baffi2 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='rose']baffi2 zaliczka zapłacona [/quote] :multi: ja chcę na różowo :cool3: Quote
Asia & Ginger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 [quote name='basia bonnie']No więc... nie jestem pewna, czy brać psa, więc piszę. Otóż mój pies jest psem płochliwym, strachliwym, bardzo boi się ludzi i innych psów, dlatego też, gdy poznaje nową osobę lub psa szczeka ze strachu, dopiero gdy osoba/pies pokażą jej, że nie ma się czego bać, pogłaskają ją to dopiero wtedy ona nabiera pewności, a potem to już tylko się domaga pieszczot :lol: Na psa się nigdy nie rzuciła, kilka razy tylko, gdy był zbyt na halny chłapnęła ostrzegawczo zębami tuż przed psem.... sama nie wiem.. brać psa?[/quote] [quote name='KaRa_']Nie radze ponieważ sama napisałaś,że boi się ludzi a co dopiero w nowym środowisku? To będze dla niej za wielki stres[/quote] Basia myślę, że sama najlepiej ocenisz czy Twój psiak będzie się dobrze czuł na zlocie. Jeśli jest tak strachliwy, że będzie tylko siędział w kącie i się trząsł, to wiadomo, że będzie to dla niego zbyt duży stres i lepiej go nie brać. Ale jeśli jest tylko "nieśmiały" i nieufny do obcych ludzi i psów (i nie jest przy tym agresywny), ale z czasem się zaprzyjaźnia, to myślę, że da radę odnaleźć się na zlocie. ;) [quote name='rose']Asiu, co z zaliczka? Wysyłamy jutro tyle ile będzie? Czy czekamy do 31 i wtedy wyślemy?[/quote] Jeśli masz już na koncie, to możemy wysłać jutro. Dzisiaj jeszcze zadzwoię do Pani z ośrodka i zapytam o naszą wizytę tam. [quote name='Izabela124.']tez bym chciala jechac na zlot, ale daleko Czy na zlot jedzie jakis ONek?[/quote] A jak Twój psiak reaguje na onki? :cool3: :roll: [quote name='Mada:)']Witajcie, ja tutaj pierwszy raz, tzn. na tym wątku. Tyska ekipa dogomaniaków również chciałaby się wybrać na ten zlot. O zlocie wiemy dopiero kilka dni. Mamy troszku pytań odnośnie rezerwacji, wpłacania, itp. Do kiedy należy rezerwować miejsca i kiedy mija termin wpłacania zaliczki? Oto spis chętnych z Tychów: Dianeczka + jeden pies Mada:) + jeden pies + osoba towarzysząca grazyna9915 + kilka psów (nieznana ilość) Dawix Arlene + jeden pies / Czekamy na potwierdzenie od Arlene Zastanawiamy się nad jednym domkiem + namiot. Czy można tak zarezerwowac miejsca? Potrzebowalibyśmy jeden domek 4-osobowy + dwie osoby nocowałyby w namiocie. Czy takie rozwiązanie wchodzi w grę? Mamy nadzieję, że się nie spóźniliśmy? :razz:[/quote] Bardzo się cieszę, im nas więcej tym lepiej. :multi: Oczywiście, że takie rozwiązanie wchodzi w grę. Jeśli jesteście na 100% zdecydowani, to proszę o wpłatę zaliczki do końca stycznia, a jeśli nie to macie jeszcze czas na rozmyślanie do końca marca. ;) [quote name='Izabela124.']Nie wiem jeszcze zcy pojade, to zalezy od rodzicow, ale jakby co to do kiedy moge sie namyslac?[/quote] Masz czas do namysłu do końca marca. ;) [quote name='Dianeczka']To super :) Oczywiście jak Madzia napisała- jestem chętna. Ja + pies + domek[/quote] Zaraz zapiszę. :p [quote name='Kincia']No to mnie narazie wypiszcie.....[/quote] Wypisuję. [quote name='rose']baffi2 zaliczka zapłacona oraz dostałam jeszcze pieniądze od Małgorzaty M (nie będę publicznie nazwiska podawać:eviltong:) za 3 osoby, można wiedzieć kto tą zaliczkę wpłacił?[/quote] Baffi zaróżowię. :p Przyznawać się, kto to Małgorzata M. i za kogo jest ta zaliczka wpłacona? :cool3: Quote
goldenka245 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Swoją drogą.... To mi się śnił zlot:grin: (Ostatnio mi się różne dziwne rzeczy śnią:evil_lol:) No i śniło mi się, że Kara miała po mnie z Poznania przyjechać:cool1::grin: Ale dobra koniec OT:evil_lol: Quote
komar Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 no to dziwny sen:P bo kare to ja zabieram po drodze:P i nie wiadomo mi nic o dalszych podrozach:D Quote
goldenka245 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='komar']no to dziwny sen:P bo kare to ja zabieram po drodze:P i nie wiadomo mi nic o dalszych podrozach:D[/quote] No ale wiesz... w tym śnie zaczęłam pakować się tak jak teraz jest-w styczniu:cool1::grin::sg168: Quote
KaRa_ Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='goldenka245']Swoją drogą.... To mi się śnił zlot:grin: (Ostatnio mi się różne dziwne rzeczy śnią:evil_lol:) No i śniło mi się, że Kara miała po mnie z Poznania przyjechać:cool1::grin: Ale dobra koniec OT:evil_lol:[/quote] Ciekawie czym bym przyjechała:evil_lol: Widocznie dużo o mnie myślałaś,że się Ci sniłam :D :D Quote
basia bonnie Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Basia myślę, że sama najlepiej ocenisz czy Twój psiak będzie się dobrze czuł na zlocie. Jeśli jest tak strachliwy, że będzie tylko siędział w kącie i się trząsł, to wiadomo, że będzie to dla niego zbyt duży stres i lepiej go nie brać. Ale jeśli jest tylko "nieśmiały" i nieufny do obcych ludzi i psów (i nie jest przy tym agresywny), ale z czasem się zaprzyjaźnia, to myślę, że da radę odnaleźć się na zlocie. ;) [/quote] spróbuję ją przekonac, że ludzie i psy to nie są złe stworzenia i nie należy się ich bac, poćwiczę z nią:) Nie, ona nie tak, że trzęsie się ze strachu, tylko właśnie szczeka, bardzo ostrożna, a jak już pozna człowieka to nie daje mu spokoju, tylko prosi o głaskanie :) a do psów... jak już pozna to potem raczej ignoruje :) a szczekanie.. hmm jeśli ktoś się bije, krzyczy na kogoś to wtedy szczeka:lol: ale jeszcze zobaczymy jak to będzie.;) Quote
Asia & Ginger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 [quote name='komar']a to moze Agnisia... bo ona + 2 osoby towarzyszace:P[/quote] Może, może, poczekamy na potwierdzenie. ;) [quote name='basia bonnie']spróbuję ją przekonac, że ludzie i psy to nie są złe stworzenia i nie należy się ich bac, poćwiczę z nią:) Nie, ona nie tak, że trzęsie się ze strachu, tylko właśnie szczeka, bardzo ostrożna, a jak już pozna człowieka to nie daje mu spokoju, tylko prosi o głaskanie :) a do psów... jak już pozna to potem raczej ignoruje :) a szczekanie.. hmm jeśli ktoś się bije, krzyczy na kogoś to wtedy szczeka:lol: ale jeszcze zobaczymy jak to będzie.;)[/quote] Jeszcze sporo czasu do zlotu, na pewno dasz radę ją przekonać. ;) Quote
goldenka245 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='KaRa_']Ciekawie czym bym przyjechała:evil_lol: Widocznie dużo o mnie myślałaś,że się Ci sniłam :D :D[/quote] Hulajnogą:diabloti::evil_lol: Hmm.... czy dużo o Tobie myślałam?:razz: Nie powiem! ahahahahah ;p ;-) Quote
Izabela124. Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Moj piesek na Onki nie reaguje zle, ale jak one go zaczepiaja to pokazuje zeby Quote
baffi2 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='goldenka245']Swoją drogą.... To mi się śnił zlot:grin: (Ostatnio mi się różne dziwne rzeczy śnią:evil_lol:) No i śniło mi się, że Kara miała po mnie z Poznania przyjechać:cool1::grin: Ale dobra koniec OT:evil_lol:[/quote] oj a mi się dziś śnił koszmar w którym główną rolę grał pewien dogomaniak:angryy: Mam pytanie... czy na zlot 4 sierpnia będzie można przyjechać np. o 10;00 czy np. dopiero o 18;00 ? :cool3: Quote
komar Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 raczej godzina nie ma znaczenia:-) ale domki i tak pewnie sie dostanie wtedy jak przyjada Vipy (Asia ktora rezerwowała domki) ale my raczej za dnia przyjedziemy;-) Quote
Asia & Ginger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 [quote name='Izabela124.']Moj piesek na Onki nie reaguje zle, ale jak one go zaczepiaja to pokazuje zeby[/quote] No to nie zakładajmy, że onki będą go zaczepiać. ;) [quote name='baffi2']oj a mi się dziś śnił koszmar w którym główną rolę grał pewien dogomaniak:angryy: Mam pytanie... czy na zlot 4 sierpnia będzie można przyjechać np. o 10;00 czy np. dopiero o 18;00 ? :cool3:[/quote] Można, ale jeszcze dopytam szczegółowo od kiedy zaczyna się doba hotelowa. [quote name='komar']raczej godzina nie ma znaczenia:-) ale domki i tak pewnie sie dostanie wtedy jak przyjada Vipy (Asia ktora rezerwowała domki) ale my raczej za dnia przyjedziemy;-)[/quote] Ja postaram się przyjechać jak najprędzej. Zobaczę jeszcze czy będę jechała samochodem czy pociągiem. Quote
Mada:) Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Słuchajcie. My Tyszanie chemy jechać na zlot, tylko czy spóźniony przelew zaliczki o kilka dni nie przeszkodzi? Jeśli chodzi o mojego psa: - maleńki, skundlony ratlerek - przyjazny dla ludzi, gdy nie czuje zagrożenia - do psiaków podchodzi z dystansem, musi się zapoznać i upewnić, że nic mu nie grozi (przecież jest taki maleńki), zabaw z psami nie lubi - typ samotnika :cool3: - ma 4 lata - zdrowy Quote
Asia & Ginger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 [quote name='Mada:)']Słuchajcie. My Tyszanie chemy jechać na zlot, tylko czy spóźniony przelew zaliczki o kilka dni nie przeszkodzi? Jeśli chodzi o mojego psa: - maleńki, skundlony ratlerek - przyjazny dla ludzi, gdy nie czuje zagrożenia - do psiaków podchodzi z dystansem, musi się zapoznać i upewnić, że nic mu nie grozi (przecież jest taki maleńki), zabaw z psami nie lubi - typ samotnika :cool3: - ma 4 lata - zdrowy[/quote] Spokojnie możecie wpłacić zaliczkę kilka dni później, ponieważ zgłosiliście się już po pierwszym terminie zapisów i wpłat. ;) Quote
Mada:) Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Ufff... Co za ulga! :multi: Dziękuję! :lol: Quote
AgaCzips Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='komar']no to dziwny sen:P bo kare to ja zabieram po drodze:P i nie wiadomo mi nic o dalszych podrozach:D[/quote] ja nad tym "po drodze" bym dyskutowała:eviltong: Quote
rose Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Mysia_']Czyli na zaliczkę jest? :loveu:[/quote] Tak mamy 1100 zł ;) To Asiu kiedy wpłacamy? Quote
Mysia_ Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 no to super :) Jak myślicie są jakieś szanse na wynajęcie całego ośrodka? Quote
rose Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Mysia_']no to super :) Jak myślicie są jakieś szanse na wynajęcie całego ośrodka?[/quote] Hmm trudno powiedzieć.. na razie mamy zapełnione 3 domki Tyszanie zajmą czwarty, a w całym ośrodku jest ich bodajże 11.. Wątpię czy nam się uda:shake: No chyba, że do marca się jeszcze ludzie podopisują..;) Quote
rose Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 A właśnie sprawa się wyjaśniła to Agnisia wpłaciła tą zaliczkę za 3 osoby, Kara dostała od niej wiadomość, że w czwartek płaciła za 3 osoby;) Zróżówmy ją:eviltong: Quote
Arlene Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Hmm, no to czas na moje wątpliwości ;) Jestem z ekipy Tyszan, jak to określiła Mada :) Moja psiczka to kundliczka, cztery lata, jak już kogoś pozna i polubi, to tylko głaskać i miziać... tylko zanim tego kogoś pozna, to robi niezły ambaras. Nie lubi obcych - nie wie, jakie mają zamiary. Jest malutka, a broni mnie swoim donośnym "hau, hau, hau" niestrudzenie... I tu jest moje pytanie: czy taka mała hałaśnica byłaby zaakceptowana przez Drogich Dogomaniaków? :cool3: Bo ja już nie mam pojęcia, czy u nas ze zlotu coś będzie, przy Jej decybelach. Quote
KaRa_ Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 A umiesz ją uciszyć? W tamtym roku mieliśmy paru szczekaczy,że aż to się stawało denerwujące że 7 godzina psy ujadają bo słyszą jakiś szelest:roll:I spać było trudno, no i ośrodku tez za bardzo tego nie tolerowali;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 wlasnie...jak szczeka wdzien jak sobie lazicie po osrodku i cos sie dzieje to pol biedy...ale jak w nocy, nad ranem itp...to juz gorzej...tymbardziej ze niekoniecznie wynajmiemy caly osrodek...wiec nie kazdy moze tam byc wyrozumiale nastawiony do piesow... Quote
Recommended Posts