Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evel']Oooo, to jak nie-pyr to ciekawe, cóż za diabła dla siebie chcesz :evil_lol:[/QUOTE]
no ciekawe, ciekawe :diabloti:
[quote name='dog193']Aaaa, myślałam że bliżej, a tu jeszcze czas ;) No ale zleci szybko :)

O widzisz, to mnie podbudowałaś :D Bo czasami to naprawdę nachodzą mnie takie chwile zwątpienia, że nie wiem, czy sobie poradzę, czy to całe towarzystwo ogarnę. Na szczęście to mnie mobilizuje jeszcze bardziej ;)[/QUOTE]
tak samo jak pierwsza połowa zleciała, mam nadzieję ;)

tylko to też różnica, ja mam myszy w plastikowym pojemniku, w dodatku one praktycznie zapachu nie wydzielają, on się nimi interesuje tylko w nocy jeżeli zaczną chrobotać mocniej. No i stoją wysoko, są malutkie. Ale jak szczurzy daje radę to i twój sobie poradzi :)

Posted

[quote name='Unbelievable']w polsce nie ma krótkowłosych ;) a ja jeżeli pyrka to tylko krótkowłosego[/QUOTE]

A jak to wygląda? :mdleje:
Wyguglowałam, ale same długowłose (normalnowłose :p) mi się ukazały..

Posted

[quote name='Justa']A jak to wygląda? :mdleje:
Wyguglowałam, ale same długowłose (normalnowłose :p) mi się ukazały..[/QUOTE]
znaczy krótkowłose to to nie jest tak stricte :diabloti: to się nazywa face rase, mają po prostu krótszą sierść, są większe, trochę inaczej zbudowane i różnią się charakterem ;)

Posted

A tych krótkowłosych nie ma np. w Czechach, albo innym ościennym kraju? Mój whippet jest z Litwy i cena była do przeżycia ;)

Swoją drogą też chciałabym psa z pewnej szwedzkiej hodowli (nie pyrka rzecz jasna :eviltong:), ale jeszcze przez długi czas nie będzie mnie stać :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable']znaczy krótkowłose to to nie jest tak stricte :diabloti: to się nazywa face rase, mają po prostu krótszą sierść, są większe, trochę inaczej zbudowane i różnią się charakterem ;)[/QUOTE]

Te "krótkowłose" jakieś mniej postrzelone są? :)

Posted

[quote name='Squ']A tych krótkowłosych nie ma np. w Czechach, albo innym ościennym kraju? Mój whippet jest z Litwy i cena była do przeżycia ;)

Swoją drogą też chciałabym psa z pewnej szwedzkiej hodowli (nie pyrka rzecz jasna :eviltong:), ale jeszcze przez długi czas nie będzie mnie stać :roll:[/QUOTE]
w czechach z tego co pamiętam nie ma(ale mogło się coś zmienić), w niemczech są ale jak pytałam to mi odradzano te hodowle ;) później dopiero holandia, francja, chyba belgia. Ale ta hodowla ze szwecji jest idealna po prostu i ma psy które mi się strasznie podobają, i ciężko mi było z niej zrezygnować ;) po prostu nie ma takiego trendu w pyrkach żeby badać, hodować do sportu, a tamta hodowla taka jest ;)

[quote name='Justa']Te "krótkowłose" jakieś mniej postrzelone są? :)[/QUOTE]

raczej nie, ale podobno mają trochę twardszy charakter, nie są tak strachliwe i płochliwe ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']w czechach z tego co pamiętam nie ma(ale mogło się coś zmienić), w niemczech są ale jak pytałam to mi odradzano te hodowle ;) później dopiero holandia, francja, chyba belgia. Ale ta hodowla ze szwecji jest idealna po prostu i ma psy które mi się strasznie podobają, i ciężko mi było z niej zrezygnować ;) po prostu nie ma takiego trendu w pyrkach żeby badać, hodować do sportu, a tamta hodowla taka jest ;)

raczej nie, ale podobno mają trochę twardszy charakter, nie są tak strachliwe i płochliwe ;)[/QUOTE]

A co to za hodowla? Chętnie sobie pooglądam ;)

A co do tego charakteru, nie wiem jak to jest, ale pewnie w dużej mierze to kwestia osobnicza szczeniaka i wychowania go..?

Posted

[quote name='Justa']A co to za hodowla? Chętnie sobie pooglądam ;)

A co do tego charakteru, nie wiem jak to jest, ale pewnie w dużej mierze to kwestia osobnicza szczeniaka i wychowania go..?[/QUOTE]

nie wiem, ale słyszałam takie opinie od kilku osób z którymi rozmawiałam ;) pyrki generalnie są psami o dosyć miękkiej psychice, ale jak już pies jest panikarzem tego się nie da oduczyć

Posted

[quote name='Justa']Myślałam, że długowłose pyrki wyglądają dość kundlowato.. Krótkowłose biją je na głowę :diabloti:[/QUOTE]
pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol:
[quote name='Doginka']Raczej tez tego nie widzę;-)

Pozdrowienia od spaślaków:hand:[/QUOTE]

nie wiem czy jesteś osobą która powinna się na ten temat wypowiadać ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol:

nie wiem czy jesteś osobą która powinna się na ten temat wypowiadać ;)[/QUOTE]
Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-)

Posted

[quote name='Unbelievable']pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol:[/QUOTE]

No weź zdradź jakiś mały szczegół !!! :mdleje:

Posted

[quote name='Doginka']Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-)[/QUOTE]
to teraz się będziemy wyzywać? bo ja też mam kilka ciekawych rzeczy do powiedzenia, ale ja nie z tych co żyją opinią innych więc przemilczę :) i zostawię w swoim małym zarozumiałym móżdżku moje spostrzeżenia :)
[quote name='Justa']No weź zdradź jakiś mały szczegół !!! :mdleje:[/QUOTE]
nie :evil_lol: będzie ciekawie :evil_lol:

Posted

[quote name='Doginka']Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-)[/QUOTE]

Wiesz, zawsze mi się zdawało, że dorosłe, dojrzałe emocjonalnie osoby nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Niektórzy jednak chyba mają problem z kulturą osobistą, netykietą oraz regulaminem tego forum, bo z tego, co mi wiadomo, zabronione jest pisanie postów obraźliwych i po prostu głupich. Jak masz ochotę powrzucać Unbelievable, to może załatwicie to na PW? Nie każdy ma ochotę czytać jakieś wyzwiska.

Martyna, "coś" ma być mw wielkości Grama, większe, mniejsze? :cool3:

Posted

[quote name='evel']Wiesz, zawsze mi się zdawało, że dorosłe, dojrzałe emocjonalnie osoby nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Niektórzy jednak chyba mają problem z kulturą osobistą, netykietą oraz regulaminem tego forum, bo z tego, co mi wiadomo, zabronione jest pisanie postów obraźliwych i po prostu głupich. Jak masz ochotę powrzucać Unbelievable, to może załatwicie to na PW? Nie każdy ma ochotę czytać jakieś wyzwiska.

Martyna, "coś" ma być mw wielkości Grama, większe, mniejsze? :cool3:[/QUOTE]

ty nie wiesz, że ten typ tak ma? :diabloti:

a to się okaże, ale pewnie trochę większe ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
no mam nadzieję :diabloti: zależy co się urodzi. I będzie zaskoczenie, oj będzie :evil_lol: ja sama jestem zaskoczona swoją decyzją :diabloti:[/QUOTE]
jak zaskoczenie to może york :eviltong:
mówiłaś kiedyś że chciałabyś staffika może ...?

a pudlocoś bardzo ładne :loveu:

Posted

Wchodzę, a tu tyyyle się działo.
Kurcze, strasznie ciekawa jestem co za rasę wykombinowałaś :diabloti: Co do pyrek to są zarąbiste jeśli dobrze się z nimi zacznie, wiadomo. Ja poznałam jak na razie sztuk 2 i jeszcze jak tak oglądam filmiki z Bravą to aż coś mi się dzieje, coraz bardziej mam ochotę na pyrke.
A co do odmian tooo jedna jest bardziej kundlowata od drugiej, jeśli o wygląd chodzi :evil_lol:

Posted

[QUOTE]może Rassmo ? :diabloti: jest tam PJT i mopsik w jednym :diabloti:[/QUOTE]
w życiu o czymś takim nie słyszałam, więc wklikałam w wujka Google ..... Masakra, brzydkie to jak noc, po co takie dziwactwa wymyślać, mało ras mamy ? ehhhh... jestem zdegustowana