Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justa']Widzisz jaka masz motywację, żeby wyhodować dla mnie coś pieknego? :loveu:[/QUOTE]

dla Ciebie wszystko:loveu:

[B]Unbelievable[/B], fotki akurat bym wolała tu:diabloti:

Posted

[quote name='mineralna_']cicho, właśnie staram się wymyślić sobie wymówkę zeby go nie kupić, bo nie mam kasy :evil_lol:[/QUOTE]
domyśliłam się :diabloti:

[quote name='Justa']Widzisz jaka masz motywację, żeby wyhodować dla mnie coś pieknego? :loveu:[/QUOTE]
:evil_lol::evil_lol:

[quote name='ariss']
[B]Unbelievable[/B], fotki akurat bym wolała tu:diabloti:[/QUOTE]
marudzisz :diabloti: znowu :diabloti:

Posted

[quote name='smallpati']Cześć
[URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg[/URL]
wydaje mi się że rolnicy nie będą zadowoleni z przedwczesnego orania zboża :][/QUOTE]
Hahahahahahaha:roflt:

Posted

[quote name='Doginka']ja też wolę fotki od gadania;-) Daj no trochę "Szczurzego" i Stefci:modla:[/QUOTE]
[url]www.szczurzy.blogspot.com[/url] ;)
[quote name='smallpati']Cześć
[URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg[/URL]
wydaje mi się że rolnicy nie będą zadowoleni z przedwczesnego orania zboża :][/QUOTE]

a ja myślałam, że to pole się orze, a nie zboże :diabloti:

[url]www.szczurzy.blogspot.com[/url] jakby ktoś chciał poczytać wywody i zobaczyć więcej zdjęć :cool3:

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7846.jpg[/IMG]

Posted

jaki on jest SŁIT :evil_lol:

[URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7852.jpg[/URL] a tu jak mu uroczo ogon zwisa z łóżka :)

Ja też chora :(

Posted

[quote name='Bzikowa']jaki on jest SŁIT :evil_lol:

[URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7852.jpg[/URL] a tu jak mu uroczo ogon zwisa z łóżka :)

Ja też chora :([/QUOTE]
bo russelle to są najsłitsze psy na świecie :loveu: jak sobie szukam hodowli i trafiam na taką z russelami, to zamiast patrzeć na tą drugą rasę oglądam terrierki :evil_lol: to już jest zboczenie :stupid:

sam zwisający ogonek też mam :diabloti:

ja już powiedzmy że zdrowa, ale byłam ze szczurem i znowu mnie gardło boli : P
ale taki plus, że fajnie odwoływał się od ludzi przechodzących za płotem (Gram cooooome! ich miny bezcenne :diabloti:) i fajnie aportował na polu. I w ogóle fajnie się przywoływał ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
ale taki plus, [B]że fajnie odwoływał się od ludzi przechodzących za płotem (Gram cooooome! ich miny bezcenne :diabloti:) [/B]i fajnie aportował na polu. I w ogóle fajnie się przywoływał ;)[/QUOTE]
Skad ja znam te spojrzenia ludzi kiedy ich mijamy, a ja nagle staje i "Benek, Benek patrz! Patrz!" a potem jeszcze najlepsze jest czasem "Goood Boy", czasem maja mine jakby mijali totalną kretynke :stupid:

Posted

ja już powiedzmy że zdrowa, ale byłam ze szczurem i znowu mnie gardło boli : P
ale taki plus, że fajnie odwoływał się od ludzi przechodzących za płotem (Gram cooooome! ich miny bezcenne :diabloti:) i fajnie aportował na polu. I w ogóle fajnie się przywoływał ;)[/QUOTE]

no właśnie mnie też boli :hmmmm:
Widzisz, żadnego tam owczarka nie kupisz, już ja Ci to mówię, masz zboczenie terierze i bardzo dobrze! :D
A hodowczyni Bza mnie namawia na cairna bo będzie miała miot w zimie. Rodzice boscy. Ale muszę być twarda i czekać na swojego jedynego łaciatego... kiedyś tam :evil_lol: Życie to kupa :(

Haha co do ciekawych min ludzi to ja dziś rzuciłam piłką w jakiegoś pana i zamiast go przeprosić to wołałam do Bza 'taaak dooobry pieseeek dobrzeee, chooodź, przyyyynieś' (bo podnosił piłkę spod nóg tego faceta i się zagapił na niego i się bałam , że oleje piłeczkę) :loveu:

Posted

[quote name='Bzikowa']no właśnie mnie też boli :hmmmm:
Widzisz, żadnego tam owczarka nie kupisz, już ja Ci to mówię, masz zboczenie terierze i bardzo dobrze! :D
A hodowczyni Bza mnie namawia na cairna bo będzie miała miot w zimie. Rodzice boscy. Ale muszę być twarda i czekać na swojego jedynego łaciatego... kiedyś tam :evil_lol: Życie to kupa :([/QUOTE]

Zboczone na punkcie terrierów, zboczone! :evil_lol:

Czy cairn się bardzobardzo różni od westa? Mnie się zawsze wydawały bardzo podobne, tyle, że maść inna :oops: Bzikowa, Ty też planujesz jednak russela?

Unbelievable, też przylazłam pochwalić av, haha :lol:

Posted

[quote name='evl']Zboczone na punkcie terrierów, zboczone! :evil_lol:

Czy cairn się bardzobardzo różni od westa? Mnie się zawsze wydawały bardzo podobne, tyle, że maść inna :oops: Bzikowa, Ty też planujesz jednak russela?

Unbelievable, też przylazłam pochwalić av, haha :lol:[/QUOTE]

Choroba terierza :evil_lol:

Różni się. ;) Budowę mają zupełnie inną. Cairny mają dłuższe łapki, są sporo 'sprawniejsze', bardziej skoczne (młodszy cairn, którego znam doskakuje mi w poziomie prawie, że na wysokość twarzy, jak się cieszy:lol:) itd. Westy są krępe, mają cięższą dupkę itd. Ogólnie cairny są dużo lżejsze i smukłe. Oczywiście piszę o przeciętnym weście i przeciętnym cairnie bo są oczywiście wyjątki.
A jeśli chodzi o charakter to mało poznałam cairnów ale one są chyba bardziej 'kocie' i niezależne od westów. Moja hodowczyni ma gromadkę westusiów i 2 cairny (teraz w zasadzie 4 bo zostawia 2 szczeniorki) i zawsze jak tam przyjeżdżam to westy są zdecydowanie bardziej wylewne, tłoczą się pod nogami i machają dupkami i liżą po twarzy :loveu: [SIZE=1](oprócz mamuśki mojego Bza, która mu przekazała swoją jędzowatość - ona stoi 2 metry za nimi i nadziera mordę , żeby zająć się NIĄ ale ona się nie zniży, żeby o to zabiegać tak jak ten cały plebs :evil_lol:)
[SIZE=2]Natomiast cairn przyjdzie się przywitać ale bez jakiegoś ogromnego spoufalania się. No ale moja hodowczyni uważa, że żeby je poznać to trzeba z nimi dłużej przebywać, tak powierzchownie można odnieść mylne wrażenie ;)
W agility biegają 2 i radzą sobie całkiem całkiem i na pewno można by z nich wiele więcej 'wyciągnąć' niż to pokazują na zawodach.

Tia, planować to ja sobie mogę ale co z tego będzie... :roll: ;)
[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='Pestka']Skad ja znam te spojrzenia ludzi kiedy ich mijamy, a ja nagle staje i "Benek, Benek patrz! Patrz!" a potem jeszcze najlepsze jest czasem "Goood Boy", czasem maja mine jakby mijali totalną kretynke :stupid:[/QUOTE]
ze mnie się przestał śmiać mój "sąsiad" którego szczur z uporem maniaka zawsze oszczekuje, jak zobaczył że ćwierkanie pomaga na jego zachowanie : P

[quote name='Bzikowa']no właśnie mnie też boli :hmmmm:
A hodowczyni Bza mnie namawia na cairna bo będzie miała miot w zimie. Rodzice boscy. Ale muszę być twarda i czekać na swojego jedynego łaciatego... kiedyś tam :evil_lol: Życie to kupa :([/QUOTE]
ja mam alergiczne bardziej, dzisiaj rano myślałam że zdechnę- nafaszerowałam się lekami i coś mnie znowu boleć zaczyna...
kupię owczarka, bo chce spróbować z psem dla którego fajniejszy będzie człowiek niż ten zajączek co tam radośnie kica ;) ale następny terrier na 1000% będzie, bo je uwielbiam :loveu:
cairny brzydkie :diabloti: i krótkołapne :diabloti: czekaj na łaciaka, czekaj :loveu: ja też sobie poczekam... ;)

[quote name='Bzikowa']
Haha co do ciekawych min ludzi to ja dziś rzuciłam piłką w jakiegoś pana i zamiast go przeprosić to wołałam do Bza 'taaak dooobry pieseeek dobrzeee, chooodź, przyyyynieś' (bo podnosił piłkę spod nóg tego faceta i się zagapił na niego i się bałam , że oleje piłeczkę) :loveu:[/QUOTE]
chyba wolę nie wiedzieć co ten facet musiał pomyśleć :evil_lol:

[quote name='Shel'][URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7844.jpg[/URL]
Leniuszek:loveu:[/QUOTE]
styrany, nie leniuszek :diabloti:

[quote name='Feigned']avatar to masz świetny :evil_lol:
mam gdzieś zapisany taki obrazek z maltanami :lol:[/QUOTE]
dzięki :evil_lol: ze wszystkimi rasami pewnie się znajdzie : P ale nic nie jest tak genialne jak russellowe dupki! :lol!:
[quote name='evl']Zboczone na punkcie terrierów, zboczone! :evil_lol:

Unbelievable, też przylazłam pochwalić av, haha :lol:[/QUOTE]
prawda:evil_lol:

dzięki dzięki :diabloti:
[quote name='Bzikowa'][SIZE=1][SIZE=2]
Tia, planować to ja sobie mogę ale co z tego będzie... :roll: ;)
[/SIZE][/SIZE][/QUOTE]
nie przesadzaj :cool3: moje plany też się pewnie odwleką w czasie ;) ale mam szczura do ogarnięcia, co jest pocieszające : P

Posted

ja mam alergiczne bardziej, dzisiaj rano myślałam że zdechnę- nafaszerowałam się lekami i coś mnie znowu boleć zaczyna...
kupię owczarka, bo chce spróbować z psem dla którego fajniejszy będzie człowiek niż ten zajączek co tam radośnie kica ;) ale następny terrier na 1000% będzie, bo je uwielbiam :loveu:
cairny brzydkie :diabloti: i krótkołapne :diabloti: czekaj na łaciaka, czekaj :loveu: ja też sobie poczekam... ;)[/QUOTE]

No ale przecież teriery też mają w sobie chęć do pracy :) I dla mnie to większa satysfakcja wyszkolić teriera, który właśnie jest nastawiony na otoczenie, niż owczarka który z definicji powinien się bardziej skupiać na przewodniku :P

Nie są brzydkie :P A ja też ich nie lubiłam, myślałam, że są takie jakieś nijakie... - dopóki Bezowa hodowczyni ich sobie nie sprawiła, zwłaszcza samiec - Vito - jest super :) To ten co skacze jak piłeczka i gdyby z nim popracować to byłby super do sportu do s-ek... Szkoda, że oni mieszkają za daleko ode mnie i od Warszawy, tak to bym im zabrała parę psów na hopki :P A te małe szczonki, które teraz zostały to już w ogóle są cudne, szarpią się jak szalone (chociaż udaję, że tego z nimi nie robię :P bo im się zgryz popsuje więc nie można się szarpać :evil_lol:), aportują i kochają cały świat, a przy tym mają ten terierzy zapłon w tyłku :loveu:
A jak będą szczeniaki po Vito to będę musiała chyba medytację jakąś uprawiać, żeby im nie podprowadzić jednego :evil_lol:
Czekam na szorstkiego łaciatka, czekam...

Posted

[quote name='Bzikowa']No ale przecież teriery też mają w sobie chęć do pracy :) I dla mnie to większa satysfakcja wyszkolić teriera, który właśnie jest nastawiony na otoczenie, niż owczarka który z definicji powinien się bardziej skupiać na przewodniku :P
[/QUOTE]
przecież nie bez powodu wyciągnęłam tyle ze szczura ;) ale po tym, co ja z nim mam, miałam i będę mieć chcę psa, który będzie "łatwiejszy", typowo pracujący, nastawiony na człowieka, aportujący zawsze i wszędzie, wolący mnie niż sarenki- tzn. chcę rasę z większymi predyspozycjami do tego ;)
[quote name='Bzikowa']
Nie są brzydkie :P A ja też ich nie lubiłam, myślałam, że są takie jakieś nijakie... - dopóki Bezowa hodowczyni ich sobie nie sprawiła, zwłaszcza samiec - Vito - jest super :) To ten co skacze jak piłeczka i gdyby z nim popracować to byłby super do sportu do s-ek... Szkoda, że oni mieszkają za daleko ode mnie i od Warszawy, tak to bym im zabrała parę psów na hopki :P A te małe szczonki, które teraz zostały to już w ogóle są cudne, szarpią się jak szalone (chociaż udaję, że tego z nimi nie robię :P bo im się zgryz popsuje więc nie można się szarpać :evil_lol:), aportują i kochają cały świat, a przy tym mają ten terierzy zapłon w tyłku :loveu:
A jak będą szczeniaki po Vito to będę musiała chyba medytację jakąś uprawiać, żeby im nie podprowadzić jednego :evil_lol:
Czekam na szorstkiego łaciatka, czekam...[/QUOTE]
w porównaniu do russelli są :diabloti: z resztą dla mnie w porównaniu wszystkie są brzydkie:evil_lol:
hym, wydają się fajne, ale... bierz łaciatka, będzie miał większy motorek w tyłku ;) szczurzy jakby się uspokoił ostatnio:hmmmm:

idę farbować włosy :mdleje: bosz, mam nadzieję że będę wyglądać jak człowiek :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']chcę psa, który będzie "łatwiejszy", typowo pracujący, nastawiony na człowieka, aportujący zawsze i wszędzie, wolący mnie niż sarenki- tzn. chcę rasę z większymi predyspozycjami do tego ;)
[/QUOTE]

Rozumiem, taka terapia :evil_lol:

Jaki kolor?

Posted

[quote name='Feigned']jaki kolor? :diabloti:
blond? :loveu: :evil_lol:[/QUOTE]
tak, o odcieniu żółty kanarek : P

[quote name='Bzikowa']Rozumiem, taka terapia :evil_lol:

Jaki kolor?[/QUOTE]
tak, oczyszczająca :diabloti:

ma być, ekhem, kasztan : P ale co wyjdzie to się za 10minut okaże...
wdech, wydech.... wdech, wydech....

Posted

[quote name='RCookie']I co wyszło? :cool3:[/QUOTE]
brązik czekoladka z rudymi refleksami : P
[quote name='Feigned']ładnie wyszło :cool3: podobny kolor do wcześniejszego :)
a ja się na kanarka nastawiałam :shake: :diabloti:[/QUOTE]
jedyna która zauważyła :multi::loveu: podobny, tylko trochę ciemniejszy ;)
niestety, chyba farby pomyliłam :placz:

aaa i prawie zapomniałam pochwalić mojego genialnego psa :loveu: dzisiaj jest ten dzień, w którym go lubię :loveu:

Posted

Nikt nas nie kocha, a my mamy nowe zdjęcia ;)

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/5maja2010/DSC_7921.jpg[/IMG]

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/5maja2010/DSC_7912.jpg[/IMG]

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/5maja2010/DSC_7888_1.jpg[/IMG]

reszta tu: [URL]http://szczurzy.blogspot.com/[/URL]

edit: jak wyostrzam zdjęcia z nikkora tak jak te z tamrona to są przeostrzone :evil_lol: uwielbiam ten obiektyw :loveu:

Posted

Nie to, że nikt nie kocha, po prostu dogo zdechło wczoraj i dopiero przed chwilą je zreanimowano, więc wiesz ;)

[URL]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/5maja2010/DSC_7921.jpg[/URL] :loveu: on tak sam, czy coś robi konkretnego? ;)

EDIT: JUŻ WIEM! :multi:

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/5maja2010/DSC_7921.jpg[/url] cześć, mała! :cool3:

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/5maja2010/DSC_7922.jpg[/url] wysyłam ci kwiata, yoooo :evil_lol: