Jump to content
Dogomania

Młoda sunia mix Boksera porzucona pod sklepem - SAMA SOBIE ZNALAZŁA NOWY DOMEK :)))

Recommended Posts

Posted

Zadzwoniła do mnie kobieta ze sklepu przy ul. Waryńskiego w Trzebini (to takie osiedle domków na uboczu niedaleko lasu, zalewu i autostrady).
Ok 3 tyg temu przybłąkała się do nich pod sklep młodziutka suczka i nie chciała odejść. Nikt z mieszkańców jej nie zna, nie mają pojęcia skąd się wzięła - ale niemal pewne jest, że została wyrzucona (ludzie często specjalnie wywożą psy w te okolice).

Gosia pojechała tam wczoraj i porobiła suni fotki (dziękujemy Gosiu). Napisała o niej tak:

hej to sa foty suczki tej spod tamy to mlody piesek szlony ciagle skacze chce sie bawic radosny i przyjacielki dla obcych czyli mnie tez:)wyskakal sie po mnie mowia na nia "mala" wielkosc srednia bezproblemowa mysle ze cos wybierzesz sobie z fotek pozdrawiam
Tradycyjnie - szukamy domu. Oprócz tego można spodziewać się cieczki, więc przydałaby się sterylka... Ale najpierw dom.

Gosia zrobiła także wywiad u jeszcze jednej suni, której teraźniejszość wygląda nieciekawie, a przyszłość jeszcze gorzej :shake: Tu link http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9121736#post9121736

Pomocy dla suń...

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Dla suni jest dom, jak wrocicie dziewczyny skontaktuje sie z wami pies ma byc juz jutro dostarczony, smycz i obroza juz bedzie czekac na sunie.

yeyuuuuś ale news !!!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Dla suni jest dom, jak wrocicie dziewczyny skontaktuje sie z wami pies ma byc juz jutro dostarczony, smycz i obroza juz bedzie czekac na sunie.

Poproszę o info na pw, ale odczytam jutro, bo dzisiejszy wyjazd z Hanek był zbyt pełny wrażeń :razz:

Posted

Nie daje mi ta sunia spokoju, kto z was ma namiary na nia, kogo mozna sie spytac o sunie. Jest przeciez domek dla Azy ale ja ja tam nie chce dac bo Aza jak wiemy jest trudna sunia i nie chce zeby trafila do ludzi ktorzy maja serce ale nia maja wiedzy bo wtedy sunka bedzie tam nieszczesliwa jak dotad byla u babci. Moze znajdzie Aza kogos kto moze poswiecic jej wiecej czasu a tych ludzi mozna by zapytac o ta sunie z Trzebini ale koniecznie potrzebuje wiedziec gdzie to jest i jak sie skontaktowac z osoba gdzie teraz przebywa sunia.

Posted

Tez chcialabym wiedziec, :crazyeye: stad moje pytanie bo mozna by jeszcze jutro sprobowac zadzwonic do domku ale bez jakichkolwiek wiadomosci o suni nie bede przeciez wydzwaniac do ludzi.:shake:

Posted

Suczka jest tam gdzie opisałam w 1 poście. To jest ul. Waryńskiego 15 (sklep w drodze z Bereski nad Tamę). Pani które dzwoniły opiekują się nią - sklep jest w domu, więc zawsze ktoś tam jest.
Gosia mówiła, że sunia ma dobre warunki, poza tym, że domowa suczka bardzo ją atakuje.

Posted

Ulka podam ci na PW nr tel. do panstwa ktorzy chcieli Aze, ale Aza dla Azy musi byc domek o specjalne trosce. Moze chcieli by wlasnie ta sunie. Ja dzis tej sprawy nie dam rady zalatwic bo jade do weta ze staruszka ktora jest u pani Ani na DT.