ szczotkę xD XD[/quote] kochaj i ...plac :) Quote
crazydaisy Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Propo szczotek, grzebieni to co i jakie jest najlepsze na rozczesanie kołtunów? Po powrocie z mazur, ciągłych kąpielach i biegach po lesie Vega nabawiła się kołtunów pod uszami i na brodzie. O ile z uszami powoli sobie radzę grzebieniem obrotowym to z brodą już o wiele gorzej. Quote
Talagia Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 U nas sprawdza sie miękka druciana pudlówka bez tych plastikowych kuleczek na końcach, która jak zaczepi sie o kołtun to go nie wyszarpuje, tylko włos po włosku powoli rozczesuje :diabloti: Quote
crazydaisy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Możesz podesłać linka do jakiegoś zdjęcia? Ja się już nawet zastanawiam nad grzebieniem lub zgrzebłem odfilcowującym, ale nie wiem jak to się w praktyce sprawdza i jak włoś po tym będzie wyglądał. Quote
Recommended Posts