Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='DomixX'][URL]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_7728copy.jpg[/URL] Ale kolor słłitaśny :evil_lol: :loveu:
Ładny ten Pan Henryk :lol:[/QUOTE]
pasuje mi do włosów :loveu::evil_lol:
[quote name='dog193']A to jest pan? Myślałam że samce mają takie długie pletwy ;)[/QUOTE]

[quote name='Migori']A to nie samica przypadkiem? ;)[/QUOTE]
na pierwszy rzut oka też tak myślałam, w zoologu facet dosyć ogarnięty powiedział że to młody samiec, a i zaczął robić gniazdo więc pewnie będzie samcem ;) ale jakby nie było- jest przecudowny i podoba mi się strasznie :loveu: długo szukałam tak ładnego czarnego bojka, nie trzymanego w kubeczku
[quote name='gops']co za różnica i samiczka może mieć imię Henryk :lol:[/QUOTE]
no jak miałam samicę gekona Stefana to i Henryk się nie obrazi :evil_lol:

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/523518_334916519895086_100001302231612_813916_1575405383_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/579022_334916856561719_100001302231612_813917_1310715452_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525938_334916926561712_100001302231612_813919_692515496_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/401748_334916973228374_100001302231612_813920_1945524207_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529302_334917029895035_100001302231612_813921_644613071_n.jpg[/IMG]

Posted

Ładny rybek, też pomyślałam,że to samica, ale może faktycznie młody samczyk ;)
W ogóle uwielbiam bojowniki, najbardziej czerwone i zwykle takie miewałam :loveu: Tylko nie cierpię tego powszechnego trzymania w kubeczkach :angryy::angryy:
Miotła rośnie jak na drożdżach !!!!

Posted

W ogóle o co chodzi z tym trzymaniem bojowników w kubeczkach? Ja totalnie "nie rybna" ;) ale zawsze się zastanawiałam czemu inne rybki mają duże akwaria, tylko te biedaki zawsze siedzą w tych kubkach? Dlatego, że one się zabijają nawzajem i nie można ich trzymać razem? To też słaby argument bo można zrobić mniejsze akwaria, ale większe od kubeczka :roll: i trzymać tam mniej rybek. Jak ktoś chce sobie kupić i zabraknie to niech sobie zamówi i poczeka... Chyba chodzi zawsze o dobro zwierząt (taaa...) i jakiekolwiek standardy ich trzymania powinny być zachowane. Już chyba karpie na wigilie mają lepiej :p

Posted

Bojownik to już sama nazwa mówi CO TO ZA PACJENT.
Nie da się tego trzymać stadnie ;) pozabijają się na wzajem. Bardzo ciężko temu komuś , samiczkę dobrać by nie ukatrupił.
Takiego bojownikowi , dla towarzystwa wystarczy pokazać , raz na jakiś czas lusterko. Ehh pięknie się wtedy pręży płetwy prostuje ;)
Te rybki w naturalnych warunkach , żyją i w kałużach , więc kubeczek taki najgorszy nie jest ;) oczywiście że chyba sympatyczniej , by miał gdzie popływać ... Ja miałam bojownika , kupiłam z całym zestawem dla bojownika :evil_lol: można kupić , chyba z 50 zł wsio kosztuje , razem z rybką.

Posted

Oj nie nie nie, lusterka strasznie bojowniki stresują, bo myślą że to rywal, i co prawda pięknie się puszą ale to im życie skraca dosyć mocno
One mogą żyć z innymi rybkami w spokoju, tak jak i z krewetkami na przykład, tylko samców swojego gatunku nie trawią

a kubeczki to po to, żeby ich się więcej zmieściło, i żeby były, a wiadomo że klient najczęściej chce "na już"

Posted

Ja swojego czasu miałam dwa bojowniki o dziwo się nie pozabijały :lol:
I na 100% samce były. Z tego co się dowiadywałam potem to jak się od początku ma 2 chłopaki i żadnych samic to są w stanie się dogadać.

Poza tym strasznie mi się podoba Twoja komenda "mojego" waruj, czyli "pac"? i zastanawiam się czy by jej nie ukraść :evilbat:

Posted

ja kupiłam coś w ten deseń ;)
[URL]http://www.karus.com.pl/zestaw-bojownika-betta-p-1728.html[/URL]

u mnie bojownik zamieszkał w ogólnym akwarium i był grzeczny ... a swoje samiczki zatłukł.
Ale to podobno dlatego że jak to to młode jest , to trudno rozróżnić czy samczyk czy samiczka i pewno zamiast dwóch samiczek dali mi dwa młode samczyki ... stąd nagła śmierć.
To prawda , inne rybki nie robią na bojowniku wrażenia, ale jak na chwilę postawiłam "kubek" z drugim bojownikiem ... to się chłopaki oba napuszyli. Widok szczerze powiem imponujący.

Posted

[quote name='Luzia']Ja swojego czasu miałam dwa bojowniki o dziwo się nie pozabijały :lol:
I na 100% samce były. Z tego co się dowiadywałam potem to jak się od początku ma 2 chłopaki i żadnych samic to są w stanie się dogadać.

Poza tym strasznie mi się podoba Twoja komenda "mojego" waruj, czyli "pac"? i zastanawiam się czy by jej nie ukraść :evilbat:[/QUOTE]
a kradnij, nie moja autorska a też zasłyszana ;) poza tym Broom ma dwie komendy na kładzenie się- pac, czyli kłądź się ładnie i czekaj na dalsze polecenia, i połóż się- czyli leż i mnie nie denerwuj a najlepiej to idź spać :evil_lol:
[quote name='Vectra']ja kupiłam coś w ten deseń ;)
[URL]http://www.karus.com.pl/zestaw-bojownika-betta-p-1728.html[/URL]

u mnie bojownik zamieszkał w ogólnym akwarium i był grzeczny ... a swoje samiczki zatłukł.
Ale to podobno dlatego że jak to to młode jest , to trudno rozróżnić czy samczyk czy samiczka i pewno zamiast dwóch samiczek dali mi dwa młode samczyki ... stąd nagła śmierć.
To prawda , inne rybki nie robią na bojowniku wrażenia, ale jak na chwilę postawiłam "kubek" z drugim bojownikiem ... to się chłopaki oba napuszyli. Widok szczerze powiem imponujący.[/QUOTE]
strasznie malutkie toto :roll: ja u siebie mam 24l, i więcej rybek już nie wpuszczę bo to byłoby za dużo

ja jestem zakochana w bojownikach, marzy mi się taki

[url]http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty%20z%20neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg[/url]

tylko to kosztuje krocie ;)

Posted

[url]http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty%20z%20neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg[/url]
cudo :loveu:

a ja czytam o jeżykach afrykańskich :grins: i kocham je coraz bardziej :grins:

PS bojownik mieszkał w 120litrowym akwarium ... w tym czymś przejściowo ;)

Posted

[quote name='Vectra'][URL]http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg[/URL]
cudo :loveu:

a ja czytam o jeżykach afrykańskich :grins: i kocham je coraz bardziej :grins:

PS bojownik mieszkał w 120litrowym akwarium ... w tym czymś przejściowo ;)[/QUOTE]
ufff bo już się wystraszyłam że rybek cierpienie miał :evil_lol:

jakby co, to się sezon zaczyna, i jeżyki się powinny rodzić ;) w warszawie wydaje mi się że nawet jakiś hodowca jest, ale nie jestem pewna, bo nie wiercą mnie ssaki egzotyczne, aleee mogę popytać ;) wdzięczne zwierzątka, i nocne

Posted

[quote name='Unbelievable']a kradnij, nie moja autorska a też zasłyszana ;) poza tym Broom ma dwie komendy na kładzenie się- pac, czyli kłądź się ładnie i czekaj na dalsze polecenia, i połóż się- czyli leż i mnie nie denerwuj a najlepiej to idź spać :evil_lol:

strasznie malutkie toto :roll: ja u siebie mam 24l, i więcej rybek już nie wpuszczę bo to byłoby za dużo

[URL]http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg[/URL]

tylko to kosztuje krocie ;)[/QUOTE]

Skąd? :razz: Może więcej pomysłów zaczerpnę :diabloti: No mój Rudy z kolei na komendę waruj wie, że musi pyszczek przy ziemi trzymać :)

No ja w 25 trzymałam jednego bojownika, do tego 3 kirysy i 2 kosiarki.
Moje dwa bojowniki mieszkały w akwa ponad 70 litrów może dlatego obaj dożyli sędziwego wieku.

Piękny jest :loveu:
Czyli ile? :razz:

Posted

[quote name='Luzia']Skąd? :razz: Może więcej pomysłów zaczerpnę :diabloti: No mój Rudy z kolei na komendę waruj wie, że musi pyszczek przy ziemi trzymać :)

No ja w 25 trzymałam jednego bojownika, do tego 3 kirysy i 2 kosiarki.
Moje dwa bojowniki mieszkały w akwa ponad 70 litrów może dlatego obaj dożyli sędziwego wieku.

Piękny jest :loveu:
Czyli ile? :razz:[/QUOTE]
od znajomych psich chyba :hmmmm: :evil_lol:

kieryski niestety lubią dużo miejsca, kosiarki to samo, w ogóle do 25 to niewiele rybek się nadaje

nie mam pojęcia :diabloti: weź i to znajdź na sprzedaż :grins:

Posted

[quote name='Unbelievable']od znajomych psich chyba :hmmmm: :evil_lol:

kieryski niestety lubią dużo miejsca, kosiarki to samo, w ogóle do 25 to niewiele rybek się nadaje

nie mam pojęcia :diabloti: weź i to znajdź na sprzedaż :grins:[/QUOTE]

Chyba? :evil_lol:

A właśnie że kiryski wcale nie potrzebują nie wiadomo czego, z tego co wiem są to to typowo przy brzegowe ryby :)

Nie dzięki :eviltong:

Posted

Jak możesz to popytaj , będę wdzięczna , nie musi być już zaraz ;) chętnie od kogoś kto pomoże i da korepetycje. Poczytałam o opiece , ale to lepiej jak ktoś opowie z doświadczenia i słowami :)
jutro mamie pokażę takie maleństwo i czy zaskoczy.
Myślę że taki stworzak dla niej idealny.

Skoro nauczyła chomiki , na hasło pakować zadki do transportetków , na czas sprzątania , to jeża oswoi :diabloti: Oddam mu swój pokój ;)
Kiedyś padłam , słyszę z pokoju tam gdzie chomiki mieszkały ... mamę która głosem proszącym , ale nie znającym sprzeciwu przemawia - Emilek proszę szybciutko wchodzić do kontenerka , babcia musi ci posprzątać i nie wierzyłam w to co zobaczyłam ... Emilek przycupnął , popatrzył na mamę , skierował się do wyjścia z klatki i wlazł do transporterka.

Posted

[quote name='Unbelievable']

[URL]http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg[/URL]

tylko to kosztuje krocie ;)[/QUOTE]
ale świetny!! aż mi się bojownika zachciało :lol:

u mnie w zoologu co jakiś cza sprzedają piranie i kiedyś nawet się zastanawiałam czy nie kupić ,ale akwa musi być bardzo duże bo to stadnie trzeba a małe nie są , już widzę minę mojej mamy jak karmię rybki surowym mięsem :evil_lol:
robiły wrażenie .

Posted

[quote name='Unbelievable']specjalnie dla ciebie, kazałam siostrze robić z gramem włażenie na ścianę żeby nie zapomniał :diabloti:[/QUOTE]

:diabloti:
I myślisz, że nie zadzwonię do TOZ? :diabloti:

Posted

[quote name='Luzia']Chyba? :evil_lol:

A właśnie że kiryski wcale nie potrzebują nie wiadomo czego, z tego co wiem są to to typowo przy brzegowe ryby :)

Nie dzięki :eviltong:[/QUOTE]
chyba :diabloti:
no z tego co wiem, to jednak poszaleć lubią, w każdym razie ja bym ich do 25 nie wrzuciła ;) szczególnie, że musi być ich kilka
[quote name='Vectra']Jak możesz to popytaj , będę wdzięczna , nie musi być już zaraz ;) chętnie od kogoś kto pomoże i da korepetycje. Poczytałam o opiece , ale to lepiej jak ktoś opowie z doświadczenia i słowami :)
jutro mamie pokażę takie maleństwo i czy zaskoczy.
Myślę że taki stworzak dla niej idealny.

Skoro nauczyła chomiki , na hasło pakować zadki do transportetków , na czas sprzątania , to jeża oswoi :diabloti: Oddam mu swój pokój ;)
Kiedyś padłam , słyszę z pokoju tam gdzie chomiki mieszkały ... mamę która głosem proszącym , ale nie znającym sprzeciwu przemawia - Emilek proszę szybciutko wchodzić do kontenerka , babcia musi ci posprzątać i nie wierzyłam w to co zobaczyłam ... Emilek przycupnął , popatrzył na mamę , skierował się do wyjścia z klatki i wlazł do transporterka.[/QUOTE]
wszystko co mogłam podpowiedziałam, jakby co to pytaj :) i mam nadzieję że mamie jeżyk będzie pasował, chociaż po tej opowieści nie widzę większych zgrzytów :diabloti:
[quote name='gops']ale świetny!! aż mi się bojownika zachciało :lol:

u mnie w zoologu co jakiś cza sprzedają piranie i kiedyś nawet się zastanawiałam czy nie kupić ,ale akwa musi być bardzo duże bo to stadnie trzeba a małe nie są , już widzę minę mojej mamy jak karmię rybki surowym mięsem :evil_lol:
robiły wrażenie .[/QUOTE]
ja ciągle czekam na krewetki, bo w gdańsku w normalnej cenie nigdzie nie mogę dostać, i tak już zleciało pół roku ponad ;) ale plany mam nadzieję tuż-tuż i nowi mieszkańcy się pojawią
a w planach zmiana szkiełka i elektronicznych przygwizdów, i mam nadzieję że w końcu doczekam się mcharium z prawdziwego zdarzenia :loveu:

[quote name='Justa']:diabloti:
I myślisz, że nie zadzwonię do TOZ? :diabloti:[/QUOTE]
jeszcze mnie na forum nie obsmarowałaś, więc skrycie pielęgnuję w sobie taką nadzieję :grins:

Mam do was pytanie :diabloti: ile czasu przed cieczką psy mogą się suką zacząć interesować?

Posted

[quote name='Vectra']różnie , zależy jaki pies ma niuchometrcieczkowy ;) ale tak ok na miesiąc przed , są już koneserzy i znawcy.[/QUOTE]
szit. Bo mi ostatnio psy ją zaczęły nagminne próbować gwałcić :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable']jeszcze mnie na forum nie obsmarowałaś, więc skrycie pielęgnuję w sobie taką nadzieję :grins:[/QUOTE]

Bardzo trafnie to ujęłaś - jeszcze :diabloti:
Mówisz o tym, że głodzisz swojego szczeniaczka i nie karmisz go z miski i pozwalasz pić wodę z kałuży i ... ? :razz:

Posted

[quote name='Justa']Bardzo trafnie to ujęłaś - jeszcze :diabloti:
Mówisz o tym, że głodzisz swojego szczeniaczka i nie karmisz go z miski i pozwalasz pić wodę z kałuży i ... ? :razz:[/QUOTE]
hm, co tu jeszcze...
nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE! :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']hm, co tu jeszcze...
nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE! :evil_lol:[/QUOTE]
i dziwisz się , że pieski ją atakują :roll:

:diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']i dziwisz się , że pieski ją atakują :roll:

:diabloti:[/QUOTE]
nie atakują tylko gwałcą. Nie wiem jakie to odniesienie ma do szczura, on innych nie gwałci. Bez powodu :evil_lol:

tak swoją drogą, to on często gwałci inne suki, nawet szczeniaki, bo tak, ale na Broom nigdy tego nie trenował. Chyba dlatego, że ona go gnębi :evil_lol: wredny sucz jest strasznie, Lemmiego wielkiego aussika goniła zębiskami wieszając mu się na szyi, trochę kłaków chłopak stracił :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']hm, co tu jeszcze...
nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! [B]NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE![/B] :evil_lol:[/QUOTE]

Po naszym wspólnym spacerze szybko to zmieniłaś :diabloti:

No i wiesz, Grama niczym starą zabawkę zostawiłaś w Łomży !!!