SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Jak byłysmy w sobote dzowniła Pani z Przemysla ze od 4 dni jest u niej alaskan, korego znalazła w parku ale nie moze go zatrzymac i w pn miała go przywiesc do schroniska Quote
weronika1 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 O alaskanie nic mi wiadomo, ważnym tematem był chart. O ty6ch psiakach co w sobotę odjechały nikt nic nie mówił. Dziwne to wszystko, coś musiały nasze kochane Wolontariuszki nadepnąć komuś na odcisk . Proszę wyjaśnić z tym chartem, bo jeszcze może policja będzie poszukiwać. Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 nie ma co dziewczyny sprawa charta to ewidentnie kij w mrowisko, rozmawiałam z Weroniką i zgodne co do tego jesteśmy .... zrobiło się zamieszanie i afera trochę więc nie ma co tylko wyjaśnić to trzeba -Szpilka dodzwoniłaś się do schroniska?? Quote
Wet-siostra Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Znając podejście kierownictwa zaraz się okaże,że ukradłyście psiaka...:angryy: Albo sprzedałyście...:angryy::angryy: Nieciekawe to wszystko...:shake: Żeby tylko całkiem nie zakazali wstępu do schronu...:oops: Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 czasem z takich akcji robi się większe zamieszanie niż trzeba, mnie nie było w sobotę akurat ale wiem że często byo gadanie że nie ma umów adopcyjnych, albo nie ma jak do kwitariusza się dostać kiedy ktoś już na psa czekal .... potem zawsze się zapinało to jak była kierowniczka. Teraz z kim to zalatwiać i jak? Dziewczyny załatwiły wszystko jak sie dało najlepiej na ten czas a teraz jest problem .... szkoda bo chart ma sie świetnie i ani myśli o schronisku a jego temat się ciągnie. Szpilka nie martw się tylko bo wyjaśnić i załawić się to wszystko napewno da ale trzeba to jak najszybciej zrobić. Quote
weronika1 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Kochani to nie jest problem, bo wszyscy wiemy, że nikt charta nie ukradł. Niepokoją mnie inne sprawy, jak można nie wiedziać, kto go zabrał. Jak wszystko było załatwione jak należy i nikt go do kieszeni nie schował. Quote
halcia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 To świadczy o tym jak wygląda przekazywanie zmian.Przekazanie to dla mnie zawiadomienie o adopcji,ucieczce,chorobie jakiegoś psa,porodzie jakiejś suczki,przeniesieniu do innego boksu.Tam te sprawy nigdy nie grały.A jeśli pies idzie na tymczs,uzupełnia sie dane jeśli jest już w docelowym domu,wnosi opłate.Tak praktykują normalnie funkcjonujące schroniska. Quote
Rafal StWola Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Adopcja .... Za psa na zmianie odpowiedzialny jest kierownik ew . pracownik na zmianie a nie wolontariusz czy tez osoba starająca się o adopcje więc moim zdaniem sku ...tylko na siebie bata kręcą ...spokojnie wszystko będzie ok ..... To pracownik wydaje psa i to On jest w obowiązku wypisac papiery itp a nie osoba można powiedzieć postronna .... Quote
GuniaP Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Na posiadanie charta (lub mieszańca) wymagane jest zezwolenie [FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][B][URL="http://www.klubcharta.zkwp.pl/reg/prawo_lowieckie.pdf"] ([/URL][/B]Prawo łowieckie - art. 10 [/FONT][COLOR=Black][FONT=Arial]) [/FONT]T[/COLOR][COLOR=Black]akie pozwolenie załatwia się w Urzędzie Miejskim wydział rolnictwa, w ciągu 30 dni.[/COLOR][FONT=Arial][COLOR=#cc3300] [/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Chart jest wpisany w zeszyt z innymi pasmi wystarczyło popatrzyc, jutro bede dzowniła do oporu. Ciekawe czemu tylko chart jest na tapecie..... bo pewnie mozna było za niego wziac wiecej kasy niz za reszte Quote
halcia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Psu jest dobrze,ciepło ,chodzi na spacery a tu afera.Pojęcie dom tymczasowy nieznane,Nie jestesmy z ksęzyca,znają nas 2 lata. Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 ich zdaniem znają nas za dobrze aby nam ufać ..... Halinka .... Szpilka nie ma co, sie wyjaśni i proszę ukochaj Charta Farta :) KONIECZNIE bo wielkie jego szczęście że na swojej drodze spotkał Twojego TZ i Ciebie sloneczko. Ja się zastanawiam czy Becia pojechała już z Frodem i Balbiną bo siedziała i czekała na sygnał od gościa który miał je zabrać. Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Własnie wstałam z miziania bo razem lezelismy sobie az nie zasna :) Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 jak milusio ... joj :) ... i po co ta szarpanina skoro gostek slodko komarka uskutecznia :D Neczka wiem że jesteś coraz lepsza w ogłoszeniach na ale gratka itp, mam sporo zaległości i zastanawiam się czy wątki szczeniaków które ma agnes mają tam ogłoszenia? Ewentualnie na rzeszowiaku? Może trzeba pomóc w ogłoszeniach? Agnes? Jak mozna Ci pomóc?? Kawal dobrej roboty robisz i jesli będę do czegokolwiek przydatna daj znać proszę :) Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Mamy zamiar to sprawdzic on jest amant jakich mało kazda suczka jego ;) ale moja Sara nie jest normalna (jaki Pan taki kram) miałam zamiar ich zapoznac ale chciałam byc pewna ze nic mu nie dolega nie chciałam narazac ani jednego ani drugiego Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 a może Aro dogadałby się z Twoją Sarą, Szpilka ? :):) Quote
Koperek Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Neczka']a może Aro dogadałby się z Twoją Sarą, Szpilka ? :):)[/quote] [B]Neczka[/B] nie prowokuj, bo się jeszcze zdziwisz!:evil_lol: Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Neczka']a może Aro dogadałby się z Twoją Sarą, Szpilka ? :):)[/quote] Szpilka zna Sare jak swoją kieszeń gdyby tylko taka opcja mogła wejść w rachubę pewnie by tak było ... już sporą pomoc Aro uzyskał :) Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Mamy zamiar to sprawdzic on jest amant jakich mało kazda suczka jego ;) ale moja Sara nie jest normalna (jaki Pan taki kram) miałam zamiar ich zapoznac ale chciałam byc pewna ze nic mu nie dolega nie chciałam narazac ani jednego ani drugiego[/quote] Moja odp az tu :D Moja Sara to zazdrosnica a wiec z tak dyuzym psem bedzie ciezko ja oswoic na stałe na chwile pewnie zaakceptuje ;) Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='GuniaP']Na posiadanie charta (lub mieszańca) wymagane jest zezwolenie [FONT=Arial][B][URL="http://www.klubcharta.zkwp.pl/reg/prawo_lowieckie.pdf"]([/URL][/B]Prawo łowieckie - art. 10 [/FONT][COLOR=black][FONT=Arial])[/FONT][/COLOR] [COLOR=black]T[/COLOR][COLOR=black]akie pozwolenie załatwia się w Urzędzie Miejskim wydział rolnictwa, w ciągu 30 dni.[/COLOR] [/quote] Gunia ja się tylko zastanawiam czy w naszym kulawym prawie nie jest tak, że pies ze schroniska tak jak Aro bez rodowodu jest traktowany jako kundel i nie potrzedba zezwolenia? Mogę się mylić więc mnie popraw proszę. Swojego czasu gdzies głośno o tym było ale to chwile temu więc może dawno temu i nie prawda a ja mam urojenia ... :) Quote
Koperek Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='albiemu']Gunia ja się tylko zastanawiam czy w naszym kulawym prawie nie jest tak, że pies ze schroniska bez rodowodu jest traktowany jako kundel? Mogę się mylić więc mnie popraw proszę. Swojego czasu gdzies głośno o tym było ale to chwile temu więc może dawno temu i nie prawda a ja mam urojenia ... :)[/quote] Dokładnie tak jest ;) Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 No własnie... on nie jest rasowy:evil_lol: to kundel :p Moja Sara- kundel:eviltong: Mop Kaski- kundel:diabloti: Quote
albiemu Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 ja bardzo Cie prosze od mojego mopa sie oddeleguj - dobrze? :) Jest pieknym Orzeszkiem ktory ma pecha bo wciąż sobie na spacerach cos w łapy wbija .... Gunia ja osobiście jestem pod wrażeniem Twojej znajomości przepisów, często udzielasz naprawdę ważnych wskazówek i porad. To ważne i bardzo potrzebne bo przyznaje nikt nie będzie chcial sluchać w razie czego naszego tłumaczenia - nie wiedziałam ..... z przepisami jest tak, że znać je mamy i koniec! Silna ekipa, coraz silniejsza a jutro spotkanie z mam nadzieję nowym WOLONTARIUSZEM który ponoc więcej i szybciej gada niż sama HAlina. Nawet nie wiedziałam, że się da .... mogę mieć tylko nadzieję, że wie kiedy nalezy zrobic "prrrrrrr" w potoku słów by dac dojść do slowa :) Bardzo się z tego pana cieszę i mam nadzieje dołączy do nas. Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Nie boj sie nie ukradne tak jak charta :D Tak wielu paragrafów, ktorymi mozemy sie bronic nie znamy - niestety Quote
Recommended Posts