Madzik77 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 tez mam miejsce na allegro - chcialabym neske .... proponuje aliemu zmienic tytuła na alegro - na alaskan mamamut (czy jak to sie pisze) i ...nie pamietam imienia temu sznaucerowatemu na sznaucer a w aukcji napisac ze jest sznaucerowaty... wiecej zobaczy osob -wieksza szansa na dom! Quote
paros Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Czy ktoś kontaktował się w sprawie Bingo?? :roll: Quote
Madzik77 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 no wlasnie ponoc ktos zalicytowal nie pamietam tej psiny -daj mi linka- Quote
paros Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Madzik77 napisał(a):no wlasnie ponoc ktos zalicytowal nie pamietam tej psiny -daj mi linka- Napisałam aby odezwała się na dane podane w ogłoszeniu :roll: Aukcja juz zakończyła się, tu link do niej: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=291516656 Quote
modliszka84 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 w sprawie Bingo facet dzwonił, ale nic konkretnego. Wypytywał sie o kilka rzeczy i tyle. Miał sie zastanowic i oddzwonić. Ali jest juz zarezerwowany, w sobotę mają go odebrać (adopcja niestety nie moja, ktos go zobaczył w schronie). W sobote będę jednak w schronie, więc moze akurat spotkac sie z tymi ludźmi. Potem przygotuje kogos w zamian Aliego na allegro... O Nesce niestety nic nie wiem, postaram sie ją zlokalizować w sobotę, bo nawet nie wiem w którym jest boksie. Lucek niestety nadal szuka domu, nie dogadali się z bokserką-rezydentką, ona była do niego agresywna bardzo. Quote
Madzik77 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 SALLY - tekst na allegro jest juz nie aktualny (okres świąt) Nie iwem kto ma to allegro Mozna by dodać tez obecna sytuacje suni - ze sie poddaje. Quote
kasia14 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Madzik77 napisał(a): i ...nie pamietam imienia temu sznaucerowatemu na sznaucer a w aukcji napisac ze jest sznaucerowaty... wiecej zobaczy osob -wieksza szansa na dom! ok, zmienione na sznaucerek:cool1: Quote
kasia14 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 za Dropsa na allegro wstawiłam Odiego, http://allegro.pl/show_item.php?item=295986433 Quote
paros Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 To zgłoszenie na allegro Bingo to chyba jest od pani :roll: Quote
modliszka84 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 o mnie dzwonił pan w spr Bingo... ale szczerze mowiac to nawet nie pamiętam z jakiej miejscowosci, chyba z Iławy. Quote
pidzej Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 http://www.allegro.pl/item277091012_nigdy_nie_mial_prawdziwego_domu_aster_.html czy on ma ogłoszenia? Dawno mnie tu nie było ui nie moge się połapać... ale zapadł mi w pamięc wyjątkowo. Quote
Madzik77 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 http://www.allegro.pl/item296580398_nigdy_nie_mial_prawdziwego_domu_aster_.html Quote
Madzik77 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 zapraszamy na jego wątek sa nowe wiesci :/ i foty Asterka oraz wrazenia z pierwszego od x lat spacerku jest taki biedny ;( Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Kolejne pieski na allegro - jeśli macie życzenie można tekst pozmieniać, zrobiłam przykładowe najlepiej jak umiałam. Jamnikowaty szczeniak Miętus szuka swojego człowieka! Miętus ma ok. 10 miesięcy, ma też piękny różowy nosek. Jest mieszańcem z jamnikiem. Miętus jak każdy szczeniak jest bardzo wesołym psem, chętnym do zabawy i nauki. Uwielbia skakać, biegać i kocha spacery. Zamknięty w małym boksie po prostu się męczy. Robi wszystko by zwrócić na siebie uwagę - wystawia łapkę przez kraty i prosi, aby go zabrać z tego okropnego miejsca, w którym nie ma swojego pana, własnego posłania. W schronisku nie ma nic – nawet imienia. ‘’Mieszka’’ tu od 2 stycznia 08r. Miętus trafił do schroniska z obrożą jak większość psów trafiających w tym czasie i jak większości nikt go nie szukał. Jego właściciele pozbyli się Go. Został wyrzucony na mróz – bez szans przeżycia.. RATUJĄC JEDNEGO PSA, NIE ZMIENIMY ŚWIATA.., ALE ŚWIAT ZMIENI SIĘ DLA TEGO JEDNEGO PSA. Miętus bardzo cierpliwie czeka na swoją kolej. Wciąż wierzy, że ktoś Go jeszcze pokocha, zabierze do domu i będzie z nim w radościach i smutkach. Już na zawsze razem. Nie odbieraj mu wiary, nie skazuj na śmierć w schronisku. Miętus jest przyjaźnie nastawiony do innych psów, ciekawy świata. I wciąż mimo całego zła jakie w króciutkim życiu Go spotkało – wierzy w człowieka. Czy możesz pomóc Miętusowi? kontakt mail: [email protected] tel: 0793 046 770 Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Sawio nauczył się już jak żyć w schronisku, jak walczyć o swoje, aby przetrwać. Ale czy to oznacza, że nie zasługuje już na własny dom, gdzie nie będzie się musiał o nic martwić? Pewnie, gdy usłyszysz ile Sawio ma lat, zamkniesz tą strone i będziesz szukał dalej. Jest zwykłym kundelkiem nie mającym szans w schronisku na nowy dom – przecież jest tam tyle młodszych i ładniejszy piesków. Nikogo nie obchodzi to, że Sawio czuje i tęskni jak każdy inny pies. Sawio do schroniska trafił 4 kwietnia 2002r. Ma numer 87. Od 6 lat schronisko jest jego domem. A przecież schronisko nie może zastąpić psu domu! Sawio ma 8 lat, jest pieskiem średniego wzrostu. Z charakteru bardzo spokojny, przyjazny, ale i cichy pies. No bo po co ma się pokazywać, skoro i tak nikt Go nie weźmie. Sawio pogodził się już ze swoim losem, nie walczy o dom. Jednak ja wierze, że mu się uda, może właśnie Ty odmienisz jego los? "Ty tez mi nie pomożesz - obcy człowieku! Oszczędź mi widoku Twojej smutnej twarzy - takich, jak Ty było tutaj wielu .... ja już przestaje marzyć .... . Twego współczucia - nie - nie potrzebuje! Twoje współczucie mnie nie uratuje! Idź wreszcie dalej - obcy człowieku, bo przypominasz mi te dni, gdy cala miłość, jaka mam oddałem na próżno takiemu, jak Ty: "Człowiekowi" .... . Wciąż czekam, trwam, patrzę zza krat i gdyby teraz przyszedł on, wziął mnie ze sobą do domu, jakże inny byłby mój świat dziś niepotrzebny nikomu! Moje małe serce i moje życie oddałbym znów dla Niego, powiedz, dlaczego zostawił mnie tu samego - ten "Człowiek" - Twój brat? Dlaczego trawę i słońce musze oglądać zza krat? Oszczędź mi widoku Twoje smutnej twarzy! Twego współczucia - nie - nie chce tego! Idź dalej albo .... odważ się ..... na ten krok - miej litość i ...... zabierz, zabierz mnie proszę stad !!! Pomyśl, Sawio od 6 lat nie czuł nawet trawy pod łapkami! Odmień jego życie – adoptuj. Sawio ma przed sobą jeszcze pare ładnych lat życia, może nawet drugie tyle. Był by wspaniałym i wiernym towarzyszem – bo przecież odmienił by się jego okrutny los. Quote
Seaside Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Miętus http://www.allegro.pl/show_item.php?item=299656409 Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Seaside napisał(a):Miętus http://www.allegro.pl/show_item.php?item=299656409 dziękujemy, w wolnych chwilach zrobię jeszcze opisy innych psiaków:cool1: no jeszcze jakieś 100 nam zostało:evil_lol: Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Skoczek to jeszcze psie dziecko, ma ok. 4-5 miesięcy. Jest szczeniakiem pełnym radości, energii i chęci do życia. Na spacerach sporo skacze, prowokuje do zabawy i głaskania – stąd jego imię. Nie umie jeszcze chodzić na smyczy, prawdopodobnie nigdy nie był tego uczony. Będzie psem średniej wielkości. Skoczek bardzo chciałby móc biegać i bawić się ze swoim nowym panem, czeka na niego z niecierpliwością. Bardzo się cieszy, gdy ktoś go pogłaszcze lub weźmie na spacer. W tym smutnym miejscu, w którym jest tyle pisach nieszczęść i smutków, Skoczek pozostał radosny i pełny energii. Ale jak myślisz, ile minie czasu zanim stanie się tak jak inne psy smutnym i nieszczęśliwym? Ile czasu będzie jeszcze wierzył w ludzi? Nie pozwól mu zgasnąć!!! Zabierz skoczka ze schroniska a będzie najlepszym przyjacielem rodziny… PAMIĘTAJ, ADOPTUJĄC PSA ZE SCHRONISKA RATUJESZ MU ŻYCIE!!! Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Feluś JUŻ W NOWYM DOMU!!!! Feluś to jeszcze szczeniak ma ok. 10 misiecy. Jest psem, który uwielbia spacerki i głaskanie. Chodzi na smyczy. Feluś bardzo lubi się bawić i cieszy się z każdego spojrzenia, głaskania, słowa. Feluś kocha ludzi, kocha cały świat – jego nie kocha nikt. Jest bardzo towarzyski, wystarczy ukucnąć a już jest na kolanach i prosi o głaskanie. Będzie małym psem. Lubi inne psy, z kotami także nie powinno być problemów. Jest psem małym, bezproblemowym i uległym. Czeka w schroniskowym boksie na kogoś, kto Go pokocha i nigdy już nie porzuci ani nie odda. Idealny do bloków – raczej nie jest psem szczekliwym. Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 modliszko z sobotnich spacerowiczów to już chyba wszystkie : 1.Odi- psiak w skarpetkach i 2.Miętus- z różowym noskiem i 3.sznaucerkowaty szczeniak, już na allegro, 4.Skoczek i 5.Feluś mają już teksty gotowe, 6.Ząbek już w nowym domu + 7.Sońka która też ma allegro. Został jeden 8. ten czarny psiak ale nie mam jego fotek. Quote
kasia14 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 modliszko, jeżeli masz jakieś dodatkowe fotki i informacje o piesku, bardzo proszę;) Baks to piękny pies w typie owczarka niemieckiego. Jest jeszcze młodziutki, ma ok. 3 lat. W schronisku przebywa od 18 grudnia 2007r. Baks jest bardzo towarzyski i przyjazny w stosunku do ludzi. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Baks czeka na nowego właściciela, może właśnie na Ciebie? Jeżeli podbił twoje serce, nie czekaj, nie szukaj innego psa. Nie karz Baksowi czekać w zimnym schroniskowym boksie, bez spacerów, własnego pana, odrobiny miłości. Schronisko nie jest miejscem dla Baksa – nie jest miejscem dla żadnego psa! Tak jak inne schroniskowe zwierzęta odsiaduje wyrok za swoją niewinność. Jeżeli nie podarujesz mu domu i miłości – będzie skazany na dożywocie. Za co? Za ludzką nieodpowiedzialność. Pamiętaj – jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś!!! Quote
Recommended Posts