Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']fuuu :diabloti::eviltong:[/QUOTE]
nie znasz się :diabloti:
[quote name='Feigned']aaaa dużoo małych potworków :evil_lol:
weź nie mów, że to Twoje :diabloti:[/QUOTE]
no pewnie, że moje : P wszystkie 4 :loveu:

Posted

Widzę, że sobie stadko powiększyłaś :). Uważaj, bo jeszcze będziesz miała różne takie dziwne w takich ilościach jak ja - znajomi bali się mnie odwiedzać, a nocowania po mojej 18-stce 2 kumpele długo nie zapomną... Do towarzystwa w pokoju miały paręnaśnie modliszek i prawie setkę pajączków :D.

Posted

Nie rozumiem tylko dlaczego przy Barbarce i Olusiu dałaś ':diabloti:' a przy Marceli i Stefci ':loveu:' :niewiem:
i taki kategoryczny błąd, miała być BI STEFANIA :loveu:a nie żadna bjutiful! (to swoją drogą)

Posted

[quote name='bonsai_88']Widzę, że sobie stadko powiększyłaś :). Uważaj, bo jeszcze będziesz miała różne takie dziwne w takich ilościach jak ja - znajomi bali się mnie odwiedzać, a nocowania po mojej 18-stce 2 kumpele długo nie zapomną... Do towarzystwa w pokoju miały paręnaśnie modliszek i prawie setkę pajączków :D.[/QUOTE]
moje koleżanki są już uświadomione, że ja mam robale i Stefanię (w sumie o maluchach jeszcze nie poinformowałam wszystkich : P ), ale i tak najbardziej boją się.... Grama :evil_lol::evil_lol:
[quote name='basia bonnie']Nie rozumiem tylko dlaczego przy Barbarce i Olusiu dałaś ':diabloti:' a przy Marceli i Stefci ':loveu:' :niewiem:
i taki kategoryczny błąd, miała być BI STEFANIA :loveu:a nie żadna bjutiful! (to swoją drogą)[/QUOTE]
a wiesz że sama nie wiem :razz: tak jakoś mi nie pasowało :diabloti:
[quote name='gops']zaszalalas :lol:
to teraz Stefcia bedzie miala towarzystwo :razz:[/QUOTE]
będzie miała, ale musi jeszcze na nie poczekać, bo jak na razie to są małe pisklaczki : P
[quote name='Asiaczek']Hahaha, wyglądają jak sztuczne...
One zyją w 1 terrarium (czy jak to się nazywa...)? Osobno? Jak na siebie reagują...?

pzdr.[/QUOTE]
Stefania ma swoje nowe królestwo

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_0599.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_0595.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_0609.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_0593.jpg[/IMG]

a maluszki mieszkają w ogołoconym z ozdób starym terrarium dodatkowo w plastikowych pojemnikach o wymiarach 30x20x10. Samiczki mieszkają na razie razem, samczyk oddzielnie- miało być tak, że samiczki pojedynczo w plastikowych, a samczyk w dużym terrarium, bo jest o miesiąc od nich starszy, ale jest jeszcze tak malutki, że w tym dużym by się po prostu zgubił ;)
Na razie jest między nimi pełna symbioza(samiczkami, bo spotkania z Olusiem nie było), leżą w jednej kryjówce i takie tam ;)
[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_0781.jpg[/IMG]
w ogóle te gekony w porównaniu do Stefanii są bardzo spokojne i nie boją się wszystkiego jak ona- Stefania jak przyjechała do mnie tylko siedziała w kryjówce i ani myślała z niej w dzień wychodzić, a maluchy tylko jak je wpuściłam zaczęły zwiedzanie :evil_lol: no i gryzła, łapała za paluchy przy jakimkolwiek zbliżeniu ręki do niej, a te tylko skrzeczą jak się je za mocno podnosi : P

Posted

[quote name='gops']ten z zoltym bedzie piekny !
nie przepadam za takimi zwierzakami ,wole psy :eviltong:
fajne terrarium ;)[/QUOTE]
ten z żółtym są dwa : P a jeżeli chodzi o Barbarkę na zdjęciu powyżej, to będzie wyglądała zupełnie inaczej niż teraz :)
ja też wolę psy, ale takie zwierzaki to jedyne tak kontaktowe, które mogę przy Szczurze mieć. No i zawsze chciałam mieć węża lub jaszczurkę ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']ten z żółtym są dwa : P a jeżeli chodzi o Barbarkę na zdjęciu powyżej, to będzie wyglądała zupełnie inaczej niż teraz :)
ja też wolę psy, ale takie zwierzaki to jedyne tak kontaktowe, które mogę przy Szczurze mieć. No i zawsze chciałam mieć węża lub jaszczurkę ;)[/QUOTE]
aaa:lol:
no rozumiem , a Gram ma kontant ze Stefania? czy nigdy nie probowalas ich pzonac ?
ja nie moge sobie na nic pozwolic przy Misce bo ona by pewnie pod moja nieobecnosci zwalila klatke/akwarium i zagryzla cos co tam siedzi , a zawsze mialam chomiki i szczury jak jej nie bylo :roll:

Posted

[quote name='gops']aaa:lol:
no rozumiem , a Gram ma kontant ze Stefania? czy nigdy nie probowalas ich pzonac ?
ja nie moge sobie na nic pozwolic przy Misce bo ona by pewnie pod moja nieobecnosci zwalila klatke/akwarium i zagryzla cos co tam siedzi , a zawsze mialam chomiki i szczury jak jej nie bylo :roll:[/QUOTE]
Stefania jeździła Gramowi na grzbiecie ostatnio :diabloti: trzymałam go za pysk w razie jakby, ale nie chciał jej od razu gryźć, raczej tylko powąchać i popatrzeć co to siedzi ;) nie ma takich zapędów jak do świnki czy chomika, żeby od razu zabić

gekony nie są jakieś bardzo ruchliwe, szczególnie w dzień, bo to zwierzęta nocne, więc myślę, że nie byłoby problemu- z resztą nigdy nie słyszałam żeby jakikolwiek pies miał takie zapędy w stosunku do gada w domu ;)

[quote name='basia bonnie']Świetne to terrarium zrobiłaś :-o a gekonki są takie wyrąbiste,że brak słów:loveu:[/QUOTE]
łaa, dzięki! :multi:
gekoniki są przezarąbiste :loveu:

Posted

A tak z ciekawości - jakiej wielkości musi być terrarium dla takiego stadka jak twoje? Gekony to jedne z bardzo nielicznych zwierząt, których jeszcze nie miałam, więc powoli mi się dziwne pomysły w główce klują [ale jak już to za rok - dwa]... Po za jaszczurkami nie miałam tylko ptaków.

Posted

[quote name='bonsai_88']A tak z ciekawości - jakiej wielkości musi być terrarium dla takiego stadka jak twoje? Gekony to jedne z bardzo nielicznych zwierząt, których jeszcze nie miałam, więc powoli mi się dziwne pomysły w główce klują [ale jak już to za rok - dwa]... Po za jaszczurkami nie miałam tylko ptaków.[/QUOTE]
ja mam 80x40x40 czyli dosyć spore, ale oczywiście lepsze byłoby większe :) długo się zastanawiałam, czy nie będzie za małe dla 4 sztuk, ale uznałam że maja bardzo rozbudowaną ściankę, z dużą ilością kryjówek, a jak będzie im źle, to jedno zawsze mogę przetransportować do starego terrarium ;) więc jest 4. Jedna sztuka może mieszkać w terrarium minimum 60x30x40 czy coś koło tego- najważniejsze są długości. Terrarium musi być horyzontalne, bo Eublepharis Macularius nie chodzą po szybach, to są zwierzątka pustynne. I właściwie to nie są gekony, tylko eublefary :diabloti:

Posted

O tym, że terrarium ma być dłuższe niż wyższe to już doczytałam ;). Myślę, że na początek udałoby mi się zaadaptować stare akwarium [wcześniej robiło za 2 terraria dla pająków - było przedzielone na pół - ale takich olbrzymów nie będę mieć przez dłuuugi czas], które ma wymiary 80/40/40... Tylko, cholera, najpierw musimy się przeprowadzić, bo w tym domu nie znajdę miejsca na postawienie terrarium :(.

Posted

to mi powiedzialas ...:roll:
teraz bede przez Ciebie myslec :mad:
mam gdzie postawic.. tylko jak sie zaczyna to same terrarium kosztuje duuzo pieniedzy ale pomysle o tym , nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby myslec o jaszczurce :lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']O tym, że terrarium ma być dłuższe niż wyższe to już doczytałam ;). Myślę, że na początek udałoby mi się zaadaptować stare akwarium [wcześniej robiło za 2 terraria dla pająków - było przedzielone na pół - ale takich olbrzymów nie będę mieć przez dłuuugi czas], które ma wymiary 80/40/40... Tylko, cholera, najpierw musimy się przeprowadzić, bo w tym domu nie znajdę miejsca na postawienie terrarium :(.[/QUOTE]
no to spokojnie by wystarczyło ;) jutro jest giełda w Katowicach : P tydzień temu chyba w Gliwicach była
tyle, że akwarium jest straszliwie niewygodne- mnie do szalu doprowadzało podnoszenie pokrywy :evil_lol: teraz mam z drzwiczkami przesuwanymi i jest o wiele wygodniej ;)