Madzik77 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 LINKA jest stalowa nie od przegryzienia kupiona w zoologicznym, przeznaczona właśnie zamiast łańcucha. A jemu nie takie rzeczy w głowie ;( Quote
piechcia15 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 a to mój niuniuś w ubranku:) Aga wstaw mu któreś na allegro, tak słodko wygląda:) a takie cudo z tatuażem mamy i nikt go nie szuka:( a tatuaż już nieaktywny w ZK:( http://www.dogomania.pl/threads/138664-Goldeny-w-potrzebie?p=18394827&viewfull=1#post18394827 a dla brązowego Misia być może będę miała dom a dziś udało mi się wyadoptować Astra 71:) i to ulice dalej ode mnie:) Quote
modliszka84 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 wszystkie allegro mi usunęli co do Astra to super - do domu poszedł czy na podwórko? Fajnie, taki niezbyt urodziwy, 1,5 roku w schronisku i znalazł dom :) Quote
modliszka84 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 nasz piękna dziewczynka collie - jej właścicielka trafiła do szpitala już ponad miesiąc temu i słuch po niej zaginął. Sunia do pilnej adopcji, bo nie ma sensu by przesiedziała zimę w schronisku... Quote
piechcia15 Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Lessi przeznaczona jest do adopcji:( nasza pani B zrobiła wywiad w szpitalu i pani właścicielka niestety już jest w takim stanie, że zero kontaktu z rzeczywistością:( będzie mieszkała w DPS:( czyli pilnie szukamy domu dla suni:(:( Aster w bloku zamieszka. Państwo teoretycznie przywieźli tylko dary, ale Pan profilaktycznie wziął ze sobą smycz do kieszeni:) tak na wszelki wypadek:) Ludzie raczej spoko 70lat, ostatnio porzegnali sunię po 16latach i ponoć miała podobne umaszczenie stąd słabość do Astra:) nie ukrywam, że bardzo nalegałam:) nawet po kogoś zadzwonili aby po nich przyjechał bo autobusem nie chcieli:) Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Ile sunia ma lat i napiszcie jakiś tekst do ogloszeń to zrobię szybciutko. Ma jakies imię? Quote
modliszka84 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 no na imię ma Lessi. wiek podobno ok 8-10 lat. tekstu do ogłoszeń narazie nie ma, więc możesz sama wymyśleć Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Nie dość że nie mam talentu to jeszcze suni nie znam. A zachowanie - wiecie cos juz o niej? Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 no też niestety za dużo nie wiemy.Tylko tyle że przyjazna do ludzi, towarzyska, do psów raczej tez, bo często była wypuszczana samopas na ulicę więc chyba mordercą nie jest. Ale wydaje mi się że ma mniej niż 10, bardziej 7-8lat bo ma ładne długie zęby, nawet kamień nie taki ogromny. Moja koleżanka z Pabianic zaoferowała dt dla niej, ale ma kota mi yorka więc trzeba by jakoś sprawdzić suni reakcję, tylko jak?stresować ją i zawozić do nich do domu??:( Ludzie nie są zupełnie z naszego psiego światka, zwierzolubni owszem.Musze z nimi pogadać na ile zdają sobie sprawę z obowiązku. Bo przecież dt dla takiego seniora równie dobrze może być dsem:( bo mało jest takich co chcą seniorów:( no i pewnie trzeba by pomóc finansowo np. w wizytach u weta. Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 macie jakiś pomysł jak wystawiać allegro tak aby go nie usuwali??bo połowę aukcji mi usunęli ale wszystkie mam takie same i to samo jest w każdej napisane więc nie kumam czemu te a nie wszystkie powywalali.A oczywiście na moje pytania nie odpowiadają bo po co. Ciekawa jestem czemu nie usuwają aukcji rozmnażaczy którzy w opcjach zaznaczają rodowód a w tekście piszą że rodzice nie mieli metryk.Tego allegro już nie widzi...Szlag mnie zaraz trafi.Już sama nie wiem jak mam to wystawiać skutecznie... Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 MNie ona też nie wygląda ma 10 latkę - collie mojej córki w tym wieku ma siwy nosek i nawet koło oczu / kiedys nie miał/. Wiem że starsze colaki maja mniejsze szanse na adopcję bo mamy ich kilka na utrzymaniu Fundacji. Zrobiłam jej wątek na naszym forum ale mam pytanie - ona sterylki nie miała? BO jak zrobię ogloszenia to może sie odezwać jakieś pseudo. Chyba ze wiek Lessi ją juz skreśla. / nie wiem do jakiego wieku suka może miec małe/Nasza koleżanka ma na DT mlodą collie i chce ja adoptowac facet, który ogłasza do sprzedaży szczeniaki collie z hodowli w chlewiku. Co do DT to najlepiej zapoznac pieski ze sobą po za domem - na spacerze. Resztę czas pokaże. W sprawach finansowych sie nie wypowiadam - wpłacam co miesiąć na konto Fundacji - dla colle w potrzebie - ale tych collie w potrzebie wcale nie ma tak mało. Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 MNie wyrzucają z kupsprzedaj.pl - po mojej interwencji przywracaja a nastepne znów wstrzymane. I tak sie bawimy. Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 suka może rodzić małe do końca życia:( ostatnio słyszałam o suni która zmarła w wieku 16lat a ostatnie małe miała w wieku 15 lat!! o zgrozooo Schronisko sterylizuje teraz wszystkie psy jak leci bo jest taki obowiązek, tylko nie wiem czy za wszelką cenę.Czy takie staruszki tez robią?W sumie bałabym sie robić takiej starszej suni zabieg bez wstępnych badań krwi. Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 aha dzwonił do mnie Pan chętny jako DS dla Maxa-Kudłatego. Miał już mix PONa, ale podkopał sie pod ogrodzeniem i nieszczęśliwie wpadł pod samochód:( był niewykastrowany i nawiewał im w imię miłości:( Ale tak poza tym to facet z rozmowy spoko.Nie mają innych zwierząt i nie wystraszył sie potencjalną agresją do dzieci. Mieszka w Ostrowcu Świętokrzyskim i wystraszyła go trochę odległość i ta pogoda:( miał do mnie zadzwonić po weekendzie jak sprawdzi pogodę na ten tydzień.Bo boi sie jechać w takie śniegi. Znacie kogoś z tych rejonów do wizyty p/a? Quote
modliszka84 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) o rany ja go zawioze jak bedzie trzeba. serio. sprawdzmy ten dom zapisz jego numer bo za chwile zgubisz z telefonu kojarze kogos z ostrowca św. ale nie musze sobie rpzypomnieć kto to edit: iwop, anka105, Livcia, Edited January 15, 2012 by modliszka84 Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Jeżeli chodzi o collie trzeba uczulac wetów na mutacje genu MDR1 tu są szczegóły jak kogoś interesuje http://www.shelties.pl/2011/01/problem-mutacji-genu-mdr1-i-stosowanie-niektorych-lekow/ Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 ten wet do którego chodzimy to wie ale gdyby sunia miała iśc do tego dt to też im powiem, bo bliżej maja do innego, ale też dobrego Mam do kolesia telefon. Anka105 była ostatni raz na dogo w grudniu, a livcia X czasu temu:( zaraz zobaczą tą pierwszą. Napisałam na kilku wątkach prośbę.Czekam. juz napisałam do iwop.zobaczymy.A do Pana zadzwonię jutro, że mamy tu taką cudowna wolontariuszkę co lubi jeździć:) O Rudego też mi ktoś pisał maila ale bez żadnych szczegółów.Więc podałam swój nr tel, ale wątpię aby zadzwonili. Quote
modliszka84 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='piechcia15'] A do Pana zadzwonię jutro, że mamy tu taką cudowna wolontariuszkę co lubi jeździć:) [/QUOTE] tylko niech ten przygotuje kaske na paliwo.. gdyby co. a ty sie tak nie ciesz bo wiesz dobrze że sama nie pojade haha Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Miałyśmy kilka "niespodzianek " związanymi z narkozą u collie i dlatego podkreślamy to wszędzie tam gdzie pojawiaja się " nasze" pieski. Quote
kasia14 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Trzymam kciuki za Maxa, jak dla mnie to pies ideał... Wiecie może, jaka jest przyczyna usuwania allegro? Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 wiem wiem pamiętam o tej mutacji:( ostatnio collak Ewanki miał kastrację i padły mu nerki:( nie pamiętam ale chyba po narkozy:( takich wetów co sie nie dokształcają powinno się usuwać.Przecież to można przeczytać nawet w głupim internecie jest specjalna strona!! przyczyny usuwania...nowa ustawa hehe ja z chęcią sobie pojadę na wycieczkę...jak ładnie poprosisz:D Quote
ala56 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) BO najczęściej następuje powikłanie po narkozie - czyli operacja sie udała a pacjent zmarł. Często jest to zator, sprawy serca. Wadliwy gen dotyczy nie tylko collie. Zrobiłam Lessi ogloszenia na www.tablica.pl , www.gumtree.pl , www.przygarnijzwierzaka.pl , www.adopcjapsa.pl , www.morusek.pl , www.petworld.pl , www.alegratka.pl , www.olx.pl , www.psy.pl , www.hiperogloszenia.pl , www.darmobranie.pl , www.24polska.pl , www.oddam-za-darmo.pl , www.tablica.informacyjny.com.pl , www.lodzstrefa.pl , www.forfiter.eu , www.bazarek.biz , www.oglaszamy.24.pl , www.adin.pl , Dogomania/ogłoszenia. Edited January 15, 2012 by ala56 Quote
Madzik77 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 ja mysle ze usuwają wam allegro bo jest zapis ze mozna usunąc aukcje przed czasem jak znajdzie się inny dom. Tak do wiadomości gdyby ktoś kiedys potrzebował weekendowej pomocy: W niedzielę w godz 10-13 jest czynna lecznica Podaj Łapę a później w godz 17-20 Pies kudłaty (Moniuszki 139) koło I LO. http://www.pieskudlaty.pl/ Mam mega problem z moją sunią - zatkało jej się jelito kością, walczymy ale nie wiem czy nie skonczy się to operacją co w jej wieku.. ;( Moze macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Quote
ala56 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 KOleżanka miała taki problem - wet dawał na wywolanie stolca i nic, szykowali sie do operacji ale piesek sie zmobilizował i... nie bylo operacji. Nie daje sie kości psom bo tak sie dzieje szczególnie jak piesek jest starszy. Quote
Recommended Posts