Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krótka historia pewnych szczeniaczków ......

Suczka , bezdomna , żyjąca na wsi , dokarmiana przez mojego znajomego ....na działce letniskowej od dwóch lat ......
Rodzi oczywiście co pół roku , pomimo , że już kilka terminów sterylek umówionych przez mnie w Lublinie przepadło :(

Działka jest ok 60 km od Lublina ...

Sunia imieniem Punia.....całe lato urzęduje na działce , jest dokarmiana przez znajomego ....
Wciąz jednak jest na wpół dzika , i nie daje np. wziąc się na ręce ...
Tym właśnie tłumaczy się , zawalając kolejny termin sterylizcji .....
To już trzeci miot , odkąd sunia znajduję się w tym miejscu ....
Paradoksem jest to , że on w imie specjalnie jeździ dwa razy w tygodniu , na tę działkę , tyle kilometrów , tylko po to żeby nakarmić Punię .....

Z pierwszego miotu , udało się rozdać wszystkie szczeniaki , niestety większość na wieś :(
Z drugiego 3 wylądowały w schronie ....
Z ostatniego również 3 zostały odowezione do schroniska......i została tylko własnie ta królewna , którą chcę zaprezentować ..
Znajomy nie odwiózł jej , bo najmniejsza i bardzo związana z matką ....LITOŚCIWIEC ....

Muszę znaleźc jej domek ....
Będzie malutka , bo mama jest nieduża ..ale też niestety niezbyt urodziwa .....:oops:
Punia sięga troszkę powyżej połowy łydki ....

Córeczka na pewno będzie o wiele ładniejsza od mamy bo ma zgrabniusią sylwetkę , jak na takiego maluszka i ładniejsze ubarwienie ..... - czarna - podpalana ...

Na przekór nazwałąm ją Princess
Jest naprawdę malunia ....
I bardzo przestraszona ...boi się ludzi , chowa sę za matkę...

Mieszka z mamą w stodole......ma słomę , ale to nie jest dobre miejsce dla takiego maluszka .
Matka ją zostawia już b. często samą ....a kilka metrów dalej jest ulica :placz:

W tej miejscowości pod kołami samochodów ginie b. dużo psów , własnie dlatego , że bezpośrednio z furtki , czy bramy posesji psy wybiegają na ulicę ....
Malutka , gdy znajdzie się na ulicy (a w kazdej chwili może w końcu wyjśc na poszukiwanie matki ) , nie będzie miała żadnych szans :(

Bardzo proszę o domek , nawet na razie tymczasowy dla tego maleństwa ....
Bardzo się o nią boję ......:-(
A o to nasza księżniczka - na zdjęcia zaproszona do domku , siedzi koło farelki , przy któej się grzeje ....

Z mamą

Cudności takie smutne :(
Potrzeba jej miłości człowieka zanim całkiem zdziczeje ........lub nie zginie pod kołami samochodu ....:(

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwop napisał(a):
Jej... jakie ładne dziecko...:-( Dlaczego piszesz, że jest niezbyt urodziwa..?:oops:

Chodzi mi o mamę .....mama niezbyt urodziwa .....:oops:
ale tata musiałbyć przystojniakiem ...;)

Zakupiłam już sedalin dla Puni i dałam znajomemu .obiecał , że tym razem nie zawiedzie ....
Sterylkę umówiłam w klinice na Stefczyka, potem Punia zostanie tam 8 dni aż wydobrzeje i wróci na wieś ...
Trzeba ją tylko złapać i dowieźc jakoś ...
Mam nadzieje , że Punia zniesie to wszystko ....(zwłaszcza psychicznie ), potem wróci na wieś ....
Ma ok 8 lat ....

Posted

agusiazet napisał(a):
A czy Księżniczka ma jeszcze inne ogłoszenia oprócz DG?

tak .....wystawiłam jej aukcyjkę na allegro .
Jeśli ktoś ma czas i wie gdzie :oops:, to poproszę o ogłoszenia ....
Ja w grudniu jestem zawalona robotą ...:angryy: i na dodatek chora ...

Posted

agusiazet napisał(a):
Na przygarnę psa ktoś szuka malutkiego pieska, może warto ją tam wkleić!!!

znalazłam
malutjiego , ale dorosłego ........
żeby nie niszczył mebli i był nauczony czystości ..
Princess odpada ....:(

Wszędzie śnieg i mróz .....
Punia penie biega po wsi , a maleństwo ? Boję się o nią ......:-(

Posted

Dziś Punia przyjechała na sterylkę do Lublina
Malutką znajomy zabrał do siebie ....
Do wtorku ..........We wtorek malutka dołączy do mamusi w hoteliku , będzie z nią tam do soboty ..... a potem znów wrócą na wieś ....Na zimno .
Boję się , czy mała , pomieszkawszy przez tydzień w cieple , po powrocie na mróz nie rozchoruje się ......

Niech ktoś się zakocha .....Błagam .....

Posted

[quote name='Bunia1']Przepiękna malutka. Jutro powieszę jej zdjęcie u siebie. Tiger pieniędzy nie potrzebujesz na ich szpital? Bo to niestety tylko mogę na razie.

Znajomy ma uregulować wszystko sam ....
Załatwiłam sterylkę bardzo tanio , jak na tę klinikę , doba hotelowa 15 zł ,bo Punia po dobie spędzonej w szpitalu pójdzie do hoteliku na 7dni.

Serdeczne dzięki Buniu1 !!!!!!!!!!!:iloveyou:

A u sibie na tymczasie mam od miesiąca cuś takiego ::)

Piesek , młody , ok 9 miesięcy .Wesoły i energiczny .....
Wspaniały pies ....dla ludzi aktywnych ....
kocha biegać , kocha wszelkie zabawy , kocha ludzi , kocha dzieci , kocha psy i kocha KOTY .....
Ze wszystkiego się cieszy jak oszalały .......
Wg mnie to idealny pies na agility :)
Wszystko zjada , nie gubi sierści ....
Gdzies może nawet kiedyś stał koło goldena ;)
Tylko niższy jest ....
Trzeba go wychować , bo rozpuściłam go trochę , zresztą jak wszystkie stworzenia w moim domu .....

Jest naprawe śliczny i wnosi mnóstwo radości do domu, nie da się go nie kochać !!!!!

nie chcę go zostawiać sobie , bo zamknę w ten sposób DT u siebie , ale pies naprawe jest CUDOWNY !!!!!

Oczywiście oddam go tylko do IDEALNEGO domku , który przejdzie ostre przeswietlenie :lol::cool3:

Posted

Bunia1 napisał(a):
Ale cudo. Przytulanka.

Właśnie super go określiłaś :)
Jeszcze w życiu żaden pies tak się nie przytulał do mnie :)

Wystarczy usiąść na kanapie , a on od razu : HOP i łeb kłądzie na kolana i jeszcze się tak fajnie podsuwa :)

ale to nie jego wątek
Jutro mu założę własny .....

A tymczasem , na dobranoc , poszukujemy domku dla maleńkiej księżniczki !!!!!!!!!