Jump to content
Dogomania

9 letnia ZARAPI z Radomia MA NOWY DOMEK u Rafała!!! Zarapi za TM ...

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sorrki CIoteczki ale ja w tą sobotę nie będę w orzeszkach ..... musicie mi wybaczyć ale po tych przejściach te trzy dni odpoczynku Zdrapce jak i mi się nalęża jak chłopu serwitut :)
Jak to powiedział Kmicic ...." za dwa tygodnie !!!... " .... ja powiem za tydzień !!! .....
Spakowanym juz a i Zdrapek swoje duperele spakował hehe jeszcze prysznic i w drogę .... na CHańczę Szpilko nie w bieszczady tym razem ..... czyli Tarnobrzeg potem Osiek , Staszów i w końcu CHańcza :) razem równe 100 km ....
Pozdrawiam i obiecuję zdjęć nastrzelać od groma :)

Posted

A to masz do wyboru,bo pojedziemyw tą sobote pewnie tez.Przynajmniej my ze Szpilką i nowe dziewczyny z Jarosławia.Być moze i za tydz.bo sie tam żle dzieje.

Posted

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/214/6b4bbd9135d9097b.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/214/993bb1a082ed74d2.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/256/ece72767ca2044a6.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images29.fotosik.pl/215/d48fbfb9d393d3a3.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/214/fc71501789ca2bae.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Właśnie przejżałem wątek Orzechowców .... Szpilko szczęście to mają odpowiedzialni za to wszystko że mnie tam nie było .... nie wiem co bym zrobił .... TO NIE POWINNO NAZYWAĆ SIĘ SCHRONISKIEM DLA ZWIERZĄT ........

Posted

Nie Ciotko ...to nie jest schronisko .... owszem może statutowo jest może w mniemaniu urzędników tego " państwa " odpowiedzialnych w nie mniejszym stopniu od kierowniczki " schronu " za ten " łagr ", jest to schronisko ..... ja bym to nazwał inaczej ......

Posted

Zastanawiające jest tylko dlaczego myślą że jest ok ? Odpowiedź na to pytanie jest dość prosta ..... Jedno słowo tłumaczy wszystko .... może dwa słowa .....
Pierwszym słowem jest odpowiedzialność ( w tym przypadku jej brak )
pytanie tylko dlaczego kręcimy sie w kółko bojąc pogorszenia sytuacji jakąkolwiek interwencją jeśli sytuacja moim skromnym zdaniem pogorszyć się już chyba nie może .....
Drugie słowo to " wygodnictwo " ....w doopie mają ten stan bo wygodnictwo wiąże się z brakiem odpowiedzialności ..... można czekać na cud .... bojąc się własnego cienia a zwierzaki giną .....
Jednym zdaniem to podsumuję .... Dopóki ktoś nie poniesie konsekwencji za stan "schronu" każdy kolejny "odpowiedzialny " ten stan będzie mieć daleeeeekoooooo , bo tak wygodnie i bezstresowo ........

Posted

Jak ? Ciotko Szpilko ....bez strachu .... tak poprostu bez strachu z otwartą przyłbicą .....
Trzeba tylko powiedzieć" chcemy "....Widzisz nowy kierownik nic na nagonce by nie ucierpiał , w końcu jeszcze nic złegop nie zrobił a moim zdaniem wykazał sporo odwagi "kandydując " na to stanowisko ..... jeszcze by skorzystał na rozgłosie że podejmuje sie tak trudnego zadania ( pomoc i wolontariatu i reszty społeczenstwa którym los zwierząt nie jest obojętny ) ..... można by wręcz bohatera z niego zrobić ....a napewno o tym porozmawiać ..... kurde żebym ja tak daleko nie mieszkał to może jestem nie skromny ale bym sie za to wziął ...... ożeń się ze mną to będę miał do schronu blisko :) ( tfuuu miało być "wyjdż za mnie ") :):):).....
Tak na serio jedno wiem i jedna radę dam .... skończcie z strachem bo nic Wam ( Nam ) nie da ..... albo chcemy cos zrobić i idziemy do boju albo zdajemy się na ślepy los i biurokratów którzy mają ten "schron " w doopie .......

Posted

Ona może jedyne za Ciebie wyjść a zenić może się ze mną tam gdzie to dozwolone - plany już mamy ze Szpilką więc nam nie mieszaj :) Żaba tylko nie wiem dlaczego nie chce z nami zamieszkać ...
a tak na poważnie .... to schronisko to jedno wielkie bagno a w nim taplaja się szczęśliwi "sprawcy czynu" bo lubią brudek .... brudki na wierzchu wszystkie a bagienko jak się miało świetnie tak świetnie mieć będzie sie nadal ..... ciocia Kasia optymizm do tego miejsca traci!

Posted

Wow .... jaki ja mam wybor... zeby zycie miało smaczek raz dz.... raz ch.... :D:D:D

Dobra ja tez na powaznie, trzeba czesciej jezdzic do schronu niz raz w na miesiac, wiem i WY tez to wiecie ze to trudne bo czasu i kasy nie naciagniesz... ale wydaje mi sie ze nowe kierownictwo powinno miec w nas wsparcie i czuc ze moze na nas liczyc, najgorsze jest to ze prawdopodobnie jak juz bedzie nowy kierownik to od sierpnia a co do tej pory tam sie bedzie działo choroby i głod zdziesiątkuja psy, albo rzadzic bedzie Pan kierowca tak jak w sobote :-/... tam trzeba juz silnej reki...

Posted

Ciotka ja bym co tydzień jeździł ale .... no właśnie ale ..... do Rzeszowa mam z 65km z Rzeszowa do Orzeszków kolejne 80 km razem tam i nazad 290km w przybliżeniu .... nie stać mnie na wyjazdy co tydzień po prostu .... a nie wspominam już o przejściach z Zarką i kosztach z tym związanych .... Mieszkam też sam i Zarka musiałaby sama zostawać podczas wyjazdów ....
Mimo szczerych chęci wyjazdy co tydzień są dla mnie nierealne :(

Posted

Nie tylko dla Ciebie dlatego napisałam ze czas i kasa sie nie rozciagna ... niestety istenieje mozliwosc stworzenia 2 ekip ktore bada naprzemiennie pomagały tylko zeby 2 dziewczyny z Jarosławia sie nie wycofały moze udało by sie byc chociaz raz na 2 tygodnie...

Posted

Dwie ekipy byłyby super a najlepiej trzy albo cztery ..... U mnie też jest kilka osób zainteresowanych wyjazdami i pomocą .... zauważyłem też że ludzie zbyt mało wiedzą na temat Orzeszków i ogólnie sytuacji w schroniskach ..... Ci z internetem ( Dogomaniacy itp )wiedzą choć nie wszyscy ale reszta nie , zielonego pojęcia nie mają nawet Ci którzy sami psiaki mają i serce też na odpowiednim miejscu .....

Muszę pomyśleć nad jakąś akcją uświadamiającą ...... choćby naszą regionalna telewizję i prasę sprowokować a znam jednego facia z gazety dość popularnej ....

Posted

Trzeba działac, było by super gdybysmy mogli edkipa np. 20 osobowa jechac wtedy było by widac efekt teraz zabijamy sie same o siebie bo latamy jak kot z pecherzem zeby wszystko porobic a tyle zostaje nie ruszonych rzeczy... Boje sie ze ludzie sie zniecheca po 1 wizycie ja juz to miałam... kolezanka z pracy chciała jezdzic z synem, była 3 razy i koniec stwierdziła ze nie da rady nie dziwie sie jej i i tak jestem wdzieczna nawet ta ze 3 razy :) ale taka pomoc na chwile nie wystarczy tam trzeba z 15- 20 osob na stałe i od czasu do czasu nawet 30 osobowa ekipe

Posted

I by nikt ze schronu nie przeszkadzał choc, jak pomagać sie im nie chce .....
o wodzu nie wspomne bo bez wodza nawet cały batalion nic nie zdziała .....
Idę do roboty choc mi się nie chce ..... papatki

Posted

to prawda - brak świadomości problemu bezdomnych zwierząt .... kulejemy przez to jako wolontariat i wciąż nas za mało. Mnie szlag trafia że już dwa wyjazdy do Orzeszków mnie ominęły ale siła wyższa, mam nadzieję dziewczyny z Jarosławia nie dadzą się łatwo wystraszyć. Szpilka proszę wprowadź je w temat jak jest bo lepiej niech jadą już z pewną świadomością ....

Rafciu pracuj i Zarapi w wolnej chwili ukochaj proszę.

Ja bardzo się cieszę że organizujecie się na sobotę, nie mówię że będę albo nie - sobota rozstrzygnie. Już mi tęskno Szpileczko do Ciebie do Orzeszków ... - wiesz? :(

Posted

Szpilka widze,że marzy ci sie wieksza wataha najezdzająca Orzecowce. Osb to juz poszłas!!!!Wykruszyła sie Kika,która ma niedaleko i kase na benzynke,Weronika nawaliła,jak cos przybedzie o tez ubędzie .A o zmianach zawsze mówiłam,a do karmienia i sprzątania,te 6 osób to min.Ja mogę i chce na każda zmiane/chyba,ze stan matki mi nie pozwoli/W ta sobote becia nie pojedzie iec agnes i Neczka pewnie nie,ja sie ich boje zabierac,bo Ciebie nie,wychodząc z załozenia że żłego diabli nie biora,a nas dwie-w życiu!Ty Rafał kiedy mozesz? Może odpuscimy Ci zabieranie nas z Rzeszowa,będziesz miał skrót,mozesz wtedy na 2 kółkach.Ale i tak czeka Cie wycieczka żdrapkobusem,bo folijka sie sciele po ogrodzie.Porada wyjezdza na pierwszy łikend czerwca to możmy sie zleciec a wódke,co ne znaczy ,ze jak będzie to sie nie da.Można by być w Orzech,potem zabrac Szpilke i żabe,zrobić degustacje,przespac sie i rozejśc lub nie.

Posted

Same komplety :D szczegolnie o tym "złym" ... Jak Rafał zdecydował by sie jechac to chyba by jechal przez Tryńcze?? to mogłabym sie zabrac z nim, chyba ze pojade do Przemysla w piatek to pojade z Jaro a wiec tu juz obojętne z kim...